35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Oj Polar Polar...tak jak mowisz - kazde dziecko ma inna konstrukcje psychiczna. Twixy nie placza jak sie je odklada do lozka. Po calym dniu przewalania sie ze mna, przy mnie, na mnie, mam wrazenie, ze tez potrzebuja pobyc sami ze soba. W ten sposob ucza sie tez samodzielnosci (zaraz posypia sie gromy, juz czuje - samodzielnosci na ich skale). Moim zdaniem duzo bardziej nieludzkie jest oddawanie takich malych szkrabow do zlobka, ale tez tego nie oceniam, bo nie kazdy ma mozliwosc siedziec z dzieckiem w domu. Natomiast ja nie wyobrazam sobie calkowitej rezygnacji z mojego zycia, seksu, mozliwosci bycia z moim mezem. Jestem chuj nie matka? No trudno. Nie chce byc matka toksyczna i wyhodowac dwoch maminsynkow.
Dziobak lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Hmm, moze delfiny jeszcze. Ale one ogolnie maja przerypane, nic tylko woda i woda.
Tylko małpy i kangury nie rozstają się z małymi. Reszta owszem.Simba, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
a młody koala wpieprza odchody matki, żeby być zdrowym ..czy to oznacza, ze we wszystkim mamy kopiować zwierzęta????
SolarPolar wrote:Zyja tez krocej.moremi, kapturnica, stara.krycha, chruszczow, Mega lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Tygrysica jak idzie polowac to nie ciągnie małych ze sobą. Inne ssaki podobnie. To chyba jednak odstawiają małe? Czy mi się coś pokickało?
Tylko małpy i kangury nie rozstają się z małymi. Reszta owszem.Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Tygrysica jak idzie polowac to nie ciągnie małych ze sobą. Inne ssaki podobnie. To chyba jednak odstawiają małe? Czy mi się coś pokickało?
Tylko małpy i kangury nie rozstają się z małymi. Reszta owszem.SolarPolar lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:a młody koala wpieprza odchody matki, żeby być zdrowym ..czy to oznacza, ze we wszystkim mamy kopiować zwierzęta????
Dziobak, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Nie przez okres niemowlectwa! Ktory i owszem trwa u zwierzat- ssakow krocej.
Takie tam generalizowanie, którego strasznie nie lubię.
Po choler rozmowa o ssakach, jak tylko człowiek koło wymyślił. Jak inne będą tworzyć cywilizacje, to możemy porównywać.Simba, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Witajcie dziewczyny oj dawno tu nie zaglądałam oj dawno nie mam czasu na czytanie Was i pisanie a szkoda widzę duuuuzo nowych dziewczyn witam się ciągle myślę o Was ale czasu brak ciągle coś a już niedługo do pracy wracam wiec czasu jeszcze mniej będzie Pozdrawiam Was Wszystkie i t źy mam kciuki
Reni, ania.g, megan8, Sabina, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
Morek. Jesli po urodzeniu Totosia bedziesz w stanie odlozyc je niespiace do lozeczka i wyjsc z pokoju, a Totos bedzie mial np. 2 tyg i bedzie musial sobie sam zasnac, a Ty bedziesz spokojna, spelniona i zadowolona, to wtedy bedziesz mnie mogla kopnac z tylek. Chcesz?
-
Elfik wrote:Weszłam - wyszłam, zdjeć nie widziałam, ale to chyba nie mój wątek - zdjęcia w bikini, rilly?
Rilly????
do czego zmierza ten wątek? hmmmmm,coś mi się kojarzy...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fbf69d3675e.jpgNormalnie jak juz cos jebniesz to klekajce narody
Szacun na dzielni !!!
mamatrojki80, chruszczow, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Ja jestem zdania, ze dziecko nie drze sie bez przyczyny. I trzeba starac sie zrozumiec te przyczyny i je eliminowac, a nie stosowac srodki zastepcze. Rozumiem, ze czasem sie nie da. Max tez ciagnie smoka, ale to dla mnie nie jest cos co bedzie mialo wplyw na reszte rodziny (np spanie z nami). Nie jestem tez za tym zeby pozostawiac ryczace godzinami dziecko. Ale jesli poryczy chwile - nic mu nie bedzie. Tak niestety musialam robic z Maxem bo jego ryk strasznie stresowal Leona. Teraz jak ostatnio pisalam zrozumielismy ze jest to jeden z dwoch rykow: chce jesc lub chce spac.
-
Dziobak wrote:Morek. Jesli po urodzeniu Totosia bedziesz w stanie odlozyc je niespiace do lozeczka i wyjsc z pokoju, a Totos bedzie mial np. 2 tyg i bedzie musial sobie sam zasnac, a Ty bedziesz spokojna, spelniona i zadowolona, to wtedy bedziesz mnie mogla kopnac z tylek. Chcesz?
Dziobak lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Morek. Jesli po urodzeniu Totosia bedziesz w stanie odlozyc je niespiace do lozeczka i wyjsc z pokoju, a Totos bedzie mial np. 2 tyg i bedzie musial sobie sam zasnac, a Ty bedziesz spokojna, spelniona i zadowolona, to wtedy bedziesz mnie mogla kopnac z tylek. Chcesz?
-
Ojojoj pachnie mi tutaj spiskiem mlekowej mafii..
Gdzie Bozia i jej glos rozsadku?
Spicie z dziecmi bo Wam tak wygodniej karmic. Po prostu. Po cholere do tego ideologie dorabiac? Ja tylko Wam zycze udanych zwiazkowmoremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Simba, masz inna sytuacje, bo masz dwojeczke. Ja mysle o pijedynczej sztuce, ktora placze w lozeczku, bo jej brakuje blislosci, a mama ma cel, zeby sie czegos nauczylo. Czego niby? Poza tym w tym wieku nie mozemy mowic o nauce, mozemy dziecko przyzwyczaic do bycia samemu. Ale po jaka cholere?
SolarPolar lubi tę wiadomość