X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Oj Polar Polar...tak jak mowisz - kazde dziecko ma inna konstrukcje psychiczna. Twixy nie placza jak sie je odklada do lozka. Po calym dniu przewalania sie ze mna, przy mnie, na mnie, mam wrazenie, ze tez potrzebuja pobyc sami ze soba. W ten sposob ucza sie tez samodzielnosci (zaraz posypia sie gromy, juz czuje - samodzielnosci na ich skale). Moim zdaniem duzo bardziej nieludzkie jest oddawanie takich malych szkrabow do zlobka, ale tez tego nie oceniam, bo nie kazdy ma mozliwosc siedziec z dzieckiem w domu. Natomiast ja nie wyobrazam sobie calkowitej rezygnacji z mojego zycia, seksu, mozliwosci bycia z moim mezem. Jestem chuj nie matka? No trudno. Nie chce byc matka toksyczna i wyhodowac dwoch maminsynkow.
    Absolutnie tego nie powiedzialam! Jesli dziecko dobrze sobie radzi z samotnym zasnieciem to niech tak zasypia. Gdyby moj syn chcial sam spac to by spal sam ale tak nie bylo i ja na sile nie probowalam go odkladac do lozeczka . Mowie o tym ze kazde dziecko jest inne. Poza tym ja karmilam piersie i mi bylo wygodniej jak z nami spal choc lozeczko stalo obok. Tak samo ze smoczkiem czy 4 latkiem w wozku. Jedno ma lepiej rozwiniety system miesiniowy i nie meczy sie szybko i daje rade odbebnic zakupy bez wozka a drugie dziecko potrzebuje na to czasu. Jedno w wieku 5 lat bedzie czytalo drugie opanuje to w 2-3 klasie.

Dziobak lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    owszem ale i dzieciństwo u zwierząt trwa krócej
    więc inaczej ten czas się liczy
    Zyja tez krocej.

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Hmm, moze delfiny jeszcze. Ale one ogolnie maja przerypane, nic tylko woda i woda. ;-)
    Tygrysica jak idzie polowac to nie ciągnie małych ze sobą. Inne ssaki podobnie. To chyba jednak odstawiają małe? Czy mi się coś pokickało?
    Tylko małpy i kangury nie rozstają się z małymi. Reszta owszem.

Simba, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a młody koala wpieprza odchody matki, żeby być zdrowym ..czy to oznacza, ze we wszystkim mamy kopiować zwierzęta????
    O.o
    SolarPolar wrote:
    Zyja tez krocej.

moremi, kapturnica, stara.krycha, chruszczow, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tygrysica jak idzie polowac to nie ciągnie małych ze sobą. Inne ssaki podobnie. To chyba jednak odstawiają małe? Czy mi się coś pokickało?
    Nie przez okres niemowlectwa! Ktory i owszem trwa u zwierzat- ssakow krocej.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kangury maja torbę na brzuchu.... szaleju się najadłyście czy co ;-)

moremi, kapturnica, Aasiula, BISCA, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale ja nie o tym. Zadna z matek nie jest chyba w stanie tkwic przytulona to dziecka 24 na dobe. Ja mowie o karmieniu i usypianiu. Ssaki matki spia z malymi tak dlugo, az stana sie samodzielne. Pewnie, zr trwa to krocej niz u ludzi, ale chyba wiesz o czym mowie?

SolarPolar lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a młody koala wpieprza odchody matki, żeby być zdrowym ..czy to oznacza, ze we wszystkim mamy kopiować zwierzęta????
    O.o
    Boze ty to masz porownania. Jesli twoje dziecko bedzie zasypialo samo, zalatwialo sie w 6 miesiacu do nocnika, jadlo ladnie wszystko co mu zaserwujesz, idealnie rozwijalo i nie sprawialo dla ciebie problemow to ekstra - pozazdroscic ze taki maluch. Ale jak nie bedzie chcialo samo spac i odlozysz do lozeczka a ono przez 2 godziny bedzie drzec ryja a ty twarda sztuka- bo musi sie nauczyc wlasnie juz ! No to chyba troche chuj nie matka. Jesli bedzie mialo 3 latka i ze smokiem bedzie zasypial spokojnie a bez smoka ni chuja to mu zabierzesz go( moje dziecko w ogole nie ssalo smoka, z wozka zrezyfnowal w wieku 2,5 roku) Ja bym nie umiala .'

Dziobak, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie przez okres niemowlectwa! Ktory i owszem trwa u zwierzat- ssakow krocej.
    Chyba jeden dzień, bo jak ogladałam program o tygrysach, to tygrysica musiała iść na polowanie, bo głodna była.
    Takie tam generalizowanie, którego strasznie nie lubię.
    Po choler rozmowa o ssakach, jak tylko człowiek koło wymyślił. Jak inne będą tworzyć cywilizacje, to możemy porównywać.

Simba, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar! Nie! Uzywaj! Wykrzyknikow! Bo mam wrazenie ze krzyczysz!!!

moremi, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny oj dawno tu nie zaglądałam oj dawno nie mam czasu na czytanie Was i pisanie a szkoda widzę duuuuzo nowych dziewczyn witam się ciągle myślę o Was ale czasu brak ciągle coś a już niedługo do pracy wracam wiec czasu jeszcze mniej będzie Pozdrawiam Was Wszystkie i t źy mam kciuki

Reni, ania.g, megan8, Sabina, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Polar! Nie! Uzywaj! Wykrzyknikow! Bo mam wrazenie ze krzyczysz!!!
    Bo krzyczy :-)

Simba, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek. Jesli po urodzeniu Totosia bedziesz w stanie odlozyc je niespiace do lozeczka i wyjsc z pokoju, a Totos bedzie mial np. 2 tyg i bedzie musial sobie sam zasnac, a Ty bedziesz spokojna, spelniona i zadowolona, to wtedy bedziesz mnie mogla kopnac z tylek. Chcesz? ;)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Weszłam - wyszłam, zdjeć nie widziałam, ale to chyba nie mój wątek - zdjęcia w bikini, rilly?

Rilly????

do czego zmierza ten wątek? hmmmmm,coś mi się kojarzy...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fbf69d3675e.jpg
    Zakrztusiłam sie kawa XD Normalnie jak juz cos jebniesz to klekajce narody ;)
    Szacun na dzielni !!!
    :D

mamatrojki80, chruszczow, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pms juz mi sie skonczyl. Wykrzyknikow uzywam ( dwa razy w dwoch wypowiedziach) by podkreslic cos a nie krzyczec.' Pdnosze glos na Danke i meza, tylko!!!

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania, ze dziecko nie drze sie bez przyczyny. I trzeba starac sie zrozumiec te przyczyny i je eliminowac, a nie stosowac srodki zastepcze. Rozumiem, ze czasem sie nie da. Max tez ciagnie smoka, ale to dla mnie nie jest cos co bedzie mialo wplyw na reszte rodziny (np spanie z nami). Nie jestem tez za tym zeby pozostawiac ryczace godzinami dziecko. Ale jesli poryczy chwile - nic mu nie bedzie. Tak niestety musialam robic z Maxem bo jego ryk strasznie stresowal Leona. Teraz jak ostatnio pisalam zrozumielismy ze jest to jeden z dwoch rykow: chce jesc lub chce spac.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Morek. Jesli po urodzeniu Totosia bedziesz w stanie odlozyc je niespiace do lozeczka i wyjsc z pokoju, a Totos bedzie mial np. 2 tyg i bedzie musial sobie sam zasnac, a Ty bedziesz spokojna, spelniona i zadowolona, to wtedy bedziesz mnie mogla kopnac z tylek. Chcesz? ;)
    Ale przeciez ona tak nie bedzie robic O.o

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Spokojna i spelniona nawet jak bedzie totek darl ryja a mama spokojnie bedzie ogarniac inne sprawy. Bo co to za spelnienie jak sam sobie usnie:-)

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj pachnie mi tutaj spiskiem mlekowej mafii..
    Gdzie Bozia i jej glos rozsadku?
    Spicie z dziecmi bo Wam tak wygodniej karmic. Po prostu. Po cholere do tego ideologie dorabiac? Ja tylko Wam zycze udanych zwiazkow :)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, masz inna sytuacje, bo masz dwojeczke. Ja mysle o pijedynczej sztuce, ktora placze w lozeczku, bo jej brakuje blislosci, a mama ma cel, zeby sie czegos nauczylo. Czego niby? Poza tym w tym wieku nie mozemy mowic o nauce, mozemy dziecko przyzwyczaic do bycia samemu. Ale po jaka cholere?

SolarPolar lubi tę wiadomość

‹‹ 8983 8984 8985 8986 8987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ