X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    I po co się spierać w taki piękny dzień :):):) moje kochane.
    tez tak mysle ,ile razy ja mialam inne zdanie niz reszta i trudno kazdy jest inny :)

MartaDidi lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie, dziewczyny

Choróbsko minęło, wczoraj już było lepiej, ale apetytu nie miałam, a gdy zjadłam cosik więcej to od razu mnie naciągało.

Nawiązując do tematu jw. to mój młody zaczął sikać od razu na stojąco do kibelka (kupiliśmy taką podkładkę antypoślizgową w Ikea, stawał na niej i sikał do muszli), gdy miał 18 mies. Śmiesznie to wyglądało - taki malec w kibelku. Oczywiście trzeba było go pilnować, co by po ścianach nie lał... Ale najważniejsze dla mnie było, że woła siku i chce się uczyć. Nocnik zupełnie nie zdał egzaminu, był bezużyteczny - młody siedział na nim w nieskończoność, a jak się zsikał to poza nocnik, bo jakoś tak sisior mu zawsze uciekał :-)

Aasiula, Mega, Bozia3, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Kapta, to jest jakaś tam teoria, jakiegoś tam faceta, którą przytoczyłam jako ciekowstkę z komentarzem, że skłania mnie do myślenia.
    Nie jest to mój manifest i nie widzę powodu, aby tak ją traktować.

> A ja nigdzie nie napisalam ,ze to Twoj sposob na wychowanie
    Podwazylam teorie faceta.

Właśnie o tym pisałam wspominając o manipulacyjnym dialogu - ja pisze jedno, Ty odnosisz się do czegoś innego.

> I vice versa ;)

Spokojnie, wiem, że czyjeś teorie i poglądy i to jak kto gotuje, wychowuje, robi itp Cię "wali" - dość często to zaznaczasz. Mnie nie wszystko to "wali", bo jak coś łamie ogólnie przyjęte zasady społeczne to wyrażam oburzenie.

> Wyrazajac oburzenie napewno masz bardzo duzy wplyw na zmiane sytuacji ;)

Jednak nie traktuję tego emocjonalnie. Dyskusja jest dla mnie wartościową rozrywką, bez względu na temat :) Nie zapieniam się i nie obrażam. Doceniam odmieność poglądów.
    Jednak nie lubię, gdy ktoś zarzuca mi coś, czego nie zrobiłam.

> Rowniez nie przypominam sobie sytuacji bym bezposrednio zarzucila Ci cos czego nie zrobilas lub zrobilas :)

I tak mozemy sie przerzucac argumentami do zasranej smierci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:09

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Kapta, to jest jakaś tam teoria, jakiegoś tam faceta, którą przytoczyłam jako ciekowstkę z komentarzem, że skłania mnie do myślenia.

Ten facet to Schoenebeck, a jego teoria to antypedagogika, głupia z resztą, ale trochę namieszała w pedagogice czego rezultaty odczuwamy w szkołach do dziś - tzw. bezstresowe wychowanie.

kapturnica, Sabina, inessa lubią tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski zbieram szczęke z podłogi .Moja Kornelia ma fistacha miedzy nogami
    scared36.gif
    Jak dojde do siebie wklepie zdjęcie usg co ma między nogami
    A czy Ty pamietasz jak Ci mówiłam że z wykresu jak zaglądałam że mi to wygląda na chłopaka prędzej niż na dziołchę ;)

kapturnica, chruszczow, Natka_79, iwcia77 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    A czy Ty pamietasz jak Ci mówiłam że z wykresu jak zaglądałam że mi to wygląda na chłopaka prędzej niż na dziołchę ;)
    No przeczucia mialam na chopa i wyszlo na moje ;)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.. Czy Wasze dzieci charczaly jak były malutkie?
    Adaś od wczoraj jak zaśnie to zaczyna tak jakby chrapanie, trochę go zatyka, taki urywany oddech. Tylko jak leży na płasko, jak np leży na mnie na brzuchu, to jest ok.
    Wczoraj też pierwszy raz ulalo mu się żarcie, normalnie wybiera i wyczka się zaraz po zarciu..
    Takie hep , hep, hep, jak pół czkawki robi :(
    takie maluszki moga miec wiotkosc krtani, ktora z czasem zanika... ale nie zostawiaj po jedzeniu i obserwuj, na klinie go kladz, sa takie specjalne w sprzedazy...

paszczakin lubi tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, gratulejszyn boya! Chłopcy łatwiejsi w wychowaniu :-)

kapturnica, MartaDidi lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry w niedziele....
    Piękna pogoda, a ja w łożku....wczoraj zamiast wina były drinki, za duzo.....wiec leżymy :)

Co do nocnika to jak moja Młoda była mała to funkcjonkcjonowala teoria, ze jak dziecko pewnie siedzi to powinno sie sadzać na nocnik. Miała nocnik z melodyjkami, jak nasikala to grało, wiec szybko zaskoczyła o co chodzi, do niczego nie zmuszałam, sama chciała, smoczka odrzuciła od noworodkosci wiec na sile nie uczyłam, z butelki pila tylko vibovit :) . Za to miała swoją ulubiona przytulankę i rożek z którym spała aż sie rozsypal ze starości. No i chyba jestem chuj nie matka, bo gonie ja do odrabiania lekcji i grania na wiolonczeli ;)
    A moja siostrzenica nocnika nie tolerowała w ogóle, od pieluch odzwyczaiła sie dopiero przed samym pójściem do przedszkola, dzięki nakładce na kibel :) , do 4,5 roku zycia w nocy wypijala kaszkę na mleku z butelki, obie dziewczynki sa zdrowe i szczęśliwe.
    Każde dziecko rozwija sie swoim tempem i daleka jestem od osadzania rodziców, bo dziecko ma pieluchę, pije z butelki i jeździ wózkiem :)

kapturnica, MartaDidi, Bozia3, chruszczow, Aasiula, Dorka.1979, Dziobak, Sabina, gretka, stara.krycha, kkisia, ania.g, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    /
    Zgadzam sie w 200%. Nie ma sensu sadzac na sile roczniaka na nocnik, jezeli widac, ze nie ma swiadomosci tego po co tam siedzi. Dzieci rozwijaja sie roznie. Jedne mowia szybciej, inne rozwijaja sie ruchowo szybciej, inne czuja, ze zaraz siku poleci. Ale we wczesnym okresie rozwoju te rzeczy nie ida razem, dziecko rozwija sie lepiej w jednym obszarze, by potem dogonic w innym. Raczej nie spotka sie mowiacego, chodzacego i sikajacego na nocnik dzieciecia w wieku rok i 2 miechy.
    A do sikania dziecko gotowosc wykarze samo.
    I teoria im wczesniej tym lepiej jest bzdura. I moze zrobic duza krzywde.
    A to o ten nocnik sie rozchodzi? Moje dziecko jest nim zachwycone... Moze to Was uspokoi...Robi sobie do ncnika i mowi sisi... A ja mam z tym problem bo leniwa jestem i musze go sluchac...

Mega, kapturnica, Aasiula, Dziobak, Sabina, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ten facet to Schoenebeck, a jego teoria to antypedagogika, głupia z resztą, ale trochę namieszała w pedagogice czego rezultaty odczuwamy w szkołach do dziś - tzw. bezstresowe wychowanie.

Czytałaś wcześniejsze wpisy? Mówiłyśmy o teorii Lowena.

mamatrojki80, stara.krycha lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Kapta, gratulejszyn boya! Chłopcy łatwiejsi w wychowaniu :-)
    Ale bym chociaz miala porownanie jakby byla dziolcha heheh

Mega, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    . No i chyba jestem chuj nie matka, bo gonie ja do odrabiania lekcji i grania na wiolonczeli ;)
    Jako chuj nie matka dołączam do ciebie bo goniłam młodego na treningi w koszykówke jak mu sie nie chciało i nie raz buntował ,że nie chce ;)

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    takie maluszki moga miec wiotkosc krtani, ktora z czasem zanika... ale nie zostawiaj po jedzeniu i obserwuj, na klinie go kladz, sa takie specjalne w sprzedazy...
    Moja Natalka ma właśnie wiotkość krtani i jest właśnie tak jak pisze Paszczak. Lekarka mówiła że to zniknie jak usiądzie, tyle że mojej sąsiadki wnuk miał 3 lata jak jeszcze ta krtań była wiotka i musieli uważać co i jak je żeby się nie zakrztusił

MartaDidi lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale bym chociaz miala porownanie jakby byla dziolcha heheh

No tak, masz rację... ale bierz co dają :-)

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jako chuj nie matka dołączam do ciebie bo goniłam młodego na treningi w koszykówke jak mu sie nie chciało i nie raz buntował ,że nie chce ;)
    to ja ch...j kwadratowy... Gonie do nauki i steruje od malego... nocnik... studia... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:24

Bozia3, kapturnica, Aasiula, Mega, moremi, Dziobak, gretka, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Czytałaś wcześniejsze wpisy? Mówiłyśmy o teorii Lowena.

Jadę z wpisami od tyłu, doczytam zaraz, nie nerwowo... ;-)

kapturnica, Bozia3, Aasiula, Mega, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    to ja ch...j kwadratowy... Gonie do nauki i steruje od malego... nocnik... studia... :-)
    Wg pewnych teorii złamałas starszemu zycie a malego wlasnie krzywdzisz psychicznie i fizycznie.
    Szejm on ju!!!

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski od kiedy juz sie powinno mniej wiecej czuc ruchy kazdego dnia ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:26

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I tak mozemy sie przerzucac argumentami do zasranej smierci :)

Jasne, możemy.
    Abstrahuję o teorii, bo nie moja i od innych wspomnianych przez Ciebie, bo też nie Twoje :)

Napisałaś:
    "Co do wychowania bezstresowego nawiazalam nie do Ciebie ale do teorii faceta .Wiec tu bym sklaniala sie do bardziej uwaznego czytania."

To jest clou programu, bo sugerujesz w tym zdaniu, że odebrałam nawiązanie Twoje do siebie. Robisz to podwójnie:
    1. Tłumacząc, że nawiązałaś NIE do mnie - to sugeruje, że ja odebrałam to do siebie. Twoje założenie i sugestia są niezgodne z prawdą. Sugestia bezpośrednia.
    2. Skłaniając do bardziej uważnego czytania - potwierdzasz wcześniejsza sugestię podważając moją umiejętnośc czytania ze zrozumieniem - to sugestia pośrednia. Co prawda użyłaś konstrukcji bezosobowej, ale zacytowałaś mnie, więc posta skierowałaś do mnie.

O! ;)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 8877 8878 8879 8880 8881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ