35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMargolcia88 wrote:Wiem, wiem, ja tylko się śmieję, tez mam dobry humor i nawet po pracy nie jestem zmęczona i spać się nie chce - w końcu! Chyba to przesilenie wiosenne minęło
Margolcia88, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Jak pani ujdzie ,ze robi nas w chuja z testami to mi zarodeczek i paczuszka tez ujdzie
kapturnica, Mega, BISCA, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
To ja po 3 udanych próbach, wpisuję przepis na pieczywo chrupkie "tekturki"
Zmodyfikowany z Moichwypieków.
Składniki:
200 ml płatków owsianych, żytnich, innych, mieszanych
200 ml otrąb różnych
400 ml mąki żytniej razowej
400 ml ziaren słonecznika, siemienia, sezamu, pestek dyni w proporcjach wedlug uznania
700 ml wody
1-2 łyżeczki soli
Dodatki - zioła (u mnie prowansalskie) lub czarnuszka lub kminek (trochę zmieliłam w młynku do kawy). Nie robiłam, ale zamierzam z : suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, papryka słodka lub ostra/chili, cebulka prażona.
Wymieszać, paciaję podzielić na pół, posmarować dwie standartowe blachy piekarnikowe masłem, a potem masą (u mnie zadziałała najlepiej taka szpatułka plastikowa bez rączki, taka do smarowania masą tortów. Coś takiego, jak narzędzie do fugowania. Najpierw rozprowadzić jak kokainę, a potem gładzić). Na takich 2 blachach uzyskuje się odpowiednią grubość z tej porcji.
Pieczenie w 175 st. - Na dwie blachy piekłam z termoobiegiem. 20 minut - potem trzeba wyjąc i pokroić. Sprawdza się świetnie nóż do pizzy. Następnie 40 minut otwierając piekarnik co 10 min na chwileczkę, żeby wypuścić wilgoć. Potem można wyjąć, poukładać na kratce i jeszcze podsuszyć.
Myślę, że to się świetnie sprawdzi do dipów na imprezę, wtedy można inaczej pokroić, w mniejsze prostokąty albo na trójkąty. Szczególnie te na ostro mogłyby być dobre.
Te tekturki są dość twarde, ale Małgosia, o dziwo, natychmiast je pokochała
Jak wrócę ze wsi to spróbuję zrobić na słodko - mąż mnie natchnąłmamatrojki80, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, BISCA, chruszczow, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
kapturnica wrote:Jak wspomnialam , co wolno wojewodzie to nie Tb smrodzie
się wojewoda znalazł(a) hehehehemoremi, mamatrojki80, kkisia, kapturnica, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:wczoraj dziewczyny pisały, ze u nich była.
ja właśnie miałam pisać, że teraz u mnie grzmi. i to konkretnie. ciekawe czy sieknie czy przejdzie bokiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdala walcz!
ja tez walcze w związku z tym zrobiłam sobie termin u gina pierwszy raz w DE
na 12stego maja o 12stej
wczesniej sie nie dałoComeToMeBaby, mamatrojki80, Mala79, Zofia8, iwcia77, Mega, BISCA, Krakonka, Magdala, moremi, kkisia, Aasiula, MartaDidi, chruszczow, Arwena, Bozia3, malgos741, slash, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny