X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wg pewnych teorii złamałas starszemu zycie a malego wlasnie krzywdzisz psychicznie i fizycznie.
    Szejm on ju!!!
    Starszy mi to caly czas powtarza...

Aasiula, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski od kiedy juz sie powinno mniej wiecej czuc ruchy kazdego dnia ???

Ja ruchy poczułam w 5 mies. ale nie codziennie czułam ruchy, nawet w wyższej ciąży.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jasne, możemy.
    Abstrahuję o teorii, bo nie moja i od innych wspomnianych przez Ciebie, bo też nie Twoje :)

Napisałaś:
    "Co do wychowania bezstresowego nawiazalam nie do Ciebie ale do teorii faceta .Wiec tu bym sklaniala sie do bardziej uwaznego czytania."

To jest clou programu, bo sugerujesz w tym zdaniu, że odebrałam nawiązanie Twoje do siebie. Robisz to podwójnie:
    1. Tłumacząc, że nawiązałaś NIE do mnie - to sugeruje, że ja odebrałam to do siebie. Twoje założenie i sugestia są niezgodne z prawdą. Sugestia bezpośrednia.
    2. Skłaniając do bardziej uważnego czytania - potwierdzasz wcześniejsza sugestię podważając moją umiejętnośc czytania ze zrozumieniem - to sugestia pośrednia. Co prawda użyłaś konstrukcji bezosobowej, ale zacytowałaś mnie, więc posta skierowałaś do mnie.

O! ;)
    ja pierdziu...aż mnie rozbolała głowa - a jednak jakaś logika w tym jest...:)

gretka lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski od kiedy juz sie powinno mniej wiecej czuc ruchy kazdego dnia ???

W zależności od źródła kobiety w ciąży powinny liczyć ruchy dziecka od 25 – 28 tygodnia, jeszcze masz czas, dziecię jeszcze małe jest i nie wszystkie ruchy możesz wyczuwać.

MartaDidi, Aasiula, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę uśpić Małgosię, bo dzisiaj przed nami wyprawa do hipermarketu :/ Musimy zrobić zapasy na wyjazd.

iwcia77 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jasne, możemy.
    Abstrahuję o teorii, bo nie moja i od innych wspomnianych przez Ciebie, bo też nie Twoje :)

Napisałaś:
    "Co do wychowania bezstresowego nawiazalam nie do Ciebie ale do teorii faceta .Wiec tu bym sklaniala sie do bardziej uwaznego czytania."
    <skoro nawiązałas do moich wypowiedzi łatwo mozna było odebrac ,że osobiście cie one zabolały ;)

2. Skłaniając do bardziej uważnego czytania - potwierdzasz wcześniejsza sugestię podważając moją umiejętnośc czytania ze zrozumieniem - to sugestia pośrednia. Co prawda użyłaś konstrukcji bezosobowej, ale zacytowałaś mnie, więc posta skierowałaś do mnie.

<A Ty cytowalas moje wypowiedzi , wuiec kolejnego posta kierowałas do mnie ;)

O! ;)

O! :)

Krakonka, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ja ruchy poczułam w 5 mies. ale nie codziennie czułam ruchy, nawet w wyższej ciąży.
    a ja bylam bez litosci okopywana non toper... Jak spal, to sie denerwowalam, ze go nie czuje... Kapta, to indywidualna sprawa, sama zobaczysz, jaki ma rytm zycia Twoj dziewczynko-chlopiec. to w wyzszej ciazy jest wazne...

kapturnica, Aasiula, mamatrojki80, Luna76, Bozia3, kkisia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jasne, możemy.

Napisałaś:

To jest clou programu, bo sugerujesz w tym zdaniu, że odebrałam nawiązanie Twoje do siebie. Robisz to podwójnie:
    1. Tłumacząc, że nawiązałaś NIE do mnie - to sugeruje, że ja odebrałam to do siebie. Twoje założenie i sugestia są niezgodne z prawdą. Sugestia bezpośrednia.

O! ;)

Kochana, można prościej? ja dziś niedomagam na głowę :-)

Mega, Bozia3, gretka, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    To teraz terapie pasuje jakas zastosowac ...A Ty pod pręgierz ;)

Mega, MartaDidi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jako chuj nie matka dołączam do ciebie bo goniłam młodego na treningi w koszykówke jak mu sie nie chciało i nie raz buntował ,że nie chce ;)
    No pacz pani, ćwiczyć sie nie chce, zwłaszcza jak jest pogoda i co chwile dzwoni domofon czy wyjdzie na dwór, ale wypisać sie ze szkoły tez nie chce :) zreszta teraz to mnie by było szkoda ja wypisać, została końcówka tego roku i na przyszły przygotowania do egzaminu końcowego :)

kapturnica, stara.krycha lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    a ja bylam bez litosci okopywana non toper... Jak spal, to sie denerwowalam, ze go nie czuje... Kapta, to indywidualna sprawa, sama zobaczysz, jaki ma rytm zycia Twoj dziewczynko-chlopiec. to w wyzszej ciazy jest wazne...
    Wiem po prostu tak kminilam bo zauwazylam od paru dni ,ze aktywnosc sie wzmogla.jak rpzed 2tyg czulam max 3razy dziennie tak od przedwczoraj wiecznie grzebie ;)

Mega, MartaDidi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

No można. Ale ja pod wpływem traum z dzieciństwa zafundowanych mi przez rodziców polonistów, mam fobię na punkcie używania krótkich, dosadnych słów oraz wyrażeń ;)
    Zdrzemnij się albo wypij kawę i się przejdź, może puści.

Bozia3, gretka, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No pacz pani, ćwiczyć sie nie chce, zwłaszcza jak jest pogoda i co chwile dzwoni domofon czy wyjdzie na dwór, ale wypisać sie ze szkoły tez nie chce :) zreszta teraz to mnie by było szkoda ja wypisać, została końcówka tego roku i na przyszły przygotowania do egzaminu końcowego :)
    Kiedys Ci za to podziekuje .
    Moj mial takie fazy ,ze jeczal jak zbieralam go na treningi zawozic, zwl jak byla zima a na komp sie fajnie gralo z kolegami.
    Bunt byl lacznie z gledzeniem i jekami ,ze to nie obowiazkowe jest ;) A teraz sam mowi ,ze gdyby nie moj upor i konsekwencja nie gralby w lidze.Co sprawia mu i przyjemnosc i satysfakcje. Czyli nie zawsze to ,ze czasem zmusimy nasze dzieicory do czegos na co nie maja ochote daje negatywne skutki ;)

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem po prostu tak kminilam bo zauwazylam od paru dni ,ze aktywnosc sie wzmogla.jak rpzed 2tyg czulam max 3razy dziennie tak od przedwczoraj wiecznie grzebie ;)
    Fajnie, fajnie :) mi belly pisze ze za miesiac powinnam poczuć :) juz sie doczekać nie moge :)

kapturnica, Mega, MartaDidi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    To samo chciałam napisać :)
    Laski luuuz, niedziela dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:38

mamatrojki80, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Fajnie, fajnie :) mi belly pisze ze za miesiac powinnam poczuć :) juz sie doczekać nie moge :)
    Poczujesz spokojnie.Ja z opona na brzuchu dosc szybko wyczailam ,ze dziecie sie rusza..A jak jestes szczupla to jeszcze szybciej.Chyba ,ze lozysko na przedniej scianie to wtedy podobno ruchy sa znacznie stlumione.U mnie najczesciej czuje grzebanie w prawej pachwinie, zwl jak siedze dluzej

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Idę uśpić Małgosię, bo dzisiaj przed nami wyprawa do hipermarketu :/ Musimy zrobić zapasy na wyjazd.

Spokojnych zakupów. Też nie lubię tych spędów ludności.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja - pomimo moich obecnych poglądów, których się trzymam - też jestem ofiarą przymusów stosowanych na mnie przez rodziców.
    -Jednym z nich jest nauka gry na fortepianie. Ani nie miałam talentu wybitnego, ani chęci. Kazali - to grałam - skończyłam szkołę muzyczną, bo to ambicje moich rodziców były. Pianino sprzedałam, jak dorosłam. Nie gram.
    -Innym było zmuszanie mnie do jedzenia grysiku - na siłę wepchnięto mi raz w domu - potem tego żałowali - bo było dużo sprzątania...;). Taki sam numer powtórzono w przedszkolu - efekt podobny. OD tego czasu dostawałam pusty talerz na śniadanie - nie mogłam się rozglądać na boki - bo sam widok obok na talerzu kończył się podobnie....Innych śniadań nie było - bo to było rosyjskie przedszkole...:)
    -pierwszy kontakt z morzem - wyjazd na Krym w wieku 3 lat, podróż 2 dniowa i cały stres odbił się na mnie tak, że przez 4 dni nie wzięłam niczego do ust, oprócz wody, od morza uciekałam i błagałam o powrót do domu...

Jednak....to, że skończyłam szkołę muzyczną - nie zrobiło mi jakiejś wielkiej krzywdy, oprócz niechęci do grania.
    Grysiku nie jem do dziś - cierpiało bardziej obrzygane otoczenie - nie ja :)
    Po 4 dniach postu i nieustępliwości moich rodziców - przełamałam się - weszłam do morza, zaczęłam jeść i uwielbiam pływać do dziś - wszystkie wakacje spędzam nad różnymi morzami świata...:)
    Dlatego też mam uczulenie na teksty np. tego typu: "chciałabym, ale nie pływam, nie umiem i się nie nauczę - bo mnie kiedyś ktoś tam podtopił.." - to najczęstsze tłumaczenie własnego lenistwa, czy tam nie wiem czego. Każdy kiedyś był podtopiony przez braci, siostry i inne koleżanki....wszystko to można przełamać i pracować nad sobą....

Mega, MartaDidi, Luna76, kapturnica, stara.krycha, kkisia, inessa, ania.g, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w niedziele :)
    ja dopiero po sniadaniu i kawie.
    À le nadajecie. Nocniki, mohery, teorie wychowacze ..... Nie jestem w temacie. Zreszta mam przecudownie leniwy weekend ledwie czytam ze zrozumieniem ;)

Ide zascielic lozko i przebrac sie, bo w pizamie jeszcze siedze :)

Nara

Mega, Luna76, Zofia8, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Poczujesz spokojnie.Ja z opona na brzuchu dosc szybko wyczailam ,ze dziecie sie rusza..A jak jestes szczupla to jeszcze szybciej.Chyba ,ze lozysko na przedniej scianie to wtedy podobno ruchy sa znacznie stlumione.U mnie najczesciej czuje grzebanie w prawej pachwinie, zwl jak siedze dluzej
    Do szczupaków nie należę :) opona jest, w poprzedniej właśnie poczułam ok 15 tc, takze liczę ze i tym razem tak bedzie ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 8878 8879 8880 8881 8882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ