X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Bylam na usg. Wygladalo to na 3 tydz nie na 5. A w sobote dostalam okres. Obfity jak zawsze ale bardzo bolesny.
    Musze sie zastanowic co dalej.

Magdala, bardzo mi przykro! <3

dorbie, ola_35, Magdala lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam takie żarty z pozytywnymi testami nie śmieszą. Tu krąży bardzo dużo energii, dziewczyny starają się, wyczekują, przeżywają wzloty i rozczarowania, dramaty, każda kolejna ciąza budzi radość, ale i inne uczucia. Ja po tej dzisiejszej akcji czuję niesmak. Dałam się "nabrać"? Jasne... Cieszyłam się, że kolejnej się udało.
    Dobrze podchodzić do tych trudnych sytuacji z dystansem, z humorem, ale nie w tym stylu.

Mimo wszystko mam nadzieję, Reni, że następnym razem to nie będzie żart.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:40

kapturnica, Zofia8, Magdala, ola_35, kkisia, Natka_79, iwcia77, Parka, Bozia3, Arwena, anna maria, Sabina, mama78 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To Będziesz miec już 10 tydzien czy pójdziesz wczesniej na USG?

Dorbie nie idę, nie lubię tak latać non stop.

Krakonka lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Dawaj cos o Adasiu a nie jakies pitu pitu o wyborach.

Musze isc zaraz, bo mlody sadzi salwy w pieluche, pewnie zaraz sie obudzi i czeba bedzie wykapac. A ostatnia godzine spedzilam projektujac zawiadomienie o urodzinach ;) A wczesniej filma z mauzem ogladnelismy. Kochane mam dziecko ;)

Wczoraj to chrumkanio-zatykanie mnie rozlozylo, pojechalismy do lekarza sprawdzic, co zacz. Okazalo sie, ze wszystko spoko bylo, ot ten typ tak ma. Za sucho moze..

Nie za dobrze mu sie spi na plasko, musze cos zakombinowac. I zakroplic sol fizjologiczna do noska, jak ciocia Simba radzila. Niemniej dzis juz jest duzo lepiej, dzis spi wiele lepiej, nocka spokojna a i w dzien razem przykimalismy..

dzis odlecial w koncu pepek i po raz pierwszy udalo sie odbebnic 1 caly posilek moim mlekiem (odciagam, bo musze miec kontrole nad podaza). Ale mm tez fajnie znosi.. Cycka tez mymla pomiedzy posilkami, ale raczej tak dla fun'u tylko..

lece, bo sie budzi, pozniej zajrze..

kkisia, Krakonka, gretka, moremi, Mega, iwcia77, Parka, Magdala, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Bylam na usg. Wygladalo to na 3 tydz nie na 5. A w sobote dostalam okres. Obfity jak zawsze ale bardzo bolesny.
    Musze sie zastanowic co dalej.

Bardzo, bardzo mi przykro, Magdala:(

Daj sobie trochę czasu, ale nie rezygnuj.
    Nie wiemm, jakie badania robiłaś, ale może jeszcze to:
    "Zalecałbym ocenę ultrasonograficzną u Pani, badanie fragmentacji DNA plemników u Pani męża, badanie kariotypów u obojga Państwa. Warto także wykluczyć inne zaburzenia hormonalne oraz w rzadkich przypadkach zaburzenia immunologiczne. Szczegółowa diagnostyka jest jedyną podstawą dla ustalenia dalszych działań i zaleceń."
    W sumie nikt nigdzie nie pisze nic konkretnego :/

Magdala lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze jutro minie tydzien odkad meczy mnie przeziebienie...

Zofia8
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak kontrola dźwignia handlu ale chyba przesadzasz tym z odciąganiem by zobaczyć ile je- to najszybsza droga do karmienia sztucznym żarciem a ty przecież należysz do Eko mam ! Wyluzuj i daj mu cyca.

mamatrojki80, iwcia77, Parka, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, ale to przynajmniej jakiś konkret, tylko musisz mieć uważnego lekarza,tak jak piszą dziewczyny, który WSZYSTKO zbada w dobrej kolejności.
    <3

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze jutro minie tydzien odkad meczy mnie przeziebienie...

Długo jakoś, zadbaj o siebie! ale już ciepło to będzie łatwiej. zdrowia życzę. :)

Zofia8 lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka - Reni na forum jest obecna od wiosny 2013 roku - dwa lata - w pewnym momencie pojawia się głupawka. Co zrobisz - taka forma odreagowania. Nie ma co się złościć. Ja wiedziałam ze podpuszcza choć czuje ze coś za tym stoi.

Ja rodzę @ - p m s mi opadł jestem łagodna jak baranek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:53

stara.krycha, ComeToMeBaby, moremi, Mega, caffe, iwcia77, Magdala, Arwena lubią tę wiadomość

• KATsia Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Kasia 36 lat, staramy się ze ślubnym ok 4 lata :( Policystyczne jajniki, takie sobie parametry nasienia (choć nie najgorsze jak powiedział Pan Doktor), kilka inseminacji już za nami. Doszliśmy do decyzji o in vitro. Staramy się o pierwszego bobaska....jednego choć :(

stara.krycha, Margolcia88, Zofia8, kkisia, Krakonka, ComeToMeBaby, ola_35, moremi, MartaDidi, Dziobak, gretka, Heretyczka, caffe, iwcia77, BISCA, Parka, Magdala, Bozia3, Arwena, malgos741, peppapig lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar czy maz nadal jest bee, czy patrzysz na Niego laskawszym okiem?

stara.krycha, peppapig lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Krakonka - Reni na forum jest obecna od wiosny 2013 roku - dwa lata - w pewnym momencie pojawia się głupawka. Co zrobisz - taka forma odreagowania. Nie ma co się złościć. Ja wiedziałam ze podpuszcza choć czuje ze coś za tym stoi.

Ja rodzę @ - p m s mi opadł jestem łagodna jak baranek.
    Nie nakrecajta sie znowu. Jeden lubi rybki, drugi woli akwarium. Dajcie zyc!
    P.S. Tez sie non stop zbijam, bo co innego pozostaje tym, co jak Reni 2 lata "fabryki" i NIC?! Siasc i plakac?

chruszczow, SolarPolar, mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do meza, tzn maz do mnie. Do jutra!

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATsia wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Kasia 36 lat, staramy się ze ślubnym ok 4 lata :( Policystyczne jajniki, takie sobie parametry nasienia (choć nie najgorsze jak powiedział Pan Doktor), kilka inseminacji już za nami. Doszliśmy do decyzji o in vitro. Staramy się o pierwszego bobaska....jednego choć :(

Witaj :)
    Ja też nie mam jeszcze żadnego.

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już się tu witałam, ale się poddałam i parę miesięcy nie zaglądałam w ogóle na OF, więc witam się ponownie :-) W tym roku kończę 36 lat, ok 12 cykli starałam się naturalnie, a dziś poszłam do lekarza i ustaliliśmy plan działań na najbliższy czas. Sugerując się tym, że pierwsze dziecko machnęliśmy z mężem w 1 cyklu po odstawieniu antyków uznał, że z mężem raczej problemów nie ma, a i u mnie najpewniej to kwestia wieku :-/ bo nawet jeśli dochodzi do owulacji, to może być już ciężko o dobre jakościowo jajeczko :-( Też tak myślę, dlatego nie chciałam wydawać kasy bez sensu, ale niecierpliwa się robię coraz bardziej...

W każdym razie razie mam przyjść 11 dc rano, po dwudniowym poście i bzyknięciu wieczorem, żeby sprawdził czy pęcherzyk rośnie i czy plemniki żyją, czym mnie zaskoczył, bo pierwsze słyszę, żeby tak nasienie sprawdzać :-)

Margolcia88, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, gretka, Mega, Parka, Magdala, Arwena, malgos741 lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu - dumna matko raczkującego Kajtka- zuch chłopak - a " kaszu" lubi? Mój nie raczkowa
    - posuwał na pupie - ćwiczył talie:-) - obecnie pisze brzydkawo ale madrze.

gretka, Mega, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Polar czy maz nadal jest bee, czy patrzysz na Niego laskawszym okiem?
    Nie ma go wróci w czwartek a ja w piątek wyjeżdżam i wracam w niedziele a on w niedziele wyjeżdża:-) Ale swoje o nim myśle tylko dzisiaj bym to olała .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Kiedyś już się tu witałam, ale się poddałam i parę miesięcy nie zaglądałam w ogóle na OF, więc witam się ponownie :-) W tym roku kończę 36 lat, ok 12 cykli starałam się naturalnie, a dziś poszłam do lekarza i ustaliliśmy plan działań na najbliższy czas. Sugerując się tym, że pierwsze dziecko machnęliśmy z mężem w 1 cyklu po odstawieniu antyków uznał, że z mężem raczej problemów nie ma, a i u mnie najpewniej to kwestia wieku :-/ bo nawet jeśli dochodzi do owulacji, to może być już ciężko o dobre jakościowo jajeczko :-( Też tak myślę, dlatego nie chciałam wydawać kasy bez sensu, ale niecierpliwa się robię coraz bardziej...

W każdym razie razie mam przyjść 11 dc rano, po dwudniowym poście i bzyknięciu wieczorem, żeby sprawdził czy pęcherzyk rośnie i czy plemniki żyją, czym mnie zaskoczył, bo pierwsze słyszę, żeby tak nasienie sprawdzać :-)
    Witaj.
    No, ciekawe z tym nasieniem.

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:

Będzie badał wrogość śluzu.

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 8905 8906 8907 8908 8909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ