SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Marcel tak ma. Teraz już rzadziej ale zdarza się. Byłam w tej sprawie kilka razy u lekarza z nim ale za każdym razem osłuchowo czysto. Lekarz uważa że Marcel ma refluks i treść która mu się cofa powoduje to chrobotanie.
    Wez mnie nie zalamuj. Ja tez przez chwile podejrzewalam refluks, Adsiowi zdarza sie chlusnac fontanna zarcia. No i chrobocze. Ale tu mi tego pewnie nie zdiagnozuja...

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    dowcipnie
    100mg dziennie to nie za mało?
    ja bralam 400 dowcipnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Eyy ale to z tecza sie kojarzy .A feee nie idz ta droga ... bo zabladzisz lol032.gif

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed477f549a76.png

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Nasze wszechwiedzące forumowe matki..

nie zawsze dziecko w pieluszce to lenistwo.

Moja pije czasem z butli bo nie wyleje, jak się zle czuje, to łatwiej
    jeździ w wózku bo łatwo się męczy, chodzi również, ale na dalsze trasy wózek
    nosi pieluchy jak jest dłuższa trasa, albo zimno na dworze, bo niestety załatwia się często w spodnie.
    Spi w pieluszce
    Ma 3,5 roku

Pewnie, że jesteśmy leniwymi rodzicami, bo nie jeździmy z dziećmi na rolkach, wszystko jasne..:))))))))))

eh, kiedyś mnie te teksty denerwowały, teraz tylko śmieszą..
    wiem już kto jest wszechwiedzący i ma monopol na prawdę..
    czasem tylko z ich życiorysu nie wynika, bo dokonywały w życiu samych najlepszych wyborów...
    ja np. mam jednego męża od początku, porządny chłop...
    :P
    Mam wrażenie, że to do mnie??? :)
    Mnie też niektóre wypowiedzi tu śmieszą - fajnie - pośmiejmy się razem.
    Ja się nie uważam za wszechwiedzącą - i zrobiłam wiele błędów w życiu - co nie omieszkałaś złośliwie pod koniec swojego postu zauważyć (widocznie zabrakło merytorycznych argumentów - to wtedy najlepiej kopnąć :) ).

Ja nie znam Twojego dziecka - pisałam ogólnie o zdrowych dzieciach i tylko swoje zdanie - co ja zrobię ze swoimi dziećmi - a każda niech robi co uważa...
    Nie zmienię zdania, że idąc na zakupy i widząc prawie czterolatki z butlą w buzi i w wózku z pieluchą - dostających spazmów na próbę zabrania im czegokolwiek przez rodziców - uważam to za porażkę rodziców i żal mi takiego dziecka. Może im też jest wygodniej - żeby się dziecko nie ubrudziło od kubka? Nie wiem :)

stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    też bym chciała z wami ... ale nie dam rady
    NO SZKODA WIELKA...nic sie nie da wymyslic?

megan8 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wez mnie nie zalamuj. Ja tez przez chwile podejrzewalam refluks, Adsiowi zdarza sie chlusnac fontanna zarcia. No i chrobocze. Ale tu mi tego pewnie nie zdiagnozuja...
    U nas to genetyczne obciążenie z obydwu stron. Dlatego jest duże prawdopodobieństwo że jest refluks. Z diagnostyką trzeba zaczekać aż porośnie żeby można było wykonać badanie z połknięciem kontrastu. Jak był młodszy to chlustał mlekiem jak z fontanny. Teraz jest lepiej bo zjada już tylko gęste pokarmy. Też się ulewa i to nawet 2 godz po jedzeniu i odbiciu ale już nie tak obficie.

Dziobak lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie mam zadnych dzieciow, ale juz mam pierdyliard teorii, jak je wychowam. Odpieluchuje tak szybko, jak sie da, puszcze do zlobka tez jak tylko macierzynski mi sie skonczy i w ogole zolza nie matka bede. Na stos czarownice! :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co Wy się tak nawzajem punktujecie? kazda ma swoje poglądy i moim zdaniem nie ma sensu się nawzajem przekonywać na siłę, nikt tu nie ma monopolu na rację, bo racja jest jedna... własna :-) tylko mi nie piszcie, że to tylko wymiana poglądów... bo jak się nakręcicie to klękajcie narody ;-)

stara.krycha, moremi, Aasiula, Mega, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak - mój też parę razy chlusnął - ale mam wrażenie, że wtedy, kiedy dałam mu za dużo jedzenia...nie znam się na tym za bardzo. Charczy i chrapie też...

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Po co Wy się tak nawzajem punktujecie? kazda ma swoje poglądy i moim zdaniem nie ma sensu się nawzajem przekonywać na siłę, nikt tu nie ma monopolu na rację, bo racja jest jedna... własna :-) tylko mi nie piszcie, że to tylko wymiana poglądów... bo jak się nakręcicie to klękajcie narody ;-)
    Ale chyba cala zabawa z forum na tym wlasnie polega?

kapturnica, BISCA, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Kurde, nie mam zadnych dzieciow, ale juz mam pierdyliard teorii, jak je wychowam. Odpieluchuje tak szybko, jak sie da, puszcze do zlobka tez jak tylko macierzynski mi sie skonczy i w ogole zolza nie matka bede. Na stos czarownice! :-P
    Zycie predziutko zweryfikuje twoje aktualne poglady. ;-)
    Ale stay cool i nie bierz do glowy! :-P

Bozia3, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Ale chyba cala zabawa z forum na tym wlasnie polega?

taaa :-)

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    znalazła się ta..co się nie nakręca...:)

ja właśnie staram się wyrażać swoje poglądy, zawsze zaznaczam, że wyrażają tylko mnie i lubię czytać inne...
    natomiast, jeśli ktoś mnie zaczyna atakować - to sorry, ale pod miotłą siedzieć nie będę...

stara.krycha, mamatrojki80, Aasiula, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, gretka, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierdolisz matka , ja tam lubie wymiane zdan i opinii .Swoja droga dziwne by to bylo ,zebysmy wszystkie mialy identyczne poglady na wychowanie i sposob na zycie.
    A czy ktos kogos na sile przekonuje ??Ale ,ze jak niby mialby to zrobic ??Pod grozba strzalu w potylice ?
    EEEE beret Cie cisnie , poluzuj antenke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:14

stara.krycha, Bozia3, Aasiula, Arwena, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Zycie predziutko zweryfikuje twoje aktualne poglady. ;-)
    Ale stay cool i nie bierz do glowy! :-P
    No tez sie tego obawiam, ze zmiekne, dlatego chlopu zapowiedzialam, ze jak sie w swoja stara zamieniac zaczne, niech mi odetnie doplyw tlenu i to natychmiast! :-P

Dziobak lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Chuj nie matka bedzie z ciebie ;)

Bozia3, stara.krycha, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chuj nie matka bedzie z ciebie ;)
    Licze na to :-P

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Licze na to :-P
    Po wpisach jakie tu dajesz masz wszelkie zadatki by nia zostac ;)

stara.krycha lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziobak - mój też parę razy chlusnął - ale mam wrażenie, że wtedy, kiedy dałam mu za dużo jedzenia...nie znam się na tym za bardzo. Charczy i chrapie też...
    No wlasnie kurka nie wiem, fontanny byly pare razy jak sie ewidentnie ozlopal mlekiem. Ale pare razy bez niczego. Ale przubiera na wadze rownomiernie, a to jest ew wyznacznikiem czy jest refluks raczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A pierdolisz matka , ja tam lubie wymiane zdan i opinii .Swoja droga dziwne by to bylo ,zebysmy wszystkie mialy identyczne poglady na wychowanie i sposob na zycie.
    A czy ktos kogos na sile przekonuje ??Ale ,ze jak niby mialby to zrobic ??Pod griozba strzalu w potylice ?
    EEEE beret Cie cisnie , poluzuj antenke ;)

No boli mnie dziś połowa czachy, Kapta Ty jesteś jedna z tych bardziej zacietrzewionych :-) będziesz forsować swoje zdanie do upadłego i o to mi chodziło, sama se gacie poluzuj jak bereta nie masz ;-)

stara.krycha, caffe, SolarPolar, Arwena, Mega, Krakonka, ComeToMeBaby, gretka, kkisia, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 8874 8875 8876 8877 8878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ