35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Wg pewnych teorii złamałas starszemu zycie a malego wlasnie krzywdzisz psychicznie i fizycznie.
Szejm on ju!!!Aasiula, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Krakonka wrote:Jasne, możemy.
Abstrahuję o teorii, bo nie moja i od innych wspomnianych przez Ciebie, bo też nie Twoje
Napisałaś:
"Co do wychowania bezstresowego nawiazalam nie do Ciebie ale do teorii faceta .Wiec tu bym sklaniala sie do bardziej uwaznego czytania."
To jest clou programu, bo sugerujesz w tym zdaniu, że odebrałam nawiązanie Twoje do siebie. Robisz to podwójnie:
1. Tłumacząc, że nawiązałaś NIE do mnie - to sugeruje, że ja odebrałam to do siebie. Twoje założenie i sugestia są niezgodne z prawdą. Sugestia bezpośrednia.
2. Skłaniając do bardziej uważnego czytania - potwierdzasz wcześniejsza sugestię podważając moją umiejętnośc czytania ze zrozumieniem - to sugestia pośrednia. Co prawda użyłaś konstrukcji bezosobowej, ale zacytowałaś mnie, więc posta skierowałaś do mnie.
O!gretka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Laski od kiedy juz sie powinno mniej wiecej czuc ruchy kazdego dnia ???
W zależności od źródła kobiety w ciąży powinny liczyć ruchy dziecka od 25 – 28 tygodnia, jeszcze masz czas, dziecię jeszcze małe jest i nie wszystkie ruchy możesz wyczuwać.
MartaDidi, Aasiula, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Jasne, możemy.
Abstrahuję o teorii, bo nie moja i od innych wspomnianych przez Ciebie, bo też nie Twoje
Napisałaś:
"Co do wychowania bezstresowego nawiazalam nie do Ciebie ale do teorii faceta .Wiec tu bym sklaniala sie do bardziej uwaznego czytania."
<skoro nawiązałas do moich wypowiedzi łatwo mozna było odebrac ,że osobiście cie one zabolały
2. Skłaniając do bardziej uważnego czytania - potwierdzasz wcześniejsza sugestię podważając moją umiejętnośc czytania ze zrozumieniem - to sugestia pośrednia. Co prawda użyłaś konstrukcji bezosobowej, ale zacytowałaś mnie, więc posta skierowałaś do mnie.
<A Ty cytowalas moje wypowiedzi , wuiec kolejnego posta kierowałas do mnie
O!
O!Krakonka, chruszczow lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Ja ruchy poczułam w 5 mies. ale nie codziennie czułam ruchy, nawet w wyższej ciąży.
kapturnica, Aasiula, mamatrojki80, Luna76, Bozia3, kkisia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Jasne, możemy.
Napisałaś:
To jest clou programu, bo sugerujesz w tym zdaniu, że odebrałam nawiązanie Twoje do siebie. Robisz to podwójnie:
1. Tłumacząc, że nawiązałaś NIE do mnie - to sugeruje, że ja odebrałam to do siebie. Twoje założenie i sugestia są niezgodne z prawdą. Sugestia bezpośrednia.
O!
Kochana, można prościej? ja dziś niedomagam na głowę
Mega, Bozia3, gretka, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Jako chuj nie matka dołączam do ciebie bo goniłam młodego na treningi w koszykówke jak mu sie nie chciało i nie raz buntował ,że nie chce
zreszta teraz to mnie by było szkoda ja wypisać, została końcówka tego roku i na przyszły przygotowania do egzaminu końcowego
kapturnica, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
MartaDidi wrote:a ja bylam bez litosci okopywana non toper... Jak spal, to sie denerwowalam, ze go nie czuje... Kapta, to indywidualna sprawa, sama zobaczysz, jaki ma rytm zycia Twoj dziewczynko-chlopiec. to w wyzszej ciazy jest wazne...
Mega, MartaDidi lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Kochana, można prościej? ja dziś niedomagam na głowę
No można. Ale ja pod wpływem traum z dzieciństwa zafundowanych mi przez rodziców polonistów, mam fobię na punkcie używania krótkich, dosadnych słów oraz wyrażeń
Zdrzemnij się albo wypij kawę i się przejdź, może puści.
Bozia3, gretka, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Mega wrote:No pacz pani, ćwiczyć sie nie chce, zwłaszcza jak jest pogoda i co chwile dzwoni domofon czy wyjdzie na dwór, ale wypisać sie ze szkoły tez nie chce
zreszta teraz to mnie by było szkoda ja wypisać, została końcówka tego roku i na przyszły przygotowania do egzaminu końcowego
Moj mial takie fazy ,ze jeczal jak zbieralam go na treningi zawozic, zwl jak byla zima a na komp sie fajnie gralo z kolegami.
Bunt byl lacznie z gledzeniem i jekami ,ze to nie obowiazkowe jestA teraz sam mowi ,ze gdyby nie moj upor i konsekwencja nie gralby w lidze.Co sprawia mu i przyjemnosc i satysfakcje. Czyli nie zawsze to ,ze czasem zmusimy nasze dzieicory do czegos na co nie maja ochote daje negatywne skutki
Mega lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Wiem po prostu tak kminilam bo zauwazylam od paru dni ,ze aktywnosc sie wzmogla.jak rpzed 2tyg czulam max 3razy dziennie tak od przedwczoraj wiecznie grzebie
mi belly pisze ze za miesiac powinnam poczuć
juz sie doczekać nie moge
kapturnica, Mega, MartaDidi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Kochana, można prościej? ja dziś niedomagam na głowę
Laski luuuz, niedziela dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:38
mamatrojki80, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Fajnie, fajnie
mi belly pisze ze za miesiac powinnam poczuć
juz sie doczekać nie moge
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaDidi wrote:Starszy mi to caly czas powtarza...
-Jednym z nich jest nauka gry na fortepianie. Ani nie miałam talentu wybitnego, ani chęci. Kazali - to grałam - skończyłam szkołę muzyczną, bo to ambicje moich rodziców były. Pianino sprzedałam, jak dorosłam. Nie gram.
-Innym było zmuszanie mnie do jedzenia grysiku - na siłę wepchnięto mi raz w domu - potem tego żałowali - bo było dużo sprzątania.... Taki sam numer powtórzono w przedszkolu - efekt podobny. OD tego czasu dostawałam pusty talerz na śniadanie - nie mogłam się rozglądać na boki - bo sam widok obok na talerzu kończył się podobnie....Innych śniadań nie było - bo to było rosyjskie przedszkole...
-pierwszy kontakt z morzem - wyjazd na Krym w wieku 3 lat, podróż 2 dniowa i cały stres odbił się na mnie tak, że przez 4 dni nie wzięłam niczego do ust, oprócz wody, od morza uciekałam i błagałam o powrót do domu...
Jednak....to, że skończyłam szkołę muzyczną - nie zrobiło mi jakiejś wielkiej krzywdy, oprócz niechęci do grania.
Grysiku nie jem do dziś - cierpiało bardziej obrzygane otoczenie - nie ja
Po 4 dniach postu i nieustępliwości moich rodziców - przełamałam się - weszłam do morza, zaczęłam jeść i uwielbiam pływać do dziś - wszystkie wakacje spędzam nad różnymi morzami świata...
Dlatego też mam uczulenie na teksty np. tego typu: "chciałabym, ale nie pływam, nie umiem i się nie nauczę - bo mnie kiedyś ktoś tam podtopił.." - to najczęstsze tłumaczenie własnego lenistwa, czy tam nie wiem czego. Każdy kiedyś był podtopiony przez braci, siostry i inne koleżanki....wszystko to można przełamać i pracować nad sobą....
Mega, MartaDidi, Luna76, kapturnica, stara.krycha, kkisia, inessa, ania.g, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry w niedziele
ja dopiero po sniadaniu i kawie.
À le nadajecie. Nocniki, mohery, teorie wychowacze ..... Nie jestem w temacie. Zreszta mam przecudownie leniwy weekend ledwie czytam ze zrozumieniem
Ide zascielic lozko i przebrac sie, bo w pizamie jeszcze siedze
NaraMega, Luna76, Zofia8, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Poczujesz spokojnie.Ja z opona na brzuchu dosc szybko wyczailam ,ze dziecie sie rusza..A jak jestes szczupla to jeszcze szybciej.Chyba ,ze lozysko na przedniej scianie to wtedy podobno ruchy sa znacznie stlumione.U mnie najczesciej czuje grzebanie w prawej pachwinie, zwl jak siedze dluzej
opona jest, w poprzedniej właśnie poczułam ok 15 tc, takze liczę ze i tym razem tak bedzie
kapturnica lubi tę wiadomość