Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Moremi, mi się wydawało że ja też nie dam rady, na początku po kilka godzin sie przymierzałam do każdego ale się przemogłam, w końcu czekają mnie większe hardcory (mam nadzieję)

Mnie sie przy pobieraniu krwi slabo robi a jak maz widzial, jak sobie zastrzyki robie, to tylko mowil "dzielna jestes". Tylko, ze te moje z tym systemem automatycznego oslaniania igly byly beznadziejne. Nie zawsze ten system dzialal, wiec wyciagalam igle, jak poczulam, ze system zaskoczyl, czyli otwieral mi sie niemal w brzuchu. Wtedy dopiero mialam gwarancje, ze nie uronie ani kropli :-) A o tepych iglach nie wspomne. Czy macie clexane z Sanofi czy inne firmy tez produkuja ten lek?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Milego dzionka.

Moremi, bo ja zagwostke mam. Ten euthyrox sie bierze na czczo. Git. Mowia popic niewielka iloscia wody, tak? Ty mowisz, ze pijesz 2 szk...Ja zawsze zawsze od liceum zaczynam dzien od szklanki goracej wody. Bardzo to lubie. A od kiedy biore ten lek to nie wiem czy szklanka to niewielka ilosc??
    A dwie???
    Eeee nie tak. Ja łykam tabsa na śpiocha, tak jak Reni napisała. Mąż wstaje do pracy, ja łykam tabletkę bez wody i śpię dalej. Później wstaję, wypijam wodę i sobie i kotom sniadanie robię.

Magdala, nick nieaktualny, kapturnica, Zofia8, nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj mnie przerazilyscie tymi horrorami o nieuchronnej starosci. Miejcie litosc. Mlode kobity! 40 lat to sam miod! W glowie cos jest! Cialo jeszcze ladne. Gadacie jak 70tki. Tzn niektore gadaly :-). Ja protestuje!

moremi, nick nieaktualny, Zofia8, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, BISCA, Parka, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    mówisz o 5mg kwasu foliowego? dostała to od lekarza po dwóch poronieniach
    I miała w badaniach normę przekroczoną.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie, nie, nie! Nikt mnie nie przekona do wbicia w siebie igły. Ja bym z tą igłą zemdlała. A tak mam 5 sekund zacisnięte powieki i jest po wszystkim. Nawet mnie już tak nie boli jak na początku. A plus jest taki, że rozpieszcza mnie za to, bo "tyle muszę przechodzić" ;-) fakt - jestem w tej kwestii od niego zależna i dobrze mi z tym.
    Elfik też sobie nie robiła i wiem, ze tutaj się rozumiemy :-)
    Swoją drogą Elfik też mogłaby brzuch wrzucić ;-) i Magda również.

Mysle, ze u Ciebie samo zrobienie zastrzyku byloby za bardzo stesujace. Wiec lepiej, ze robi maz :-)

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeśli chodzi o mnie to spokojnie. ;-)

No to akurat wiem, komu jak komu, ale ciału pedagogicznemu to chyba ufać można :-)

moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

O tym właśnie mówię.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No i git, bo się już boję, ze się chcą na zapas szprycować, a Zocha ma potencjał ku temu :-) widziałam listę tego co łyka ;-)

No zesz Matka ;-) Poradzilam Waci, by brala 400, bo 200 to malo. Nikomu nie mowilam by bral jakies mega dawki.

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    No zesz Matka ;-) Poradzilam Waci, by brala 400, bo 200 to malo. Nikomu nie mowilam by bral jakies mega dawki.

Ja się o Ciebie, a nie o Wacie troskam ;-)

nick nieaktualny, kapturnica, Zofia8, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Milego dzionka.

Moremi, bo ja zagwostke mam. Ten euthyrox sie bierze na czczo. Git. Mowia popic niewielka iloscia wody, tak? Ty mowisz, ze pijesz 2 szk...Ja zawsze zawsze od liceum zaczynam dzien od szklanki goracej wody. Bardzo to lubie. A od kiedy biore ten lek to nie wiem czy szklanka to niewielka ilosc??
    A dwie???

Ja to lek na tarczyce popijam jednym malym lyczkiem, potem czekam i dopiero sobie pije. A po godzinie sniadanie :-)

Magdala lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No to akurat wiem, komu jak komu, ale ciału pedagogicznemu to chyba ufać można :-)

No oczywiście! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widzicie? Jednym postem rozpoczęłam dyskusję na pół dnia! :-D

Zofia8, efcia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ale to nie byl moj wymysl z tym kwasem. Same nie raz radzilyscie, zeby sluchac lekarza. A moze sie myle??

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I widzicie? Jednym postem rozpoczęłam dyskusję na pół dnia! :-D

Też kijka potrafisz włożyć ;-)

kapturnica, nick nieaktualny, Zofia8, efcia, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagnac gowno dalej musialam przestac brac zelazo, bo mam ten sam problem co Dusia. No nie da rady. A nigdy nie miewam zatwardzen. Od wczoraj biore 2xdziennie pokrzywe w tabletce.
    Zos, a jakie Ty bierzesz? Sklepowe czy apteczne narecepte?
    Powiem tez o poziomie witamin. D3 mam 17 a min jest 30. Dostalam od lekarza suplementacje 8 kropli dziennie. B12 mam w normie ale blizej dolnego progu i tez mi kaze suplementowac.
    Tylko lykam i lykam :-) Pol mojej torby to tabsy.

moremi lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzu, nie doczytam, przelecialam po lebkach ;)
    Iwcia mi pokazala zdjecie z Sopotu- cudo. Kapta masz wpierdziel za zamieszczenie brzucha na 5 sekund a niezamieszczenie w podpisie- po mnie to jezdzilyscie wszytskie a teraz? Zadna nie ma brzucha na forum, zadna! Ja ze swoja schiza netowa wisialam pol ciazy w necie, juz Wam nigdy nic nie pokaze!
    Ciocia Simba wcale nie jest toxic, ot moje dziecie nie przyzwyczajone do wiekszych emocji, atu taka ciocia w odwiedziny wpadla! pierwszy raz wyladowalo u kogos innego na rekach (nikomu innemu nie dalam ksiecia wczesniej trzymac) i sie troche zwiesilo i tyle- musi sie przyzwyczaic, nie?
    Slash, to rodzisz dzisiaj? no bo ile mozna czekac, jestem moja para czy nie? Adas na dziewczyne czeka!
    Morek, ja od poczatku wiedzialam, ze bedzie chopak. W niektorych przypadkach po prostu sie wie ;)
    Co ja to jeszcze chcialam.. Nie pamietam ;) A wiem, chcialam powiedziec, ze nie doczytalam, bo dzis w nocy wybralismy sen, nie net ;) 8h łacznie machnelismy, moje kochane dziecko nabiera rytmu ;)

nick nieaktualny, Reni, efcia, nick nieaktualny, gretka, Dziobak, moremi, ComeToMeBaby, BISCA, nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny, Parka, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    hm ja brałam folik 0,4 dość niesystematycznie
    zrobiłam badanie poziomu we krwi
    okazało się że mam przekroczony
    wniosek: odstawić folik 0,4?:)

Widocznie, dietę masz ok, ja jem dużo awokado i brokułów blanszowanych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:42

moremi lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja się o Ciebie, a nie o Wacie troskam ;-)

Dzieki ale Mama, to na ile Cie znam ;-) to troche ironicznie to brzmi. W tym przypadku, bo wiem, ze tak generalnie to dobrze mi zyczysz :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki ale Mama, to na ile Cie znam ;-) to troche ironicznie to brzmi. W tym przypadku, bo wiem, ze tak generalnie to dobrze mi zyczysz :-)

Zofia, luz to takie żarty, ironia też jest ok z umiarem :-)

Reni, nick nieaktualny, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    diete mam super ale i tak dostałam "15mg z ogonkiem" - od profesora medycyny

skoro od profesora.... ;-) a na co tyle?

‹‹ 9133 9134 9135 9136 9137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ