X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Wy nienormalne jesteście :-P
    Żeś się zorientowała :-P

kkisia, moremi, Simba, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam - wyszłam, zdjeć nie widziałam, ale to chyba nie mój wątek - zdjęcia w bikini, rilly?

Rilly????

do czego zmierza ten wątek? hmmmmm,coś mi się kojarzy...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fbf69d3675e.jpg

kkisia, Sabina, moremi, SolarPolar, mamatrojki80, Reni, kapturnica, chruszczow, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Milego

Moja kota jeszcze troche bamatna :)

moremi, Aasiula, chruszczow, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co znaczy na wszystko! U mnie dyscyplina byla- dziec nigdy sie nie podchodzil do kuchenki, nie oblal sie wrzatkiem, nie grzebal w kontaktach, nie uciekal na ulice itp. Wszystkie normy bezpieczenstwa i przestrzeganie zasad i ma 10 lat i bez wpadek. Natomiast problem spania no coz - i kwestia dziecka i jego potrzeb jak i podejscie rodzicow. Ja spalam sama i zasypialam sama, moj mlodszy brat do 10 roku pakowal sie rodzicom do wyra bo mial taka potrzebe - potem sam z tego zrezygnowal. Ja do 5 roku nie rozstawalam sie ze smoczkiem i uwielbialam pic z butelki ze smokiem - kaszu! I dlaczego to ma byc straszne. Kazde dziecko ma inna konstrukcje psychiczna i inne potrzeby wiec nic na sile. Moj Fico spa z nami, na nas i byl spokojny. Jak do lozeczka go odkladalam to ryczal a na moim lozku z mamusia potrafil spac godzinami. Teraz tez nad ranem wpada do naszego lozka a wieczorem jest porcja dyskusji, calusow i tulenia - za chwile mu to przejdzie a mi przyjdzie Danke tulic:-(

Sabina, BISCA, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Weszłam - wyszłam, zdjeć nie widziałam, ale to chyba nie mój wątek - zdjęcia w bikini, rilly?

Rilly????

do czego zmierza ten wątek? hmmmmm,coś mi się kojarzy...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fbf69d3675e.jpg
    No Elfi dupcia :-) to Twoja ;-)?

moremi lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjec nie widzialam booooo, moze i dobrze - mniej kompleksow. Dzisiaj pospalam do 6! Mam wolne, jutro droga na Brerlin jak Nocne Wilki:-) teraz spacer z danka, potem zakupy- macie jakies pomysly na prezent z okazji 40 urodzin dla przyjaciolki ktora ma wszystko? Brylant, norki , ferrari?

Sabina, Zofia8, kkisia, kapturnica, stara.krycha, chruszczow, BISCA, megan8, Arwena, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No Elfi dupcia :-) to Twoja ;-)?

jak możesz, dupcia, ja mam mózg.. :P

SolarPolar, Sabina, moremi, kkisia, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Wylacznie ludzkie! Zwierzeta tak nie robia ze swoimi maluchami! Ludzie wymyslili spanie oddzielnie! Straszne to dla malutkiego dziecka.
    OK Misiek, wiec wedlug Ciebie jak dlugo dziecko ma spac z Toba w lozku? Bo znam przypadki ze dziewczynka spala z rodzicami do 9 roku zycia. To przepraszam jest dla mnie patologia

moremi, Aasiula, kkisia, megan8, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    To wlasnie mialam na mysli. Czlowiek jako jedyny ssak odstawia swoje male od razu. To nie krasnoludzkie!
    Czlowiek tez jako jedyny nie zagryza slabszych i chorowitych jednostek

Reni, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A czemu nie. Adas wlasnie gryzie pudelko od zapalek i wydaje sie szczesliwy. Powinnam mu je zabrac? ;)
    To bardzo praktyczne. Bedziesz mogla potem pocierac o niego zapalki i rozpalac w kominku. Dziecko jest zawsze pod reka ;)

Dziobak, Reni, moremi, Aasiula, kkisia, chruszczow, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką, słoneczko świeci, jutro wolne .... co ja będę robić? ;)

Sabina, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zdjec nie widzialam booooo, moze i dobrze - mniej kompleksow. Dzisiaj pospalam do 6! Mam wolne, jutro droga na Brerlin jak Nocne Wilki:-) teraz spacer z danka, potem zakupy- macie jakies pomysly na prezent z okazji 40 urodzin dla przyjaciolki ktora ma wszystko? Brylant, norki , ferrari?
    Ja to jak szlam do swojej kumpeli na 40 to
    kupilam skrzynkę drewniana,troche mi to zajeło do srodka kupilam keg piwa i wsypalam kuleczki styropianu.
    Skrzynke wypaliłam napisem :) i zabilam gwozdziami 40 szt :)Takze byla skrzynka ,dosc spora w srodku w ogromach styropianu keg piwa bo lubi :)
    Otwieranie prezentu bylo dosc oryginalne hyhyhy wyciaganie gwozdzi jeden po drugim :),a na koniec tona styropianu i upragnione piwo :)

SolarPolar, Reni, moremi, kkisia, BISCA, Mega, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz psa? O.o i ja nic o tym nie wiem?? poka
    te brzuszki to z łososia? jak je robisz? I czy Dżejms wie, że wieder przychodzi pod jego nieobecność?!

bry
    Simba wrote:
    A wlasnie. Dzien dobry.
    Dla wszystkich watpiacych w to, ze matki tu obecne cos robia, powiem tylko ze moje dzieci przewiniete, nakarmione, utulone z rana znowu spia. Ja rozladowalam zmywarke, nastawilam pranie i zrobilam 180 brzuszkow z weiderem.
    A moglam tylko wyjsc z psem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 08:41

Simba, moremi, kkisia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Co znaczy na wszystko! U mnie dyscyplina byla- dziec nigdy sie nie podchodzil do kuchenki, nie oblal sie wrzatkiem, nie grzebal w kontaktach, nie uciekal na ulice itp. Wszystkie normy bezpieczenstwa i przestrzeganie zasad i ma 10 lat i bez wpadek. Natomiast problem spania no coz - i kwestia dziecka i jego potrzeb jak i podejscie rodzicow. Ja spalam sama i zasypialam sama, moj mlodszy brat do 10 roku pakowal sie rodzicom do wyra bo mial taka potrzebe - potem sam z tego zrezygnowal. Ja do 5 roku nie rozstawalam sie ze smoczkiem i uwielbialam pic z butelki ze smokiem - kaszu! I dlaczego to ma byc straszne. Kazde dziecko ma inna konstrukcje psychiczna i inne potrzeby wiec nic na sile. Moj Fico spa z nami, na nas i byl spokojny. Jak do lozeczka go odkladalam to ryczal a na moim lozku z mamusia potrafil spac godzinami. Teraz tez nad ranem wpada do naszego lozka a wieczorem jest porcja dyskusji, calusow i tulenia - za chwile mu to przejdzie a mi przyjdzie Danke tulic:-(
    Oj Polar Polar...tak jak mowisz - kazde dziecko ma inna konstrukcje psychiczna. Twixy nie placza jak sie je odklada do lozka. Po calym dniu przewalania sie ze mna, przy mnie, na mnie, mam wrazenie, ze tez potrzebuja pobyc sami ze soba. W ten sposob ucza sie tez samodzielnosci (zaraz posypia sie gromy, juz czuje - samodzielnosci na ich skale). Moim zdaniem duzo bardziej nieludzkie jest oddawanie takich malych szkrabow do zlobka, ale tez tego nie oceniam, bo nie kazdy ma mozliwosc siedziec z dzieckiem w domu. Natomiast ja nie wyobrazam sobie calkowitej rezygnacji z mojego zycia, seksu, mozliwosci bycia z moim mezem. Jestem chuj nie matka? No trudno. Nie chce byc matka toksyczna i wyhodowac dwoch maminsynkow.

Reni, moremi, kkisia, Zofia8, paszczakin, megan8, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze u mnie tzw telepanie dzieckiem sie nie sprawdzilo - darl ryjka jak: wkladalam go do bujaczka, wozka . Zadnych drgan i wibracji nie tolerowal. Spacery byly meka- dopiero jak gondole zamienam na wozek spacerowy moglam spokojnie polazic.

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpytaj sąsiada czy merynosy nie potrzebują strzyżenia czy może chociaż gnój trzeba wywieźć ..skoro masz tyle czasu i energii

na pewno jesteś chora! rormalne człowieki tak nie majom!
    Dziobak wrote:
    O szit, powiedzialam to glosno??
    Jasne, ze ide prasowac, potem myje okna i froteruje podlogi. Jak juz to robie, to lece to ogrodu doknczyc skalniak, potem robie obiad z 2 dan + kompot i ciasto.
    Pomiedzy czynnosciami koncze wyszywac merezka serwetke.

Dziobak, Simba, moremi, kkisia, kapturnica, chruszczow, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Masz psa? O.o i ja nic o tym nie wiem?? poka
    te brzuszki to z łososia? jak je robisz? I czy Dżejms wie, że wieder przychodzi pod jego nieobecność?!

bry
    No wlasnie nie mam psa, bo jakbym miala to bym nic innego nie zrobila :)

Reni, moremi, kkisia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja Was na bekę z mamuś na forach wyslę. Jakie ludzkie? Jakie krasnoludzkie? Jakie człowiek to jedyny ssak?
    Do szkoły wracać! Migusiem!
    Hmm, moze delfiny jeszcze. Ale one ogolnie maja przerypane, nic tylko woda i woda. ;-)

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owszem ale i dzieciństwo u zwierząt trwa krócej
    więc inaczej ten czas się liczy
    SolarPolar wrote:
    Wylacznie ludzkie! Zwierzeta tak nie robia ze swoimi maluchami! Ludzie wymyslili spanie oddzielnie! Straszne to dla malutkiego dziecka.

Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wiesz, że Cię lofciam? :-D
    Simba wrote:
    Czlowiek tez jako jedyny nie zagryza slabszych i chorowitych jednostek

Simba, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 8982 8983 8984 8985 8986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ