X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Ja też nie mam problemu z facetem w te dni - oboje rozumiemy, że trzeba po prostu wtedy się trochę bardziej przyłożyć...ale cackanie się dziewczyn z nimi czasami jest dla mnie niezrozumiałe...to my kobiety faszerujemy się różnymi świństwami hormonalnymi, mierzymy, sprawdzamy, ciągle do różnych lekarzy...oni mają jedno badanie i wielce zestresowani, że w te dni trzeba się kochać...no chyba nie mają po 12 lat i wiedzą, że jeśli chce się mieć dziecko, to w tym wieku trzeba się przyłożyć trochę...i jakoś postarać się bardziej...przecież na miłość boską nie mamy do czynienia z jakimiś niedorobami...jeden mierzy w TV, drugi się stresuje, trzeci obraża....oni sami są jak dzieci czasami...

inessa, Kasik303, Mango, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ładnie to wszystko ujełas.
    Własnie ja czasami tak myślę że szcześciu i tak trzeba pomóc tym bardziej jeśli są przeszkody typu rozłaką czy przeszkody natury medycznej.
    Ale z drugiej strony czasem przez to wszystko można zatracić się.
    Tego się obawiam.
    Dlatego dorastam do decyzji żeby odpuścić, co będzie to będzie.
    Ja troche jestem w gorącej wodzie kąpana jak to się mówi, jak mi coś nie wychodzi to zaczynam się dołowac. moj M jest bardziej cierpliwy., choć ja kiedyś byłam też bardzo cierpliwa.

inessa, Kasik303, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja sama mam jakąś dziwną schizę :) w te dni czuję, że <3 to praca ;)

Kasik303, bliska77, grosza, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to prawda, mezczyzni maja jedno badanie do zrobienia, my do gina prawie ze non stop i badania itp....
    Ale nie oszukujmy się wszystkim to wpływa na psychike.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno być spontanicznym, jeśli powodzenie zależy wcale nie od miłości tylko od kilku tabletek, które MUSZĘ wziąć źeby mój organizm funkcjonował prawidłowo. Żeby je wziąć, muszę się orientować w jakim dniu (i to dokładnie, a nie mniej więcej )cyklu jestem.
    Gdzie wiec ten spontan???

a co do M
    to ma on mniej parcia, bo dziecko już mamy a jemu bardziej się marzą teraz podróże a nie kolejne pieluchy, ale rozumie moje pragnienie i poddaje się temu
    czasem jednak widzę że trochę nie ma ochoty, szczególnie po wizycie u znajomych, których dzieci dawno samodzielne, a oni robią z wolnym czasem co chcą..
    ja wiem, że nasze powodzenie zależy bardziej ode mnie
    i pilnuję tego całego interesu, starając się by M jak najmniej wiedział (o termometrach, śluzach itp) i jak najmniej czuł presję, bo wtedy się stawia jak osioł, i to do wszystkiego, bo taką ma naturę

inessa, Mango, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do spontanu,
    z każdym moim facetem (w sumie trzech partnerów na przestrzeni 20 lat) kochałam się bez zabezpieczenia, bo z każdym byłam w danym czasie w takim związku, że gdybym zaszła w ciążę, to by nie było problemu. I co? Mnóstwo spontanu, dzika miłość, zero ograniczeń i NIGDY NIE WPADŁAM.
    Więc sorry ale ja w spontan to wierzę jedynie na nastoletniej imprezie, gdzie wszyscy popiją, nikt nic nie pamięta a połowa panienek ląduje z dwoma kreskami

inessa, bliska77, Mango, caffe, samira, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    a jeszcze co do spontanu,
    z każdym moim facetem (w sumie trzech partnerów na przestrzeni 20 lat) kochałam się bez zabezpieczenia, bo z każdym byłam w danym czasie w takim związku, że gdybym zaszła w ciążę, to by nie było problemu. I co? Mnóstwo spontanu, dzika miłość, zero ograniczeń i NIGDY NIE WPADŁAM.
    Więc sorry ale ja w spontan to wierzę jedynie na nastoletniej imprezie, gdzie wszyscy popiją, nikt nic nie pamięta a połowa panienek ląduje z dwoma kreskami
    właśnie Lucky - uważam podobnie. Owszem - dzieci jako plon namiętności to super sprawa..ale zazwyczaj w wieku 17 lat..:). U większości moich znajomych w dojrzałym wieku takie wpadki spontaniczne to rzadkość...

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że spontaniczność w zachodzeniu to nie dla nas ponieważ jasne że jesteśmy młode lecz nie ma co ukrywać że po 35 jest ciężej zajść fakt jednym to zajmuje 3 m-e a innym 3lata
    dla nas każdy miesiąc jest bardzo cenny ale nie można popadać w skrajność zostawmy spontaniczne <3 na później :)

bliska77, inessa, Mango, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak każdy miesiąc jest na wagę złota ;-)

inessa, Mango, Lucky, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :)

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na psychike oczywiście,że wpływa to,że tylesię staramy a tu nic ale tak mi się wydaje,że bardziej nam niż facetom oni często inaczej do tego podchodzą. Mi mój powtarza za każdym nieudanym cyklem,że jak nie teraz to później cieszę sie,że ma takie podejscie ale czasmi mnie to wkurza bo widzę,że nie robie się młodsza ale zarazem daje mi na nowo nadzieje. Choć wiem jedno,że przyjdzie taki moment w życiu iż trzeba bedzie sobie powiedzieć no nic nie udało się dajmy spokój nauczmy się zyć dalej z tym co mamy i cieszmy się tym co mamy i wcale nie bedzie to łatwe ale kto nam powiedział, że życie jest proste i łatwe ( chodzi też o nasze starania o dziecko).
    Trzeba znalesc złoty środek ale jak????????????? :)

Kasik303, bliska77, Mango, grosza, samira, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ide super z Wami się rozmawia ale ide obiad gotować :) i nie tylko :)

Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio zaczynam trochę czytać o in vitro...- mało o tym wiem...jakie macie zdanie na ten temat?

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inessa zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Ja też nie mam problemu z facetem w te dni - oboje rozumiemy, że trzeba po prostu wtedy się trochę bardziej przyłożyć...ale cackanie się dziewczyn z nimi czasami jest dla mnie niezrozumiałe...to my kobiety faszerujemy się różnymi świństwami hormonalnymi, mierzymy, sprawdzamy, ciągle do różnych lekarzy...oni mają jedno badanie i wielce zestresowani, że w te dni trzeba się kochać...no chyba nie mają po 12 lat i wiedzą, że jeśli chce się mieć dziecko, to w tym wieku trzeba się przyłożyć trochę...i jakoś postarać się bardziej...przecież na miłość boską nie mamy do czynienia z jakimiś niedorobami...jeden mierzy w TV, drugi się stresuje, trzeci obraża....oni sami są jak dzieci czasami...
    Tyle, że facet działa trochę inaczej niż kobieta i czasami większe jest parcie ze strony kobiety niż faceta na dziecko.Oni mniej się przejmują właściwym "momentem" i rozumiem ich też, że czasami czują się "przedmiotowo" w tych staraniach, bo nie chcą zranić partnerki, a sami może nie sa przekonani do końca, że chcą dziecka.

bliska77, samira, Olena, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spontanicznosć jest piękna.
    Ale czemu medycyna jej nie pomaga.

Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic przeciwko in vitro.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja ostatnio zaczynam trochę czytać o in vitro...- mało o tym wiem...jakie macie zdanie na ten temat?
    jestem za ;-)
    co do spontanów i niespontanów, ja wychodzę z założenia że podstawa to mieć ochotę na seks, nic na siłę, bo nawet jak będą TE dni a mnie za chiny nie będzie ciągnęło do serduszkowania to i tak nic z tego mechanicznego serduszkowania nie wyjdzie a tak przynajmniej czerpię z serduszkowania przyjemność - mówcie co chcecie ale teraz jest mied0zy nami więcej spontaniczności niż w czasie starań o córcie w latach 2005-2007, może dlatego że nie mam tak strasznego ciśnienia, sama nie wiem, wtedy płakałam na widok dzieciątka

Kasik303, Mango, samira, inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tyle, że facet działa trochę inaczej niż kobieta i czasami większe jest parcie ze strony kobiety niż faceta na dziecko.Oni mniej się przejmują właściwym "momentem" i rozumiem ich też, że czasami czują się "przedmiotowo" w tych staraniach, bo nie chcą zranić partnerki, a sami może nie sa przekonani do końca, że chcą dziecka.
    No tak masz rację - najgorsze jest parcie...a im mniej człowiek chce go okazać, tym bardziej druga strona to wyczuwa..dlatego chyba w tym okresie tak często piszemy o konflikkach, cichych dniach itp....nawet jeśli o tym się nie rozmawia ze sobą- to pewnie to napięcie podczas owulki mocno wisi w powietrzu i wszyscy zainteresowani to odczuwają...

bliska77, Mango, caffe, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak najbardzie za :) tylko ze osobiscie bym na to sie nie zdecydowala bo mam juz corke i jest to zbyt kosztowne dla mnie
    Bozia3 wrote:

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ zawrzało na naszym forum nic nowego nie napisze tylko tyle ze każdy facet to małe dziecko ja sama muszę jakoś manewrować żeby on nie wiedział że to właśnie ten dzień w którym MUSI mnie bzyknąć jednego dnia zasypiam wcześniej a innego straszliwy ból mnie chwyta a właśnie tego dnia mam straszną ochotę

Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ