35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
WItam
Kciukam za maturzystów!!
I proszę o trzymanie kciuków za mnie - pisałam kiedyś, że wybraliśmy działkę, ale właściciele się wycofali nie wiedzieć czemu po rozmowie tel. z pośredniczką (znaczy tłumaczyli się, że tak dlugo czekali na kupca - około półtora roku, że zrezygnowali i zdecydowali się sami tam budować letniskowo). Ja chciałam odpuścić, ale nie mieliśmy podpisanej umowy z tą pośredniczką i A. zaproponował żebyśmy zadzwonili do innego biura, który też wystawia to miejsce....I ten pan podpisał z nami umowę i jakoś przekonał tych właścicieli do zmiany zdania. Jaja jakieś - jak życie nasze determinują przypadki i czasem wydawać by się mogło, że jakieś bezsensowne ruchy nie mają znaczenia...
Ta działka ma 5 różnych cen w 5 biurach - to, w którym podpisaliśmy umowę - ma najwyższą. Ale rozumiem, że jesli wystawii w innych w niższej cenie - to chyba możemy negocjować tą najniższa? Ja pierdziele - ale stres....róznica w cenie jest około 25 tys wiec nie mało....
Ja się nie nadaję chyba do biznesów - a już takie rozmowy to masakra...
Miłęgo dnia - spotkanie o 12.00 = dam znać potem co i jak....
mamatrojki80, Aasiula, kapturnica, SolarPolar, Simba, Zofia8, Sabina, macduska, Reni, malgos741, ComeToMeBaby, Dziobak, gretka, efcia, paszczakin, BISCA, kkisia, Parka, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Ja tam jeszcze wierze ze moze jednak dziołcha bedzie
Moja cora do samego konca miala byc chlopakiem a tu jak nic jest babaAasiula, SolarPolar, Bozia3, Zofia8, Sabina, malgos741, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Watrobe mam lekki naruszona po trzydniowej degustacji wurtow curry i sznycli oraz alkoholu tez. Dzien zaczynalam od szampana a konczylam na Łiski. Czasu na zakupy nie bylo a KaDeWe dawal tyle mozliwosci- rozbudzil we mnie pożadanie posiadania ale nie zostalo zrealizowane. Skromnie kupilam buty, kilka plyt i lego dla mlodego - ciagle jeszcze dziecko ktore lubi sie bawic.
Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, gretka, efcia, stara.krycha, kkisia, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Za maturzystow a przede wszystkim ich mamy !
mamatrojki80, Aasiula, kapturnica, Luna76, macduska, Reni, Zofia8, ComeToMeBaby, gretka, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:przypomina mi się moja matura - poziom wtedy był o wiele wyższy - gdzie tam jakieś prezentacje chuje muje....trzeba było mieć wiedzę z 4 lat i się jechało z koksem. Nie wiem jak to się działo, ale zdawało przecież 95 % ludzi. Teraz o wiele łatwiej, a 35 % oblewa...marnieje ta oświata nasza....
Tylko Karta Nauczyciela się mocno trzyma
Bozia3, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
Hej, witam
Jak zwykle - poniedziałek - nienawidzę!
Brzuch boli na @, nadal jeszcze biorę lutkę, ale i tak tempka spada
Mam przed@ wkurwa
Chociaż pogoda fajna - to jedno co mnie cieszy...Sabina, Aasiula, Margolcia88, ComeToMeBaby, gretka, efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:przypomina mi się moja matura - poziom wtedy był o wiele wyższy - gdzie tam jakieś prezentacje chuje muje....trzeba było mieć wiedzę z 4 lat i się jechało z koksem. Nie wiem jak to się działo, ale zdawało przecież 95 % ludzi. Teraz o wiele łatwiej, a 35 % oblewa...marnieje ta oświata nasza....
Sabina, kapturnica, Bozia3, Luna76, Zofia8, ComeToMeBaby, chruszczow, gretka, stara.krycha, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:przypomina mi się moja matura - poziom wtedy był o wiele wyższy - gdzie tam jakieś prezentacje chuje muje....trzeba było mieć wiedzę z 4 lat i się jechało z koksem. Nie wiem jak to się działo, ale zdawało przecież 95 % ludzi. Teraz o wiele łatwiej, a 35 % oblewa...marnieje ta oświata nasza....
Oświata to jedno, ale potencjał intelektualny dzieci też się obniża w znaczący sposób.Bozia3, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Tylko Karta Nauczyciela się mocno trzyma
Ja, pracując w szkole, jestem za zniesieniem Karty... 40 godzinny tydz. pracy, urlopy kiedy chcę (a nie w najdroższym sezonie), urlop na życzenie, płatne konferencje, wywiadówki, dyżury, wycieczki - mi pasiJa nie potrzebuję Karty.
macduska, Dziobak, ComeToMeBaby, Margolcia88, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna76 wrote:Ja, pracując w szkole, jestem za zniesieniem Karty... 40 godzinny tydz. pracy, urlopy kiedy chcę (a nie w najdroższym sezonie), urlop na życzenie, płatne konferencje, wywiadówki, dyżury, wycieczki - mi pasi
Ja nie potrzebuję Karty.
I zapewnienie, ze w ciągu dnia w pracy będę mieć zapewniony dostęp do komputera, drukarki, papieru do ksero w ilościach niezbędnych.
I płatne nadgodziny na 5 dniowuch wycieczkach przy pracy 24 h/ na dobę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 08:50
ComeToMeBaby, Sabina, Luna76, Dziobak, Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
rozumiem, że nauczyciele mają 26 dni urlopu? i przez resztę wakacji pracują
jak to jest?
i jeszcze jedno.. czy jak się wybiera zawód nauczyciela to jest się świadomym tego co go czeka? chyba nie od dzisiaj wiadomo jak to jest??
brymamatrojki80, Bozia3, Margolcia88, Simba, gretka, Arwena, efcia, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się kawką... u mnie najzimniej i będzie padać brrr jak ja nie lubię takiej pogody bo muli a jeszcze do roboty trzeba iść....
Kciuki dla maturzystów i mam bo one najbardziej się denerwująAasiula, Margolcia88, Sabina, efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Ale chyba nie ma przymusu pracy jako nauczyciel
Nikt nie mówi, ze jest.
Wkurwia mnie tylko, ze najwięcej do powiedzenia o pracy n-la mają ludzie, którzy nie mają o niej zielonego pojęcia.
Z drugiej strony jak tak bardzo zazdrościsz nam Karty Nauczyciela to trzeba było wybrać ten zawód.
Margolcia88, Sabina, Dziobak, Luna76, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:rozumiem, że nauczyciele mają 26 dni urlopu? i przez resztę wakacji pracują
jak to jest?
i jeszcze jedno.. czy jak się wybiera zawód nauczyciela to jest się świadomym tego co go czeka? chyba nie od dzisiaj wiadomo jak to jest??
bry
Wyobraź sobir Reni, że tak właśnie jest. Od 15 sierpnia codziennie jestem w pracy.
Zadowolona?Margolcia88, Sabina, Luna76, moremi lubią tę wiadomość