X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza najpewniej chodzi o test postkoloidalny.Mianowicie pobierze twoj sluz z nasieniem i spr czy plemniki sa i w jakiej formie 8)

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie, nie jestem zła, ani urażona. Napisałam przeciez, ze dystans i humor jest ok. Chodzi o ciężar, subtelność, a nie sam żart.
    I naprawdę kibicuję Reni, jak wszystkim tu. Tym, co czekają na pierwszy raz, jeszcze bardziej :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Natasza najpewniej chodzi o test postkoloidalny.Mianowicie pobierze twoj sluz z nasieniem i spr czy plemniki sa i w jakiej formie 8)

Pierwszy raz słyszę, ale to ciekawe, że można sprawdzić chłopa, a on nie dość, że nie musi w tym uczestniczyć, to nawet wiedzieć o tym nie musi na dobrą sprawę :-)

chruszczow, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka zatesknilam, mam chwile to wpadlam Was odwiedzic Kochane, co tam jak tam wszystkie się czujecie pogoda sprzyja spacerkom coraz dluzej jasno i tak jakos ogolnie mam humorek a Wy?

kapturnica, Margolcia88, ComeToMeBaby, moremi, SolarPolar, Krakonka, kkisia, gretka, Mega, BISCA, inessa, Arwena, Parka, anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Pierwszy raz słyszę, ale to ciekawe, że można sprawdzić chłopa, a on nie dość, że nie musi w tym uczestniczyć, to nawet wiedzieć o tym nie musi na dobrą sprawę :-)
    Dla wlasnego dobra lepiej tez by sam sprawdzil jego stan rowniez jesli nie badal nasienia.
    No i nie do konca tu chodzi o spr tylko chlopa . Raczej o to czy twoj sluz nie ejst dla nich morderca i ich nie wybija.Polar napisala juz ,ze to na wrogosc sluzu wiec o to w tym najb chodzi. Bo nasienie moze byc prima sort ale w naturalnych warunkach nie sa w stanie pokonac bariery sluzu by dostac sie wyzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:25

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hejka zatesknilam, mam chwile to wpadlam Was odwiedzic Kochane, co tam jak tam wszystkie się czujecie pogoda sprzyja spacerkom coraz dluzej jasno i tak jakos ogolnie mam humorek a Wy?
    Mala dobrze .ze czujesz sie optymistycznie 8) Jak to mowia po najbardziej chmurnym dniu przychodzi slonce

Mala79 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja bym sobie strzeliła jeden cykl z antkami:) może jakoś hormony Ci regulowały
    wg mnie 36 lat to nie jest jeszcze tak dużo, żeby zwalać na jakość
    a tarczyce badałaś?

No właśnie strzeliłam sobie kilka, teraz jestem znów pierwszy cykl po odstawieniu i nie ukrywam, że liczę na cud... Wiem, że w 13 dc miałam pęcherzyk 22 mm i endometrium 8,3. Lekarz stwierdził, że jeszcze tego samego dnia albo następnego powinien pęknąć, ale śluz wysechł zupełnie dopiero w 16 dc, a tempka skoczyła w 17, więc chyba owu była w 17 dc, a mąż w 14 wyjechał :-(
    Mam więc nadzieję jak zawsze jednocześnie starając się nie robić sobie nadziei ;-)

TSH mam zbadać na następną wizytę, ale w trakcie starań nie było złe, raz 1,5, innym razem 2,8

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dla wlasnego dobra lepiej tez by sam sprawdzil jego stan rowniez jesli nie badal nasienia.
    No i nie do konca tu chodzi o spr tylko chlopa . Raczej o to czy twoj sluz nie ejst dla nich morderca i ich nie wybija.Polar napisala juz ,ze to na wrogosc sluzu wiec o to w tym najb chodzi. Bo nasienie moze byc prima sort ale w naturalnych warunkach nie sa w stanie pokonac bariery sluzu by dostac sie wyzej

Chłopa zostawił sobie na później, przynajmniej tak zasugerował, że jeśli nic nie wyjdzie złego przy okazji monitoringu, to zbada jego i drożność jajowodów, ale to po tym przyszłym cyklu ustali, w zależności od tego, co tam się okaże.

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mala dobrze .ze czujesz sie optymistycznie 8) Jak to mowia po najbardziej chmurnym dniu przychodzi slonce
    Czas bylo w koncu sie ogarnac i spojrzec z nowej perspektywy :-)

kapturnica, Margolcia88, Zofia8, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzień dobry nowym koleżankom.

boooooooobaaaaaaaaskaaaaa?!?!?!
    gdzie pani?

heheheh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzień dobry nowym kolezankom?
    A o starych juz nie pamietamy:-P
    Dzien doberek

moremi, gretka, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

gdzie pani?

Wiedziałam, że zaraz ktoś skomentuje słownictwo :)
    Kupiłam płatki z prosa, ,, prośne", idę spróbować zamiast owsianych

Krakonka lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

gdzie pani?
    Weź, a Kaptę z zarodeczkiem, paczuszką i kombinezonikiem przegapiłaś...

Margolcia88, kapturnica, mamatrojki80, Dziobak, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, Mega, BISCA, Bozia3, chruszczow, Arwena, paszczakin, Parka, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Wiedziałam, że zaraz ktoś skomentuje słownictwo :)
    Kupiłam płatki z prosa, ,, prośne", idę spróbować zamiast owsianych
    Margolcia nie komentuje tylko drocze sie z Kometa bo mam humor :-P

Margolcia88, ComeToMeBaby, chruszczow lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, bardzo mi przykro.
    Nie poddawaj się. Przyjedziesz do pl w lipcu, zrobisz kompletną diagnostykę, dostaniesz stymulację, wspomaganie i zaskoczy.

Mala79, Margolcia88, Krakonka, kkisia, gretka, Magdala, chruszczow, Parka, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Margolcia nie komentuje tylko drocze sie z Kometa bo mam humor :-P
    Wiem, wiem, ja tylko się śmieję, tez mam dobry humor i nawet po pracy nie jestem zmęczona i spać się nie chce - w końcu! Chyba to przesilenie wiosenne minęło :)

Mala79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Weź, a Kaptę z zarodeczkiem, paczuszką i kombinezonikiem przegapiłaś...
    Morek mi wolno . jestem stary bywalec juz...Mi ujdzie..Co wolno wojewodzie to nie mlodym XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:45

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, dobrze Cię widzieć :-)

Witam nowe koleżanki :-)

Co do żartu Reni, to sama tak zrobiłam jak mnie dziewuchy nakrecały że to czas na testowanie. To dałam im ten test. A to, że faktycznie był pozytyw (ale dopiero po paru dniach), to inna bajka. Może Reni sobie też tak zaczarowała ;-)

kkisia, Mega, iwcia77, BISCA, Reni, chruszczow lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Morek mi wolno . jestem stary bywalec juz...Mi ujdzie..Co wolno wojewodzie to nie mlodym XD
    Ni chuja :-P

mamatrojki80, Dziobak, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, BISCA, Reni, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mała, dobrze Cię widzieć :-)

Witam nowe koleżanki :-)

Co do żartu Reni, to sama tak zrobiłam jak mnie dziewuchy nakrecały że to czas na testowanie. To dałam im ten test. A to, że faktycznie był pozytyw (ale dopiero po paru dniach), to inna bajka. Może Reni sobie też tak zaczarowała ;-)

No pamiętam. Może to jakiś sposób jest ... :)
    To ja tak też popróbuję ;)

kapturnica, moremi, kkisia, chruszczow lubią tę wiadomość

‹‹ 8906 8907 8908 8909 8910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ