X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    To jak się zagramy obecnością wieczorem to ci wrzucę jeszcze. Będę dziś trochę później bo gości mamy, myślę że po 21 szej.
    Kometa proszę wystaw zdjęcie do 22.00 bo ja o 21.00 kąpie Kajetana i potem go usypiam - a też nie widziałam. Wyobrażam sobie tylko kolor i koronki - pewnie jest piękna..:)

Margolcia88, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Hej, witam

Jak zwykle - poniedziałek - nienawidzę!
    Brzuch boli na @, nadal jeszcze biorę lutkę, ale i tak tempka spada :-(
    Mam przed@ wkurwa :-/

Chociaż pogoda fajna - to jedno co mnie cieszy...

Jak ja Cię rozumiem. Dziś u mnie identycznie i nastrój przez to też mam taki sam... :(

Luna76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wyobraź sobir Reni, że tak właśnie jest. Od 15 sierpnia codziennie jestem w pracy.
    Zadowolona?

W ferie sobie odbijesz ;-) zajęcia dydaktyczne a rady pedagogiczne to chyba jednak coś innego.

Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wyobraź sobir Reni, że tak właśnie jest. Od 15 sierpnia codziennie jestem w pracy.
    Zadowolona?
    Moja bratowa jest nauczycielką i ja też kiedyś chciałam być nią - ale szybko mi przeszło po praktykach w szkole. Absolutnie nie ma czego zazdrościć - jest to na pewno ciężka praca - i ja bym nie podjęła się jej nawet kosztem wakacji długich.
    Natomiast biadolenie nauczycieli doprowadza mnie trochę do nerwów...Wiecznie niezadowoleni - tragedia - bo od 15 sierpnia w pracy - no po prostu dramat. Kilka godzin dziennie,dodatki jakies wsiowe, wszystkie przerwy świąteczne, ferie, wakacje letnie plus pasja i radość z powołania bycia nauczycielem powinna chyba rekompensować niedogodności tego zawodu....
    Pielęgniarka w szpitalu to ma powód do narzekania, a nie nauczyciel...

mamatrojki80, Reni, ola_35, kapturnica, Arwena, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem dlaczego na mnie napadasz?? właśnie tak reaguje większość sfrustrowanych nauczycieli, często odbijają sobie te swoje frustracje na niewinnych dzieciakach
    zawsze możesz zatrudnić się w prywatnej szkole

JA SIĘ TYLKO ZAPYTAŁAM - bo jak zauważyłaś, nic nie wiem nt pracy nauczycieli, ich czasu pracy itd.
    macduska wrote:
    Zadowolona?

Bozia3, gretka, BISCA, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ja, pracując w szkole, jestem za zniesieniem Karty... 40 godzinny tydz. pracy, urlopy kiedy chcę (a nie w najdroższym sezonie), urlop na życzenie, płatne konferencje, wywiadówki, dyżury, wycieczki - mi pasi ;-) Ja nie potrzebuję Karty.
    A w No nie ma Karty. Nauczyciel zasuwa tyle samo ile wszyscy ( 37,5 godziny ).Ale wszystkie wolne nauczycielskie sa. Chociaz mi pasi ten system. Wolne ferie i wakacje kiedy sie ma dzieci w wieku szkolnym - bezcenne.
    U nas mlody ma temperature, po raz 1 w zyciu.Jesc nie chce, truskawkowym Paracetamolem plul, snuje sie po chacie i pojekuje, ja zaraz zaczne jeczec razem z nim.

Milego dnia!

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia czy ja powiedziałam, ze to dramat???? W którym miejscu???
    Nie biadolę.
    Mój zawód moja sprawa. Taki wybrałam i taki mam, z całym dobrodziejstwem inwentarza.

moremi, Zofia8, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ale chyba nie ma przymusu pracy jako nauczyciel :-)

Jasne, że nie ma, więc czy będzie Karta czy nie ja i tak będę pracować. Chcę tylko wyrazić swoją opinię (zgodną zresztą z wieloma nauczycielami), że jestem za zniesieniem Karty i pracą jak wszyscy :-)

BISCA lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie rozumiem dlaczego na mnie napadasz?? właśnie tak reaguje większość sfrustrowanych nauczycieli, często odbijają sobie te swoje frustracje na niewinnych dzieciakach
    zawsze możesz zatrudnić się w prywatnej szkole

JA SIĘ TYLKO ZAPYTAŁAM - bo jak zauważyłaś, nic nie wiem nt pracy nauczycieli, ich czasu pracy itd.
    Ja nie , ja nie! Nie jestem sfrustrowana. Kochom mojom prace!
    Ale powaznie! Dobrze mi placa, ksero ile chce, laptopa wlasnego mam, swoje biurko tez, zyc nie umierac! ;)
    A tym, ze moje dzieciaki nie sa niewinne... ;) Ja dostaje zawsze asow nad asami...

Bozia3, mamatrojki80, Reni, Aasiula, gretka, Arwena, Zofia8, BISCA, kkisia, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bozia czy ja powiedziałam, ze to dramat???? W którym miejscu???
    Nie biadolę.
    Mój zawód moja sprawa. Taki wybrałam i taki mam, z całym dobrodziejstwem inwentarza.
    Podziwiam - naprawdę. Jeśli to pasja - to pewnie daje przyjemność - bo ja bym wystrzelała to towarzystwo po pierwszym miesiącu :)

macduska, Luna76, Reni, gretka, moremi, kapturnica, Zofia8, efcia, Sabina, paszczakin, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nikt nie mówi, ze jest.
    Wkurwia mnie tylko, ze najwięcej do powiedzenia o pracy n-la mają ludzie, którzy nie mają o niej zielonego pojęcia.

Z drugiej strony jak tak bardzo zazdrościsz nam Karty Nauczyciela to trzeba było wybrać ten zawód.

Oooooooooooo, ot co! Wszyscy znawcy, tylko każdy kto wchodzi do szkoły i widzi to co się dzieje z dzieciakami, mówi "o ja pierdole!", i czym prędzej ucieka.

macduska, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Zadowolona?

Ja do 10 lipca pracuję i od 20 sierpnia muszę być "do dyspozycji", czyli jestem w szkole.

Margolcia88, macduska, Dziobak, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nikt nie mówi, ze jest.
    Wkurwia mnie tylko, ze najwięcej do powiedzenia o pracy n-la mają ludzie, którzy nie mają o niej zielonego pojęcia.

Z drugiej strony jak tak bardzo zazdrościsz nam Karty Nauczyciela to trzeba było wybrać ten zawód.

A gdzie ja napisałam, że Ci zazdroszczę, ogólnie najbardziej oszczędnie z pozostałych dziewczyn w temacie pisałam, więc się wkurwiaj na kogoś innego proszę :-) groza jakaś i tyle.

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam być przedszkolanką - ale zanim zaczęłam się w tym kierunku kształcić sprawdziłam ile zarabiają..no i jest duży problem, bo tam trzeba pracować z dziećmi, a ja ich nie lubię hahaa2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:26

Dziobak, mamatrojki80, chruszczow, Simba, Aasiula, ComeToMeBaby, gretka, moremi, Bozia3, Arwena, efcia, BISCA, kkisia, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przypomina mi się moja matura - poziom wtedy był o wiele wyższy - gdzie tam jakieś prezentacje chuje muje....trzeba było mieć wiedzę z 4 lat i się jechało z koksem. Nie wiem jak to się działo, ale zdawało przecież 95 % ludzi. Teraz o wiele łatwiej, a 35 % oblewa...marnieje ta oświata nasza....
    Mozna bylo sciagac i nauczyciele jednak pomagali nie ruszajac ustami:-)

Reni, mamatrojki80, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja chciałam być przedszkolanką - ale zanim zaczęłam się w tym kierunku kształcić sprawdziłam ile zarabiają..no i jest duży problem, bo tam trzeba pracować z dziećmi a ja ich nie lubię hahaa2.gif
    Reni, nie powinnas z tym isc do Drzyzgi? Wyrzucic to z siebie? ;)

mamatrojki80, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja chciałam być przedszkolanką - ale zanim zaczęłam się w tym kierunku kształcić sprawdziłam ile zarabiają..no i jest duży problem, bo tam trzeba pracować z dziećmi a ja ich nie lubię hahaa2.gif

Reni, jak się okazuje, dzieci będąc nauczyciel nie trzeba lubić, wystarczy im buzię taśmą pozaklejać...

Reni, Dziobak, ComeToMeBaby, SolarPolar, Luna76, gretka, Arwena, BISCA, kkisia, megan8, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prywatnych szkolach nauczyciele gorzej zarabiaja. Co panstwowa to panstwowa.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o mature to pisemne byly latwe - przez czery lata trzaskalo sie tych wypracowan i mozna bylo nauczyc sie lania wody bez wielkiej znajomosci tematu wystarczylo pare ksiazek przeczytac. Pamietam ze ja pisalam o bohaterze romantycznym a ze ile mozna mickiewicza czy slowackiego to od nich zaczelam wstep a skonczylam na Don Kichote. Z historii zawsze jakis temat mozna bylo trafic. Gorzej z ustnymi - to fakt.

ComeToMeBaby, Luna76, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz wyglada matura:-( jestem na etapie testu trzecioklasisty.

‹‹ 9058 9059 9060 9061 9062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ