35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Nie mowimy o roczniaku przeciez bo takie ejszcze raczej miedyzpolkami nie napierdala heheh Ale 3latek doskonale juz trybi o co kaman
-
mamatrojki80 wrote:No pewnie, czego innego wymagam od 12 latki, a czego innego o 5 i 3 latka, najważniejsza jest konsekwencja moim zdaniem, jak odpuścisz to po Tobie
I pozniej dziwic sie ,ze jedno czy drugie kopie po fotelu pasazera czy zatrzaskuje okna, bomu wolnoprzeciez wszytsko . Moja reakcja by byla jedna zwrocila bym uwage rodzicom na zach dziecka.Jesli dziecko by byloz problemami napewno taki rodzic by pwoiedzial lub chociaz przeprosil...A jak by nie zareagowali sama bym wypozyczyla delikwenta.Co zrobisz jak nic nie zrobisz ??Bezstresowe wychowanie daje owoceComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
sorry Dziobak ale nie chce mi się już tego wałkować
dziewucha była zdrowa, bo wcześniej widziałam jak się zachowuje i jak mówi
żałuję tylko, że nie pierdolnełam tym oknem tak, żeby jej łapy przyciąć, może wtedy rodzice zrozumieliby o co chodzi
"
Dziobak napisała:
A komentowanie takich sytuacji mnie osobiscie mega irytuje. Moze dziecka w autobusie byl rozpieszczony, a moze mial autyzm? Albo ocd? Czasem mozna opierniczyc rodzicow dziecka z problemami. A podrozywac maja prawo wszyscy. Z tym, ze moze nie wszyscy potrafia. Tu nasza tolerancja sie klania. Tyle o niej piszemy... -
Dziobak wrote:Mysle o niepozadanych zachowaniach ogolnie. Bo komus moze przeszkadzac, ze niemowlak w autobusie glosno placze. A matka moze mysli, ze to trzeba ignorowac, bo sie naczytala, ze to dziala.
ComeToMeBaby, Krakonka, Arwena lubią tę wiadomość
-
a Ty się ucz
zobaczysz jak będziesz miała dziecko
wtedy już będzie za późno
stara.krycha wrote:Ciagniecie temat jak konie bryczki z turystami w Zakopanem. Tylko nie klepcie do 10000, bo trzeba by sie wyspac przed robota.Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:wiecie co, mnie czasami cholera jasna bierze jak mały wierzga pluje i strąca miseczke czy próbuje zmienić pozycje kiedy mu władam łyzeczke a jedne na co mnie stać to powiedziec że zaraz przyjdzie tatuś i będzie klapusiał po dupci....a potem przychodzi Marek i udaje że go klapusia.....mały musi miec nas za idiotów
Pani patrzyMega, SolarPolar, gretka, paszczakin lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:sorry Dziobak ale nie chce mi się już tego wałkować
dziewucha była zdrowa, bo wcześniej widziałam jak się zachowuje i jak mówi
żałuję tylko, że nie pierdolnełam tym oknem tak, żeby jej łapy przyciąć, może wtedy rodzice zrozumieliby o co chodzi
"
.
jakby rodzice nie reagowaliReni, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Kuźwa te bachorki to same stresy... martwi się człek od pieluch na kogo to wyrośnie, spać po nocach nie może, a na koniec różnie może być...
heheheh
Mega, Krakonka, kkisia, iwcia77, SolarPolar, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Mysle o niepozadanych zachowaniach ogolnie. Bo komus moze przeszkadzac, ze niemowlak w autobusie glosno placze. A matka moze mysli, ze to trzeba ignorowac, bo sie naczytala, ze to dziala.
A może wie, że dziecko głodne po prostu i nic nie może na to poradzić, bo za dwa przystanki dopiero wysiada i będzie je mogła nakarmić...iwcia77 lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Aasiula wrote:Morka jak Twoje cisnienie mierzysz ?
Dobrze, że przypomniałaś. Może jutro kupię jakiś ciśnieniomierz.
A rano na basen idęiwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Taa a potem nawet do domu starcow cie nie odda bo mu bedzie szkoda doplacic
heheheh
No ja jestem wyrachowana i na swoją starość odkładam, różnie może być i nie chcę być od nikogo zależna, ot taka ze mnie cyniczna realistka...
Mam nadzieję, że mi dzieciary za mój trud odpłaca dobra monetą i przysłowiową szklankę wody podadzą
kapturnica, Krakonka, Aasiula, kkisia, iwcia77, SolarPolar, Zofia8, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Eeeee
Dobrze, że przypomniałaś. Może jutro kupię jakiś ciśnieniomierz.
A rano na basen idę
Ja znow na wizycie 155 /90 a rano normal 120/80 Jalby nie moj notesik z wynikami by nie uwierzyl.I nie denerwowalam sie jakos specjalnie bo mlody sie ruszal ale chyba mam w ciazy syndrom fartucha..Aasiula, paszczakin lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No sory ale laik w wychowaniu dzieci zrozumie ze niemowle ma prawo plakac. Ale niemowle a kilkulatek co nie usiedzi kilku minut na dupie to jednak inna inszosc..
A jak ma ADHD? To przecież nie choroba? Chyba... Ale daje w kość. To co, nie jeździć z takim komunikacją? Mówię o takim prawdziwym zaburzeniu, a nie rozpieszczonym dziecku z wymówką. Taki kilkulat nie usiedzi kilku minut, widziałam na własne oczy.mamatrojki80, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
kapturnica wrote:No sory ale laik w wychowaniu dzieci zrozumie ze niemowle ma prawo plakac. Ale niemowle a kilkulatek co nie usiedzi kilku minut na dupie to jednak inna inszosc..
A nadpobudliwe kilkulatki tez sie niestety zdazaja. I wtedy modl sie czlowieku, zeby jakiegos malo tolerancyjnego czlowieka w usie nie spotkal.
Ja widze takie sytuacje z 2 strony, ot skrzywienie zawodowe.mamatrojki80, Krakonka lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:A jak ma ADHD? To przecież nie choroba? Chyba... Ale daje w kość. To co, nie jeździć z takim komunikacją? Mówię o takim prawdziwym zaburzeniu, a nie rozpieszczonym dziecku z wymówką. Taki kilkulat nie usiedzi kilku minut, widziałam na własne oczy.
-
mamatrojki80 wrote:No ja jestem wyrachowana i na swoją starość odkładam, różnie może być i nie chcę być od nikogo zależna, ot taka ze mnie cyniczna realistka...
Mam nadzieję, że mi dzieciary za mój trud odpłaca dobra monetą i przysłowiową szklankę wody podadząmamatrojki80, Mega lubią tę wiadomość