X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Mam zadanie dla forumowych kum:
    Znalezienie przyczyny, dla ktorej moje ciaze koncza sie tak samo.
    -zachodze w ciaze bez problemu
    -zagniezdzaja sie odpowiednio ale nie rozwijaja sie prawidlowo

Przyczyna w komorce jajowej. Jakie badania moge zrobic, by czegos wiecej sie dowiedziec? Z jakim specjalista sie spotkac?
    A genetyka?

Heretyczka, Zofia8, moremi, MartaDidi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha Ty nasza krew! :)
    Pamiętam, że jak przyjechałam od ginki, gdy dowiedziałam się, że zarodek się nie rozwija, to jednym z pierwszych pytań było - ale nie rezygnujesz? Starasz się dalej?
    No ba, gdzież by śmiała inaczej ;) Pewnie delegacja zaraz by przyjechała postawic mnie d pionu :)

Uda się Wam, czego szczerze i z całego serca Wam życzę :) I cieszę się, że mąż jednak zmienił zdanie :)

Zofia8, Heretyczka, gretka, kapturnica, moremi, chruszczow, Arwena, peppapig, kkisia, Reni, Aasiula, Elfik, Parka, efcia, malgos741, gosia7122, Simba, ComeToMeBaby, dorbie, anna maria, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zglebialam tematu moich poronien i nie robilam zadnych badan specjalistycznych.
    Ale uwazam, ze tarczyce mozemy wykreslic, bo teraz mam TSH 1.3.
    Klopotow z zespolem antyfosfolipidowym tez nie, bo bralam clexane i acard i nie pomoglo.
    Badania krwi w porzadku oprocz zelaza.
    Dlatego moj wniosek, ze chodzi o jakosc komorek jajowych.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A genetyka?

No wlasnie o tym, nie mam zielonego pojecia. Co moge zbadac?

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja nie zglebialam tematu moich poronien i nie robilam zadnych badan specjalistycznych.
    Ale uwazam, ze tarczyce mozemy wykreslic, bo teraz mam TSH 1.3.
    Klopotow z zespolem antyfosfolipidowym tez nie, bo bralam clexane i acard i nie pomoglo.
    Badania krwi w porzadku oprocz zelaza.
    Dlatego moj wniosek, ze chodzi o jakosc komorek jajowych.
    Wady zarodka są z winy 50% komórki jajowej i 50%... zgadniesz? Tak, tak - plemnika.
    Nie ma badań dotyczących jakości komórki jajowej. Tutaj musiałabyś skorzystać ze stymulacji owulacji. To poprawia też jej jakość.
    O genetykę mogłabyś się pokusić, ale jak wyjdzie źle, to przecież nie pojdziesz na ivf z komórką dawcy.

kapturnica, chruszczow, Sabina, gretka, Heretyczka, efcia, gosia7122, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stało się
    przykro <3
    cieszę się, że nie rozpaczasz

Twój mąż mnie zaskoczył :-)
    bałam się, że teraz podda się na dobre
    brawo dla tego Pana!

Zofia8 wrote:

Jestem spokojna, nie rozpaczam. Moze byloby inaczej gdyby nie slowa mojego meza, ktore uslyszalam po wyjsciu z gabinetu: "Nie martw sie, sprobujemy jeszcze raz".

Arwena, Zofia8, chruszczow, gretka, Heretyczka, Sabina, efcia, peppapig, moremi, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, Magdala, anna maria, Mega, BISCA, Bozia3, paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pan mąż musiałby pochylic głowe i równiez sie przebadac inaczej Zocha może do usranej śmierci szukac tylko u siebie przyczyny..

Może warto kuc żelazo poki gorące i Zosia porozmawiać z nim o tym ??

chruszczow, Sabina, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym przyjechac do Polski i trafic na konsultacje do super specjalisty.

Zofia8
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

mam caaaaaly dzien do nadrobienia.

Odebralam kota ze szpitala. Kot ok.

Sprzedam nerke
    sprzedam volvo xc 60
    Sprzedam kota

Wszystko uzywane ale w dobrym stanie ;)

Ide nadrabiac

gretka, Heretyczka, Sabina, Elfik, efcia, moremi, Dziobak, Simba, kkisia, macduska, Aasiula, MartaDidi, ComeToMeBaby, Magdala, anna maria, Mega, paszczakin, megan8, SolarPolar, Arwena lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Zośka a masz wyniki tej homocysteiny?

Nie mam jeszcze. Prawdopodobnie w piatek.
    Skoro chce ronic naturalnie a caly czas krwawie, to czy jest sens robi bete. Chyba sobie daruje...

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Nie mam jeszcze. Prawdopodobnie w piatek.
    Skoro chce ronic naturalnie a caly czas krwawie, to czy jest sens robi bete. Chyba sobie daruje...
    może dla spokoju własnego sumienia?

moremi, chruszczow, kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia <3 dzielna babo <3

chruszczow, efcia, Zofia8, kkisia, Aasiula, MartaDidi, dorbie, Arwena lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam...
    Zoska trzym się babo i działaj dalej <3
    Elfi chylę czoła silna z ciebie babka <3

efcia, Sabina, kkisia, Aasiula, MartaDidi, dorbie, Arwena lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Parka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to doczytałam...
    Zosia <3 nie wiem co napisać, kurcze jak mi przykro. Ale widze, ze Ty mocna dziewczyna jesteś, od razu chcesz działać. Tez pomyslalam o stymulacji owulacji - clo sie podaje rowniez zeby poprawic jakosc komorki, co w naszym wieku ma znaczenie.

Ogólnie zestresowałam się, co chwilę ktoras ląduje w szpitalu, dziewczyny, ja nieduzo moze piszę, ale duzo Was czytam i przeżywam, myślę o Was...

efcia, Sabina, malgos741, chruszczow, Zofia8, kkisia, macduska, gosia7122, moremi, Aasiula, MartaDidi, ComeToMeBaby, dorbie, Bozia3, paszczakin, megan8, SolarPolar, Arwena lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie:
    Czy biorąc luteinę wstrzymuję @? Jak to jest? Dopóki ją borę to nie dostanę @, czy jeśli ma przyjść to przyjdzie bez względu na przyjmowaną przeze mnie luteinę?

chruszczow, dorbie lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Elf, tez duzo przeszlas , wszystko w sobie trzymałaś...
    Rozumiem, ze amnio na 100% rozwiewa wszelkie wątpliwosci, tak?

chruszczow, MartaDidi, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, przykro mi bardzo i smutno ;.( Trzymaj się kobietko.

chruszczow, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha, trzym sie! Jestes twardzielem godnym tego forum. I Pana Meza pozdrow. Spoko z niego chlop.

malgos741, chruszczow, Zofia8, Sabina, Aasiula, MartaDidi, BISCA, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie:
    Czy biorąc luteinę wstrzymuję @? Jak to jest? Dopóki ją borę to nie dostanę @, czy jeśli ma przyjść to przyjdzie bez względu na przyjmowaną przeze mnie luteinę?
    jeśli ma przyjść to i tak przyjdzie ;)
    najczęściej bierze się 10 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:07

Luna76, chruszczow, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No to doczytałam...

Ogólnie zestresowałam się, co chwilę ktoras ląduje w szpitalu, dziewczyny, ja nieduzo moze piszę, ale duzo Was czytam i przeżywam, myślę o Was...

to tak jak ja ,trudno nadrobić, z tym clo ja myślę podobnie u mnie po dwóch poronieniach z lekiem się udało.
    Trzymam za nowe ciąże i za dziewczyny walczące z przeciwnościami.
    Marysia zaczęła pełzać i wszędzie jej pełno ,starsza córka ma zlecone badania w poradni onkologicznej ,kontrolne i do czasu wizyty w czerwcu jeszcze bardziej osiwieje,chyba trzeba mi psychologa bo jakoś coraz gorzej sobie z tym radzę.Pozdrawiam.

peppapig, chruszczow, malgos741, mamatrojki80, gretka, moremi, Elfik, Sabina, Aasiula, MartaDidi, ComeToMeBaby, dorbie, anna maria, Bozia3, megan8, SolarPolar, Parka lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 9092 9093 9094 9095 9096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ