X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Jestem zaprzeczeniem powyzszego. Odpieluchowano mnie tuz przed drugim rokirm zycia. Owszem, bole ledzwi miewam, ale to w zwiazku z ogniskiem endometriozy w tych okolicach. Orgazm jak najbardziej, poslady nie twarde, ale i nie wisza. :-)
    No widzisz.A powinnysmy wg tej teorii nie miec orgazmow zadnych i miec zlamane zycie
    Dla mnie to takie pierdolenie o SZopenie ;)

stara.krycha, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jesssu Kapta widzialam filmik na fb zajebalabym babe na bank i poszlabym siedziec kurwa ,ja piuerdole ...
    .........poryczalam sie jak szlag ...
    Widac ,ze to byl jakis ruski oddzial.Noworodkowy.A kurwie bym zrobila to samo tyle ,ze nie piescia po glowie jak ona temu placzacemu dziekcu a bejzbolikiem ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No widzisz.A powinnysmy wg tej teorii nie miec orgazmow zadnych i miec zlamane zycie
    Dla mnie to takie pierdolenie o SZopenie ;)
    Nie zebym tu znowu kijaszkiem machac chciala, ale ten caly Lowen to hamerykanski psychiatra. A, jak wiadomo, hamerykanskie nalukofce zbyt lotne to nie som. :-P

Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie zebym tu znowu kijaszkiem machac chciala, ale ten caly Lowen to hamerykanski psychiatra. A, jak wiadomo, hamerykanskie nalukofce zbyt lotne to nie som. :-P
    Tera hamerykance dali prawo malpom do wolnosci, znaczy nadali prawa.Sprawa bedzie w sadzie ;)

stara.krycha, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Widac ,ze to byl jakis ruski oddzial.Noworodkowy.A kurwie bym zrobila to samo tyle ,ze nie piescia po glowie jak ona temu placzacemu dziekcu a bejzbolikiem ;)
    biedne malenstwo :( dobrze ze glosu nie ma bo bym oszalała chyba :(

kapturnica lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    prawa do istnienia
    prawa do bycia bezpiecznym
    prawa do bycia wolnym
    prawa do niezależności
    prawa do sięgania
    Nie zeby sklocic ludzi ale myslisz ze dziecko w wieku roku czy 2lat ma prawo do bycia niezaleznym i wolnym ? ;)
    Bo ja to jakos cieniutko widze taka neizaleznosc ehhehe .
    Pozniej sie dziwia ,ze dzieciak ma 10 lat i wyżywa sie na wszystkich bo mamusia mu nowego tablecika nie kupila ;) Albo bluzga staruszkow bo on musi cos ;)
    Ps.Znaczy to cos jak bezstresowe wychowanie ..U mnie bylo stresowe i nie sadze ,ze ma twarde poslady od tego.Raczej od sportu ;)

Myślę, że nie chodzi o spełnianie zachcianek czy rezygnację z dyscypliny oraz wymagań. Każdy czlowiek, nawet ten zaraz po urodzenia ma prawo do wolności i niezalezności, tyle że zmienia się zakres. Poczucie bezpieczenstwa będzie dla nastolatka czymś innym i inaczej się mu je zapewnia, a czymś innym dla dwulatka.
    Na pewno nie chodzi o bezstresowe wychowanie :) To teoria, która mówi, że radykalne postępowanie wbrew naturze człwieka - a każdy ma inną naturę - skutkuje pewnymi konsekwencjami, które odbijają się na fizyczności. Zwykłe stresy nie będą powodowały długofalowych skutków, ale długotrwałe owszem.
    Dziecko gnębione czy zaniedbywane wygląda inaczej, niż to zaopiekowane. Garbi się lekko, "ucieka" - nie jest tak?

stara.krycha, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

Nie jestem przekonana czy psychologia to "nauka".
    Ale co do bystrości amerykanskich naukowców to się nie zgodzę. Mają ogromne sukcesy.

SolarPolar lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Myślę, że nie chodzi o spełnianie zachcianek czy rezygnację z dyscypliny oraz wymagań. Każdy czlowiek, nawet ten zaraz po urodzenia ma prawo do wolności i niezalezności, tyle że zmienia się zakres. Poczucie bezpieczenstwa będzie dla nastolatka czymś innym i inaczej się mu je zapewnia, a czymś innym dla dwulatka.
    Na pewno nie chodzi o bezstresowe wychowanie :) To teoria, która mówi, że radykalne postępowanie wbrew naturze człwieka - a każdy ma inną naturę - skutkuje pewnymi konsekwencjami, które odbijają się na fizyczności. Zwykłe stresy nie będą powodowały długofalowych skutków, ale długotrwałe owszem.
    Dziecko gnębione czy zaniedbywane wygląda inaczej, niż to zaopiekowane. Garbi się lekko, "ucieka" - nie jest tak?
    Ale sie zapedzilas troche w tej teorii ;) myslisz ,ze sadzanie dzieciaka na nocnik to gnebienie i zabieranie niezaleznosci ??? Bo jesli by tak bylo to kazde powiedzenie NIE wywoluje fale zlosci i gniewu u dzieciaka ;)
    Ja nie wnikam jak to wychowuje dziecie zeby bylo jasne.Ja mam tzw twarda reke , nie ma u mnei w domu przemocy ani fizycznej ani slownej Ale mlody wie co moze , a czego mu nie wolno .A za zlamanie zakazow zawsze sa powazne konsekwencje.
    I nie wiem ale nie wyglada mi na gnebione i zaniedbane a co najgorsze ze zlamana psychika bo matka stosowala kary i nakazay plus zakazy ;)

stara.krycha, Aasiula, Mega, inessa lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Stresy to zupelnie inna bajka. Mi ze stresu wlosy garsciami wychodza, a moj ksieciuniu ze stresu chudnie. Oczywiscie, ze stres ma negatywny wplyw na zdrowie, u maluszkow na pewno tez. Ale nie wrzucajmy do jednego worka zaniedbania i maltretowania z treningiem czystosci.

kapturnica, Aasiula, Zofia8, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie jestem przekonana czy psychologia to "nauka".
    Ale co do bystrości amerykanskich naukowców to się nie zgodzę. Mają ogromne sukcesy.
    A ja ich nie lubie, bo zajmuja sie pierdolami i odkrywaja oczywistosci.
    Poza tym nie pisz, ze psychologia to nie nauka, bo Bursztyn to przeczyta i juz niegdy do nas nie wroci ;-)

kapturnica, Aasiula, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teorie teoriami a zycie zyciem ;)

Ja tam wiem ,ze jakby zaczal czl zyc zasadami wtlaczanymi przez /specjalistow / to by szybko w pokojach bez klamek zamknal sie ;)

stara.krycha, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomnialam Ania chyba pytala o koncert ,wiec byl taki sobie :( godzine 20 min grali ,utwory rozne ale myslałam ze bedzie fajniej,naglosnienie w Ergo Arenie beznadziejne .Drugi raz by nie poszła,szkoda kasy :(.

stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta odpowiedzialam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak tylko dla rozluznienia:
    http://bezuzyteczna.pl/amerykanscy-naukowcy-odkryli-ze-36405

Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A tak tylko dla rozluznienia:
    http://bezuzyteczna.pl/amerykanscy-naukowcy-odkryli-ze-36405
    lol036.gif

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszy mnie rano piekły, już wiem dlaczego... Bozia Ty te swoje diagnozy komuś innemu stawiaj, bo jesteś chuj nie diagnosta, bez urazy :-)

Kapta jest bliżej prawdy, nie w 100 % ale bliżej.

Dzień dobry moherom i nie moherom też.

Bozia3, Zofia8, kapturnica, moremi, iwcia77, Aasiula, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale sie zapedzilas troche w tej teorii ;) myslisz ,ze sadzanie dzieciaka na nocnik to gnebienie i zabieranie niezaleznosci ??? Bo jesli by tak bylo to kazde powiedzenie NIE wywoluje fale zlosci i gniewu u dzieciaka ;)
    Ja nie wnikam jak to wychowuje dziecie zeby bylo jasne.Ja mam tzw twarda reke , nie ma u mnei w domu przemocy ani fizycznej ani slownej Ale mlody wie co moze , a czego mu nie wolno .A za zlamanie zakazow zawsze sa powazne konsekwencje.
    I nie wiem ale nie wyglada mi na gnebione i zaniedbane a co najgorsze ze zlamana psychika bo matka stosowala kary i nakazay plus zakazy ;)

Nie, myślę, że bicie, poniżanie, głodzenie, zmuszanie do różnych rzeczy ZBYT WCZEŚNIE (ćwiczenia pisana, gimnastyki wyczynowej, graniu na instrumencie godzinami ), molestowanie, porzucenie itp zostawiają trwały ślad na psychice a przez to i postawie fizycznej.
    Myślę też, że każde dziecko ma swój czas na różne rzeczy i zmuszanie go, zmuszanie, nie namawianie czy przekonywanie, może rzutować na przyszłość.
    Co innego stawiać przed dzieckiem wyzwania i zachęcać do ich podejmowania, a co innego ćwiczyć na siłę.

Kapta, Twoje odpowiedzi są manipulacyjne :) Wybierasz sobie zdanie albo wyrażenie i pomijasz kontekst. Jakbym miała wróżyć, to bym wywróżyła, że oświadczysz, że porównuję nocnik do molestowana ;) A to nieprawda :) Łatwiej się po prostu operuje na przejaskrawionych przykładach, a mechanizm pozostaje podobny.
    I to teoretycznie, bo na samym początku pisałam, że to hipoteza, nie do końca w moim mniemaniu naukowa i że daje mi do myślenia, a nie że jestem fanatycznie przekonana i będę Was odżegnywała od czci i wiary, jeśli będziecie uczyć nocnika w wieku lat 1 czy nie. A jeśli chodzi o wychowanie bezstresowe i stresowe, to w ogóle o tym nie wspomniałam - to Twój wniosek z przytoczonej przeze mnie teorii tego gościa.
    Ale jeśli chcecie grzebać w mrowisku to proszę bardzo, ja zawsze chętnie :) Tylko wymienię pieluchę Małgosi, bo jej przewód pokarmowy zadziałał prawidłowo :)

stara.krycha, Dziobak, moremi, SolarPolar, BISCA, gretka, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A ja ich nie lubie, bo zajmuja sie pierdolami i odkrywaja oczywistosci.
    Poza tym nie pisz, ze psychologia to nie nauka, bo Bursztyn to przeczyta i juz niegdy do nas nie wroci ;-)

Psychologia to dziedzina wiedzy. Dla mnie nauka to coś ściśleszego, co można policzyć, zobaczyć, sprawdzić itp.
    To cenna dziedzina wiedzy, Busztyn :)
    Sama korzystam :)

stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.. Czy Wasze dzieci charczaly jak były malutkie?
    Adaś od wczoraj jak zaśnie to zaczyna tak jakby chrapanie, trochę go zatyka, taki urywany oddech. Tylko jak leży na płasko, jak np leży na mnie na brzuchu, to jest ok.
    Wczoraj też pierwszy raz ulalo mu się żarcie, normalnie wybiera i wyczka się zaraz po zarciu..
    Takie hep , hep, hep, jak pół czkawki robi :(
    Adas do tej pory charczy. Czasem przez sen, czasem przy zabawie. Chrapie tez.

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, ja sie staram czytac Cie w calosci, ale nie powiem, ze zawsze ogarniam wszystko ze szczegolami. Poza tym, sklaniam sie do kiwniecia glowa przy Twoich argumentach, bo pamietam, ze Twoje dziecko przechodzi bunt dwulatka i dla niej wszytsko jest teraz stresem, zmuszaniem i zamachem na wolnosc. No taki etap, ale to minie :-)

‹‹ 8872 8873 8874 8875 8876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ