35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHehe u mnie co innego minelo... Ale cel taki sam dobry humorekMargolcia88 wrote:Wiem, wiem, ja tylko się śmieję, tez mam dobry humor i nawet po pracy nie jestem zmęczona i spać się nie chce - w końcu! Chyba to przesilenie wiosenne minęło

nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak jeszcze raz to powtorzysz, to ze swojego łóżka dorzucę do Ciebie ołówkiemkapturnica wrote:Jak pani ujdzie ,ze robi nas w chuja z testami to mi zarodeczek i paczuszka tez ujdzie

kapturnica, Mega, BISCA, chruszczow, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
To ja po 3 udanych próbach, wpisuję przepis na pieczywo chrupkie "tekturki"
Zmodyfikowany z Moichwypieków.
Składniki:
200 ml płatków owsianych, żytnich, innych, mieszanych
200 ml otrąb różnych
400 ml mąki żytniej razowej
400 ml ziaren słonecznika, siemienia, sezamu, pestek dyni w proporcjach wedlug uznania
700 ml wody
1-2 łyżeczki soli
Dodatki - zioła (u mnie prowansalskie) lub czarnuszka lub kminek (trochę zmieliłam w młynku do kawy). Nie robiłam, ale zamierzam z : suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, papryka słodka lub ostra/chili, cebulka prażona.
Wymieszać, paciaję podzielić na pół, posmarować dwie standartowe blachy piekarnikowe masłem, a potem masą (u mnie zadziałała najlepiej taka szpatułka plastikowa bez rączki, taka do smarowania masą tortów. Coś takiego, jak narzędzie do fugowania. Najpierw rozprowadzić jak kokainę, a potem gładzić). Na takich 2 blachach uzyskuje się odpowiednią grubość z tej porcji.
Pieczenie w 175 st. - Na dwie blachy piekłam z termoobiegiem. 20 minut - potem trzeba wyjąc i pokroić. Sprawdza się świetnie nóż do pizzy. Następnie 40 minut otwierając piekarnik co 10 min na chwileczkę, żeby wypuścić wilgoć. Potem można wyjąć, poukładać na kratce i jeszcze podsuszyć.
Myślę, że to się świetnie sprawdzi do dipów na imprezę, wtedy można inaczej pokroić, w mniejsze prostokąty albo na trójkąty. Szczególnie te na ostro mogłyby być dobre.
Te tekturki są dość twarde, ale Małgosia, o dziwo, natychmiast je pokochała
Jak wrócę ze wsi to spróbuję zrobić na słodko - mąż mnie natchnął
nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, gretka, BISCA, chruszczow, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
a znasz "nie dla psa kiełbasa"?kapturnica wrote:Jak wspomnialam , co wolno wojewodzie to nie Tb smrodzie

się wojewoda znalazł(a) hehehehe
moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, iwcia77, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo dzisiaj moje okolice dopadla i Twoje oj chyba bylysmy niegrzeczneComeToMeBaby wrote:wczoraj dziewczyny pisały, ze u nich była.
ja właśnie miałam pisać, że teraz u mnie grzmi. i to konkretnie. ciekawe czy sieknie czy przejdzie bokiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdala walcz!
ja tez walcze w związku z tym zrobiłam sobie termin u gina pierwszy raz w DE
na 12stego maja o 12stej
wczesniej sie nie dało
ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zofia8, iwcia77, Mega, BISCA, Krakonka, Magdala, moremi, nick nieaktualny, Aasiula, MartaDidi, chruszczow, nick nieaktualny, Bozia3, malgos741, slash, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny