X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ano folik lepiej brac bo jak zaskoczy ciaza to czlowiek przynajmniej wie ,ze wsio robi by zapobiec rozszczepom u dzieci.
    jessu jak mnie ta pogoda wkurwia.Leje i leje Ile mozna ??? o.O
    Pijta baby pijta za mna od 2dni chodzi radler .No normalnie chore bo ja za piwem nie przepadam przeciez
    Za mną tez chodzi piwki i to od kilku tygodni. Chyba kupie jakieś 0,0% i do tego sprite :)
    No to Kate ma córę :)

kapturnica, chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No ale jak ktoś potrzebuje to jednak chyba powinien brać skoro są wskazania, bo bez tych leków to się do punktu wyjścia po mojemu wraca... nikt nie faszeruje się lekami na receptę dla własnego kaprysu jednak.
    Nigdzie nie napisalam, ze jak ktos potrzebuje, to ma nie brac. Wrecz przciwnie, zapytalam chruszczowa, czy leki, ktore bierze, maja wplyw na jej zycie i zdrowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 13:28

chruszczow lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i urodzila sie krolewna :-)

stara.krycha, chruszczow, BISCA, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mam wyjsciowa 9 w normie do 25 mialam a po obciazeniu 133 czyli przekroczona 15razy
    a co to znaczy ,, po obciążeniu"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie ze nie zajdziesz bo ja znam ciaze i z groszowych ilosci plemnikow.Szanse zawsze sa(tak jak pisalam nie znam wynikow jakie amcie ) A folik napewno nie szkodzi ani na watrobe ani na ni innego 8)
    Ech... I tak w kolo Macieju. Folik w zasadzie powinno brac sie od pierwszej do ostatniej miesiaczki na wszelki wypadek, bo przeciez w kazdym cyklu istnieje prawdopodobienstwo zaplodnienia

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Za mną tez chodzi piwki i to od kilku tygodni. Chyba kupie jakieś 0,0% i do tego sprite :)
    No to Kate ma córę :)
    sie pizdzie udalo heh..Zazdroszcze jej ci powiem ,co bede czarowac

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nigdzie nie napisalam, ze jak ktos potrzebuje, to ma nie brac. Wrecz przciwnie, zapytalam chruszczowa, czy leki, ktore bierze, maja wplyw na jej zycie i zdrowie.

Ej, no ale skandujesz hasła odstawienia leków, po czy okazuje się, że tylko o kwas foliowy u Ciebie chodzi ;-) u Chruszczowa trochę inna bajka z lekami jednak.

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ej, no ale skandujesz hasła odstawienia leków, po czy okazuje się, że tylko o kwas foliowy u Ciebie chodzi ;-) u Chruszczowa trochę inna bajka z lekami jednak.
    Tak i od chruszczowa temat sie zaczal i w zwiazku z chruszczowem byl omawiany. Siebie jako przyklad podalam tylko. Chruszczow doszedl do wniosku, ze zrobi sobie i watrobie wakacje, bo bez bromka zyc moze. Proste?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    a co to znaczy ,, po obciążeniu"?
    Bada sie prolaktyne na czczo potem żre sie metyloclopramid i po godzinie pobiea krew..Wtedy wychodzi jak w stresie reaguje org , jak wysokim zwrostemZ tego co pamietam to chynba max do 7,9razy moze byc przekroczona ta wyjsciowa??Jessu skleroza nie ejstem juz pewnaMoja stanowczoza wysoka mimo ,ze normalna byla jak najbardziej idealna

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że ta angielska księżniczka zdrowa... ale w sumie to info w dupie mam, tematy zastępcze w tv :-)

kapturnica, chruszczow lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    sie pizdzie udalo heh..Zazdroszcze jej ci powiem ,co bede czarowac
    Ano...tez jej zazdroszczę :) bo juz ma tą cała ciąże za sobą i dziecko na rękach ;)

kapturnica, chruszczow, Zofia8, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    dzięki, kurcze ciekawe, szok normalnie, w życiu bym się tej 9 nie czepiła!
    a ponoć obecnie sie odchodzi od mierzenia po obciażeniu
    dziwne to wszystko, nie dość żeczłek musi samodzielnie medycyne studiować to jeszcze kurcze brać udział w konsyliach internetowych
    dzięki, Kapta
    kurka to jak ja ide na to clo to będę jednak żreć tego bromka jeszcze, jak mowisz że pomaga przy stymulacjach, dzięki

Ha i moj gin wychodzill z tego samego zalozenia ze piekna ta prolaktyna bo nawet nie w polowie 8) Ale sie uparlam ,zeby dal mi skierowanie na te po obciazeniu i wtedy juz bez łaski przepisal bromislawa jak zobaczyl wyniki...
    Mi pomogl napewno

mamatrojki80, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ano...tez jej zazdroszczę :) bo juz ma tą cała ciąże za sobą i dziecko na rękach ;)
    A ja zazdroszcze wszystkim, co w ogole dzieci wlasne maja :-P

Margolcia88, chruszczow, Zofia8, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Fajnie, że ta angielska księżniczka zdrowa... ale w sumie to info w dupie mam, tematy zastępcze w tv :-)
    Mi tez tolotto ale zazdroszcze ,ze sie jej corka trafila po pierwszym synu XD

mamatrojki80, chruszczow lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bada sie prolaktyne na czczo potem żre sie metyloclopramid i po godzinie pobiea krew..Wtedy wychodzi jak w stresie reaguje org , jak wysokim zwrostemZ tego co pamietam to chynba max do 7,9razy moze byc przekroczona ta wyjsciowa??Jessu skleroza nie ejstem juz pewnaMoja stanowczoza wysoka mimo ,ze normalna byla jak najbardziej idealna

Ja mierzyłam za każdym razem prolaktynę po śniadaniu , a nie na czczo- to źle Ale pytałam , czy mam być na czczo czy nie, i mówili, że nie.
    A co do tego obciążenia, to ja tak na własne odczucie sądzę, że u mnie ze sto razy by przekroczyła normy, bo ja czasem, jak mocny stres, to aż ucisk w głowie czuję i od razu boleć zaczyna, to pewnie wtedy ta prolaktyna wzrasta. O, tak mi mówi intuicja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ha i moj gin wychodzill z tego samego zalozenia ze piekna ta prolaktyna bo nawet nie w polowie 8) Ale sie uparlam ,zeby dal mi skierowanie na te po obciazeniu i wtedy juz bez łaski przepisal bromislawa jak zobaczyl wyniki...
    Mi pomogl napewno

No i pomyśl co byś bez leków ugrała... a tak Maksymilian w brzuchu kopie.

kapturnica, chruszczow lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, jak długo to brałaś do zajścia w ciążę? Oczywiście inne sprawy u mnie też mają wpływ,ale jestem ciekawa, jak to u Ciebie z działaniem bromergonu było

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No i pomyśl co byś bez leków ugrała... a tak Maksymilian w brzuchu kopie.
    Moze i bym ugrala ale pewnie nie za 6tym podejsciem a za 60tym przy moich problemach...
    Ja tam za leczeniem jestem jesli sa problemy i drążeniem przyczyny nieplodnosci.
    Trza sie uzbroic w cierpliwosc i dzialac

stara.krycha lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze i bym ugrala ale pewnie nie za 6tym podejsciem a za 60tym przy moich problemach...
    Ja tam za leczeniem jestem jesli sa problemy i drążeniem przyczyny nieplodnosci.
    Trza sie uzbroic w cierpliwosc i dzialac
    Powiedz to takiej Reni na przyklad :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha, nie możesz powtórki ivf zrobić? tam u Ciebie nie masz szans na refundację obecnie?

stara.krycha lubi tę wiadomość

‹‹ 9027 9028 9029 9030 9031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ