X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    mi też się podobają:)

Własnie ścięłam :)
    Kolejny mit ciązowy, mi włosy zaczęły lecieć bardziej, paznokcie też, a biorę witaminy :( pewnie tarczyca :(
    to sciełam je, żeby nie wyglądać jak wiecheć :)

a niejaką Peppe tryskająca energią zaraz pogonię z patelnią grillową..wrrrr...
    be very afraid!

efcia, peppapig, Zofia8, gretka, chruszczow, malgos741, BISCA, kkisia, moremi, kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    naprawila sie maszyna
    kawa wypita
    odzylam
    ide pracowac

to się nie dowiem :(

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Luna zależy kiedy miałaś owulacje, wtedy kiedy owu wyznaczył czy wcześniej? Jak wtedy co owu wyznaczył to luteinę za wcześnie zaczęłaś brać , najczęściej ostatnia tabletka wypada tak 14 dc i wtedy test już wychodzi tak albo nie i wiadomo co robić.

Najpierw ovf wyznaczyło mi ovulację 17 dc, po 2 dniach zaczęłam brać lutkę, i wtedy ovf przestawiło mi owulację na 20 dc., a niestety lutkę już wtedy brałam :-/

chruszczow lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Własnie ścięłam :)
    Kolejny mit ciązowy, mi włosy zaczęły lecieć bardziej, paznokcie też, a biorę witaminy :( pewnie tarczyca :(
    to sciełam je, żeby nie wyglądać jak wiecheć :)

a niejaką Peppe tryskająca energią zaraz pogonię z patelnią grillową..wrrrr...
    be very afraid!

odrosną :-)
    no własnie a zawsze myslalam ze jest odwrotnie, ze to po ciazy wlosy i paznokcie sie sypia, a nie w trakcie

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    odrosną :-)
    no własnie a zawsze myslalam ze jest odwrotnie, ze to po ciazy wlosy i paznokcie sie sypia, a nie w trakcie

a ja zawsze wszystkim na złość i na opak! ;)

eh, no własnie..
    po karmieniu będe łysa, ale kto mówi, że rodzenie dzieci ma pomagać na urodę?:P

efcia, moremi, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik :-) ja od paru dni tak latam,do 17 mam powera. Dzieci do szkoły odwioze,piorę,cosik sprzatam,obiad robię w grządce dłubie. Koło 17 już padam, poprostu idę leżeć ;) kanaping,lekcje z młodymi. Filmik i sexik, nooo
    Ale przy dwóch ciążach leżałam plackiem 2 miesiące,ostatnie więc muszę już nadrobić, wyprawke zamawiam,malarza szykuje... Tobie też sił życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:44

BISCA, efcia, Zofia8, gretka, macduska, malgos741, Elfik, kkisia, moremi, kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Bisca, bo mnie ominęło!

ile zarodków wzięliście - dwa?

ośmiornicomatki z Usa i tak byś nie pobiła,ale ...;)

onli lan :)

peppapig, Zofia8, malgos741, Elfik lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a ja zawsze wszystkim na złość i na opak! ;)

eh, no własnie..
    po karmieniu będe łysa, ale kto mówi, że rodzenie dzieci ma pomagać na urodę?:P
    o nie nie nie jak u ciebie jest odwrotnie, to po ciazy beda lśniace i bujne :D

Elfik, moremi lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to się nie dowiem :(

Odpowiedzialam Elficzku <3

Elfik lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Najpierw ovf wyznaczyło mi ovulację 17 dc, po 2 dniach zaczęłam brać lutkę, i wtedy ovf przestawiło mi owulację na 20 dc., a niestety lutkę już wtedy brałam :-/

Jak zaczynasz brać lutkę musisz mieć 100% pewność , że jesteś po owulacji i najczęściej lekarze każą zyczynać brac ją od 3 dnia po owu. Jak wzięłaś przed owu to mogła luteina zaburzyć owulację i mogło do niej nie dojść :-(

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja myslałam o moim m że jest miętki (widziałam jak płakał na Avatarze, ale myślał że nie widzę) i tylko udaje twardziela
    ale jak moja (bo jeszcze wtedy nie nasza wspólna) kotka miała przepisane branie zastrzyków to robił jak fachowiec, wtedy właśnie pomyślałam - ten facet ma to coś:)

W innych sytuacjach jest twardy i męski. :-D

chruszczow, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Paszcza, a kto ci sprząta?
    Kurna, nie wkurzajcie ludzi, ja musze mieć wymowkę, że jak jest niemowlak, to w chacie może być syf...!

a sab simplex pomógł?

pomogl, oddal mi moje kochane, grzeczne dziecie po drugim podaniu.. cud syropek ;)

Co do sprzatania- co ja zrobie, ze ja w syfie nie umiem zyc? Mauz mi bardzo pomaga- robi wszytsko o co go poprosze jak jest w domu. A dziecie dalej spi, no nie przejdzie on jako wymowka ;) Przed domem napierdzielaja mlotem pneumatycznym, a ten se chrapie..

Nawet pracowych spraw troche pozalatwialam..

gretka, Simba, Elfik, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    napisałaś żelazo z pestkami dyni
    jak chcesz uzupełnić żelazo, to musisz unikać cynku w diecie; a jeśli masz niedobór żelaza i cynku to najpierw zajmujesz się cynkiem a potem żelazem, wiem bo kiedyś mi włosy strasznie leciały
    no chyba że chcesz sobie po prostu chrupać same pestki dyni no smacznego, ja też lubię

źle mnie zrozumiałaś :-) , pisałam do dziewczyn o naturalnych źródłach żelaza i podałam pestki dyni jako dobre źródło, ja nie mam problemów z żelazem i nie musze go uzupełniać ,ani z cynkiem, a pestki chrupię jak mam ochotę bo sa bardzo zdrowe

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pomogl, oddal mi moje kochane, grzeczne dziecie po drugim podaniu.. cud syropek ;)

Co do sprzatania- co ja zrobie, ze ja w syfie nie umiem zyc? Mauz mi bardzo pomaga- robi wszytsko o co go poprosze jak jest w domu. A dziecie dalej spi, no nie przejdzie on jako wymowka ;) Przed domem napierdzielaja mlotem pneumatycznym, a ten se chrapie..

Nawet pracowych spraw troche pozalatwialam..

Paszcza ja Ci zazdroszczę go, ja to nawet do pokoju nie mogłam wejść bo już mnie słyszała i miała oczy otwarte. Tak sobie myślę jak mi się trafi takie drugie to będę widmem nie człowiekiem.

paszczakin, Dziobak lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jezzzzu, nie doczytam, przelecialam po lebkach ;)
    Iwcia mi pokazala zdjecie z Sopotu- cudo. Kapta masz wpierdziel za zamieszczenie brzucha na 5 sekund a niezamieszczenie w podpisie- po mnie to jezdzilyscie wszytskie a teraz? Zadna nie ma brzucha na forum, zadna! Ja ze swoja schiza netowa wisialam pol ciazy w necie, juz Wam nigdy nic nie pokaze!
    Ciocia Simba wcale nie jest toxic, ot moje dziecie nie przyzwyczajone do wiekszych emocji, atu taka ciocia w odwiedziny wpadla! pierwszy raz wyladowalo u kogos innego na rekach (nikomu innemu nie dalam ksiecia wczesniej trzymac) i sie troche zwiesilo i tyle- musi sie przyzwyczaic, nie?
    Slash, to rodzisz dzisiaj? no bo ile mozna czekac, jestem moja para czy nie? Adas na dziewczyne czeka!
    Morek, ja od poczatku wiedzialam, ze bedzie chopak. W niektorych przypadkach po prostu sie wie ;)
    Co ja to jeszcze chcialam.. Nie pamietam ;) A wiem, chcialam powiedziec, ze nie doczytalam, bo dzis w nocy wybralismy sen, nie net ;) 8h łacznie machnelismy, moje kochane dziecko nabiera rytmu ;)
    Czyli jednak trauma zadzialala na korzysc? No ulga!

chruszczow, Elfik, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie 97|72 i tętno 81 to jest ok czy coś nie halo?

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ciśnienie 97|72 i tętno 81 to jest ok czy coś nie halo?
    Njaczesciej takie mam tylko tetno wyzsze.
    Jak zyc?

moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    a ja mam pytanie do miłośniczek kwiatków
    wiosna nadeszła i napadło mnie na kwiatki, czy któraś z Was ma gardenię? ma obłędny zapach ale boję się że szybko ją załatwię
    Chetnie bym Ci odpowiedziala, ale ja mam czarna raczke.
    Tak mysle, ze chyba kaktusy najbardziej do mnie pasuja. Z drugiej strony...Za malo pija

anna maria, chruszczow, BISCA, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala cos ta roznica miedzy gornym i dolnym.

http://nadcisnienie.mp.pl/lista/show.html?id=109563

Zofia8
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kwiatow trzeba miec renkie :-) u mnie sie trzymaja ale te sztuczne ;-)

Simba, Zofia8, chruszczow, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 9138 9139 9140 9141 9142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ