35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Z tego co wiem, to można wziąć dalej zwolnienie tylko nie na ciążę ale na jakąś inną dolegliwość.
-
slash wrote:Porąbane te przepisy - myslałam ze macierzynski jest od dnia porodu a do tego dnia L4 na ciązę. Dzis mam wizyte to się dopytam jak to jest .
Dziewczyny ja miałam L4 do końca ciąży, a urodziłam w 42 tyg, w dniu którym urodziłam L4 przestało obowiązywać i rozpoczał się urlop macierzyński, ale to było 5 lat temu, może się coś zmieniło.
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Wiem, wiem. Ale mozna inaczej niz dziennie. Kiedys nie do pomyslenia...
No pewnie, jakaś alternatywa jest, ale pomyśl o tym jak to w praktyce wygląda, jeśli ktoś pracuje 8h dziennie albo w systemie zmianowym, ma dom, dzieci... a po robocie na etacie gna na studia pewnie z 4 dni w tygoniu jak nie codziennie. I tak 6 lat. I te opłaty sa też różne w Łodzi farmacja wieczorowa 20 tys za rok, mało kogo na to stać tak realnie.
-
mamatrojki80 wrote:Wieczorowe, a nie zaoczne jak Ola szukała
Wiesz Mama tylko , że technika farmacji mogę zrobić w każdej chwili zaocznie, często jest jeszcze szkoła finansowana ze srodków unijnych, a technik wykonuje ta samą pracę co magister tylko że niestety dużo inaczej płatną. Dlatego zastanawiałam się że skoro technika można zrobić zaocznie to dlaczego magistra nie.
-
mamatrojki80 wrote:No pewnie, jakaś alternatywa jest, ale pomyśl o tym jak to w praktyce wygląda, jeśli ktoś pracuje 8h dziennie albo w systemie zmianowym, ma dom, dzieci... a po robocie na etacie gna na studia pewnie z 4 dni w tygoniu jak nie codziennie. I tak 6 lat. I te opłaty sa też różne w Łodzi farmacja wieczorowa 20 tys za rok, mało kogo na to stać tak realnie.
Mama to jakiś szok 20 tyś zł !!!! Moja kuzynka jest przedstawicielem farmaceutycznym i mi mówiła ze obecnie w pomorskim strasznie poszukują magistrów farmacji na kierowników aptek, że pensja dochodzi do 7 tys zł.mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Wiesz Mama tylko , że technika farmacji mogę zrobić w każdej chwili zaocznie, często jest jeszcze szkoła finansowana ze srodków unijnych, a technik wykonuje ta samą pracę co magister tylko że niestety dużo inaczej płatną. Dlatego zastanawiałam się że skoro technika można zrobić zaocznie to dlaczego magistra nie.
Ola nie wiemktoś o tym decyduje i uznał, że w systemie zaocznym nie ma możliwości kształcenia magistrów, za duża odpowiedzialność może.
-
nick nieaktualny
-
ola_35 wrote:Dziewczyny ja miałam L4 do końca ciąży, a urodziłam w 42 tyg, w dniu którym urodziłam L4 przestało obowiązywać i rozpoczał się urlop macierzyński, ale to było 5 lat temu, może się coś zmieniło.
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Dziewczyny ja miałam L4 do końca ciąży, a urodziłam w 42 tyg, w dniu którym urodziłam L4 przestało obowiązywać i rozpoczał się urlop macierzyński, ale to było 5 lat temu, może się coś zmieniło.
-
a tego to już w ogóle nie kumam
czyli co jak jest po terminie, to już nie jest ciąża!!!?
jak może rozpocząć się macierzyński jak dziecka jeszcze nie ma
to jakieś żarty
co za debil to wymyślił?
Dziobak wrote:Jesli masz termin 7 maja, to lekarz nie da juz zwolnienia - rozpocznie ci sie macierzynski. Chyba, ze sie cos ostatnio zmienilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:11
efcia, slash, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Margolcia88 wrote:A dlaczego masz tak dobrze, że tylko 4-dniowy tydzień ? Ja też tak chcę, bo piątek mam najgorszy.
We Francji w maju wolne : 1/8/14 i 25. Caly maj czterodniowe tygodnie. Co prawda w pracy burdel nie z tej ziemi ale za to jakie mile weekendystara.krycha, efcia, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:We Francji w maju wolne : 1/8/14 i 25. Caly maj czterodniowe tygodnie. Co prawda w pracy burdel nie z tej ziemi ale za to jakie mile weekendy
efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny