35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Hyhyhy chyba tak.
Spuszczę jednak na to zasłonę milczenia.
Ja tu piszę o takich przykładach jak z tej twojej wycieczki. Poza tym taka zmieczulica dorosłych na niewłaściwe zachowanie dzieci nie dotyczy tylko rodziców, dotyczy też często nauczycieli, wspolpasazerow, sąsiadów, rodziny. Bo strach się odezwać. Bo jakaś jedna z drugą ci powie "zobaczymy jak będziesz mieć swoje ".mamatrojki80, Natka_79, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Takze moje drogie człowiek planuje sie spierdziec a sie zesra ...Ta to czasem jest z tym planowaniem wychowania itp itd. Sa rozne sytuacje w zyciu .I nie mam tu na mysli podstawowych zasad zachowania czy kultury.Bo to ze dzieciak zach sie jak sie zachowuje w wieku kilku lat to jednak jest wina rodzicow nie ma to tamto (no chyba ,ze uposledzone to inna broszka )
Heretyczka, mamatrojki80, Dziobak, Krakonka, Bozia3, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dobra nie znam się, więc się nie odzywam
nie nie macie dzieci, więc nie wiecie jak bardzo jest to wkurwiające
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:13
moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:wiecie co, mnie czasami cholera jasna bierze jak mały wierzga pluje i strąca miseczke czy próbuje zmienić pozycje kiedy mu władam łyzeczke a jedne na co mnie stać to powiedziec że zaraz przyjdzie tatuś i będzie klapusiał po dupci....a potem przychodzi Marek i udaje że go klapusia.....mały musi miec nas za idiotów
U mnie w domu to chłop jest ten mientki, a ja zły szeryf
Heretyczka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Popelnilam ten sam blad z synem ,jezdzilam wozkiem do 1 w nocy po chacie zeby zasnal ,z Helka tego bledu juz nie zrobilamkapturnica wrote:Ja pamietam jak bylam w ciazyz synem i sie zarzekalam ,ze zadnego kurwa kołysania dzieciora . Ze nakarmie i w bety pierdut do spania.. .Skończylo sie na telepaniu mlodego po kilka godzin jak nie w wozku to na rekach byleby tylko mordy nie darł
..
Heretyczka, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:U mnie w domu to chłop jest ten mientki, a ja zły szeryf
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:17
mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Popelnilam ten sam blad z synem ,jezdzilam wozkiem do 1 w nocy po chacie zeby zasnal ,z Helka tego bledu juz nie zrobilam
anna maria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:heheheh to tak jak i u mnie.Maza mlody urabia pod siebie , mniejuz nie bardzo.Ale mysle ,ze dobrze tak jest jak jedno jest bardziej stanowcze a drugie to mientkie
No i Helena na nim wszystko wymusza, a mi nawet nie piśnienie ma żadnej żebraniny w sklepie czy innych ceregieli
Heretyczka, Dziobak, kapturnica, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Tja, roczniakowi np. Chyba, ze masz 3 wolne godziny.
Ale wiekszosc dzieci ma taki okres -na zasadzie bo ja chce juz , teraz .mamatrojki80, Krakonka, ComeToMeBaby, Reni, moremi, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Moj jak zaczynal cyrki odstawiac w sklepie bo cos chcial a nie dostawal ,to bralam za łape i wychodzilam ze sklepu bez slowa do niego.Inaczej by sie jeszcze bardziej nakrecal..A ze darl ryja to se darl.Jak sie uspokajal mial tlumaczone ,ze jak tak bedzie robil nic nie bedzie dostawal...Po kilku takich akcjach sie nauczyl i juz wiedzial ,ze jednak darcie mordy i wicie po podlodze nic nie daje..
Ale wiekszosc dzieci ma taki okres -na zasadzie bo ja chce juz , teraz .mamatrojki80, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A komentowanie takich sytuacji mnie osobiscie mega irytuje. Moze dziecka w autobusie byl rozpieszczony, a moze mial autyzm? Albo ocd? Czasem mozna opierniczyc rodzicow dziecka z problemami. A podrozywac maja prawo wszyscy. Z tym, ze moze nie wszyscy potrafia. Tu nasza tolerancja sie klania. Tyle o niej piszemy...
-
Dziobak wrote:Tja, roczniakowi np. Chyba, ze masz 3 wolne godziny.
Ale roczniak chyba tak nie robi? Tzn nie ma takich ataków złości/rozżalenia/czyczegoś ot tak? Chyba raczej ma powód konkretny?
Za młodu Małgosi, starałam się po prostu odwrócić jej uwagę od tego, o co płakała, bo nie umiała zakomunikować o co jej chodzi. Ale ona nie płakała zbyt często, jeśli to przy M.
Zabawne, jak dzieci całkiem inaczej zachowują się przy różnych dorosłych. i to od maleńkiego
ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyJa jakbym ich krótko nie trzymała w sensie dyscypliny dostosowanej do wieku, to bym z cała trójką nigdzie pojechać nie mogła, sorry, ale jak się dziecku nie wpoi podstawowych zasad max do 5 lat... to potem trudno i darmo jak moja babcia mówi.
ComeToMeBaby, kapturnica, Reni, Krakonka, kkisia, Arwena, Zofia8, megan8 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Tolerujesz zatrzaskiwanie ci przed nosem szyby w autobusie przez całą podróż przez dziecko pozostające pod opieką? No przecież cierpliwość po jakimś czasie się kończy. Próba negocjacji nie przyniosła skutku, więc się taka Reni zdenerwowala. Ja też nie miałabym skrupułów żeby poprosić tych rodziców o interwencję.
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Jasne. Zalezy tylko o jakim wieku dziecka mowimy. Zeby ignorowanie dzialalo, dziecko musi miec swiadomosc sprawstwa, a my konttole nad zachowaniem. Wyjacego malucha nie uspokoi sie ignorowaniem, on moze po prostu pasc ze zmeczenia. Za to ttoche inna technika
mamatrojki80, ComeToMeBaby, Reni, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Ale roczniak chyba tak nie robi? Tzn nie ma takich ataków złości/rozżalenia/czyczegoś ot tak? Chyba raczej ma powód konkretny?
Za młodu Małgosi, starałam się po prostu odwrócić jej uwagę od tego, o co płakała, bo nie umiała zakomunikować o co jej chodzi. Ale ona nie płakała zbyt często, jeśli to przy M.ComeToMeBaby, moremi, Krakonka, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Nie mowimy o roczniaku przeciez bo takie ejszcze raczej miedyzpolkami nie napierdala heheh Ale 3latek doskonale juz trybi o co kaman
No pewnie, czego innego wymagam od 12 latki, a czego innego o 5 i 3 latka, najważniejsza jest konsekwencja moim zdaniem, jak odpuścisz to po Tobie
ComeToMeBaby, moremi, Reni, Krakonka, Mega, kkisia, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość