35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ola_35 wrote:Mój mąż skończył mechanikę i budowę maszyn, ale jakoś nie odczuwam żeby miał szczególnie łatwo po tym kierunku, chyba mieszkamy w za małym miescie na takie kierunki. Na prawo zdawałam zaraz po maturze, ale za wysoko poprzeczke sobie postawiłam, zachciało mi się do Sopotu, było 17 osób na 1 miejsce i się po prostu nie dostałam. I jeszcze się tak zastanawiam czy gdybym skończyła taki kierunek scisły, czy jest w ogóle szansa żeby na takie stanowisko meskie zatrudnili kobietę? A tak realnie to szukałam farmacji zaocznej, niestety nigdzie nie ma.
efcia, ola_35, Dziobak, stara.krycha, Zofia8, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Mój mąż skończył mechanikę i budowę maszyn, ale jakoś nie odczuwam żeby miał szczególnie łatwo po tym kierunku, chyba mieszkamy w za małym miescie na takie kierunki. Na prawo zdawałam zaraz po maturze, ale za wysoko poprzeczke sobie postawiłam, zachciało mi się do Sopotu, było 17 osób na 1 miejsce i się po prostu nie dostałam. I jeszcze się tak zastanawiam czy gdybym skończyła taki kierunek scisły, czy jest w ogóle szansa żeby na takie stanowisko meskie zatrudnili kobietę? A tak realnie to szukałam farmacji zaocznej, niestety nigdzie nie ma.
I dobrze, ze nie ma... co to za farmaceuta po zaocznych studiachmedycznych kierunków chyba nie ma w systemie zaocznym, ale mogę się mylić.
Masz rację w dużych miastach łatwiej. Jeśli ktoś jest dobrym specjalistą to płeć nie powinna mieć znaczenia w idealnym świecieparytety podobno mamy
-
nick nieaktualnyMówię do mojej mamy, że dzisiaj pierwszy dzień matur.
A mama:
Ojej, a ja zapomniałam i nawet się nie denereuję!
Jej wnuk zdaje.SolarPolar, chruszczow, Aasiula, Reni, efcia, Zofia8, gretka, kkisia, malgos741, anna maria, BISCA, megan8, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja to zaluje ze nie zostalam lesniczym. Mialabym swoja lesniczowke gdzies w lesie. Dlugie rozmowy z drzewami, zdrowe powietrze, spokoj duszy i drewno do kominka gratis:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:47
Aasiula, efcia, chruszczow, stara.krycha, Zofia8, Bozia3, BISCA, megan8, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Ja nadal w dwupaku - nic się nie dzieje, zero skurczy, zero widoków odchodzącego czopa. Dzis popołudniu wizyta u gina - ciekawe co powie.
Termin na 7 maja tut tuz - L4 tez w tym dniu się konczy - ciekawe czy mi przedłuzy L4 czy jak. Chcę już rodzic!!!!Reni, chruszczow, macduska, ola_35, efcia, Arwena, stara.krycha, Simba, Zofia8, Magdala, kkisia, malgos741, Parka, anna maria, BISCA, megan8, ComeToMeBaby, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Witajcie!
Ja nadal w dwupaku - nic się nie dzieje, zero skurczy, zero widoków odchodzącego czopa. Dzis popołudniu wizyta u gina - ciekawe co powie.
Termin na 7 maja tut tuz - L4 tez w tym dniu się konczy - ciekawe czy mi przedłuzy L4 czy jak. Chcę już rodzic!!!!Zofia8 lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Mój mąż skończył mechanikę i budowę maszyn, ale jakoś nie odczuwam żeby miał szczególnie łatwo po tym kierunku, chyba mieszkamy w za małym miescie na takie kierunki. Na prawo zdawałam zaraz po maturze, ale za wysoko poprzeczke sobie postawiłam, zachciało mi się do Sopotu, było 17 osób na 1 miejsce i się po prostu nie dostałam. I jeszcze się tak zastanawiam czy gdybym skończyła taki kierunek scisły, czy jest w ogóle szansa żeby na takie stanowisko meskie zatrudnili kobietę? A tak realnie to szukałam farmacji zaocznej, niestety nigdzie nie ma.
http://rekrutacja.gumed.edu.pl/1239.html
Ty jestes z Gdanska? -
mamatrojki80 wrote:I dobrze, ze nie ma... co to za farmaceuta po zaocznych studiach
medycznych kierunków chyba nie ma w systemie zaocznym, ale mogę się mylić.
Ja bym sobie tez poszla na medycyne. Zawsze chcialam byc lekarzem.ola_35, chruszczow, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslash wrote:Ma się rozumiec ze do pracy nie. Tylko podobno niektorzy dr pisza wniosek o macierzynski zamiast dac dalsze L4 - dzis się wypytam.
Fakt - zleciało te 40 tyg.
Z tego co wiem, to można wziąć dalej zwolnienie tylko nie na ciążę ale na jakąś inną dolegliwość.