35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:ja dzis do roboty...pierwszy raz zostawiam chlopow samych
..jeszcze nie wyszlam a juz tesknie
stara.krycha, iwcia77, SolarPolar, Mega, gretka, kkisia, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:a jakiś przykład? kogoś zaatakowałam personalnie?? (no oprócz mamytrójki dzisiaj...
). A to, że jeśli uderzysz w stół to nożyce się odezwą - to juz problem nożyc....
Ja tez czytam tu różne opinie - i nieraz mnie zakłuje - że fuck..ona ma chyba rację, a ja to robię nie bardzo..ale nie odbieram tego jako atak...iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale Elfi nik nikomu tu nie wytykal niczego ,kazda wyrazila swoje zdanie bo ma do tego prawo ,po co zaraz tak odbierac to osobiscie .Na samym poczatku rozmowy bylo jasne napisane ze kazde dziecko rozwija sie inaczej .Moje dzieci akurat szybko sie nauczyly i tyle .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:42
kapturnica lubi tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Wtrące coś, najlepszy wiek na nocnik jest powyżej 18 miesiąca, wtedy nauka przebiega szybciej i sprawniej bo dziecko zaczyna orientować się w swoich potrzebach fizjologicznych, wcześniej świadomość jest słaba, albo żadna. U mnie się sprawdziło.
Dzien dobry
U nas słońca brak, chmurzy się ale juz jesteśmy po spacerze. Teraz pora zająć sie obiademmamatrojki80, Dziobak, kapturnica, Krakonka, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka_79 wrote:I mnie było identycznie. Wczesniej J nie bardzo chciał, poczekałem. Nocnika nie polubił ale poszło błyskawicznie gdy użyłam nakładki na Wc. W dwa dni sie nauczył.
Dzien dobry
U nas słońca brak, chmurzy się ale juz jesteśmy po spacerze. Teraz pora zająć sie obiadem
A jak sie mu spodoba i chce wczesniej to czemu tego nie wykorzystac ???Aasiula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Miłej niedzieli wszystkim życzę.
Mój M siedzi w kuchni i robi szaszłyki, i się zachwyca sam sobą i efektami pracy - doborem smaków i kolorów
A ja rosół gotuję.
A dzień mimo słońca z lekka przykrytego chmurkami ciepły, przyjemny, letnio-wiosenny.Aasiula, Bozia3, Mega, mamatrojki80, SolarPolar, stara.krycha, kkisia, inessa, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Margolcia88 wrote:szkoda ,że weekend nie trwa trzy dni, mi zawsze jednego dnia brakuje
musimy poczekać na emeryturę...- choc wydaje mi się, że to są nudy - taki wieczny weekend...
Mega, stara.krycha, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Co do wychowania bezstresowego nawiazalam nie do Ciebie ale do teorii faceta .Wiec tu bym sklaniala sie do bardziej uwaznego czytania.
Ja również zachęcam do uważnego czytaniaNie napisałam ani zdania świadczącego o tym, że odebrałam Twoją uwagę o bezstresowym, jako nawiązanie do siebie.
Napisałam, że w teorii tej nie chodzi na pewno o bezstresowe wychowanie. Dokładniej : "Na pewno nie chodzi o bezstresowe wychowanieTo teoria, która mówi, że (...)" Gdzie tu sugestia, że odebrałam coś do siebie?
Kapta, to jest jakaś tam teoria, jakiegoś tam faceta, którą przytoczyłam jako ciekowstkę z komentarzem, że skłania mnie do myślenia.
Nie jest to mój manifest i nie widzę powodu, aby tak ją traktować.
Staram się pisać takie "dyskusyjne" posty wyraźnie odzielając poglądy, przekonania panujące gdzieś - w sensie istniejące w świecie, od moich osobistych, które też staram się wyraźnie zaznaczać, że chodzi o moje.
Właśnie o tym pisałam wspominając o manipulacyjnym dialogu - ja pisze jedno, Ty odnosisz się do czegoś innego. A w dodatku doradzasz mi czytanie ze zrozumieniem, całkiem z zadka
Spokojnie, wiem, że czyjeś teorie i poglądy i to jak kto gotuje, wychowuje, robi itp Cię "wali" - dość często to zaznaczasz. Mnie nie wszystko to "wali", bo jak coś łamie ogólnie przyjęte zasady społeczne to wyrażam oburzenie. Jednak nie traktuję tego emocjonalnie. Dyskusja jest dla mnie wartościową rozrywką, bez względu na tematNie zapieniam się i nie obrażam. Doceniam odmieność poglądów.
Jednak nie lubię, gdy ktoś zarzuca mi coś, czego nie zrobiłam.
Nie odebrałam komentarza na temat bezstresowego wychowania, jako nawiązania do siebie.
Umiem nieźle czytać ze zrozumieniem.
Mam nadzieję, że potrafię się jasno wyrażać.
No, to sobie posłodziłammamatrojki80, Bozia3, Dziobak, SolarPolar, caffe, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013