X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko strasznie zbił mi prolaktynę, do 1,89 - miesiąc temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    tylko strasznie zbił mi prolaktynę, do 1,89 - miesiąc temu.
    A to nie za nisko z kolei?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    No dolna granica to 1,9.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano folik lepiej brac bo jak zaskoczy ciaza to czlowiek przynajmniej wie ,ze wsio robi by zapobiec rozszczepom u dzieci.
    jessu jak mnie ta pogoda wkurwia.Leje i leje Ile mozna ??? o.O
    Pijta baby pijta za mna od 2dni chodzi radler .No normalnie chore bo ja za piwem nie przepadam przeciez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 12:54

stara.krycha, chruszczow, Sabina, Mega, gretka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

Zrobię jeszcze raz i zadzwonię do lekarza.

stara.krycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.conceiveplus.pl/alkohol-a-plodnosc/

Ja tam nie wiem czy Wy tak chlejecie, czy tylko o tym gadacie, ale podczas starań lepiej nie pić.

Alkohol może wchodzić w interakcje z lekami, a nawet obniżać ich skuteczność też.

megan8, chruszczow, Zofia8, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za Bisce tez trzymie. Toc ona juz chyba po :-D

Chruszczow, mnie tez wkurza te apteki branie. A na bromka to wcale sie nie zgodzilam od poczatku. Ty mialas duza ta prolaktyne? Ja mialam 68 przy tej ostatniej biochemicznej (lekarz powiedzial albo bromek albo castangus). Biore castangusa (jak mi sie przypomni). Na stale mam tarczycowy teraz 1/4 tabletki 75mg i zelazo z foliowym.

Ide bigos robic.
    Milego.

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ano folik lepiej brac bo jak zaskoczy ciaza to czlowiek przynajmniej wie ,ze wsio robi by zapobiec rozszczepom u dzieci.
    jessu jak mnie ta pogoda wkurwia.Leje i leje Ile mozna ??? o.O
    Pijta baby pijta za mna od 2dni chodzi radler .No normalnie chore bo ja za piwem nie przepadam przeciez
    Patologia chleje i folika nie bierze, a zdrowe dzieci rodzi. Malolaty po jednym bzyku dyskotekowym tez rodza dzieci bez rozszczepu. Biczujta mnie, jak chceta, ale przychodzi moment w zyciu kobiety, gdy ma ochote po prostu ZYC, a nie tylko ciagle sie STARAC.

megan8, chruszczow, ania.g, Margolcia88, Sabina, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca <3

Paszcza, a jak Adaś? :-)

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    http://www.conceiveplus.pl/alkohol-a-plodnosc/

Ja tam nie wiem czy Wy tak chlejecie, czy tylko o tym gadacie, ale podczas starań lepiej nie pić.

Alkohol może wchodzić w interakcje z lekami, a nawet obniżać ich skuteczność też.
    Dlatego debatujemy z chruszczowem nad odstawieniem lekow

chruszczow lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja też się cieszyłam, jak Ci pomaga to bierz
    mi raz castagnus pomógł, drugi raz bromek, udało sie od razu (na krótko)
    ale teraz nie pomaga za to czytam że wpływa na wszystkie hormony przysadki (z tego co rozumiem bromek to jest jakaś pleśń i ta pleśń (boje się użyć tego słowa) morduje przysadkę), i sie zastanawiam że może co innego mi zwalił

Wystraszyłaś mmnie nie na żarty. Już się nei dopytuję i nie doczytam, co on może niszczyć, w poniedziałek zdownię do ginka, może jak taka niska ta prolaktyna, to odstawi mi.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Patologia chleje i folika nie bierze, a zdrowe dzieci rodzi. Malolaty po jednym bzyku dyskotekowym tez rodza dzieci bez rozszczepu. Biczujta mnie, jak chceta, ale przychodzi moment w zyciu kobiety, gdy ma ochote po prostu ZYC, a nie tylko ciagle sie STARAC.
    Przeca jak se przytrafi rozszczep to wtedy sie samemu czlowiek bedzie biczowal, ze nie zrobil wszystkiego by zapobiec tej dosc powaznej wadzie...Po chuj cie biczowac ???

Ja wiem ,ze patole rodza zdrowe dzieci co nie oznacza ,ze nie warto dbac o siebie przed jak i w ciazy..Myslisz ,ze im zalezy na zdrowych dzieciach jak tak postepuja ???
    Tu trza se samemu odpowiedziec co dla nas jest wazne, profilaktyka czy pozniej ewentualne leczenie.. Ja tam obstawiam profilaktyke , a jesli ona by nie pomogla to nie zarzuce sobie niczego w danym temacie 8)

mamatrojki80, Zofia8, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Wystraszyłaś mmnie nie na żarty. Już się nei dopytuję i nie doczytam, co on może niszczyć, w poniedziałek zdownię do ginka, może jak taka niska ta prolaktyna, to odstawi mi.
    Ja wiem ze czym nizsza prolaktyna tym lepiej do zajscia w ciaze..Czasem nawet przy clo specj obniza sie prolaktyne ktora jest w normie by pomoc w zajsciu w ciaze

Margolcia88, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja wiem ze czym nizsza prolaktyna tym lepiej do zajscia w ciaze..Czasem nawet przy clo specj obniza sie prolaktyne ktora jest w normie by pomoc w zajsciu w ciaze

Aha. No ja w lipcu miałam w normie. A w lutym (po stresachi nawale pracy aż 37, przy normie do 25).
    A ten wynik 1,89 trochę mnie zaskoczył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Margolcia weź przestań, dziewczyny to biorą i zachodzą w ciążę i żyją
    tylko jeśli komuś pomagał a teraz przestał no to ja nie widze sensu brania tego dłużej

Przestał pomagać, czyli prolaktyny nie zmniejsza?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Aha. No ja w lipcu miałam w normie. A w lutym (po stresachi nawale pracy aż 37, przy normie do 25).
    A ten wynik 1,89 trochę mnie zaskoczył.
    Mozesz sobie dawke zmniejszyc ale jak odstawisz leki to prolaktyna pojdzie zaraz w gore i tak..

Margolcia88, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha, a czy u Ciebie nie jest problemem męski czynnik? coś mi tak świta, ale mogę się mylić... to chyba trochę inna sytuacja lekowa jednak.

stara.krycha lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ,ze jakbym nie zarla bromka2szt dziennie(przy prolaktynie norma , tylko ta po obciazeniu byla za wysoka), metforminy to na bank nie miala bym owulacji
    Zauwazylam ze jak zaczelam brac bromka przy stosowaniu coraz mniejszej dawki clo to jajca zaczely pekac.Wczesniej ni chuja mimo kauteryzacji jajnika

mamatrojki80, Margolcia88, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mozesz sobie dawke zmniejszyc ale jak odstawisz leki to prolaktyna pojdzie zaraz w gore i tak..

Pewnie tak, zwłaszcza że to jeszcze nie wakacje. W czasie wakacji przez 2 miesiące mam dobre wyniki hormonów.
    No i niech mi ktoś powie,jaki stąd wniosek... ;)

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Przeca jak se przytrafi rozszczep to wtedy sie samemu czlowiek bedzie biczowal, ze nie zrobil wszystkiego by zapobiec tej dosc powaznej wadzie...Po chuj cie biczowac ???

Ja wiem ,ze patole rodza zdrowe dzieci co nie oznacza ,ze nie warto dbac o siebie przed jak i w ciazy..Myslisz ,ze im zalezy na zdrowych dzieciach jak tak postepuja ???
    Tu trza se samemu odpowiedziec co dla nas jest wazne, profilaktyka czy pozniej ewentualne leczenie.. Ja tam obstawiam profilaktyke , a jesli ona by nie pomogla to nie zarzuce sobie niczego w danym temacie 8)
    Profilaktykowac se mozna miesiac, dwa, trzy, a nawet trzynascie. Po trzydziestu (30) czlowiek po prostu potrzebuje wytchnienia

Margolcia88, chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 9025 9026 9027 9028 9029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ