35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolu widze ze dieta CUD, no pieknie....ja nie znam sie na odchudzaniu ale powiem tylko ze moja lekarka powiedziala zeby nie robic zadnych diet podaczas zachodzenia bo moze to nie sprzyjac w zapylaniu....tak tylko pisze pewno to juz wiesz i sie powtarzam.... pozdrawiam i milego urlopowania!!!
Jolka76 wrote:Co do mojej diety to jadlospis mam bardzo zroznicowany, wszystko dozwolone na Dukanie. Waga leci u mnie tak kg na tydzien i to akurat nie problem w moim przypadku, bo jak mam motywacje jak plaza i wakacje. to nic mnie nie skusi, problemem jest utrzymanie wagi po schudnieciu niestety. W srode jade na wakacje i kompletnie olewam diete, zobaczymy ile kilo mi przybedzie, po powrocie zrobie faze na utrzymanie wagi i tak az zajde w ciaze, co mam nadzieje nie potrwa dluzej niz do konca lipca.
Piekne te dekoracje Samirka! Masz talent dziewczyno!
Ciekawe jak tam nasz Bursztynek...
Milego weekendu dziewczyny!inessa, Jolka76, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien Dobry wszystkim, Inessa ty to masz jak kolonie u siebie odkad wakacje sie zaczely podziwiam Twoja cierpliwosc
Ja w koncu zrobilam badania i na wyniki mam chyba za pare dni no miedzy innymi zrobilam AMH nie wiem czy ktoras z Was to robila??? ciekawe, musze czkac 10 dni na wyniki, kurcze jak tak sie zastanwie to troche sie boje bo przeciez oni mi powiedza ile jeszcze jajek produkuje wierze i czekam na dobre wiesci. Niestety nie jest to tanie badanie ale coz zobaczymy czy wciaz skaladam zdrowe jajkapozostal mi test w w 21 dniu cyklu to jest chyba progesteron no i wtedy polece do lekarza po wszystkie wyniki dzisiaj chyba 10 dzien cyklu wiec mam troszeczke czasu...
Idziemy dzisiaj na impre Chirstmas party w lipcu wiec bedzie zabawa, milgo weekendu wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2013, 10:26
inessa, promyk, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:Jolu super że Ci się udaje wytrwać! Podziwiam, bo moje diety to zwykle trwają tydzien
hej!
nareszcie pochmurno
nie wiem czy i ja się łapię do tego klubu ogrodniczek fasolkowych, ale jestem dziś w 9dcinessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnywitam dziewczyny,u nas upal od rana,ale nie ma co narzekac bo to nieczesto sie zdarza:)Dzis przyszly mi testy ovu wiec niedlugo zaczynam testowac:)nie wiem co ktorej odpisac bo tyle tego ,ze trudno mi jeszcze to ogarnac.Milego dnia wszystkim
inessa, Dorka71, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPanda wrote:Dziekuje Samirko, bardzo Ci zycze zebys znalazla konkretnego lekarza co moglby Ci pomoc, to jes taka ulga jak nic nie boil nie wieci i nie goni do kibelka..... ja teraz wciaz czekam na wyniki toksykologiczne czy sie pozbylam bakterii, ale czuje sie nieporownywalnie lepiej
...a ty jestes kwiaciarka czy to Twoj hobby? co tu zagladam to nowy utalentowany awatarek) i mój facet tez bo chodzi razem ze mną do szkoły florystycznej (jest darmowa) i to dzieło w avatarze to wspólne
inessa, Mango, megan8, szczęśliwa 2, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anna maria wrote:Caffe a Ty kiedy mialas dostac @?
Po poronieniu moje cykle wynosiły: 36, 43, 39. Obecny ma dzisiaj 41 dzień. Także ja nie wiem ile w zasadzie powinien wynosićbo przed zajściem w ciążę stosowałam plastry przez kilka lat.
inessa, Mango, szczęśliwa 2, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Heloł Laseczki,
odebralam wyniki i bardzo prosze znawczynie tematu o pomoc w interpretacji, poniewaz wizyta u gina dopiero w srod. Jestem bardzo necierpliwa i siedze w necie i czytam o tych wynikach i roznych zaleznosciach miedzy nimi. Wychodzi mi ze mam calkiem spora rezerwe jajnikowa, tylko niepokoi mnie stosunek LH do FSH. Prolaktyna po obciazeniu tez nieciekawa, ale nie przekroczona 10-krotnie.
W nawiasach podaje normy mojego laboratorium.
TSH 2,29 (0,27-4,20)
FSH 4,3 (3,5-12,5)
LH 7,3 (2,4-12,6)
Prolaktyna 21,89 ( 4,79-23,30) CZY TA PROLAKTYNA JEST OK? W GORNEJ GRANICY.
Prolaktyna po obciazeniu 196,80
Estradiol 158,9 (125,-166) ZASTANAWIA MNIE TEN WYNIK W GORNEJ GRANICY, pisza ze todobrze, ze szykuje sie kilka pecherzykow, ale czy to prawda?
Progesteron 0,549 (0,2 - 1,5)
Pomozcie.inessa, Mango, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStosunek Lh do FSH powinien być 1:1 lub 1:1/2 Czyli jak miałam fsh 10 a lh 5 TO MIAŁAM IDEALNY STOSUNEK, choć FSH ciut za wysokie (dobre do 9) ale w innym miesiącu miałam 7,30 - ale to należy jeszcze sprawdzić bo dawno się tym interesowałam i już nie pamiętam. Natomiast Estradiol - jeśli robiony jest pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu nie powinien być wyżej niż 70 i nie niżej niż 30 - ale ty podajesz inne normy więc trudno mi powiedzieć.
TSH również ciut za wysokie powinno być dla starających poniżej 2. Ale ogólnie wyniki chyba ok.
Viola wrote:Heloł La
seczki,
odebralam wyniki i bardzo prosze znawczynie tematu o pomoc w interpretacji, poniewaz wizyta u gina dopiero w srod. Jestem bardzo necierpliwa i siedze w necie i czytam o tych wynikach i roznych zaleznosciach miedzy nimi. Wychodzi mi ze mam calkiem spora rezerwe jajnikowa, tylko niepokoi mnie stosunek LH do FSH. Prolaktyna po obciazeniu tez nieciekawa, ale nie przekroczona 10-krotnie.
W nawiasach podaje normy mojego laboratorium.
TSH 2,29 (0,27-4,20)
FSH 4,3 (3,5-12,5)
LH 7,3 (2,4-12,6)
Prolaktyna 21,89 ( 4,79-23,30) CZY TA PROLAKTYNA JEST OK? W GORNEJ GRANICY.
Prolaktyna po obciazeniu 196,80
Estradiol 158,9 (125,-166) ZASTANAWIA MNIE TEN WYNIK W GORNEJ GRANICY, pisza ze todobrze, ze szykuje sie kilka pecherzykow, ale czy to prawda?
Progesteron 0,549 (0,2 - 1,5)
Pomozcie.inessa, grosza, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dzieki Polarmisiu. Czytalam o FSH ze nie powinno byc ponizej 3 bo sa to jakies zaburzenia a powyzej 9 oznacza wyczerpujaca sie rezerwe jajnikowa. Szukalam tez czegos o tym estradiolu ale kazdy ma inne zakresy w zaleznosci od laboratorium i dlatego wlasnie nie wiem jak to jest z tym etsradiolem. Jedyny co znalazlam to to ze wynik w gornej granicy sugeruje rozwijanie sie kilku pecherzykow. No ale o tym przekonam sie kiedy pojde do gina, wiec wam napisze.
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Dobrego dnia u nas ciepło choć pochmurno. Dziś dojeżdża na wakcje trzecie dziecko moja bratanica oj bedzie sie działo
Dobrego weekenduinessa, Mango, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Jakoś taki bezsens wszystkiego mnie dopadł. Może to wina tego, że nie mam @ i nastrój mi się pogorszył. Niby to nic, ale jakoś kiepski to ma na mnie wpływ. Boli mnie w prawym boku, ale to momentami od jakiegoś czasu. Chyba powinnam się wybrać do lekarza, bo to mi się powtarza od momentu zajścia w ciążę. Temperaturę też mam podwyższoną, co prawda tylko 37,2, a tam niżej
37,5. Tyle, że ja nie mierzę tempki, więc pomiar nic nie znaczy, dodatkowo mierzyłam po 18-tej.
Też siedzę dzisiaj sama w domu, dziecko na wakacjach, mąż chyba wróci jutro.
Promyczku, wypoczywajcaffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:Ja po poronieniu też miałam takie bóle ,okazało się że to torbiel.
gosia7122, promyk, szczęśliwa 2, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze znalazłam coś takiego ale te normy są również w innych jednostkach. Trzeba by było je przeliczyć. Pytanie kiedy miałaś robione te badania, w którym dniu cyklu?
Estradiol
3 dzień cyklu: <75 pg/ml (poziomy niższe są lepsze do stymulacji, podwyższony poziom może oznaczać obecność torbieli lub obniżoną rezerwę jajnikową)
ok. 2 doby przed owulacją: >=200 pg/ml (norma na jeden dojrzały pęcherzyk)
6-8 dzień po owulacji: >=100 pg/ml
Viola wrote:Dzieki Polarmisiu. Czytalam o FSH ze nie powinno byc ponizej 3 bo sa to jakies zaburzenia a powyzej 9 oznacza wyczerpujaca sie rezerwe jajnikowa. Szukalam tez czegos o tym estradiolu ale kazdy ma inne zakresy w zaleznosci od laboratorium i dlatego wlasnie nie wiem jak to jest z tym etsradiolem. Jedyny co znalazlam to to ze wynik w gornej granicy sugeruje rozwijanie sie kilku pecherzykow. No ale o tym przekonam sie kiedy pojde do gina, wiec wam napisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2013, 16:32
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dojechałam do domu....
Piękna angielska pogoda pożegnana i powitał mnie zalany deszczem Kraków
. Przetestowałam się i jednak minus, więc czekam na @, która mnie dziwnie nie chce nawiedzić w tym miesiącu - jakiś dziwaczny cykl - niech się już skończy.....
Dziś uderzam prosto na imieniny bratowej, więc spokojnie sobie poimprezuje. Miłej soboty dla wszystkichpromyk, szczęśliwa 2, Panda, polarmiś, inessa, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość