35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciiii, bo zaraz Andżej wparuje...Simba wrote:Czytać ten post popijając jednocześnie wrzącą zupę pomidorowa z ULUBIONEGO kubka = big dendżer (kto przeczytał gender?)
PS Powiesz ze mi odbiło, ale zabronilam go wkładać do zmywarki. A w ogóle idealny rozmiar na kawę dla matki bliźniaków. Lowciam Cie
BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja mam lepiej, testy lh pozytywne a sladu pół jajka.Krakonka wrote:A robiłaś?
Skoro podejrzewasz jakieś nieprawidłowości, to po co Ci owulacja? Nie lepiej najpierw sprawdzić i dopiero potem się starać? A jeśli starasz się mimo to, to czemu nie monitoring tylko jakieś testy? Ja mam takie wrażenie, że one nie są miarodajne. Tzn kreski kreskami, a owulację to najlepiej chyba na usg stwierdzić.
Ja robiłam testy w jednym cyklu razem z monitoringiem i na testach wychodziło pięknie, ale na moni nic nie pękało.
Monitoring jest spoko
5 minut i wiesz, co masz w środku 
Teraz, jeśli czekasz na owulację to idź sobie na moni, naprawdę.
Sabina, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:No to minimum 2razy dziennie po jednej a najlepiej dawke 2razy po 100mg Co do dnia nie ma ustalonego dnia wsio zaleyz od tego kiedy jest owulacja Generalnie powinno sie brac lutke 3ciego dnia wyzszych temperatur zeby nie zblokowac sobie owulacjikapturnica wrote:Jeden acard bier dziennie co do lutki jaka masz dawke???? Tak przy metce mozna brac a inofem i infolic maja identico sklad Inofem taniej wychodzi
Luteinę mam 50mg podjęzykową. Ile tabsów brać, ile razy dziennie i od którego dnia?
Magdala lubi tę wiadomość

-
kapturnica wrote:No to minimum 2razy dziennie po jednej a najlepiej dawke 2razy po 100mg Co do dnia nie ma ustalonego dnia wsio zaleyz od tego kiedy jest owulacja Generalnie powinno sie brac lutke 3ciego dnia wyzszych temperatur zeby nie zblokowac sobie owulacji
Kapta, dzięki Ci dobra kobieto, niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 20:08
kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
I ja się pytam dlaczego Mega ma tyle nieobecności? Do pracy ma przecież na 9.
malgos741, gretka, kapturnica, BISCA, Sabina, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ale jak najbardziej możesz mieć pik lh, a pęcherzyki mogą nie peknąć.Krakonka wrote:Dlatego przestałam kupować.
Swoją droga to dziwne, bo te testy powinny pokazywać pik, prawda? A ja nie mam piku. To co mogły pokazywać? Bo krecha była słabsza, potem silniejsza i w koncu superciemna.
ComeToMeBaby, ola_35, kapturnica, Sabina, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Aasiula wrote:Gretka dziekuje ,ze pytasz

Progesterom 53,23 nmol po przeliczeniu 16,6 ng
Witam sie wieczornie
Aasiu napisz jeszcze dziewczyną tą normę laboratoryjną. Asia miała podane w nmol/l. Znalazłam taki przelicznik
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Npiszcie proszę jeśli któraś się na tym zna czy można tak sobie przeliczyć te jednostki.

-
Juz rozmawialam z pania ordynator Kapta i mi przeliczylaola_35 wrote:Aasiu napisz jeszcze dziewczyną tą normę laboratoryjną. Asia miała podane w nmol/l. Znalazłam taki przelicznik
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Npiszcie proszę jeśli któraś się na tym zna czy można tak sobie przeliczyć te jednostki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 20:30
kapturnica, ola_35 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:nie podejrzewam nieprawidłowości

chyba nie czytałaś mojej karty zdrowia
(ciach)
W sumie to o wszystkim czytałam, tylko nie w całości
Moja ginka chyba po prostu inaczej działa. Badania hormonów kazala zrobić, ale monitoring od samego początku. To wydaje mi się sensowne, bo z jednej strony sprawdza procesy biochemiczne, a równocześnie fizjologiczne. Na podstawie połączonych wyników dobrała mi leki.
Do tego w odpowiedzi na moje wątpliwości, że może M za stary
stwierdziła, że jak jest gotowe jajko, to zawsze jest szansa, że coś się do niego dostanie.
Z forum wzięłam metforminę, a od laryngologa wit d. A dla siebie i faceta dziewczyny mi poleciły DHEA. Bierzecie sobie?
Tylko u facetów trzeba dłuzej poczekać na efekty
SolarPolar, kapturnica, moremi, Zofia8, Simba, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
No dobrze ale jak wytlumaczyc pik lh, plamienie okoloowulacyjne, bol owulacyjny, prawidlowy sluz plodny a w srodku null, zero jajek.Bez sensu te objawy skoro to nic nie znaczy.moremi wrote:Ale jak najbardziej możesz mieć pik lh, a pęcherzyki mogą nie peknąć.
-
A to je dziwne i tego nie ogarnie.SolarPolar wrote:No dobrze ale jak wytlumaczyc pik lh, plamienie okoloowulacyjne, bol owulacyjny, prawidlowy sluz plodny a w srodku null, zero jajek.Bez sensu te objawy skoro to nic nie znaczy.
Ale gdzies cos mi sie obilo o uszy ,ze takie krwawienie moze byc z niedoboru estrogenow lub jego zbyt duzych wahan
SolarPolar lubi tę wiadomość

-
Miśku, tego to mój mały rozumek nie ogarnia.SolarPolar wrote:No dobrze ale jak wytlumaczyc pik lh, plamienie okoloowulacyjne, bol owulacyjny, prawidlowy sluz plodny a w srodku null, zero jajek.Bez sensu te objawy skoro to nic nie znaczy.
A kiedy zaczynasz terapię szokową?-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
SolarPolar wrote:No dobrze ale jak wytlumaczyc pik lh, plamienie okoloowulacyjne, bol owulacyjny, prawidlowy sluz plodny a w srodku null, zero jajek.Bez sensu te objawy skoro to nic nie znaczy.
No ja mam jajka ale bez bólu. Fakt, o kant potłuc
Może by wtedy pękły
Zofia8, kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Ale ja mam takie objawy od wielu. Zrobilam w 2012-2013 wiele monitoringow, ktore wlasnie w tym okresie potwierdzaly owulacje. Teraz 2014-2015 mialam kilka usg i objawy te same a jajek nie ma - dodam ze usg robione na kilku sprzetach u dwoch ginow.kapturnica wrote:A to je dziwne i tego nie ogarnie.
Ale gdzies cos mi sie obilo o uszy ,ze takie krwawienie moze byc z niedoboru estrogenow lub jego zbyt duzych wahan
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie:
czym wytłumaczyć to, że przez cały cykl mam bóle miesiączkowe. Nie jest on jakiś uporczywy, ale codziennie czuję lekkie ćmienie. Pytałam lekarza, ale nie umiał mi odpowiedzieć... Nawet teraz w tym momencie czuję takie bolące napięcie
-
Takie znalazłam. "ja miałam identycznie wszystkie objawy owu, ale brak pęcherzyka. Okazało się, że mam podwyzszoną prolaktynke i dostałam luteinke + bromergon i wszystko pięknie rośnie i pęka."
To cytat, zaznacznam wyraźnie.
SolarPolar, BISCA, Arwena, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Biore metformine, D3, bromergon, jod, eurothyrox25, folik- wszystko na recepte - nie suplementy apteczne. W tej chwili bardziej pod katem schudniecia niz ciazy, ale jakbym zaszla to pokocham ten stan:-)moremi wrote:Miśku, tego to mój mały rozumek nie ogarnia.
A kiedy zaczynasz terapię szokową?
kapturnica, Sabina, Simba, Zofia8, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH