X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Reni, jak się okazuje, dzieci będąc nauczyciel nie trzeba lubić, wystarczy im buzię taśmą pozaklejać...
    I troche podrmrozic:-)

mamatrojki80, Luna76, Reni, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a Ty jesteś takim nauczycielem pracującym "przy tablicy" ?

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Luna, a Ty jesteś takim nauczycielem pracującym "przy tablicy" ?

Nie. Ja pracuję z tzw. młodzieżą trudną i ich rodzinami.

chruszczow, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Nie. Ja pracuję z tzw. młodzieżą trudną i ich rodzinami.

Pedagog szkolny? psycholog szkolny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:51

• gretka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry :-) to kiedy suknia bedzie wystawiona, bo tez nie widzialam?
    Mialam chyba ochnascie laczen przez skypa=chlop sam w domu i prosciej dzwonic niz poszukac.....

Bozia w ktora strone od Krk ta dzialka, daleko ode mnie? :-)Kciuki

ComeToMeBaby, kkisia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Pedagog szkolny? psycholog szkolny?

Pedagog terapeuta.

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zgodzę się z Tobą
    nie każdy potrafi lać wodę
    ja nigdy nie umiałam
    zawsze tylko konkretnie
    najlepiej w punktach to, to, to to
    zawsze miałam problem z tzw "pierdolenie o Szopenie" ;-)
    zawsze obrywałam za moje wypracowania
    SolarPolar wrote:
    Jesli chodzi o mature to pisemne byly latwe - przez czery lata trzaskalo sie tych wypracowan i mozna bylo nauczyc sie lania wody bez wielkiej znajomosci tematu wystarczylo pare ksiazek przeczytac. Pamietam ze ja pisalam o bohaterze romantycznym a ze ile mozna mickiewicza czy slowackiego to od nich zaczelam wstep a skonczylam na Don Kichote. Z historii zawsze jakis temat mozna bylo trafic. Gorzej z ustnymi - to fakt.

chruszczow, Zofia8, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie zgodzę się z Tobą
    ja nigdy nie umiałam
    zawsze tylko konkretnie

to tak jak ja, krotko i tresciwie, zawsze najkrotsze wypracowania...
    a teraz to nie wiem jak wyglada matura...

Reni, chruszczow lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Pedagog terapeuta.

I ty chcesz 40 godzin tygodniowo pracować... podziwiam.

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    I ty chcesz 40 godzin tygodniowo pracować... podziwiam.

I tak siedzę w szkole dłużej - to co mi za różnica...
    Od przyszłego roku mam pracować w 3 szkołach - na taki pomysł wpadł nasz burgermaister :-) To dopiero będzie jazda - 1500 dzieci w sumie z czego ok. 30% to będą te, które wymagają specjalnego wsparcia.

Mega lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie zgodzę się z Tobą
    ja nigdy nie umiałam
    zawsze tylko konkretnie

Moja polonistka doceniala krotkie, analityczne i sprawnie napisane wypracowania.

Pomimo trudnosci z laniem wody zdalas mature . Zreszta jak pisal ktoras z dziewczyn wiekszosc zdawala wiec chyba nie byla taka trudna ale nie odnosze sie do dzisiejszej matury bo nic o niej nie wiem.

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    I tak siedzę w szkole dłużej - to co mi za różnica...
    Od przyszłego roku mam pracować w 3 szkołach - na taki pomysł wpadł nasz burgermaister :-) To dopiero będzie jazda - 1500 dzieci w sumie z czego ok. 30% to będą te, które wymagają specjalnego wsparcia.
    Az tak duzy procent dzieci potrzebuje wsparcia? A jakiego typu to sa problemy i z czego to wynika - jesli moge zapytac?

chruszczow lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do matury podeszłam w wieku 29 lat (polski i matma - ogarnęłam w 3 msce! przeczytałam wszystkie lektury jeszcze raz)
    bo moja polonistka wmówiła mi, że bez lania wody się nie da
    rude kurwisko zmarnowało mi tyle lat
    zdawałam w kuratorium, żeby rury nie widzieć (na 21 osób do matury dopuściła 3 swoje pupilki, reszcie zagroziła, że nie podejdziemy do egzaminów zawodowych jeśli się nie zadeklarujemy, że nie podejdziemy do matury! A, że to ekonomik to egz. zawodowy był ważniejszy!)
    SolarPolar wrote:
    Moja polonistka doceniala krotkie, analityczne i sprawnie napisane wypracowania.

Pomimo trudnosci z laniem wody zdalas mature . Zreszta jak pisal ktoras z dziewczyn wiekszosc zdawala wiec chyba nie byla taka trudna ale nie odnosze sie do dzisiejszej matury bo nic o niej nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:18

chruszczow, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    nie czaje co kieruje takimi ludźmi?

Niezdrowe podniecenie, że ma się czyjś los w swoich rękach, może to ten typ.

chruszczow, Luna76, ComeToMeBaby, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja do matury podeszłam w wieku 29 lat (polski i matma - ogarnęłam w 3 msce! przeczytałam wszystkie lektury jeszcze raz)
    bo moja polonistka wmówiła mi, że bez lania wody się nie da
    rude kurwisko zmarnowało mi tyle lat
    zdawałam w kuratorium, żeby rury nie widzieć (na 21 osób do matury dopuściła 3 swoje pupilki, reszcie zagroziła, że nie podejdziemy do egzaminów zawodowych jeśli się nie zadeklarujemy, że nie podejdziemy do matury! A, że to ekonomik to egz. zawodowy był ważniejszy!)
    Tez mialam taka kolezanke co troche jej zajelo zdanie matury pomimo bardzo bystrego umyslu, skonczyla prawo i jest kuratorem sądowym w USA. Zawsze uwazalam ze glupi nauczyciel moze zmarnowac kazdy potencjal w uczniu, niestety.

mamatrojki80, Reni, chruszczow, gretka, Luna76, Bozia3, Simba, Sabina, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka nie skończyła studiów doktoranckich przez taką babkę, poszło o lektorat z angielskiego chyba, nie znam szczegółów (temat drażliwy), ale to było tuż na sam koniec przewodu doktorskiego.

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety masz rację

baba pytała dotąd, aż się na czymś wyłożyłaś
    oj dała nam popalić w 4 klasie
    brakowało jej miejsca w dzienniku na oceny, więc założyła sobie zeszyt
    w ciągu semestru miałyśmy po 20 parę ocen
    mamatrojki80 wrote:
    Niezdrowe podniecenie, że ma się czyjś los w swoich rękach, może to ten typ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:30

chruszczow, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Az tak duzy procent dzieci potrzebuje wsparcia? A jakiego typu to sa problemy i z czego to wynika - jesli moge zapytac?

W znacznej mierze z zaniedbań środowiskowo-rodzinnych - niewydolność wychowawcza, niezaradność, niekonsekwencja, patologie (dziś pięknie nazwane: dysfunkcyjność rodziny).
    Ale są też dzieci, które po prostu urodziły się z niskim potencjałem lub upośledzeniem umysłowym, nadwrażliwością emocjonalną czy chore. Ja zajmuję się tym by dzieci takie w szkole masowej funkcjonowały w miarę prawidłowo.
    Z resztą dużo by opowiadać, nie tylko taka moja rola, ale nie będę przynudzać.
    Ktoś kto nie ma ze szkołą nic wspólnego (oprócz własnych dzieci tam uczęszczających), nie ma pojęcia ile jest pracy. Ale nie szkodzi, mi już nie przeszkadza to najeżdżanie na nauczycieli - przyzwyczaiłam się. Ja robię swoje i mi z tym dobrze. Uśmiech dziecka, któremu pomogłam - bezcenny :-D

macduska, chruszczow, SolarPolar, Bozia3, Sabina, kkisia, BISCA, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego też uważam, że nauczycielem powinna być osoba z powołaniem, która lubi dzieci, młodzież, którą będą cieszyły postępy w nauce jej uczniów
    a nie takie zawistne, nawiedzone babsko, lubiące dręczyć słabszych, naśmiewające się z uczniów, szydercze
    wrrrrr...

miałam za to w liceum historyka - też nawiedzony (ale pozytywnie), pasjonat w okularach ze szkłami po muszardówkach
    miał system pytania zawsze 4 osoby z 3 ostatnich lekcji i zawsze w tej samej kolejności pytał
    mimo, że wiedziałam, że moja kolej uciekałam mu z lekcji, bo nie cierpiałam historii ;-) a on mnie ganiał
    groził mi komis....
    mimo jego ostrości, też potrafił ryknąć, uwielbiałam tego nauczyciela (wygrał nawet plebiscyt w szkole na najbardziej lubianego)
    po latach miło go wspominam i to dzięki niemu polubiłam historię

chruszczow, kapturnica, Bozia3, Simba, Sabina, kkisia, BISCA, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a porównując poprzednie lata np jak my chodziliśmy do szkoły (nie wiem czy robiono takie porównanie) to teraz jest więcej takich dzieci?
    czy to wina obecnych czasów

pamiętam, że w szkole była jakaś psycholog, ale pojawiała się chyba raz w tyg
    Luna76 wrote:
    W znacznej mierze z zaniedbań środowiskowo-rodzinnych - niewydolność wychowawcza, niezaradność, niekonsekwencja, patologie (dziś pięknie nazwane: dysfunkcyjność rodziny).
    Ale są też dzieci, które po prostu urodziły się z niskim potencjałem lub upośledzeniem umysłowym, nadwrażliwością emocjonalną czy chore. Ja zajmuję się tym by dzieci takie w szkole masowej funkcjonowały w miarę prawidłowo.
    :-D

‹‹ 9059 9060 9061 9062 9063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ