X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Som, moja droga. Piniadz rzadzi swiatem, rowniez tym akademickim.

Ja bym sobie tez poszla na medycyne. Zawsze chcialam byc lekarzem.

Wieczorowe, a nie zaoczne jak Ola szukała :-)

• slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Z tego co wiem, to można wziąć dalej zwolnienie tylko nie na ciążę ale na jakąś inną dolegliwość.
    Porąbane te przepisy - myslałam ze macierzynski jest od dnia porodu a do tego dnia L4 na ciązę. Dzis mam wizyte to się dopytam jak to jest .

klz98u696p33kjce.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Wiem, wiem. Ale mozna inaczej niz dziennie. Kiedys nie do pomyslenia...

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Porąbane te przepisy - myslałam ze macierzynski jest od dnia porodu a do tego dnia L4 na ciązę. Dzis mam wizyte to się dopytam jak to jest .

Dziewczyny ja miałam L4 do końca ciąży, a urodziłam w 42 tyg, w dniu którym urodziłam L4 przestało obowiązywać i rozpoczał się urlop macierzyński, ale to było 5 lat temu, może się coś zmieniło.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wiem, wiem. Ale mozna inaczej niz dziennie. Kiedys nie do pomyslenia...

No pewnie, jakaś alternatywa jest, ale pomyśl o tym jak to w praktyce wygląda, jeśli ktoś pracuje 8h dziennie albo w systemie zmianowym, ma dom, dzieci... a po robocie na etacie gna na studia pewnie z 4 dni w tygoniu jak nie codziennie. I tak 6 lat. I te opłaty sa też różne w Łodzi farmacja wieczorowa 20 tys za rok, mało kogo na to stać tak realnie.

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Wiesz Mama tylko , że technika farmacji mogę zrobić w każdej chwili zaocznie, często jest jeszcze szkoła finansowana ze srodków unijnych, a technik wykonuje ta samą pracę co magister tylko że niestety dużo inaczej płatną. Dlatego zastanawiałam się że skoro technika można zrobić zaocznie to dlaczego magistra nie.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No pewnie, jakaś alternatywa jest, ale pomyśl o tym jak to w praktyce wygląda, jeśli ktoś pracuje 8h dziennie albo w systemie zmianowym, ma dom, dzieci... a po robocie na etacie gna na studia pewnie z 4 dni w tygoniu jak nie codziennie. I tak 6 lat. I te opłaty sa też różne w Łodzi farmacja wieczorowa 20 tys za rok, mało kogo na to stać tak realnie.

Mama to jakiś szok 20 tyś zł !!!! Moja kuzynka jest przedstawicielem farmaceutycznym i mi mówiła ze obecnie w pomorskim strasznie poszukują magistrów farmacji na kierowników aptek, że pensja dochodzi do 7 tys zł.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Wiesz Mama tylko , że technika farmacji mogę zrobić w każdej chwili zaocznie, często jest jeszcze szkoła finansowana ze srodków unijnych, a technik wykonuje ta samą pracę co magister tylko że niestety dużo inaczej płatną. Dlatego zastanawiałam się że skoro technika można zrobić zaocznie to dlaczego magistra nie.

Ola nie wiem :-) ktoś o tym decyduje i uznał, że w systemie zaocznym nie ma możliwości kształcenia magistrów, za duża odpowiedzialność może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://rekrutacja.umed.lodz.pl/oplaty/

no popatrz, tak z ciekawości.

• slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Dziewczyny ja miałam L4 do końca ciąży, a urodziłam w 42 tyg, w dniu którym urodziłam L4 przestało obowiązywać i rozpoczał się urlop macierzyński, ale to było 5 lat temu, może się coś zmieniło.
    Ja mam do 7 maja - chyba ze mi przedłuzy L4.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Nic się nie zmieniło. Nie wiem dlaczego niektórzy ginekolodzy odsyłają do rodzinnego, kilka lat temu zniesli ten przepis. A jak u mnie była kobieta z ciążą 41 tydzień po zwolnienie, to napisalam jej na ciążę i było ok

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja mam do 7 maja - chyba ze mi przedłuzy L4.
    Jesli masz termin 7 maja, to lekarz nie da juz zwolnienia - rozpocznie ci sie macierzynski. Chyba, ze sie cos ostatnio zmienilo.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tego to już w ogóle nie kumam
    czyli co jak jest po terminie, to już nie jest ciąża!!!? O.o
    jak może rozpocząć się macierzyński jak dziecka jeszcze nie ma
    to jakieś żarty
    co za debil to wymyślił?
    Dziobak wrote:
    Jesli masz termin 7 maja, to lekarz nie da juz zwolnienia - rozpocznie ci sie macierzynski. Chyba, ze sie cos ostatnio zmienilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:11

efcia, slash, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Moremi wyszła z tego szpitala? bo mnie tu rano nie było i nic nie wiem.

chruszczow, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Widze, ze poweekendowe narzekanie na robote bylo. A co powiecie na zmywanie i sprzatanie po pijanych Niemcach? Ale tera Niemce ludzkie pany, resztki dojesc pozwalaja, nie to, co w 1943 ;-)

chruszczow, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    A dlaczego masz tak dobrze, że tylko 4-dniowy tydzień ? Ja też tak chcę, bo piątek mam najgorszy.

We Francji w maju wolne : 1/8/14 i 25. Caly maj czterodniowe tygodnie. Co prawda w pracy burdel nie z tej ziemi ale za to jakie mile weekendy :)

stara.krycha, efcia, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    We Francji w maju wolne : 1/8/14 i 25. Caly maj czterodniowe tygodnie. Co prawda w pracy burdel nie z tej ziemi ale za to jakie mile weekendy :)
    To jeszcze lepiej niz u mnie, my mamy majowa przeplatanke: 3 dni, 5 dni, 3 dni, 5 dni :-)

efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni tez tego nie rozumiem.

Reni lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie mam czasu, w pracy so bizi, jutro w domu robota,normalnie was nie nadgonie.
    Ale listę podpisuje i się witam, ciepłego dnia wszystkim!

Zofia8, efcia, gretka, kkisia, kapturnica, macduska, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, no, wyjdzcie z tych garow, bo nie ma sie z kim bawic... :-/

BISCA lubi tę wiadomość

‹‹ 9062 9063 9064 9065 9066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ