35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
slash wrote:Porąbane te przepisy - myslałam ze macierzynski jest od dnia porodu a do tego dnia L4 na ciązę. Dzis mam wizyte to się dopytam jak to jest .
To moze ja sie wypowiem
Tutaj normalnie przysluguje 15 tygodni urlopu macierzynskiego, ale jeden z tych tygodni obowiazkowo musisz wybrac przd porodem. Jesli jednak przed porodem pojdziesz na zwolnienie lekarskie, na przyklad na 8 tygodni przed urlopem, to okres 6 tygodni przed urlopem bedzie Ci sie liczyl jako macierzynski
Mnie z blizniakami przyslugiwalo 19 tygodni, lecz wg nich wykorzystalam 10 tygodni przed porodem, w zwiazku z tym zostalo mi 9 tygodni macierzynskiego i kiedy dzieci skonczyly 2,5 miesiaca, powinnam byla wrocic do pracy. Na szczescie mam depresje.
Poprosilam Pania z ubezpieczalni o wyjasnienie mi tej sytuacji od strony jezykowej - jak moge byc na urlopie macierzynskim nie majac dzieci?(wlasnie doczytalam ze Renka juz o tym na poprzedniej stronie pisala)
Odeslala mnie do premiera i rzucila sluchawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:53
efcia, Reni, gretka, Dziobak, kkisia, Aasiula, macduska, Arwena, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
Zauwazyłam wiekszą ilosc śluzu na wkładce. Wydawało mi się ze czesciowo był to jakby baaardzo jasno zielonkawy kolor.
Czop? Raczej nie.
Dziecko wydaliło smółkę? Hmm - nie wiem.
Byle do 17.30 - co powie gin.efcia, Arwena, BISCA, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Zauwazyłam wiekszą ilosc śluzu na wkładce. Wydawało mi się ze czesciowo był to jakby baaardzo jasno zielonkawy kolor.
Czop? Raczej nie.
Dziecko wydaliło smółkę? Hmm - nie wiem.
Byle do 17.30 - co powie gin.mamatrojki80, efcia, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Moze lepiej nie czekaj? Tylko na porodowke pojedz niech Ci moze jakis monitoring zrobil?
Ide się zaraz wykąpac, no pojedziemy chyba do gina, moze wczesniej mnie przyjmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:08
stara.krycha, efcia, chruszczow, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
O matko, obowiązki?
Jak narazie tylko mi jeden przyszedł do głowy - odmeldowac się jak się rozpakuje. No a potem opis wydarzenia
Coś jeszcze?stara.krycha, Reni, Aasiula, efcia, kkisia, SolarPolar, BISCA, megan8, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslash wrote:O matko, obowiązki?
Jak narazie tylko mi jeden przyszedł do głowy - odmeldowac się jak się rozpakuje. No a potem opis wydarzenia
Coś jeszcze?Reni, Aasiula, efcia, chruszczow, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nie potem
w trakcie
slash wrote:O matko, obowiązki?
Coś jeszcze?stara.krycha, Aasiula, slash, efcia, chruszczow, kkisia, macduska, BISCA, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ta jasne!
Strzele Wam parę fotek jak mała wychodzi i prześlę na forum
Tekst dopiszecie same do obrazków
Jakis komiks wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:13
stara.krycha, efcia, chruszczow, Magdala, kkisia, malgos741, macduska, Arwena, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
slash wrote:W zasadzie to chyba jak narazie dobre. Jeszcze się nie boję - choc trochę strach mam przed nieznanym. Modlę się o szybki poród.
stara.krycha, slash, chruszczow, Arwena, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny