35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto tu mowil,ze Kometa dluuuuuugie posty pisze ???ComeToMeBaby wrote:nie podejrzewam nieprawidłowości

chyba nie czytałaś mojej karty zdrowia
ginka dała mi skierowanie na hsg już na pierwszej wizycie, każąc najpierw porobić hormony, gdyby cos było nie tak to byśmy regulowały, markery jakieś, toxoplazmozy i inne. potem iść ewentualnie na HSG żeby zobaczyć czy wszystko drożne a potem na monitoring. powiedziała że w tej chwili monitoring byłby tylko wyciąganiem ode mnie kasy, bo jeśli mam cos z hormonami albo nie jestem drożna to i tak nic mi po ovu. To sobie w międzyczasie robiłam te badania. trochę to trwało. ciąży brak, więc mój m poszedł na badanie krwi (jakiś taki pakiet na męską płodność wykupiliśmy) i potem badanie nasienia (a to też trochę trwało, bo laby nie stanęły na wysokości zadania, trzy razy podchodził żeby raz się im udało je zbadać...), które nas zdruzgotało. poszedł do lekarza z wynikiem i na konsultację. dostał androvit i zalecenie, żeby zbadać jeszcze 2 razy nasienie, może to taka chwilowa niedyspozycja. w międzyczasie zapisał się do endokrynologa bo mu hormony powariowały. endo go jeszcze ze dwa razy przebadał, ale wszystko było ok, więc mu powiedział że sprawę uważa za zamkniętą. m zbadał po raz drugi nasienie i wynik przyparł nas do podłogi. Po konsultacjach na forum stwierdziliśmy, ze może i bzykanie jak króliki rzeczywiście nie jest dobre dla żołnierzy, bo sił nie mają tak się ciągle produkować, więc staramy się wprowadzać okresowe umiarkowane celibaty. Tak naprawdę dopiero od tego cyklu tak konkretnie.
Właśnie przed chwilą rozmawialiśmy na temat celibatu, bo gdzieś się natknęłam na ten temat przy okazji testów owulacyjnych i doszliśmy do porozumienia takiego, ze jeśli teraz dostanę @ to mam zaplanowane hsg, natomiast jemu się zbliża planowany trzeci termin badania nasienia i będziemy działać.
w tym czasie jak on będzie debatować z andrologiem i tuningować plemniory ja sobie pójdę na monitoringi. myślę, że się wtedy jakoś zgramy.
problem w tym, że on niedługo wyjeżdża więc jak nie zaskoczy teraz albo w następnym cyklu to następna szansa gdzieś w sierpniu... no- to tak jak mi wróżka wywróżyła
ComeToMeBaby, Sabina, Simba, Zofia8, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ja mam mniej wiecej od polowy cyklu- w stosunku do siebie mysle ze to objawy meno:-(Luna76 wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie:
czym wytłumaczyć to, że przez cały cykl mam bóle miesiączkowe. Nie jest on jakiś uporczywy, ale codziennie czuję lekkie ćmienie. Pytałam lekarza, ale nie umiał mi odpowiedzieć... Nawet teraz w tym momencie czuję takie bolące napięcie
Luna76, Sabina lubią tę wiadomość
-
Moze masz niski poziom magnezu w organizmieLuna76 wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie:
czym wytłumaczyć to, że przez cały cykl mam bóle miesiączkowe. Nie jest on jakiś uporczywy, ale codziennie czuję lekkie ćmienie. Pytałam lekarza, ale nie umiał mi odpowiedzieć... Nawet teraz w tym momencie czuję takie bolące napięcie
Luna76, Simba, moremi lubią tę wiadomość

-
weszłam no forum a tu jak u lekarza: wyniki, leki i suplementy....
Dziobak, kapturnica, Sabina, Sabina, Simba, kkisia, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
ComeToMeBaby wrote:(...)
To co, jestem chuj nie staraczka?
Nie lubię się faszerować chemią, podchodzę do medykamentów z pewną dozą rezerwy. W sumie żaden lekarz mi niczego nie kazał brać. Ale też co ja miałam za konsultacje z drugiej strony. Moja gin się wypięła i zasugerowała klinikę to co ja mam za diagnozę. Żadną.
No, tak wynika
Ja też marudzę i jęczę, że ładuję w siebie całą aptekę, ale mam też świadomość, że z wiekiem różnych substancji zaczyna brakować. Ta witamina d, witaminy z grupy b, stymen czyli DHEA to przecież możesz sobie brać. I facet. Szczerze mówiąc wolalabym łykać 2-3 witaminy i 1-2 suplementy niż robić to badanie, co Ty planujesz.
No i masz dobre horminy, skoro żadnych nie bierzesz, tak? Ale nadal nie wiesz, czy masz owulację.
No to jesteś ten wuj, nie staraczka
kapturnica, malgos741, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
SolarPolar wrote:Biore metformine, D3, bromergon, jod, eurothyrox25, folik- wszystko na recepte - nie suplementy apteczne. W tej chwili bardziej pod katem schudniecia niz ciazy, ale jakbym zaszla to pokocham ten stan:-)
I co chudniesz? Bo ja biorę to samo i zero absolutne mimo ograniczenia jedzenia ilościowo i cukrowo.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
u mnie z hormonami ok, biorę na prolaktynę norprolac i jest w normie, jajca pękają ... a ciązy brak... nadejdzie ta chwila
Sabina, kkisia, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
kariotypy ok
mutacja MTHFR
-
Hej,nadaje z nowego przewygodnego naroznika

Widze, ze jest o testach OVU. Ja robilam (jak jeszcze moglam zajsc naturalnie). Co prawda, inwestowalam w clearblue, ale byly niezawodne. Robilam wieczorem po pracy (ok 19H-20H) z "trzymanego" moczu. Oczywiscie, nie ma gwarancji, ze jaja pekaly, ale co miesiac, "usmiech" testu pokrywal sie z tempka.
Sabina, ola_35, Simba, Zofia8, kkisia, moremi, Dziobak, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRok chodziłam na monitoringi, aż się poddalam. Miałam dośćKrakonka wrote:A robiłaś?
Skoro podejrzewasz jakieś nieprawidłowości, to po co Ci owulacja? Nie lepiej najpierw sprawdzić i dopiero potem się starać? A jeśli starasz się mimo to, to czemu nie monitoring tylko jakieś testy? Ja mam takie wrażenie, że one nie są miarodajne. Tzn kreski kreskami, a owulację to najlepiej chyba na usg stwierdzić.
Ja robiłam testy w jednym cyklu razem z monitoringiem i na testach wychodziło pięknie, ale na moni nic nie pękało.
Monitoring jest spoko
5 minut i wiesz, co masz w środku 
Teraz, jeśli czekasz na owulację to idź sobie na moni, naprawdę. -
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Nuda jaks dzisiaj. Som jakies fajne tematy? Albo magnesy?
Siostro, ode mnie nie bedzie przed koncem maja (weekend na poludniu FR)
Pozniej z nad oceanu a sierpniu.
Aha ni i wybieram sie do Polski w czerwcu, ale to pewnie za malo "egzotyczne
)
Zofia8, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Ją również. Zaczynają mi się czasem nawet już w dniach około owulacyjnych. Myślisz Misk, że u mnie to też wiek średni?
O to, to, to... za kilka dni ovulka, a tu bóle miesiączkowe! Może ja też już przekwitam? Ale magazyny jajek jeszcze mam, AMH jest b. dobre. -
halo dziewczyny co to ma być miałyśmy nie wypowiadać na temat m...
bo dostaniecie od Pani uwagę do dzienniczka..
kapturnica, kkisia, Sabina, Reni, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH