X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Właśnie nie wiem co z tą moją głową! Nie robiłam badań.

Gina mówiła, że pęknie za dzień, dwa. Miał wielkość 18 mm.

Kuźwa, a proponowała mi zastrzyk na pęknięcie...

No to co wiesz, jak nic nie wiesz. U mnie też niby wszysko ok, a nie pękło. Moja uważa, że 18mm to mało, doradza 20mm.
    Nie denerwuj się, w przyszłym cyklu idź na moni, ale do końca, bo co to za moni...
    Ja chodzę co najmniej 3 x w cyklu - sprawdzić czy jajko jest, potem czy odpowiednio rośnie i potem czy pękło. W przyszłym mogę już tylko raz lub dwa - sprawdzić, czy jest odpowiedniej wielkości i jak nie to jeszcze raz.
    Długie masz cykle?
    Ja mam 28, w 17 nic nie pęknięte, dlatego pytałam, czy to nie za wcześnie, żeby się zastanawiać.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, upomnij się.
    Ta strużka krwi, to mogło być podraznienie, nadzerka, pęknięte naczynko. Powodów może być wiele. Poronienia raczej byś nie przeoczyła, więc spokojnie. Na pewno jest wszystko dobrze :-)

I gdzie Zosia? Dzisiaj sie nie pojawiła.

Magdala, Zofia8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno, żeby się teraz pojawiła skoro pisała o 3:54 O.o
    moremi wrote:

I gdzie Zosia? Dzisiaj sie nie pojawiła.

moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Naprawdę?

• gretka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisia odpisalam :-)

kkisia lubi tę wiadomość

gretka
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik, doczytalam, ze wyniki ok :) :) :) super !

peppapig, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawdę
    jak można o tej porze w ogóle funkcjonować O.o
    mamatrojki80 wrote:
    Naprawdę?

moremi, mamatrojki80, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    brak słów, mnie telepie jak słucham takich rzeczy o białych fartuchach
    kurcze czemu ja nie poszłam na medycyne, uczyć sie potem już nie trzeba, zawsze coś naściemniać można
    a teraz i tak zanim gdzie pójde do jakiego to się u wujka google musze przygotowywać żeby potem w gabinecie nie tracić czasu
    Jest kilka zawodów, w których należy się cały czas kształcić. Lekarz to jeden z nich. Nie miałabyś zatem tak łatwo. I wiesz, że same studia medyczne (6 lat) to jeszcze nie wszystko?

mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale później nie pisała. A ta godzina mnie nie dziwi. Dziewczyna jest tak ciążą zestresowana, że spać nie może.

mamatrojki80, kkisia, Sabina, Krakonka, Zofia8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    naprawdę
    jak można o tej porze w ogóle funkcjonować O.o
    A nasz Misiek? O tej godzinie już z Danką pędzi w poszukiwaniu pampersow, później okna myje, obiad gotuje, pranie wstawia i prasuje :O

mamatrojki80, gretka, iwcia77, Reni, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, Krakonka, kapturnica, SolarPolar, BISCA, gosia7122, Mega, megan8, Elfik lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jest kilka zawodów, w których należy się cały czas kształcić. Lekarz to jeden z nich. Nie miałabyś zatem tak łatwo. I wiesz, że same studia medyczne (6 lat) to jeszcze nie wszystko?

Moja 58 letnia matka jest psychologiem, uczy się non stop, chociaż i tak jej się wydaje, że wszystkie rozumy pozjadała... :-)

moremi, iwcia77, Reni, kkisia, ComeToMeBaby, Krakonka, kapturnica, BISCA, Bozia3, Elfik lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    już nawet nie chodzi o powołanie, chodzi o zwykłą uczciwość zawodową, w końcu za darmo tego nie robią, nie wiem to się douczam a nie wciskam ciemnoty i wprowadzam w błąd
    A to juz inna broszka ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    już nawet nie chodzi o powołanie, chodzi o zwykłą uczciwość zawodową, w końcu za darmo tego nie robią, nie wiem to się douczam a nie wciskam ciemnoty i wprowadzam w błąd

Ja sobie myślę, że lekarze to tylko ludzie, a nie "nadludzie", tak jak Moremi napisała o poziomie kompetencji lekarza decyduje jego ciągłe podnoszenie kwalifikcji zawodowych, doświadczenie, styczność z przypadkami klinicznymi, a nie tylko zdjęcia w książkach i tkz. powołanie. Jako, że są tylko ludzmi nie są niestety nieomylni, a poziom stresu jaki generuje wykonywanie tego zawodu jest moim zdaniem ogromny (właściwa i trafna diagnostyka, odpowiedzialność za pacjenta) o tym też należy pamiętać. Można by dużo pisać, medal ma zawsze dwie strony...

iwcia77, kkisia, moremi, Krakonka, gosia7122, Elfik lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Misiek nadal działa według czasu wschodnioeuropejskiego, więc można jej wybaczyć ;-)
    moremi wrote:
    A nasz Misiek? O tej godzinie już z Danką pędzi w poszukiwaniu pampersow, później okna myje, obiad gotuje, pranie wstawia i prasuje :O

moremi, kkisia, iwcia77, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jej się długopis wypisał
    daj jej pospać ;-)
    zobaczysz przyjdzie z kubkiem (z naparem z ziela spod miedzy) w ręku, rześka jak skowronek
    moremi wrote:
    Ale później nie pisała. A ta godzina mnie nie dziwi. Dziewczyna jest tak ciążą zestresowana, że spać nie może.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:35

kkisia, chruszczow, moremi, iwcia77, Magdala, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam, że Ci wszyscy lekarze, którzy nie szkolą się na bieżąco, powinni mieć odbierane prawo wykonywania zawodu
    a nie taka stara lekara, która szkoliła się w latach 60,70 leczy ludzi według starych zasad, które już dawno są nieaktualne
    mamatrojki80 wrote:
    Ja sobie myślę, że lekarze to tylko ludzie, a nie "nadludzie", tak jak Moremi napisała o poziomie kompetencji lekarza decyduje jego ciągłe podnoszenie kwalifikcji zawodowych, doświadczenie, styczność z przypadkami klinicznymi, a nie tylko zdjęcia w książkach i tkz. powołanie. Jako, że są tylko ludzmi nie są niestety nieomylni, a poziom stresu jaki generuje wykonywanie tego zawodu jest moim zdaniem ogromny (właściwa i trafna diagnostyka, odpowiedzialność za pacjenta) o tym też należy pamiętać. Można by dużo pisać, medal ma zawsze dwie strony...

kkisia, chruszczow, ComeToMeBaby, moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja córę pcham na medycynę i niech mnie potem leczy! syn ma być prawnikiem w razie gdybym w konfilkt z prawem popadła, Helenia lubi do Kościoła chodzić to niech się za matkę modli :-)

ComeToMeBaby, chruszczow, iwcia77, Krakonka, ania.g, BISCA, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja uważam, że Ci wszyscy lekarze, którzy nie szkolą się na bieżąco, powinni mieć odbierane prawo wykonywania zawodu
    a nie taka stara lekara, która szkoliła się w latach 60,70 leczy ludzi według starych zasad, które już dawno są nieaktualne

Na Ukrainę chcesz do lekarza jeździć ? :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nooo. Jak poszłam do lekarza orzecznika po dwumiesięcznej przerwie, to miałam ochotę trzasnąć tą babę. Ale się powstrzymalam, bo to staruszka była. Chciała ode mnie opinię psychologiczną (!), a na koniec kazała zdjąć koszulkę, przejść pod ścianę, odwrocić się do niej plecami. Jak idiotka stałam po tą ścianą, a ta do mnie "proszę się ubrać, nie podoba mi się pani kręgosłup". No jaja jakieś.

chruszczow, Reni, gretka, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No to co wiesz, jak nic nie wiesz. U mnie też niby wszysko ok, a nie pękło. Moja uważa, że 18mm to mało, doradza 20mm.
    Nie denerwuj się, w przyszłym cyklu idź na moni, ale do końca, bo co to za moni...
    Ja chodzę co najmniej 3 x w cyklu - sprawdzić czy jajko jest, potem czy odpowiednio rośnie i potem czy pękło. W przyszłym mogę już tylko raz lub dwa - sprawdzić, czy jest odpowiedniej wielkości i jak nie to jeszcze raz.
    Długie masz cykle?
    Ja mam 28, w 17 nic nie pęknięte, dlatego pytałam, czy to nie za wcześnie, żeby się zastanawiać.

Nie mam możliwości podglądania cyklu więcej niż 1 raz w tyg. bo tak przyjmuje moja ginka :-/
    Cykle mam 28-29 dniowe. Zobaczymy... co ma być to będzie.
    A tak fajnie tydzień mi leciał...

‹‹ 8823 8824 8825 8826 8827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ