X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ladny wynik, ale ... Prawda jest taka, ze te najwieksze jaja mozesz skreslic, bo do punkcji urosna jak strusie i sie nie beda nadawac. Rozumiem Twoj stres, sama to przerabialam. Dbaj o siebie i sie oszczedzaj do punkcji, zeby jaja nie pekly. Kciukam dalej! <3

No ale jak USG za 4 dni, to w razie, jakby rosły za szybko, to zrobią jej wcześniej, nie?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bisca, interesuje Cię magnes Afrykanski? Z drewna hebanowego malowany ze sloniem lub zyrafa w ksztalcie Afryki, recznie robiony przez Masajow z Keni?
    Afrykańskiego to ja też chcę :P :P :P

• Raja777 Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę urodziłam w wieku 23 lat . Julcia była słodziutka :) pamietam te wielkie oczka ,które na mnie patrzyły zaraz po porodzie. :)
    W ciagu dwóch lat zaczęło cos sie ze mną dziać (bol głowy ,brzucha ,zawroty) . Poszłam prywatnie do ginekologa myslalam,ze jestem w ciazy . Diagnoza : Miesniak . Lekarz popatrzył na moje wyniki i powiedzial ,ze zle wyglądam i ,ze takie objawy daje tez Rak mózgu . Jak to usłyszałam to jakby mnie ktos walnal obuchem w łeb . Nic nie powiedziałam rodzinie . Ten lekarz zasiał we mnie ziarenko ,które zaczęło kiełkować w mojej głowie. Zaczął sie koszmar ,myslalam ,ze niedługo umrę . Zaczęłam kupować rożne książki medyczne ( internet nie był wtedy tak powszechny) i chlonelam te wiedzę na temat mojej wymyślonej choroby . Po drodze napotkałam tez inne objawy innych chorób i tak coraz wymyślam to inne choroby ,których to objawy u siebie zauważyłam . Zaczęłam tez chodzić po rożnych lekarzach nie mówiąc wprost co mi jest . Chciałam , zeby ktos wreszcie mi powiedział . Tak ,masz raka mózgu ! . W końcu jedna mądra lekarka wyslala mnie do psychiatry . Diagnoza : Depresja . Dostałam leki ,po których tylko spałam . Miałam juz takie leki ,ze bałam sie wychodzić z domu ,bo myslalam, ze w każdej chwili moge zemdleć . To był okropny czas dla mojej rodziny . Poradziłam sobie z depresja ,ale trwało to bardzo długo i,ale to juz inna historia) Mój maz pracował w wtedy w Holandii . Mama i ciocia momagaly mi przy małej . W tym wszystkim zapomniałam o tym nieszczęsnym miesniaku . Czułam sie trochę lepiej i poszłam jeszcze raz do lekarza ginekologa ,innego . Powiedział ,ze miesniak bardzo szybko rośnie i trzeba zrobic jak najszybciej operacje . Wszystko potoczyło sie gładko ,ale stres był niesamowity . Wyłuszczyli mi to dziadostwo (6cm) . Po operacji zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i trwało to ponad 10 lat z małymi przerwami . Przez ostatnie dwa lata były plastry . Rok temu zdecydowałam ,ze chyba czas juz żucic te hormony . Pomyśleliśmy z mężem o drugim dziecku :) ale , to nie takie proste po takiej operacji i wieloletniej dawce hormonów . Przez rok nie miałam owulacji i okres był nie regularny . Nic sie nie udawało . Straciłam nadzieje i powiedziałam ,trudno . I właśnie wtedy ,kiedy odpuściłam Uadlo sie :) jestem w ciazy ! ( 17 tydzień ) tylko ,ze znowu mój koszmar powrócił . Mam tez miesniaka :( .Nie wiem co dalej bedzie ,bardzo sie martwię ,modlę sie codziennie o to zeby wszystko było dobrze ,ale wiem ile szkód potrafi narobić miesniak w ciazy . To nie jest sprawiedliwe ! :(
    Przepraszam ,ze tyle napisałam i pewnie nikomu nie bedzie sie chciało tyle czytać , ale bardzo mi ulżyło kiedy to wszystko napisałam . W sumie to tylko rodzina wie o mojej chorobie , bo jakoś tak cieżko opowiadać to innym. Dziękuje .

Arwena, Mega lubią tę wiadomość

Raja777
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Chciałam dzisiaj zmierzyć temperaturę rano, żeby się wdrożyć. Zazdroszcz Wam tych wykresów :) Tak pięknie sobie pod nimi życzycie. Też chcę :)
    No i nici. Małgoś spala całą noc, od 7, czyli wcześnie, ale za to obudziła się przesikana na wylot, więc mieliśmy błyskawiczną akcję ratowania buczacego na dzień dobry dziecka.
    No i jak tu kontrolować płodność?
    Ja sobie myślę, że takie szkraby specjalnie sabotują starania, żeby nie mieć konkurencji :P Nasza to potrafi w nocy w bardzo odpowiednim momencie się obudzić, żeby przeszkodzić ;)

moremi, Zofia8, kkisia, paszczakin, Sabina, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raja, ale jestes pod opieka ginekologa ?

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Kkisia, jeżeli nie zna tego miejsca, to może być problem. Dobrze porobić ogłoszenia, porozwieszać w okolicy, wrzucic do internetu. Zazwyczaj koty kastrowane trzymają się blisko domu, ale przestraszone nie wychodzą.

Raja, jak się domyslam to monitorujesz rozrost tego mięśniaka. Co mówi lekarz?

kkisia, chruszczow, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Raja777 Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Raja, ale jestes pod opieka ginekologa ?

Jestem pod opieka ginekologa . Nie mieszkam w Polsce i wydaje mi sie ,ze jakoś nie biorą tego miesniaka poważnie .

Raja777
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek oglszenia juz zrobilam i porozwieszalam
    nawet sprzataczke i osiedliwe sklepy obeszlam
    teraz tylko moge czekac i robic spacery po osiedlu

moremi, Dziobak, Arwena lubią tę wiadomość

• Raja777 Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Raja, jak się domyslam to monitorujesz rozrost tego mięśniaka. Co mówi lekarz?[/QUOTE]

Pierwszy lekarz ,ktory robił mi usg , powiedzial mi o tym miesniaku . Drugi lekarz ( zreszta Polka) juz miesniaka nie widziała . Dopiero jak zaczął rosnąć powiedziała ,ze trzeba obserwować ,ale i tak nie jest pewna ,ze to miesniak . Wiec co ? Jakieś inne cholerstwo ? . Ja zwariuje .

Raja777
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppcia udanej wizyty i podgladania dzieciora.Może dowiesz sie dzis czy to on czy ona ;)

Zofia8, moremi, kkisia, Sabina, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..

U nas pięknie i szykuje się w końcu dzień bez zobowiązań, wiec tylko lenic się bedziemy.
    Raja, a skąd nadajesz? UK? Bo tak 'medycznie' brzmi..
    Kiska, mam nadzieje, ze kocuch się szybko znajdzie.
    Zofia, troszkę czosnku Ci nie zaszkodzi-ważne, żeby nie przesadzać. Ja się leczylam czosnkiem, bo nawet syrop dla ciężarnych, prenalen, się z niego składa.

Zofia8, moremi, kkisia, Krakonka, gretka, kapturnica, Sabina, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raja777 wrote:
    Raja, jak się domyslam to monitorujesz rozrost tego mięśniaka. Co mówi lekarz?

Pierwszy lekarz ,ktory robił mi usg , powiedzial mi o tym miesniaku . Drugi lekarz ( zreszta Polka) juz miesniaka nie widziała . Dopiero jak zaczął rosnąć powiedziała ,ze trzeba obserwować ,ale i tak nie jest pewna ,ze to miesniak . Wiec co ? Jakieś inne cholerstwo ? . Ja zwariuje .[/QUOTE]

Idz do kolejnego lekarza albo do szpitala. Gdzies gdzie maja porzadny sprzet. A gdzie mieszkasz?

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Morek oglszenia juz zrobilam i porozwieszalam
    nawet sprzataczke i osiedliwe sklepy obeszlam
    teraz tylko moge czekac i robic spacery po osiedlu
    To jeszcze do internetu wrzuć. I wieczorem puszkę tuńczyka i znowu szukanie.
    I trzymam kciuki za wizytę.

kkisia lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, zrób sobie wykres bez temperatur nawet, zawsze możemy Ci 'pozyczyc' ;)

Bisca, bierzesz jakiegoś antygoniste (drugi zastrzyk, zeby jajka nie popekaly)? Czy tylko stymulacja?

moremi, Krakonka, stara.krycha, Arwena lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Peppa, czekam na dobre wieści z wizyty.
    Aktywny dzień czas zacząć. Zakupy, sprzątanie i gotowanie czyli standard. Jutro zamierzam pomalować domek dzieci i rozsadzić pomidory i jeszcze wysprzątać samochód. Ciekawe co uda mi się zrealizować z tych planów.
    A i witam nową koleżankę.

kkisia, moremi, gretka, iwcia77, BISCA, Aasiula, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dla Ciebie tez mam :-)
    Uuhuhuhu! Dzienkujem dzienkujem!! <3

iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki

No i temp. wywalona w kosmos, chyba przez koszmarną noc. Od 2:00 nie spałam, było mi niedobrze - chyba się czymś zatrułam, albo wirus mnie jakiś dopadł. Nadal mnie muli. Mój młody to samo - o 3:00 przyszedł, że brzuch go boli. Położył się koło mnie, a za 5 min. zerwał do toalety - nie zdążył i zarzygał mi pół kuchni - nawet górne szafki! Padam na pysk, a za chwilę z uczniem na przesłuchanie na Policję jadę.
    Byleby przetrwać do 13:00...

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Raja777 Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Idz do kolejnego lekarza albo do szpitala. Gdzies gdzie maja porzadny sprzet. A gdzie mieszkasz?

Mieszkam w Szwecji . To nie jest takie proste zeby iść do innego lekarza ,nie wiem , do jakiego lekarza miałabym pójść , a prywatnych gabinetów nie ma. Przynajmniej ja o nich nie wiem ,a do Polski nie moge teraz jechać .

iwcia77 lubi tę wiadomość

Raja777
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wykastrowany , zawsze latem wychodzi ale to na dzialce nie tu gdzie mieszkamy
    oby wrocil
    Wroci. Ile ja przeplakalam, jak mi kotka po raz pierwszy uciekla. Ze mloda, ze domowa, terenu nie zna. Wrocila szelma po 2 dniach, wymeczona, brudna i glodna. Spala potem caly dzien.
    Ale zawsze sie martwilam jak jej nie bylo dluzej.

Krakonka, dorbie, kkisia, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalyscie co u nas - ogólnie bardzo dobrze. Młody zaczął przybierać na wadze, zdrów jak ryba, karmie raczej mm plus moje odciągniete butla, bo karmienie piersią po wybudzaniu (mam przykaz na co 4h) strasznie go wkurza. Cycek udaje się tylko na samoobudzonym dziecku i to jeszcze nie super glodnym.

Przedwczoraj była u nas położna z flamandzkiej organizacji zajmującej się dziećmi i rodzina, 3h siedziala. I tak jak byłam sceptycznie nastawiona, tak jestem calkiem pod wrazeniem- zapewniają ciągły monitoring dziecka (pediatra i pielęgniarka na dyżurze), badania typu słuch, oczy, itp., wszystkie szczepienia (omg, w Belgii obowiązkowe jest tylko polio, reszta zalecana jedynie), wszystko za darmo. Mogę w każdej chwili po nich zadzwonić, jeśli mam z czymś problem, albo podjechać jak mi pasuje.
    Bardzo mi się to podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:10

Dziobak, Zofia8, Krakonka, kapturnica, moremi, kkisia, chruszczow, Sabina, anna maria, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA, Elfik, Aasiula, inessa, Magdala, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 8834 8835 8836 8837 8838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ