SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza najpewniej chodzi o test postkoloidalny.Mianowicie pobierze twoj sluz z nasieniem i spr czy plemniki sa i w jakiej formie 8)

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie, nie jestem zła, ani urażona. Napisałam przeciez, ze dystans i humor jest ok. Chodzi o ciężar, subtelność, a nie sam żart.
    I naprawdę kibicuję Reni, jak wszystkim tu. Tym, co czekają na pierwszy raz, jeszcze bardziej :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Natasza najpewniej chodzi o test postkoloidalny.Mianowicie pobierze twoj sluz z nasieniem i spr czy plemniki sa i w jakiej formie 8)

Pierwszy raz słyszę, ale to ciekawe, że można sprawdzić chłopa, a on nie dość, że nie musi w tym uczestniczyć, to nawet wiedzieć o tym nie musi na dobrą sprawę :-)

chruszczow, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka zatesknilam, mam chwile to wpadlam Was odwiedzic Kochane, co tam jak tam wszystkie się czujecie pogoda sprzyja spacerkom coraz dluzej jasno i tak jakos ogolnie mam humorek a Wy?

kapturnica, Margolcia88, ComeToMeBaby, moremi, SolarPolar, Krakonka, kkisia, gretka, Mega, BISCA, inessa, Arwena, Parka, anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Pierwszy raz słyszę, ale to ciekawe, że można sprawdzić chłopa, a on nie dość, że nie musi w tym uczestniczyć, to nawet wiedzieć o tym nie musi na dobrą sprawę :-)
    Dla wlasnego dobra lepiej tez by sam sprawdzil jego stan rowniez jesli nie badal nasienia.
    No i nie do konca tu chodzi o spr tylko chlopa . Raczej o to czy twoj sluz nie ejst dla nich morderca i ich nie wybija.Polar napisala juz ,ze to na wrogosc sluzu wiec o to w tym najb chodzi. Bo nasienie moze byc prima sort ale w naturalnych warunkach nie sa w stanie pokonac bariery sluzu by dostac sie wyzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:25

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hejka zatesknilam, mam chwile to wpadlam Was odwiedzic Kochane, co tam jak tam wszystkie się czujecie pogoda sprzyja spacerkom coraz dluzej jasno i tak jakos ogolnie mam humorek a Wy?
    Mala dobrze .ze czujesz sie optymistycznie 8) Jak to mowia po najbardziej chmurnym dniu przychodzi slonce

Mala79 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja bym sobie strzeliła jeden cykl z antkami:) może jakoś hormony Ci regulowały
    wg mnie 36 lat to nie jest jeszcze tak dużo, żeby zwalać na jakość
    a tarczyce badałaś?

No właśnie strzeliłam sobie kilka, teraz jestem znów pierwszy cykl po odstawieniu i nie ukrywam, że liczę na cud... Wiem, że w 13 dc miałam pęcherzyk 22 mm i endometrium 8,3. Lekarz stwierdził, że jeszcze tego samego dnia albo następnego powinien pęknąć, ale śluz wysechł zupełnie dopiero w 16 dc, a tempka skoczyła w 17, więc chyba owu była w 17 dc, a mąż w 14 wyjechał :-(
    Mam więc nadzieję jak zawsze jednocześnie starając się nie robić sobie nadziei ;-)

TSH mam zbadać na następną wizytę, ale w trakcie starań nie było złe, raz 1,5, innym razem 2,8

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dla wlasnego dobra lepiej tez by sam sprawdzil jego stan rowniez jesli nie badal nasienia.
    No i nie do konca tu chodzi o spr tylko chlopa . Raczej o to czy twoj sluz nie ejst dla nich morderca i ich nie wybija.Polar napisala juz ,ze to na wrogosc sluzu wiec o to w tym najb chodzi. Bo nasienie moze byc prima sort ale w naturalnych warunkach nie sa w stanie pokonac bariery sluzu by dostac sie wyzej

Chłopa zostawił sobie na później, przynajmniej tak zasugerował, że jeśli nic nie wyjdzie złego przy okazji monitoringu, to zbada jego i drożność jajowodów, ale to po tym przyszłym cyklu ustali, w zależności od tego, co tam się okaże.

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mala dobrze .ze czujesz sie optymistycznie 8) Jak to mowia po najbardziej chmurnym dniu przychodzi slonce
    Czas bylo w koncu sie ogarnac i spojrzec z nowej perspektywy :-)

kapturnica, Margolcia88, Zofia8, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzień dobry nowym koleżankom.

boooooooobaaaaaaaaskaaaaa?!?!?!
    gdzie pani?

heheheh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzień dobry nowym kolezankom?
    A o starych juz nie pamietamy:-P
    Dzien doberek

moremi, gretka, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

gdzie pani?

Wiedziałam, że zaraz ktoś skomentuje słownictwo :)
    Kupiłam płatki z prosa, ,, prośne", idę spróbować zamiast owsianych

Krakonka lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

gdzie pani?
    Weź, a Kaptę z zarodeczkiem, paczuszką i kombinezonikiem przegapiłaś...

Margolcia88, kapturnica, mamatrojki80, Dziobak, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, Mega, BISCA, Bozia3, chruszczow, Arwena, paszczakin, Parka, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Wiedziałam, że zaraz ktoś skomentuje słownictwo :)
    Kupiłam płatki z prosa, ,, prośne", idę spróbować zamiast owsianych
    Margolcia nie komentuje tylko drocze sie z Kometa bo mam humor :-P

Margolcia88, ComeToMeBaby, chruszczow lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, bardzo mi przykro.
    Nie poddawaj się. Przyjedziesz do pl w lipcu, zrobisz kompletną diagnostykę, dostaniesz stymulację, wspomaganie i zaskoczy.

Mala79, Margolcia88, Krakonka, kkisia, gretka, Magdala, chruszczow, Parka, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Margolcia nie komentuje tylko drocze sie z Kometa bo mam humor :-P
    Wiem, wiem, ja tylko się śmieję, tez mam dobry humor i nawet po pracy nie jestem zmęczona i spać się nie chce - w końcu! Chyba to przesilenie wiosenne minęło :)

Mala79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Weź, a Kaptę z zarodeczkiem, paczuszką i kombinezonikiem przegapiłaś...
    Morek mi wolno . jestem stary bywalec juz...Mi ujdzie..Co wolno wojewodzie to nie mlodym XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:45

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, dobrze Cię widzieć :-)

Witam nowe koleżanki :-)

Co do żartu Reni, to sama tak zrobiłam jak mnie dziewuchy nakrecały że to czas na testowanie. To dałam im ten test. A to, że faktycznie był pozytyw (ale dopiero po paru dniach), to inna bajka. Może Reni sobie też tak zaczarowała ;-)

kkisia, Mega, iwcia77, BISCA, Reni, chruszczow lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Morek mi wolno . jestem stary bywalec juz...Mi ujdzie..Co wolno wojewodzie to nie mlodym XD
    Ni chuja :-P

mamatrojki80, Dziobak, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, BISCA, Reni, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mała, dobrze Cię widzieć :-)

Witam nowe koleżanki :-)

Co do żartu Reni, to sama tak zrobiłam jak mnie dziewuchy nakrecały że to czas na testowanie. To dałam im ten test. A to, że faktycznie był pozytyw (ale dopiero po paru dniach), to inna bajka. Może Reni sobie też tak zaczarowała ;-)

No pamiętam. Może to jakiś sposób jest ... :)
    To ja tak też popróbuję ;)

kapturnica, moremi, kkisia, chruszczow lubią tę wiadomość

‹‹ 8906 8907 8908 8909 8910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ