35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyefcia wrote:o ja głupia, zamartwiałam sie ze nie mam żadnych objawów ciązowych ( prócz bolących cycków) no i polazałam do gina i co? ... i pstro
fakt pogratulował mi ciąży, ale jedyne co wiem to, ze jest pecherzyk i jest "pierścionek" tak nazwał chyba zarodek, kazal przyjsc za 10 dni, ze powinno juz byc serduszko, acha i dodal ze to 6 tydzien, a wedlug mnie przeciez 7 , nic a nic ta wizyta mi nie dała nadal sie martiwe
acha i jeszcze jedno jest i krwiak, mam brac acard i przepisal mi dupka
Także Efcia, musimy uzbroić się w cierpliwośćZofia8, efcia, mamatrojki80, Aasiula, moremi, Elfik, kkisia, gretka, chruszczow, megan8, Mega, stara.krycha, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:Wytlumaczcie mi dlaczego daje sie acard jak jest krwiak ?
Przeciez to na rozrzedzenie krwi jest tak ?Aasiula, efcia, chruszczow lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ja też miałam ochotę iść do gina, ale co? Pęcherzyk przecież powinien być, a jakby nic wiecej nie bylo, to bym się też martwila i martwie się i tak. I powiedzialam sobie ze ide dopiero jak będzie duża szansa na serduszko. I ide jak skończę 7 tydzień, tj 21.05. Korci mnie, by robić znowu bete, ale co to zmieni. W poprz ciąży beta urosła mi do ponad 100tys w 10tyg, a zarodek nie rozwijał sie juz ze 3 tyg przynajmniej.
Także Efcia, musimy uzbroić się w cierpliwość
tez myślalam o becie, ale skoro ona moze rosnąc przy nieprawidlowosciach, to ja sobie odpuszcze
ok cierpliwoscAasiula, dorbie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:No ja Ci powiem, że mi się wierzyć w to nie chce, a przez historię zasłyszane od innych myślę, że to jest zbyt piekne, zeby trwało..
nie bój, nie bój, wyłączą ci...
(dzień pieszego pasażera)mamatrojki80, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zofia8 wrote:Dorbie a co to moze byc ten "pierscionek"?
Nawet mówi się o pierścionku z brylantem
Acard daje się, żeby krew nie krzepła, bo właśnie przy krzepnięciu i słabych przepływach tworzą się krwiaki. Acard pozwoli na wchłonięcie się krwiaka.
Efcia, oszczędzaj się i się nie przejmuj.
U mnie też w szpitalu mówili, że to 13 tydzień. Jedni mówią tak, a inni wspakefcia, dorbie, Elfik, kkisia, Aasiula, BISCA, gretka, Arwena, Zofia8, macduska, Sabina, chruszczow, Simba, Reni lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
stara.krycha wrote:Nie denerwuj mnie tym piatkiem. Piatek dopiero jutro, to znaczy jeszcze jedno poranne zmartwychwatanie. Bo ja qrwa rano nie wstaje, o nie. Ja z martwych wstaje!
Sie witam.
Witam wieczorem, padam na pysk, strasznie intensywny dzien miałam w robocie, jeszcze jutro...
Wracam do czytaniaElfik, BISCA, Aasiula, gretka, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefcia wrote:?????????? a ja mam brać, juz nic nie rozumiem
efcia, Elfik, Aasiula, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Wiesz, on działa przeciwpłytkowo, także przeciwzakrzepowo również, nie wiem czy tu nue chodzi o to, by zapobiegać malutkim skrzeplinom w okolicy trofoblastu, by było lepsze odżywienie. Tak sobie dedykuję. Ale nie wiem jaki jest tu mechanizm, naprawdę nie znam się na tyle na położnictwie, by się wypowiadać.
Ponawiam pytanie do Ciebie Dorbie, bierzesz jeszcze luteine? -
moremi wrote:Pierścionek to jest ciałko żółte z widocznym zarodkiem. U mnie też na tym etapie było podobnie (dopiero pojawiło się serduszko, ale to musiałby mieć ten lekarz suber sprzęt).
Nawet mówi się o pierścionku z brylantem
Acard daje się, żeby krew nie krzepła, bo właśnie przy krzepnięciu i słabych przepływach tworzą się krwiaki. Acard pozwoli na wchłonięcie się krwiaka.
Efcia, oszczędzaj się i się nie przejmuj.
U mnie też w szpitalu mówili, że to 13 tydzień. Jedni mówią tak, a inni wspakmoremi, chruszczow, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefcia wrote:Zosiu myśle ze chodzilo o zarodek, bo pokazal mi pecherzyk i powiedzial: a tu "pierścionek"
Na tym zdjęciu dobrze nue widac, bo to jest obraz w dwóch płaszczyznach, wtstarczy milimetr przesunac głowice i ciałko żółte może byc widoczneAasiula, moremi, chruszczow, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny