X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja Wam powiem ,ze jakbym nie zarla bromka2szt dziennie(przy prolaktynie norma , tylko ta po obciazeniu byla za wysoka), metforminy to na bank nie miala bym owulacji
    Zauwazylam ze jak zaczelam brac bromka przy stosowaniu coraz mniejszej dawki clo to jajca zaczely pekac.Wczesniej ni chuja mimo kauteryzacji jajnika

Widzisz, mi jajka i tak pękały, latałam co miesiąc przez ponad rok ,żeby to sprawdzać.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek taki ,ze jak sie ma problemy z plodnocia to trza żreć tabsy az do porzygania XD

chruszczow lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę bromka po pół tabletki rano i wieczorem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Krycha, a czy u Ciebie nie jest problemem męski czynnik? coś mi tak świta, ale mogę się mylić... to chyba trochę inna sytuacja lekowa jednak.
    Glownie tak. No ale przecie folik lykac mus i inne suplementy tez trendy som. Bo jak nie lykam nic, to jestem chuj nie matka :-P

chruszczow, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek u mnie jest jeszcze taki, że trzeba robotę rzucić :) skoro w czasie wakacji wyszstko isę normalizuje.

stara.krycha, Magdala, chruszczow, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Widzisz, mi jajka i tak pękały, latałam co miesiąc przez ponad rok ,żeby to sprawdzać.
    Ja mam dosc silne pcos i pogrubienei oslonki korowatej jajnika.Po sklaryfikacji rosly jajka sobie aldnie a nie pekaly.Dopiero po zbadaniu prolaktyny po obciazeniu wyszla ona wysoka i zaczelam zrec bromka.W 2gim cyklu z bromkiem juz jajka zaczely pekac z zastrzykami(wczesniej po zastrzykach ni chuja)A jak zwiekszylam dawke i bromka i metki to pekaly juz bez lekow 8)

Margolcia88, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Glownie tak. No ale przecie folik lykac mus i inne suplementy tez trendy som. Bo jak nie lykam nic, to jestem chuj nie matka :-P

No ale leków np. na tarczycę czy prolaktynę nie potrzebujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    i pękają a i tak chuj
    No, właśnie. Czyli problem jest pewnie zupełnie gdzie indziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    i pękają a i tak chuj
    To tak, jak u mnie. Malo tego, mi nawet zarodki wrzucili i tez chuj :-P

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

Krycha jak problem z nasieniem a u Cb dobrze to zebys stanela na cyckach moze byc problem niestety.Sama se w ciaze n ie zajdziesz.Nie pamietam jak tam u Was wyniki ale to chUop pewnie sie leczy ??
    Folik lyka sie bo czl zagrozenia chce robic wszystko dla dobra dziecka.To tak mi z logiki wychodzi , zwl jak sie swiadomie stara o tego dzieciora.

stara.krycha, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    że masz niedobór witaminy D?
    O, to też :) To chyba jak większość.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No ale leków np. na tarczycę czy prolaktynę nie potrzebujesz?
    Nie potrzebuje. Temat wlasnie od tego wyszedl. Chodzilo mi o to, ze jak sie czegos nie potrzebuje w zwiazku z wlasnym zdrowiem, warto odciazyc watrobe, jesli ciazy z tego i tak nie ma.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    a jaką miałaś prolakytne?
    kurka może ja powinnam drugą tabletke dołożyć
    możliwe żeby sie organizm przyzwyczajał?
    Czekej poszukam se u siebie wyniki na wykresach to ci powiem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Krycha jak problem z nasieniem a u Cb dobrze to zebys stanela na cyckach moze byc problem niestety.Sama se w ciaze n ie zajdziesz.Nie pamietam jak tam u Was wyniki ale to chUop pewnie sie leczy ??
    Folik lyka sie bo czl zagrozenia chce robic wszystko dla dobra dziecka.To tak mi z logiki wychodzi , zwl jak sie swiadomie stara o tego dzieciora.
    Pokretna ta logika. Bo jak nasienie chujowe i sama nie zajde, to na chuj mi folik?

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    zmniejsza jak biorę, jak odstawiam to mam taką samą jak przed
    tylko wcześniej jak brałam cos na obniżenie prolatyny to od razu zaskakiwałam (tymczasowo) a teraz biore i biore i ni chuja

Aga, rozumiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,Aha'' miało być

stara.krycha, chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Pokretna ta logika. Bo jak nasienie chujowe i sama nie zajde, to na chuj mi folik?
    Nie ze nie zajdziesz bo ja znam ciaze i z groszowych ilosci plemnikow.Szanse zawsze sa(tak jak pisalam nie znam wynikow jakie amcie ) A folik napewno nie szkodzi ani na watrobe ani na ni innego 8)

stara.krycha, chruszczow, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie potrzebuje. Temat wlasnie od tego wyszedl. Chodzilo mi o to, ze jak sie czegos nie potrzebuje w zwiazku z wlasnym zdrowiem, warto odciazyc watrobe, jesli ciazy z tego i tak nie ma.

No ale jak ktoś potrzebuje to jednak chyba powinien brać skoro są wskazania, bo bez tych leków to się do punktu wyjścia po mojemu wraca... nikt nie faszeruje się lekami na receptę dla własnego kaprysu jednak.

stara.krycha, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyjsciowa 9 w normie do 25 mialam a po obciazeniu 133 czyli przekroczona 15razy

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    jak se tak człowiek porzyga codziennie to może mu sie i dziecka przy okazji odechce a to też jest jakieś rozwiązanie
    zeby to odechcenie bylo takie easy 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9026 9027 9028 9029 9030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ