X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    o ja głupia, zamartwiałam sie ze nie mam żadnych objawów ciązowych ( prócz bolących cycków) no i polazałam do gina i co? ... i pstro
    fakt pogratulował mi ciąży, ale jedyne co wiem to, ze jest pecherzyk i jest "pierścionek" tak nazwał chyba zarodek, kazal przyjsc za 10 dni, ze powinno juz byc serduszko, acha i dodal ze to 6 tydzien, a wedlug mnie przeciez 7 , nic a nic ta wizyta mi nie dała nadal sie martiwe :/
    acha i jeszcze jedno jest i krwiak, mam brac acard i przepisal mi dupka
    Ja też miałam ochotę iść do gina, ale co? Pęcherzyk przecież powinien być, a jakby nic wiecej nie bylo, to bym się też martwila i martwie się i tak. I powiedzialam sobie ze ide dopiero jak będzie duża szansa na serduszko. I ide jak skończę 7 tydzień, tj 21.05. Korci mnie, by robić znowu bete, ale co to zmieni. W poprz ciąży beta urosła mi do ponad 100tys w 10tyg, a zarodek nie rozwijał sie juz ze 3 tyg przynajmniej.
    Także Efcia, musimy uzbroić się w cierpliwość

Zofia8, efcia, mamatrojki80, Aasiula, moremi, Elfik, kkisia, gretka, chruszczow, megan8, Mega, stara.krycha, Parka lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie a co to moze byc ten "pierscionek"?

Aasiula, chruszczow lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Wytlumaczcie mi dlaczego daje sie acard jak jest krwiak ?
    Przeciez to na rozrzedzenie krwi jest tak ?
    No nie wiem, bo raz każą łykac, a raz przestać. Mi kazała przestać łykac acard jak krwiak się pojawił

Aasiula, efcia, chruszczow lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja też miałam ochotę iść do gina, ale co? Pęcherzyk przecież powinien być, a jakby nic wiecej nie bylo, to bym się też martwila i martwie się i tak. I powiedzialam sobie ze ide dopiero jak będzie duża szansa na serduszko. I ide jak skończę 7 tydzień, tj 21.05. Korci mnie, by robić znowu bete, ale co to zmieni. W poprz ciąży beta urosła mi do ponad 100tys w 10tyg, a zarodek nie rozwijał sie juz ze 3 tyg przynajmniej.
    Także Efcia, musimy uzbroić się w cierpliwość
    dziekuje dorbi <3
    tez myślalam o becie, ale skoro ona moze rosnąc przy nieprawidlowosciach, to ja sobie odpuszcze
    ok cierpliwosc ;-)

Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia za te 41 cykli starań musi być nagroda :-) myśl pozytywnie, trzymam za Was kciuki :-)

efcia, Aasiula, dorbie, Zofia8, kkisia, Elfik, Sabina, chruszczow, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No nie wiem, bo raz każą łykac, a raz przestać. Mi kazała przestać łykac acard jak krwiak się pojawił
    ?????????? a ja mam brać, juz nic nie rozumiem

Aasiula, chruszczow lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No ja Ci powiem, że mi się wierzyć w to nie chce, a przez historię zasłyszane od innych myślę, że to jest zbyt piekne, zeby trwało..

nie bój, nie bój, wyłączą ci...;)

(dzień pieszego pasażera) :)

mamatrojki80, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, a Ty nadal bierzesz luteinę?

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wydaje mi się, ze chodzi o trofoblast, widac takie gestsze wokół pecherzyka, to na pewno trofoblast.

Aasiula, Elfik, Zofia8, chruszczow lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Zle jesz kobieto. Mówię Ci topinambur ;)

myslałam, że to się sieje na paszę dla jeleni...
    :P

moremi, mamatrojki80, Aasiula, kkisia, kapturnica, SolarPolar, chruszczow lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Zosiu myśle ze chodzilo o zarodek, bo pokazal mi pecherzyk i powiedzial: a tu "pierścionek"

chruszczow lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Pierścionek to jest ciałko żółte z widocznym zarodkiem. U mnie też na tym etapie było podobnie (dopiero pojawiło się serduszko, ale to musiałby mieć ten lekarz suber sprzęt).
    Nawet mówi się o pierścionku z brylantem ;-)

Acard daje się, żeby krew nie krzepła, bo właśnie przy krzepnięciu i słabych przepływach tworzą się krwiaki. Acard pozwoli na wchłonięcie się krwiaka.

Efcia, oszczędzaj się i się nie przejmuj.
    U mnie też w szpitalu mówili, że to 13 tydzień. Jedni mówią tak, a inni wspak ;-)

efcia, dorbie, Elfik, kkisia, Aasiula, BISCA, gretka, Arwena, Zofia8, macduska, Sabina, chruszczow, Simba, Reni lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie denerwuj mnie tym piatkiem. Piatek dopiero jutro, to znaczy jeszcze jedno poranne zmartwychwatanie. Bo ja qrwa rano nie wstaje, o nie. Ja z martwych wstaje!
    Sie witam.
    Oooo, cuś jak ja ;)
    Witam wieczorem, padam na pysk, strasznie intensywny dzien miałam w robocie, jeszcze jutro...
    Wracam do czytania :)

Elfik, BISCA, Aasiula, gretka, stara.krycha lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi dziekuje <3

Aasiula, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ?????????? a ja mam brać, juz nic nie rozumiem
    Wiesz, on działa przeciwpłytkowo, także przeciwzakrzepowo również, nie wiem czy tu nue chodzi o to, by zapobiegać malutkim skrzeplinom w okolicy trofoblastu, by było lepsze odżywienie. Tak sobie dedykuję. Ale nie wiem jaki jest tu mechanizm, naprawdę nie znam się na tyle na położnictwie, by się wypowiadać.

efcia, Elfik, Aasiula, moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra uspokoiłyście mnie :-)
    lece na urodziny do mojej mamci, bede wieczorkiem

Aasiula, moremi, gretka, Zofia8, chruszczow, megan8 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiesz, on działa przeciwpłytkowo, także przeciwzakrzepowo również, nie wiem czy tu nue chodzi o to, by zapobiegać malutkim skrzeplinom w okolicy trofoblastu, by było lepsze odżywienie. Tak sobie dedykuję. Ale nie wiem jaki jest tu mechanizm, naprawdę nie znam się na tyle na położnictwie, by się wypowiadać.

Ponawiam pytanie do Ciebie Dorbie, bierzesz jeszcze luteine?

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Pierścionek to jest ciałko żółte z widocznym zarodkiem. U mnie też na tym etapie było podobnie (dopiero pojawiło się serduszko, ale to musiałby mieć ten lekarz suber sprzęt).
    Nawet mówi się o pierścionku z brylantem ;-)

Acard daje się, żeby krew nie krzepła, bo właśnie przy krzepnięciu i słabych przepływach tworzą się krwiaki. Acard pozwoli na wchłonięcie się krwiaka.

Efcia, oszczędzaj się i się nie przejmuj.
    U mnie też w szpitalu mówili, że to 13 tydzień. Jedni mówią tak, a inni wspak ;-)
    Dzieki Morka za wyjasnienie :)

moremi, chruszczow, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Zosiu myśle ze chodzilo o zarodek, bo pokazal mi pecherzyk i powiedzial: a tu "pierścionek"
    No, tak pierscionek ma oczko :-)
    Na tym zdjęciu dobrze nue widac, bo to jest obraz w dwóch płaszczyznach, wtstarczy milimetr przesunac głowice i ciałko żółte może byc widoczne

Aasiula, moremi, chruszczow, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ponawiam pytanie do Ciebie Dorbie, bierzesz jeszcze luteine?
    Tak, cały czas od 3 dpo.

‹‹ 9145 9146 9147 9148 9149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ