35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zakupy trwały jakieś 15 i pół roku. Kurcgalopkiem. A potem wielka galopada sklepicka, bo przy kasie się okazało, że jedna z ważniejszych rzeczy nie ma części, a została wsadzona do koszyka na samym początku. U nas sklep ma chyba z półtora km długości i pół szerokości.
Małgosia wdzięcznie zniosła zakupy. Najpierw 8 dwuzłotówek zużyli na jeździki, potem goniła z dziećmi na połeczkami, odwiedzili salę zabaw (ale M się zniechęcił, bo rodzice powłazili na placyk, zbóje).
Potem stęskniła się za mną i babcią, więc zażądała wejścia na salę. W efekcie pani przy kasie kasowała 6 pustych opakowań po sokczkach, serkach, jogutcikach i wafelku (babcia ma wielkie serce, tatauś pozwala na wszystko swojej księżniczce, a ja robiłam slalom między półkami).
Kupiłam 95% zamierzonych rzeczy i nie kupiłam żadnej "przy okazji". Jestem twarda
A potem zaczęło padać również u nas na polu i Małgosia nareszcie miała okazję wypróbować swoją parasolkę. Przy okazji nauczyła się gwizdać gwizdkiem, powiedziała "nos" i "oko".
Pieke teraz chlebek chrupki w wersji z ziołami prowansalskimi i w wersji z kminkiem. Jak skończę i przetestuję, dam przepis
Na późny wieczór planuje zrobić dla M batony "musli" w wersji na bogato. Ale próbować chyba będzie dopiero jutro.Sabina, gretka, caffe, ComeToMeBaby, moremi, Dziobak, BISCA, Bozia3, kkisia, Aasiula, Mega, ania.g, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
mamatrojki80 wrote:Nie czaruj, nawet bliźniaków nie chcesz
No nie chcęAle wiesz, jakbym tak nagle z niczego naturalnie poczęła trojaczki, to chyba obok szoku nie zmieściłoby się we mnie nic innego - nawet "nie chcę"
Chyba musiałabym się przenieśc na wieś, postawić namiot wojskowy, uprawiać pyry, groch i hodować kurczaki
Kupiłabym krowę!
ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Zofia8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:No nie chcę
Ale wiesz, jakbym tak nagle z niczego naturalnie poczęła trojaczki, to chyba obok szoku nie zmieściłoby się we mnie nic innego - nawet "nie chcę"
Chyba musiałabym się przenieśc na wieś, postawić namiot wojskowy, uprawiać pyry, groch i hodować kurczaki
Kupiłabym krowę!
Widziałam na patologii ciąży dziewczynę w trojaczej ciąży... po rozmowie z nią, nie polecam. Nie przesadzaj... 5 dzieci to nie 12, żadne bohaterstwoKrakonka, moremi, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak
pożarte
niestety przez większość dnia deszcz padał
a wczoraj taka piękna pogoda była
ale przy ognisku deszcz nie przeszkadzał
tylko jak wróciliśmy piesław poszedł do wanny.. wpierdzielił mi się w jakieś bagno za żabami, a potem poprawił piachem, popiołem z ogniska
mamatrojki80 wrote:Kiełbasy upieczone?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:29
Sabina, mamatrojki80, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:tak
pożarte
niestety przez większość dnia deszcz padała
tylko jak wróciliśmy piesław poszedł do wanny.. wpierdzielił mi się jakieś bagno za żabami a potem poprawił piachem, popiołem z ogniskaTwój pies wie co dobre i jak korzystać z życia
mamatrojki80, Reni, kkisia, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:tak
pożarte
niestety przez większość dnia deszcz padała
tylko jak wróciliśmy piesław poszedł do wanny.. wpierdzielił mi się jakieś bagno za żabami a potem poprawił piachem, popiołem z ogniska
Nie ma jak kiełba z ogniska, ta z grilla się chowa. Kurde to czarny musiał byćpo tych uciechach.
Reni, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Właśnie Reni, ognisko nad Wisłą było?
U mnie nie pada. Jeszcze.
Byliśmy dziś na targach ślubnych i zarezerwowalismy samochód do ślubu. Czailismy się na niego już wcześniej. Niebieski zabytkowy Mustang, taki z Hamerykija się nie znam, ale tak mi się kojarzy. Do wysiadania potrzebna mi będzie męska dłoń, żeby się wydostać z dołka
hehehe fajny.
mamatrojki80, BISCA, kkisia, Zofia8, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
odniosę się jeszcze do Waszej dyskusji nt wychowania, srania, uczenia itd
Raczej jestem po stronie Bozi, ale potrafię też zrozumieć matki słabszych dzieci itp
nie mam dzieci, ale to nie oznacza, że nie widzę, że rodzice popełniaja błędy wychowawcze
wyjącemu i wijącemu się dziecku na sklepowej podłodze mam chęć zasadzić kopa, a rodzicowi z racji tego, że jest starszy i mądrzejszy parę kopów z dodatkiem kilku "ciepłych" słów
bezstresowe wychowanie to też jakiś wymysł nawiedzonych ludzi
akcja na wycieczce
jedziemy busem - ja przy oknie
za mną siedzi para z dzickiem (na ok 9-10 lat)
okna dwa, przesuwane, nachodzące na siebie
i co chwilę dzieciak swoje okno rozsuwa na maksa zatrzaskując mi moje przed nosem
poprosiłam, zeby tak nie robiła i mozemy po równo otworzyć (kurwa nie wierzę, że dyskutuję na ten temat z dzieciakiem)
dzieciak patrzy się na mnie jak na kretynkę - rodzice nic zero reakcji
za kolejnym razem jak prawie przytasnęła mi palce a rodzice nadal nic opierdoliłam ich i dzieciaka również
ok dziecko może było chore umysłowo, a może nie, nie wnikam, ale to rodzic powinien zwrócić dziecku uwagę
na tej samej wycieczce widziałam mamusię karmiącą 8 letnią dziewczynkę - później w rozmowie tlumaczyła się, że inaczej Wikusia nie zje
mam też kolegę co nosi tylko buty na rzepy, bo rodzice nie nauczyli go wiązać butów
podsumowując:
Niewypuszczone bąki unoszą się do mózgu , stąd potem biorą się posrane pomysły.ComeToMeBaby, MartaDidi, BISCA, gretka, kapturnica, Bozia3, kkisia, moremi, Aasiula, Mega, Arwena, iwcia77, Niuta, paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:odniosę się jeszcze do Waszej dyskusji nt wychowania, srania, uczenia itd
Raczej jestem po stronie Bozi, ale potrafię też zrozumieć matki słabszych dzieci itp
nie mam dzieci, ale to nie oznacza, że nie widzę, że rodzice popełniaja błędy wychowawcze
wyjącemu i wijącemu się dziecku na sklepowej podłodze mam chęć zasadzić kopa, a rodzicowi z racji tego, że jest starszy i mądrzejszy parę kopów z dodatkiem kilku "ciepłych" słów
bezstresowe wychowanie to też jakiś wymysł nawiedzonych ludzi
akcja na wycieczce
jedziemy busem - ja przy oknie
za mną siedzi para z dzickiem (na ok 9-10 lat)
okna dwa, przesuwane, nachodzące na siebie
i co chwilę dzieciak swoje okno rozsuwa na maksa zatrzaskując mi moje przed nosem
poprosiłam, zeby tak nie robiła i mozemy po równo otworzyć (kurwa nie wierzę, że dyskutuję na ten temat z dzieciakiem)
dzieciak patrzy się na mnie jak na kretynkę - rodzice nic zero reakcji
za kolejnym razem jak prawie przytasnęła mi palce a rodzice nadal nic opierdoliłam ich i dzieciaka również
ok dziecko może było chore umysłowo, a może nie, nie wnikam, ale to rodzic powinien zwrócić dziecku uwagę
na tej samej wycieczce widziałam mamusię karmiącą 8 letnią dziewczynkę - później w rozmowie tlumaczyła się, że inaczej Wikusia nie zje
mam też kolegę co nosi tylko buty na rzepy, bo rodzice nie nauczyli go wiązać butów
podsumowując:
Niewypuszczone bąki unoszą się do mózgu , stąd potem biorą się posrane pomysły.
Ja opierdoliłam wczoraj matkę co jechała na rowerze, a za nią ledwo jechało jej dwoje dzieci, jedno około 5 lat na rowerku na dwóch kółkach (ledwo co), drugie na rowerku biegowym może 3 letnie... ścieżka rowerowa obok ruchliwej ulicy. Jedno z dzieci zjechało z chodnika na jezdnie, a ona nad tym kompletnie kontroli nie miała, już nie wspomnę o jej czasie reakcji na ta sytuację...
Reni, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Aasiula, ania.g, Arwena lubią tę wiadomość
-
nie wiem czemu, ale po tej z grilla zawsze boli mnie brzuch
dostaje takich boleści podbrzusza, że czasami wymiotuję z bólu
myślę, że jest to związane z tym, że nie zawsze ludzie na grillu używają tacek, tylko kładą kiełby prostu na ruszcie
mamatrojki80 wrote:Nie ma jak kiełba z ogniska, ta z grilla się chowa. Kurde to czarny musiał byćpo tych uciechach.
mamatrojki80, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:nie wiem czemu, ale po tej z grilla zawsze boli mnie brzuch
dostaje takich boleści podbrzusza, że czasami wymiotuję z bólu
myślę, że jest to związane z tym, że nie zawsze ludzie na grillu używają tacek, tylko kładą kiełby prostu na ruszcie
Albo podpalają grilla jakimś gównem...