X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hyhyhy chyba tak.
    Spuszczę jednak na to zasłonę milczenia.

Ja tu piszę o takich przykładach jak z tej twojej wycieczki. Poza tym taka zmieczulica dorosłych na niewłaściwe zachowanie dzieci nie dotyczy tylko rodziców, dotyczy też często nauczycieli, wspolpasazerow, sąsiadów, rodziny. Bo strach się odezwać. Bo jakaś jedna z drugą ci powie "zobaczymy jak będziesz mieć swoje ".
    A komentowanie takich sytuacji mnie osobiscie mega irytuje. Moze dziecka w autobusie byl rozpieszczony, a moze mial autyzm? Albo ocd? Czasem mozna opierniczyc rodzicow dziecka z problemami. A podrozywac maja prawo wszyscy. Z tym, ze moze nie wszyscy potrafia. Tu nasza tolerancja sie klania. Tyle o niej piszemy...

mamatrojki80, Natka_79, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze moje drogie człowiek planuje sie spierdziec a sie zesra ...Ta to czasem jest z tym planowaniem wychowania itp itd. Sa rozne sytuacje w zyciu .I nie mam tu na mysli podstawowych zasad zachowania czy kultury.Bo to ze dzieciak zach sie jak sie zachowuje w wieku kilku lat to jednak jest wina rodzicow nie ma to tamto (no chyba ,ze uposledzone to inna broszka ) 8)

Heretyczka, mamatrojki80, Dziobak, Krakonka, Bozia3, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra nie znam się, więc się nie odzywam

nie nie macie dzieci, więc nie wiecie jak bardzo jest to wkurwiające

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:13

moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    wiecie co, mnie czasami cholera jasna bierze jak mały wierzga pluje i strąca miseczke czy próbuje zmienić pozycje kiedy mu władam łyzeczke a jedne na co mnie stać to powiedziec że zaraz przyjdzie tatuś i będzie klapusiał po dupci....a potem przychodzi Marek i udaje że go klapusia.....mały musi miec nas za idiotów ;)

U mnie w domu to chłop jest ten mientki, a ja zły szeryf :-)

Heretyczka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popelnilam ten sam blad z synem ,jezdzilam wozkiem do 1 w nocy po chacie zeby zasnal ,z Helka tego bledu juz nie zrobilam :-)
    kapturnica wrote:
    Ja pamietam jak bylam w ciazyz synem i sie zarzekalam ,ze zadnego kurwa kołysania dzieciora . Ze nakarmie i w bety pierdut do spania.. .Skończylo sie na telepaniu mlodego po kilka godzin jak nie w wozku to na rekach byleby tylko mordy nie darł 8) ..

Heretyczka, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wg mnie to co robisz, czyli ignorujesz, jest najlepszą formą pokazania dziecku, że takim zachowaniem nic nie wskura. Ja zrobilabym tak samo.
    Tja, roczniakowi np. Chyba, ze masz 3 wolne godziny.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    U mnie w domu to chłop jest ten mientki, a ja zły szeryf :-)
    heheheh to tak jak i u mnie.Malza mlody urabia pod siebie , mniejuz nie bardzo.Ale mysle ,ze dobrze tak jest jak jedno jest bardziej stanowcze a drugie to mientkie 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:17

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Popelnilam ten sam blad z synem ,jezdzilam wozkiem do 1 w nocy po chacie zeby zasnal ,z Helka tego bledu juz nie zrobilam :-)
    Teraz tez zamierzam byc trochu madrzejsza.A co wyjdzie w praniu to sie zobaczy

anna maria lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    heheheh to tak jak i u mnie.Maza mlody urabia pod siebie , mniejuz nie bardzo.Ale mysle ,ze dobrze tak jest jak jedno jest bardziej stanowcze a drugie to mientkie 8)

No i Helena na nim wszystko wymusza, a mi nawet nie piśnie :-) nie ma żadnej żebraniny w sklepie czy innych ceregieli :-)

Heretyczka, Dziobak, kapturnica, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Moj jak zaczynal cyrki odstawiac w sklepie bo cos chcial a nie dostawal ,to bralam za łape i wychodzilam ze sklepu bez slowa do niego.Inaczej by sie jeszcze bardziej nakrecal..A ze darl ryja to se darl.Jak sie uspokajal mial tlumaczone ,ze jak tak bedzie robil nic nie bedzie dostawal...Po kilku takich akcjach sie nauczyl i juz wiedzial ,ze jednak darcie mordy i wicie po podlodze nic nie daje..
    Ale wiekszosc dzieci ma taki okres -na zasadzie bo ja chce juz , teraz .

mamatrojki80, Krakonka, ComeToMeBaby, Reni, moremi, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moj jak zaczynal cyrki odstawiac w sklepie bo cos chcial a nie dostawal ,to bralam za łape i wychodzilam ze sklepu bez slowa do niego.Inaczej by sie jeszcze bardziej nakrecal..A ze darl ryja to se darl.Jak sie uspokajal mial tlumaczone ,ze jak tak bedzie robil nic nie bedzie dostawal...Po kilku takich akcjach sie nauczyl i juz wiedzial ,ze jednak darcie mordy i wicie po podlodze nic nie daje..
    Ale wiekszosc dzieci ma taki okres -na zasadzie bo ja chce juz , teraz .
    Jasne. Zalezy tylko o jakim wieku dziecka mowimy. Zeby ignorowanie dzialalo, dziecko musi miec swiadomosc sprawstwa, a my konttole nad zachowaniem. Wyjacego malucha nie uspokoi sie ignorowaniem, on moze po prostu pasc ze zmeczenia. Za to ttoche inna technika ;-)

mamatrojki80, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A komentowanie takich sytuacji mnie osobiscie mega irytuje. Moze dziecka w autobusie byl rozpieszczony, a moze mial autyzm? Albo ocd? Czasem mozna opierniczyc rodzicow dziecka z problemami. A podrozywac maja prawo wszyscy. Z tym, ze moze nie wszyscy potrafia. Tu nasza tolerancja sie klania. Tyle o niej piszemy...
    Tolerujesz zatrzaskiwanie ci przed nosem szyby w autobusie przez całą podróż przez dziecko pozostające pod opieką? No przecież cierpliwość po jakimś czasie się kończy. Próba negocjacji nie przyniosła skutku, więc się taka Reni zdenerwowala. Ja też nie miałabym skrupułów żeby poprosić tych rodziców o interwencję.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Ale roczniak chyba tak nie robi? Tzn nie ma takich ataków złości/rozżalenia/czyczegoś ot tak? Chyba raczej ma powód konkretny?
    Za młodu Małgosi, starałam się po prostu odwrócić jej uwagę od tego, o co płakała, bo nie umiała zakomunikować o co jej chodzi. Ale ona nie płakała zbyt często, jeśli to przy M.

Zabawne, jak dzieci całkiem inaczej zachowują się przy różnych dorosłych. i to od maleńkiego :)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym ich krótko nie trzymała w sensie dyscypliny dostosowanej do wieku, to bym z cała trójką nigdzie pojechać nie mogła, sorry, ale jak się dziecku nie wpoi podstawowych zasad max do 5 lat... to potem trudno i darmo jak moja babcia mówi.

ComeToMeBaby, kapturnica, Reni, Krakonka, kkisia, Arwena, Zofia8, megan8 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tolerujesz zatrzaskiwanie ci przed nosem szyby w autobusie przez całą podróż przez dziecko pozostające pod opieką? No przecież cierpliwość po jakimś czasie się kończy. Próba negocjacji nie przyniosła skutku, więc się taka Reni zdenerwowala. Ja też nie miałabym skrupułów żeby poprosić tych rodziców o interwencję.
    Przeczytaj o czym napisalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagniecie temat jak konie bryczki z turystami w Zakopanem. Tylko nie klepcie do 10000, bo trzeba by sie wyspac przed robota.

moremi, iwcia77, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jasne. Zalezy tylko o jakim wieku dziecka mowimy. Zeby ignorowanie dzialalo, dziecko musi miec swiadomosc sprawstwa, a my konttole nad zachowaniem. Wyjacego malucha nie uspokoi sie ignorowaniem, on moze po prostu pasc ze zmeczenia. Za to ttoche inna technika ;-)
    Nie mowimy o roczniaku przeciez bo takie ejszcze raczej miedyzpolkami nie napierdala heheh Ale 3latek doskonale juz trybi o co kaman

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Reni, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ale roczniak chyba tak nie robi? Tzn nie ma takich ataków złości/rozżalenia/czyczegoś ot tak? Chyba raczej ma powód konkretny?
    Za młodu Małgosi, starałam się po prostu odwrócić jej uwagę od tego, o co płakała, bo nie umiała zakomunikować o co jej chodzi. Ale ona nie płakała zbyt często, jeśli to przy M.
    O to mi dokladnie chodzi. Roczniak, ktory sobie cos wkreci w glowe albo jest zwyczajnie zmeczony i placze, nie bedzie poddawal sie wychowawczemu ignorowaniu. Nie zajarzy o co kaman. Wtedy odwrocenie uwagi bedzie raczej najwlasciwsze.

ComeToMeBaby, moremi, Krakonka, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie mowimy o roczniaku przeciez bo takie ejszcze raczej miedyzpolkami nie napierdala heheh Ale 3latek doskonale juz trybi o co kaman

No pewnie, czego innego wymagam od 12 latki, a czego innego o 5 i 3 latka, najważniejsza jest konsekwencja moim zdaniem, jak odpuścisz to po Tobie :-)

ComeToMeBaby, moremi, Reni, Krakonka, Mega, kkisia, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ale chyba nie o to chodzi. Ja piszę o poblażaniu dziecku kiedy źle się zachowuje.
    Nie nawiazalam do poblazania a do postu Krakonki

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 8886 8887 8888 8889 8890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ