35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ale oddzielone jakąś ścianą czy innymi zasiekami
co nie?
powiedz, że takmacduska wrote:A kto ich tam wie! Ja spałam!
A serio to jedno obok drugiego jest dosyć blisko.
Nie wiem jak u ciebie...macduska, stara.krycha, moremi, Parka, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:Ciagnac gowno dalej musialam przestac brac zelazo, bo mam ten sam problem co Dusia. No nie da rady. A nigdy nie miewam zatwardzen. Od wczoraj biore 2xdziennie pokrzywe w tabletce.
Zos, a jakie Ty bierzesz? Sklepowe czy apteczne narecepte?
Powiem tez o poziomie witamin. D3 mam 17 a min jest 30. Dostalam od lekarza suplementacje 8 kropli dziennie. B12 mam w normie ale blizej dolnego progu i tez mi kaze suplementowac.
Tylko lykam i lykamPol mojej torby to tabsy.
Ja biore Chela Forte (to suplement), niby to dobrze przyswajalne ale od stycznia nie ma efektu. Teraz zaczelam brac pol godziny prze jedzeniem. Zobaczymy. A i zaczne z kminkiem (tak jedna lyzeczke co dwa dni). Pokrzywy dopoki krwawie nie bede stosowac.
Tylko pamietaj, ze D3 lepiej sie wchlania z tluszczem. Wiec np. kromka z maslem i na to krople D3.
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
chruszczow wrote:i to oznacza że lekarz się pomylił i powinna zmienić dawkę?
mamatrojki80, chruszczow, Zofia8, kkisia, inessa, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyPierdole, nie robie! Powiedziala krycha i zlazla ze zmywaka.
Do gownianego tematu dorzuce swoje trzy grosze, ze od 4 dni mam a'la sraczke, tzn. wszystko, co zjem, wylatuje po niecalej godzinie. Nie narzekam na systemmoremi, macduska, kkisia, mamatrojki80, Dziobak, BISCA, SolarPolar, Aasiula, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak Was czytam i taka myśl mi się nasuwa, a nie możecie tego żelaza czy innych witamin uzupełniać odpowiednią dietą? Np. żelazo pestkami dynii popijając wodą z wyciśniętą cytryną, pestki dyni mają dodatkowo wiele innych jeszcze zbawiennych mikroelementów. Kwas foliowy rozumiem przy ciązy 400 i nic więcej. A jak myślicie że to za mało to bym tylko próbowała zwiększyć go naturalnymi metodami, dzięki czemu nadmiar zostanie swobodnie wydalony z organizmu.
stara.krycha, mamatrojki80, ania.g, Elfik, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:A ciekawe co u Mandragory? Małgoś wiesz coś?
wczoraj rozmawiałyśmy
Mandragora, mam nadzieje ze moge tu odpisac dziewczynom w twoim imieniu
u niej wszystko ok, wróciła do pracy, a Staś rosniestara.krycha, mamatrojki80, macduska, ComeToMeBaby, moremi, ania.g, Dziobak, malgos741, gretka, Elfik, kkisia, BISCA, SolarPolar, chruszczow, Aasiula, Arwena, Mega, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Znowu nie na czasie, widziałam tylko, że Morka musiała sie bronić przed atakiem samokłujących!
Ja się nie kłuję, raz tylko, jak mnie małz wk.. i nic od niego nie chciałam, nawet zastzryku, ale mi średnio wyszło..
niestety, zazwyczaj już mocno boli, może juz mam zrosty, może dawka duża, może już brzuch pokłuty przez 4 mce...
i w ramach poparcia dla Morki zamieszczam brzuch
sprzed miesiąca i dwóch tygodni
niedługo zrobię nowe, bo NAPRAWDE URÓSŁ..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36617e7cd291.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea1255bec833.jpgstara.krycha, chruszczow, mamatrojki80, ComeToMeBaby, ola_35, moremi, efcia, ania.g, megan8, macduska, Magdala, Dziobak, Zofia8, malgos741, gretka, kkisia, paszczakin, BISCA, anna maria, SolarPolar, Luna76, inessa, Iwone, Simba, kapturnica, Aasiula, Niuta, Arwena, gosia7122, Mega, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Znowu nie na czasie, widziałam tylko, że Morka musiała sie bronić przed atakiem samokłujących!
Ja się nie kłuję, raz tylko, jak mnie małz wk.. i nic od niego nie chciałam, nawet zastzryku, ale mi średnio wyszło..
niestety, zazwyczaj już mocno boli, może juz mam zrosty, może dawka duża, może już brzuch pokłuty przez 4 mce...
i w ramach poparcia dla Morki zamieszczam brzuch
sprzed miesiąca i dwóch tygodni
niedługo zrobię nowe, bo NAPRAWDE URÓSŁ..
Zofia8 lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Tak Was czytam i taka myśl mi się nasuwa, a nie możecie tego żelaza czy innych witamin uzupełniać odpowiednią dietą? Np. żelazo pestkami dynii popijając wodą z wyciśniętą cytryną, pestki dyni mają dodatkowo wiele innych jeszcze zbawiennych mikroelementów. Kwas foliowy rozumiem przy ciązy 400 i nic więcej. A jak myślicie że to za mało to bym tylko próbowała zwiększyć go naturalnymi metodami, dzięki czemu nadmiar zostanie swobodnie wydalony z organizmu.
Musialabym wagon tych pestek zjesc. Osoby z powaznymi brakami a przygotowujace sie do ciazy musza raczej uzupelnic te braki szybko. Tabletki to jakies 2-3 miechy. Dieta podejrzewam z rok.
Nie neguje diety. Jestes tym co jesz, ale czasami trzeba i nalezy sie wspomoc. Jak juz moje zelazo zahaczy o widelki to odstawie.stara.krycha, moremi, Zofia8, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.