X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ale co to za ciąża, jak Ty cały czas do roboty chodziłaś! Szejm! Jak tak można ;)
    To fakt, do piątku, a w poniedziałek (wypoczęta po weekendzie) poród ;)

Aasiula, Sabina, kkisia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ciąża może, w każdej ciąży na początku chora byłam, naprawdę.

To ja chyba mogę liczyć na trojaczki? :)

kkisia, gretka, caffe, Heretyczka, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja mam torbe spakowana ;)

Ja mam obczajony hotelik w pobliżu :P

kkisia, BISCA, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    To ja chyba mogę liczyć na trojaczki? :)

Nie czaruj, nawet bliźniaków nie chcesz ;-)

moremi lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Eeee tam. Bendziesz mojom parom :-D

Nie ma sprawy. A możemy urodzić za 10 miesięcy? Pasowałoby mi ;)

ComeToMeBaby, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy trwały jakieś 15 i pół roku. Kurcgalopkiem. A potem wielka galopada sklepicka, bo przy kasie się okazało, że jedna z ważniejszych rzeczy nie ma części, a została wsadzona do koszyka na samym początku. U nas sklep ma chyba z półtora km długości i pół szerokości.
    Małgosia wdzięcznie zniosła zakupy. Najpierw 8 dwuzłotówek zużyli na jeździki, potem goniła z dziećmi na połeczkami, odwiedzili salę zabaw (ale M się zniechęcił, bo rodzice powłazili na placyk, zbóje).
    Potem stęskniła się za mną i babcią, więc zażądała wejścia na salę. W efekcie pani przy kasie kasowała 6 pustych opakowań po sokczkach, serkach, jogutcikach i wafelku (babcia ma wielkie serce, tatauś pozwala na wszystko swojej księżniczce, a ja robiłam slalom między półkami).
    Kupiłam 95% zamierzonych rzeczy i nie kupiłam żadnej "przy okazji". Jestem twarda :)
    A potem zaczęło padać również u nas na polu i Małgosia nareszcie miała okazję wypróbować swoją parasolkę. Przy okazji nauczyła się gwizdać gwizdkiem, powiedziała "nos" i "oko".
    Pieke teraz chlebek chrupki w wersji z ziołami prowansalskimi i w wersji z kminkiem. Jak skończę i przetestuję, dam przepis :)
    Na późny wieczór planuje zrobić dla M batony "musli" w wersji na bogato. Ale próbować chyba będzie dopiero jutro.

Sabina, gretka, caffe, ComeToMeBaby, moremi, Dziobak, BISCA, Bozia3, kkisia, Aasiula, Mega, ania.g, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Nie czaruj, nawet bliźniaków nie chcesz ;-)

No nie chcę :) Ale wiesz, jakbym tak nagle z niczego naturalnie poczęła trojaczki, to chyba obok szoku nie zmieściłoby się we mnie nic innego - nawet "nie chcę" ;)

Chyba musiałabym się przenieśc na wieś, postawić namiot wojskowy, uprawiać pyry, groch i hodować kurczaki :)

Kupiłabym krowę! ;)

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Zofia8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    chuje z cycami (jak to mówił mój kolega)
    dzbrywieczr

Kiełbasy upieczone?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No nie chcę :) Ale wiesz, jakbym tak nagle z niczego naturalnie poczęła trojaczki, to chyba obok szoku nie zmieściłoby się we mnie nic innego - nawet "nie chcę" ;)

Chyba musiałabym się przenieśc na wieś, postawić namiot wojskowy, uprawiać pyry, groch i hodować kurczaki :)

Kupiłabym krowę! ;)

Widziałam na patologii ciąży dziewczynę w trojaczej ciąży... po rozmowie z nią, nie polecam. Nie przesadzaj... 5 dzieci to nie 12, żadne bohaterstwo ;-)

Krakonka, moremi, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi pasuje w toto lotka wygrać ;-) kilka baniek najlepiej... ;-) muszę tylko zacząć grać :-)

moremi, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    pożarte
    niestety przez większość dnia deszcz padał
    a wczoraj taka piękna pogoda była :-(
    ale przy ognisku deszcz nie przeszkadzał
    tylko jak wróciliśmy piesław poszedł do wanny.. wpierdzielił mi się w jakieś bagno za żabami, a potem poprawił piachem, popiołem z ogniska ;-)

mamatrojki80 wrote:
    Kiełbasy upieczone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:29

Sabina, mamatrojki80, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak
    pożarte
    niestety przez większość dnia deszcz padała
    tylko jak wróciliśmy piesław poszedł do wanny.. wpierdzielił mi się jakieś bagno za żabami a potem poprawił piachem, popiołem z ogniska ;-)
    znaczy zdrów ;) Twój pies wie co dobre i jak korzystać z życia :)

mamatrojki80, Reni, kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak
    pożarte
    niestety przez większość dnia deszcz padała
    tylko jak wróciliśmy piesław poszedł do wanny.. wpierdzielił mi się jakieś bagno za żabami a potem poprawił piachem, popiołem z ogniska ;-)

Nie ma jak kiełba z ogniska, ta z grilla się chowa. Kurde to czarny musiał być ;-) po tych uciechach.

Reni, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Reni, ognisko nad Wisłą było?

U mnie nie pada. Jeszcze.

Byliśmy dziś na targach ślubnych i zarezerwowalismy samochód do ślubu. Czailismy się na niego już wcześniej. Niebieski zabytkowy Mustang, taki z Hameryki ;-) ja się nie znam, ale tak mi się kojarzy. Do wysiadania potrzebna mi będzie męska dłoń, żeby się wydostać z dołka ;-) hehehe fajny.

mamatrojki80, BISCA, kkisia, Zofia8, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A wogole zbliża mi się @, dziś już się ze trzy razy umiarkowanie zjeżyłam na mojego m. Dzielny jest, wytrzymał :-P

Syndrom Polara masz? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nie, Solar ma niechęć chroniczną. ;-)
    Ja mam burzliwość hormonów w określonych dniach cyklu. Takie mam alibi ;-)

EEE mówiła, że to pms ;-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odniosę się jeszcze do Waszej dyskusji nt wychowania, srania, uczenia itd

Raczej jestem po stronie Bozi, ale potrafię też zrozumieć matki słabszych dzieci itp

nie mam dzieci, ale to nie oznacza, że nie widzę, że rodzice popełniaja błędy wychowawcze
    wyjącemu i wijącemu się dziecku na sklepowej podłodze mam chęć zasadzić kopa, a rodzicowi z racji tego, że jest starszy i mądrzejszy parę kopów z dodatkiem kilku "ciepłych" słów
    bezstresowe wychowanie to też jakiś wymysł nawiedzonych ludzi
    akcja na wycieczce
    jedziemy busem - ja przy oknie
    za mną siedzi para z dzickiem (na ok 9-10 lat)
    okna dwa, przesuwane, nachodzące na siebie
    i co chwilę dzieciak swoje okno rozsuwa na maksa zatrzaskując mi moje przed nosem
    poprosiłam, zeby tak nie robiła i mozemy po równo otworzyć (kurwa nie wierzę, że dyskutuję na ten temat z dzieciakiem)
    dzieciak patrzy się na mnie jak na kretynkę - rodzice nic zero reakcji
    za kolejnym razem jak prawie przytasnęła mi palce a rodzice nadal nic opierdoliłam ich i dzieciaka również

ok dziecko może było chore umysłowo, a może nie, nie wnikam, ale to rodzic powinien zwrócić dziecku uwagę
    na tej samej wycieczce widziałam mamusię karmiącą 8 letnią dziewczynkę - później w rozmowie tlumaczyła się, że inaczej Wikusia nie zje

mam też kolegę co nosi tylko buty na rzepy, bo rodzice nie nauczyli go wiązać butów

podsumowując:

Niewypuszczone bąki unoszą się do mózgu , stąd potem biorą się posrane pomysły.

ComeToMeBaby, MartaDidi, BISCA, gretka, kapturnica, Bozia3, kkisia, moremi, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77, Niuta, paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    odniosę się jeszcze do Waszej dyskusji nt wychowania, srania, uczenia itd

Raczej jestem po stronie Bozi, ale potrafię też zrozumieć matki słabszych dzieci itp

nie mam dzieci, ale to nie oznacza, że nie widzę, że rodzice popełniaja błędy wychowawcze
    wyjącemu i wijącemu się dziecku na sklepowej podłodze mam chęć zasadzić kopa, a rodzicowi z racji tego, że jest starszy i mądrzejszy parę kopów z dodatkiem kilku "ciepłych" słów
    bezstresowe wychowanie to też jakiś wymysł nawiedzonych ludzi
    akcja na wycieczce
    jedziemy busem - ja przy oknie
    za mną siedzi para z dzickiem (na ok 9-10 lat)
    okna dwa, przesuwane, nachodzące na siebie
    i co chwilę dzieciak swoje okno rozsuwa na maksa zatrzaskując mi moje przed nosem
    poprosiłam, zeby tak nie robiła i mozemy po równo otworzyć (kurwa nie wierzę, że dyskutuję na ten temat z dzieciakiem)
    dzieciak patrzy się na mnie jak na kretynkę - rodzice nic zero reakcji
    za kolejnym razem jak prawie przytasnęła mi palce a rodzice nadal nic opierdoliłam ich i dzieciaka również

ok dziecko może było chore umysłowo, a może nie, nie wnikam, ale to rodzic powinien zwrócić dziecku uwagę
    na tej samej wycieczce widziałam mamusię karmiącą 8 letnią dziewczynkę - później w rozmowie tlumaczyła się, że inaczej Wikusia nie zje

mam też kolegę co nosi tylko buty na rzepy, bo rodzice nie nauczyli go wiązać butów

podsumowując:

Niewypuszczone bąki unoszą się do mózgu , stąd potem biorą się posrane pomysły.

Ja opierdoliłam wczoraj matkę co jechała na rowerze, a za nią ledwo jechało jej dwoje dzieci, jedno około 5 lat na rowerku na dwóch kółkach (ledwo co), drugie na rowerku biegowym może 3 letnie... ścieżka rowerowa obok ruchliwej ulicy. Jedno z dzieci zjechało z chodnika na jezdnie, a ona nad tym kompletnie kontroli nie miała, już nie wspomnę o jej czasie reakcji na ta sytuację...

Reni, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Aasiula, ania.g, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu, ale po tej z grilla zawsze boli mnie brzuch
    dostaje takich boleści podbrzusza, że czasami wymiotuję z bólu
    myślę, że jest to związane z tym, że nie zawsze ludzie na grillu używają tacek, tylko kładą kiełby prostu na ruszcie
    mamatrojki80 wrote:
    Nie ma jak kiełba z ogniska, ta z grilla się chowa. Kurde to czarny musiał być ;-) po tych uciechach.

mamatrojki80, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie wiem czemu, ale po tej z grilla zawsze boli mnie brzuch
    dostaje takich boleści podbrzusza, że czasami wymiotuję z bólu
    myślę, że jest to związane z tym, że nie zawsze ludzie na grillu używają tacek, tylko kładą kiełby prostu na ruszcie

Albo podpalają grilla jakimś gównem...

‹‹ 8884 8885 8886 8887 8888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ