35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gretka wrote:Kapta poczytaj:
http://www.inofolic.pl/REPRINT_GP_02-PGA_Opinion.pdf
wg mnie inofolik jest lepszy przy hiperissulinemii od metforminy
przy inofoliku u mnie rosly i pekaly juz w 12-13 dc przy metfinie ovu 15
tylko u mnie nie zdaje egzaminu bo endo mam marne
Patrz wczesniej co pisalam metka zalecana jest przy pcos lub pco Nigdzie nie napisalam ,ze na kazdego dziala tak samo .Ja wiem ,ze jakbym pila tylko inofem to moglabym se czekac na jaja do menopauzySabina lubi tę wiadomość
-
gretka wrote:metformina strasznie harata nery, mojemu ojcu wlasnie siadaja - czeka na wizyte u nefrologa no i mosial przerzucic sie na igle
takz przy braniu calej apteki wypadaloby sprawdzac co jakis czas nerki.....chruszczow lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:Zawsze wchodziła a teraz nie chce?
Może to jakiś znak?
Komuś też coś nie wchodziło, może jest jakiś limit czasowy? Albo nie styka na urządzeniu mobilnym, zauważyłam, że na telefonie nie śmiga wszystko jak trzeba. Jak mam jakieś zdjęcie wstawić czy linka to wolę przesiąść się na kompa.macduska, BISCA, chruszczow, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:O kurdę
cuda panie, cuda... Ja to z mleczy pamiętam tylko wianki... I brudne ręce od mleczu.
ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Arwena nie ma podobnego dzialaniam inofem ktory jest zwyklym suplementem diety a metformina lekiem hipoglikemizującym wydawanym na recepte. To jakas bzdura
? gdzie tu o pcos?
ja mam cukier ok , w takim razie mnie spadlby pewnie calkiem
albo piszesz o swoim przypadku albo podajesz szczegolowe info bo tak generalizujac wprowadza sie w bladchruszczow, caffe lubią tę wiadomość
gretka -
Arwena wrote:dobra może i wspomaga dojrzewanie nie pękanie,ważne żeby pomógł
jedno wiem nie mam po nim chęci na słodkie ...a to ciasto, a to czekolada....
Arwena, chruszczow lubią tę wiadomość
-
chruszczow wrote:kurcze, współczuję, wiem jak to jest:( no ale to w końcu taki sam członek rodziny jak każdy inny
będę trzymać kciuki
dowiedzcie się dokładnie co macie robić żeby się znowu sytuacja nie powtórzyła
z nerkami nie ma żartów:((( a u kotów niestety nery to słaby punkt
dodatkowo jak mi wet tłumaczył koty to drapieżniki i długo nie okazują że coś jest z nimi nie tak, dopiero jak się załamują totalnie:(
Ten lekarz z kliniki, ktory nam przyjal kota na pytanie, co moze byc przyczyna odpowiedzial jednym slowem : FRiSKIS, to jest marka jedzenia dla kotow ogolnodostepna. Wiec wszystko jest jasne. Od teraz bedzie dostawal karme od weterynarza i tunczyka z puszki. Roznica w cenie nie jest przeogromna bo co taki kot zje ( chociaz moj ma apetyt
chruszczow lubi tę wiadomość
-
gretka wrote:? gdzie tu o pcos?
ja mam cukier ok , w takim razie mnie spadlby pewnie calkiem
albo piszesz o swoim przypadku albo podajesz szczegolowe info bo tak generalizujac wprowadza sie w blad
Nie prawda ja mam tez cukierjak najbardziej ok a mialam zalecona metformine.Pisze tu o przypadku podawania metforminy przy problemac z owulacja, jaka wystepuje u kobiet z pcos i pco, i jednoczesnie konkretnym przypadku jakim ja jestem.
Juz w pierwszym cyklu z metka mialam odpowiedz bo byly jajka , wczesniej roslo ich kilka i zaden nie promowal sie
Ps poza tym w odpowiedzi na posta Arweny nie chodzilo o pcos tylko o takie samo dzialanie inofemu i metki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 13:09
chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Tak sie rano cieszylam, ze gardlo nie bolalo ale teraz doslownie rozsadza mi czaszke w skroniach i z tylu
Mam to samo w jednej skroni, może to przez zielony katar, jutro do laryngologa idę.
Ja karczuje ogród z pokrzyw, wpadaj Zosia do mnie
ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kaj masz normy kochana ??? Na oko wygl mi ze wsio gra i buczy
lh 8,44 ( 2,40- 12,60)
prl 14,19 (3,4 - 24,1)
e2 59,87 ( 12,50- 166)
fsh 6,22 (3,50 -12,50)
efcia, moremi lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
kapturnica wrote:Nie prawda ja mam tez cukierjak najbardziej ok a mialam zalecona metformine.Pisze tu o przypadku podawania metforminy przy problemac z owulacja, jaka wystepuje u kobiet z pcos i pco, i jednoczesnie konkretnym przypadku jakim ja jestem.
Juz w pierwszym cyklu z metka mialam odpowiedz bo byly jajka , wczesniej roslo ich kilka i zaden nie promowal sie
Ps poza tym w odpowiedzi na posta Arweny nie chodzilo o pcos tylko o takie samo dzialanie inofemu i metki.
no wlasnie moze z perspektywy Arweny wyglada to inaczej, wiec dlaczego zarzucac komus bzdury..
odnosnie infoliku a metki- w moim przypadku lepsze dzialanie mial inofolik jesli chodzi o rwzrost i pekanie jajek
a poniewaz nie jestem specjalista w tej dziedzinie, to moge sie podeprzec jakims autorytetem a i tu zdania bywaja podzielone, ale to ja.....Arwena, chruszczow, moremi, caffe, kkisia lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualnyDzień dobry Paniom
Jak tam mija weekend u Was bo u mnie na samych szaleństwach...
Pozdrawiam słonecznie z miasta pyrek i koziolkowmalgos741, dorbie, Zofia8, ComeToMeBaby, efcia, macduska, gretka, chruszczow, BISCA, anna maria, moremi, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Mam to samo w jednej skroni, może to przez zielony katar, jutro do laryngologa idę.
Ja karczuje ogród z pokrzyw, wpadaj Zosia do mnie
Ale u mnie juz po katarze. Dlatego rano gardlo nie bolalo. Nie czuje juz przeziebienia.
Moze u Ciebie to zatoki? Jutro mam nadzieje, ze sie dowiesz.
chruszczow lubi tę wiadomość
Zofia8