35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
aaa i nie mogę się doczekać, kiedy skończą się te moje starania
na szczęcie mniej juz na ten temat myślę i nie modlę się do wykresu
mam nadzieję, że uda mi się w końcu zrobic takie zdjęcia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5af3f758ce08.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64a0348c63c9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:58
ComeToMeBaby, Bozia3, anna maria, kkisia, moremi, Zofia8, Aasiula, Mega, Sabina, ania.g, Arwena, iwcia77, Niuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ooo uwielbiam
zobaczysz jak sama będziesz miała dzieci
takie pierdolenie kotka za pomocą młotka
No laski, ale punkt widzenia się jednak trochę zmienia jak się już te dzieci ma, łatwo oceniać i wystawiać recepty na sytuację w która nie jesteśmy osobiście zaangażowani... nic nie jest tak oczywiste jak się czasem wydaje.
Heretyczka, Dziobak, anna maria, kapturnica, Krakonka, moremi, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
możliwe
co nie zmienia faktu, że nie zamierzam dziecku odbierać dzieciństwa i gonić go na balet, grę na skrzypcach, pianinie czy innej pile
mamatrojki80 wrote:No laski, ale punkt widzenia się jednak trochę zmienia jak się już te dzieci ma, łatwo oceniać i wystawiać recepty na sytuację w która nie jesteśmy osobiście zaangażowani... nic nie jest tak oczywiste jak się czasem wydaje.Bozia3, moremi, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:No laski, ale punkt widzenia się jednak trochę zmienia jak się już te dzieci ma, łatwo oceniać i wystawiać recepty na sytuację w która nie jesteśmy osobiście zaangażowani... nic nie jest tak oczywiste jak się czasem wydaje.
kapturnica, moremi, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
dobrze, ze nie jestem panną, więc mnie to nie dotyczy
Kometa to było chyba do Ciebie
Dziobak wrote:Pozyjemy zobaczymy. Nasze panny urodza i pogadamy pozniej.Krakonka, Dziobak, Bozia3, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:No laski, ale punkt widzenia się jednak trochę zmienia jak się już te dzieci ma, łatwo oceniać i wystawiać recepty na sytuację w która nie jesteśmy osobiście zaangażowani... nic nie jest tak oczywiste jak się czasem wydaje.
Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia
I tak naprawde trza samemu na sobie przetestowac wszystko ..Krakonka, Dziobak, mamatrojki80, Aasiula, Mega, Sabina, kkisia, Natka_79, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
No, zobaczycie
Naprawdę
A co do wijącego się na ziemi dzieciaka, to synek miał taki moment, wił się. Małgosia też miewa terz dzikie napady czegoś - bo w zasadzie nie wiadomo co to i skąd się bierze. Ja to tam nie zwracam uwagi, czekam, aż przejdzie. Przechodzi, robimy dalej to, co robiłyśmy i tyle. To mija dość szybko i jest ważnym etapem w rozwoju. Niektórzy to staroświecko zwą buntem dwulatka, a inni mają na to jakieś nowoczesne nazwy i twierdzą, że to nie bunt. Dla mnie rybka, wygląda tak samo. I nie ma na to rady, bo dwulatek to dwulatek.
Ale jak już będziecie miały dzieci i znajdziecie sposób, to chętnie posłuchamDziobak, kapturnica, anna maria, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Dyskusja sie nam troche rozjechala. Zaczeslo sie o treningu czystosci a skonczylo na poszanowaniu drugiego czlowieka. Czyli od gowna do sawuar wiwru.
kapturnica, Heretyczka, mamatrojki80, Krakonka, Bozia3, anna maria, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Ale nie na podstawowe zasady, którymi się kierujesz w życiu. Dziecko dzieckiem i swoje prawa ma, przymyka się czasem oko na to czy tamto, z różnych powodów, ale czy masz nie uczyć dziecka kulturalnego wychowania i poszanowania drugiego człowieka? Obojętnie czy rodzica czy obcego
Nie pisałam o tym, tylko o lekkim komentowniu porażek rodzicielskich koleżanki, mnie samą wkurzają "dobre rady" bezdzietnych osób, bez urazy. Mam spinę w tym temacie, wychowywanie dzieci to ciężki kawałek chleba, łatwo na minę trafić, mimo dobrych chęci i ogromu miłości do dziecka
kapturnica, Dziobak, Krakonka, anna maria, Aasiula, moremi, Sabina, kkisia, Natka_79, Arwena, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja pamietam jak bylam w ciazyz synem i sie zarzekalam ,ze zadnego kurwa kołysania dzieciora . Ze nakarmie i w bety pierdut do spania.. .Skończylo sie na telepaniu mlodego po kilka godzin jak nie w wozku to na rekach byleby tylko mordy nie darł
..
Krakonka, anna maria, Dziobak, Bozia3, chruszczow, Aasiula, Mega, kkisia, Natka_79, Arwena, iwcia77, SolarPolar, gretka, megan8 lubią tę wiadomość
-
wszysko jest ze sobą powiązane
najpierw uczysz dziecko siadania na nocnik, jedzenia łyżką itd
w miarę upływu czasu jak dziecko jest starsze uczysz je co raz to nowszych, trudniejszych rzeczy
Dziobak wrote:Dyskusja sie nam troche rozjechala. Zaczeslo sie o treningu czystosci a skonczylo na poszanowaniu drugiego czlowieka. Czyli od gowna do sawuar wiwru.moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Nasza bozia wymyslila lozko ?o ale ona musi byc staraHeretyczka wrote:a wiecie że łózko to genialny mebel?
jak pięknie iść spać.....bozia to super wymyśliłaHeretyczka, Reni, kapturnica, Krakonka, Bozia3, Zofia8, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, ania.g, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecie co, mnie czasami cholera jasna bierze jak mały wierzga pluje i strąca miseczke czy próbuje zmienić pozycje kiedy mu władam łyzeczke a jedne na co mnie stać to powiedziec że zaraz przyjdzie tatuś i będzie klapusiał po dupci....a potem przychodzi Marek i udaje że go klapusia.....mały musi miec nas za idiotów
mamatrojki80, Dziobak, Krakonka, Bozia3, moremi, Aasiula, Mega, Sabina, kkisia, ania.g, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość