X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam spac , troche dzis przesadzilam ze sportem :/ I ruszyc sie nie moge i padam na pysk
    Pa :)

kapturnica, moremi, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Różne są sytuacje... alimentów nie płaci?

No różne są. Symnboliczne.
    Obruszyłam się, bo nie raz czytałam pod różnymi artykułami komentarze tatuśków, którzy nie płaca alimentów, bo "skoro odeszła, to niech se radzi", albo bo uważają, ze tipsy sobie za nie zrobi. A jak mają zabrac dziecko na łikend, to im coś ważnego wypada. I jeszcze pyskują, że "ile utrzymanie takiego dziecka może kosztować, przecież mało je".
    Powinno się im bezwzględnie odbierać prawko.
    Odsetek "sprytnych suk" jest mniejszy, niż unikających odpowiedzialności ojców, więc mniej by było krzywdy dla wykorzystywanych ojców, niż teraz jest dla dzieci zaharowanych matek.

Magda*, chruszczow, kkisia, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No bedziesz musiala i tak to zrobic wszystko by nie czula sie odsunieta jak sie dziecie urodzi.Mam kumpele co matka sie hajtnela drugi raz i pamietam jak sie ejj urodzil braciak a matka z ojczymem ochy ,achy pieli to ona ryczała w szkole ,ze czuje sie niepotrzebna..Niestety nie łatwy temat cie czeka
    wiem ze latwo nie bedzie,tez znam nadie,ona z tych niepokornych, co zawsze swoje zdanie maja.no trudny orzech do zgryzienia

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    wiem ze latwo nie bedzie,tez znam nadie,ona z tych niepokornych, co zawsze swoje zdanie maja.no trudny orzech do zgryzienia
    Nie zazdroszcze...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby to byla ciaza od jej ojca ,to pewnie by pod niebo skakała..

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No bedziesz musiala i tak to zrobic wszystko by nie czula sie odsunieta jak sie dziecie urodzi.Mam kumpele co matka sie hajtnela drugi raz i pamietam jak sie ejj urodzil braciak a matka z ojczymem ochy ,achy pieli to ona ryczała w szkole ,ze czuje sie niepotrzebna..Niestety nie łatwy temat cie czeka

Jak się Małgosia miała urodzić, to zrobiliśmy jej pokoik i w tym samym czasie też remont pokoju syna. Poza tym był z nami w szpitalu :) No i staram się z nim rozmawiać. Wiadomo, że potrzeby ma inne, niż małe dziecko, ale trzba mu dużo uwagi poświęcać, więc mój m wicej zajmuje się córką, a ja mogę synem. I lubimy we trójkę - ja i dzieci - sami chodzić do miasta :)

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Zofia8, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    gdyby to byla ciaza od jej ojca ,to pewnie by pod niebo skakała..

Czemu?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo miala by nadzieje ze bedzie miala ojca przy sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona lubimale dzieci ,tak generalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No różne są. Symnboliczne.
    Obruszyłam się, bo nie raz czytałam pod różnymi artykułami komentarze tatuśków, którzy nie płaca alimentów, bo "skoro odeszła, to niech se radzi", albo bo uważają, ze tipsy sobie za nie zrobi. A jak mają zabrac dziecko na łikend, to im coś ważnego wypada. I jeszcze pyskują, że "ile utrzymanie takiego dziecka może kosztować, przecież mało je".
    Powinno się im bezwzględnie odbierać prawko.
    Odsetek "sprytnych suk" jest mniejszy, niż unikających odpowiedzialności ojców, więc mniej by było krzywdy dla wykorzystywanych ojców, niż teraz jest dla dzieci zaharowanych matek.

Krakonka ja Cię kochana rozumiem jeśli chodzi o symboliczne alimenty... ja natomiast znam inną stronę medalu, naszych dwóch znajomych przechodzi gehennę przez swoje byłe (alimenty placa pokornie i wcale niemałe), spotkania z dzieckiem wyżebrane lub utrudniane notorycznie z powodu nagłych chorób i innych wymówek, notoryczne buntowanie dziecka i inne tego typu historie w imię odwetu nie wiadomo o co. Ja ogólnie jestem ostrożna w ocenach bo obie strony konfliktu mogą być nieobiektywne w ocenie sytuacji, dlatego napisałam, że różnie bywa. Mój obecny mąż płaci 1800 zł na 8 latkę, a dziecko chodzi jak obdartus w przeciwieństwie do mamy swojej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 22:36

Magda*, Dziobak, ComeToMeBaby, megan8, moremi, kkisia, Zofia8, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    bo miala by nadzieje ze bedzie miala ojca przy sobie

Ach, zrozumiałam, że jakby ojcec z inną partnerką miał, dlatego się tak zdziwiłam.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Mój obecny mąż płaci 1800 zł na 8 latkę, a dziecko chodzi jak obdartus w przeciwieństwie do mamy swojej...

No normalnie ciśnienie mi skoczyło. Nie, że Twój płaci, bo to dobrze, tylko że mój nie płaci nawet na buty z ccc, a i tak ma fochy :/
    Ale mój syn nie chodzi obdarty :) Chyba że specjalnie :P
    Naszukam się ciężko za megaokazjami, ale kupuję mu te firmy, które lubi :)
    Problem raczej z fajniejszymi wakacjami (staram się, żeby przynajmniej raz w roku jechał za granicę, więc obozy) i korepetycjami. Myślę, że może tez by chciał jakieś gadżety modne, ale nie domaga się i generalnie nie jest rozrzutny :) Na specjalne wydatki zawsze jakoś udaje mi się namówić szerokie grono rodziny. Mojej tylko, niestety. Ale chyba nie jest najgorzej :)

Natomiast masz rację z różnymi sytuacjami. Sama mam znajomych - ojciec stara się o opiekę, bo dzieci zaniedbane (dwójka jego), a była trzecie urodziła z innym i też nie lepiej je traktuje. Alimenty dostaje. Więc i tak bywa.

mamatrojki80, moremi, kkisia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Krakonka ja Cię kochana rozumiem jeśli chodzi o symboliczne alimenty... ja natomiast znam inną stronę medalu, naszych dwóch znajomych przechodzi gehennę przez swoje byłe (alimenty placa pokornie i wcale niemałe), spotkania z dzieckiem wyżebrane lub utrudniane notorycznie z powodu nagłych chorób i innych wymówek, notoryczne buntowanie dziecka i inne tego typu historie w imię odwetu nie wiadomo o co. Ja ogólnie jestem ostrożna w ocenach bo obie strony konfliktu mogą być nieobiektywne w ocenie sytuacji, dlatego napisałam, że różnie bywa. Mój obecny mąż płaci 1800 zł na 8 latkę, a dziecko chodzi jak obdartus w przeciwieństwie do mamy swojej...
    tysz znam takie historie.
    nawet w swoim (nie najbliższym) ogródku rodzinnym. tułaczka po sądach, odbieranie praw rodzicielskich, takie tam... dziecko karta przetargowa o kasiorę. tyle.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No normalnie ciśnienie mi skoczyło. Nie, że Twój płaci, bo to dobrze, tylko że mój nie płaci nawet na buty z ccc, a i tak ma fochy :/
    Ale mój syn nie chodzi obdarty :) Chyba że specjalnie :P
    Naszukam się ciężko za megaokazjami, ale kupuję mu te firmy, które lubi :)
    Problem raczej z fajniejszymi wakacjami (staram się, żeby przynajmniej raz w roku jechał za granicę, więc obozy) i korepetycjami. Myślę, że może tez by chciał jakieś gadżety modne, ale nie domaga się i generalnie nie jest rozrzutny :) Na specjalne wydatki zawsze jakoś udaje mi się namówić szerokie grono rodziny. Mojej tylko, niestety. Ale chyba nie jest najgorzej :)

Natomiast masz rację z różnymi sytuacjami. Sama mam znajomych - ojciec stara się o opiekę, bo dzieci zaniedbane (dwójka jego), a była trzecie urodziła z innym i też nie lepiej je traktuje. Alimenty dostaje. Więc i tak bywa.

Jakie fochy? nie płaci podać do komornika, po 6 miesięcznej bezskutecznej egzekucji komornik kieruje wniosek do Sądu o przymusowe wyjawienie majątku, uporczywe uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego prowadzi do wpisu do KRS, odebrania prawa jazdy lub więzienia... przynajmniej w teorii :-)

moremi, kkisia, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż dziś córę przywiózł... ostatni raz była 14 stycznia, szkoda, że na to metody nie ma.

Na 3 godziny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to już to wprowadzili?

No pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 22:56

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej pracy nadaje.

Dawno tu nie bylam. Kurka chlopaki duze (12 i 14) i zmienione. Starszy jest na psychotropach bo mial zalamanie nerwowe po klotni z najlepszym i jedynym kumplem i ciagle sie usmiecha a mlody jak mu kazalam isc spac to zaczal u matki w szufladach sprzatac. :O

Jak nie wroce to wszynajcie alert.

kapturnica, ComeToMeBaby, Krakonka, Sabina, moremi, paszczakin, chruszczow, kkisia, Zofia8, Aasiula, stara.krycha, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no.
    kurdę.

w końcu jakiś pozytyw w tym kraju.

W teorii, alimenciarze rzadko idą siedzieć...

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Jakie fochy? nie płaci podać do komornika, po 6 miesięcznej bezskutecznej egzekucji komornik kieruje wniosek do Sądu o przymusowe wyjawienie majątku, uporczywe uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego prowadzi do wpisu do KRS, odebrania prawa jazdy lub więzienia... przynajmniej w teorii :-)

Ano nie na każdego działa :)
    Jak się facet uprze, to się pozbędzie majątku, będzie pracował na czarno, KRS mu wisi, więzienia się nie stosuje dla alimenciarzy w praktyce.
    Dlatego wspomniałam o prawku. Bez tego i na czarno trudno o pracę :)
    Ale ja mojemu exowi źle nie życzę. Nie mam nic do niego oprócz słabego dotowania syna. Utrzymać sama potrafię swoje dzieci, ale wkurza mnie, że na lepsiejsze przyjemności mnie dla niego nie stać. Mam nadzieję, że nie będzie miał do mnie o to pretensji. A z drugiej strony przyjemności można robić i bez wielkiej kasy :)

Magdala, chruszczow, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly oproznil wszystkie kosze na smieci te pokojowe, powiedzial gut najt i na gore poszedl. Duzy spi.

Bede zyc.

ComeToMeBaby, Krakonka, moremi, iwcia77, chruszczow, kkisia, Zofia8, Aasiula, stara.krycha, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 8734 8735 8736 8737 8738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ