X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Tak, zaczęła niedawno (oprócz tego, co mówiła wcześniej), jakby jej tama puściła nagle. Dosłownie w ciągu tygodnia od dźwięków małpopodobnych i paru słów typu mama, tata, baba, daj, NIE, przeszła do jeść, pić, kask, gorące, duże, chodź. Oczywiście na razie tylko ja rozumiem ją zawsze, tata często a dziadkowie bywa :) Ale z każdym dniem te jej słowa przypominają coraz bardziej prawdziwe słowa i jest ich więcej i więcej. Ale przede wszystkim zmieniła się "psychologia" słów. Nie wiem, jak to określić... Małgosia wyodrębnila siebie (ja, moje, sama), potrafi precyzyjnie wyrazić swoje potrzeby (to znaczy nie papla "daj" na byle co, tylko konkretnie wie, czego chce), podejmuje próby wpływania na świat za pomocą słowa (na przykład chce, żebyśmy wykonali jakąś konkretną czynność). Odkrywa komunikację werbalną :)
    Pokazuje i mówi ile ma lat, pokazuje ilość przedmiotów od 1-3, litery zna tyle, co ją nauczyłam, zanim nie przeczytałam, że to szkodliwe i jej ścieżki w mózgu przerobi na złe i potem nie będzie umiała "kreatywnie" czytać :P

Za dwa tygodnie kończy 2 lata.

super
    to jest starsza od mojej o 7 miesięcy

Krakonka lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Na suchy kaszel jest np. Sinecod, Stodal, Herbapect... acc i flegamina, mucosolvan mają pomóc pozbyć się wydzieliny, flegmy (której Ty nie masz), działają wykrztuśnie i pewnie dlatego zaogniają Twój suchy kaszel.

Mokry kaszel słychać, jest taki "ciężki", czasem słychać jak flegma furczy w oskrzelach...

ACC i Flegamina Ci nie pomogą na suchy kaszel, a faszerowanie się syropami na kaszel dla śluzu nie będę komentować bo wyjdę na jędzę ;-)

Stodal i sinecod też mam. To wrócę do siemienia i odstawię wykrztuśne. To siemię to mnie w ciąże na razie nie zaszło, ale dobrze mi na przewód pokarmowy robi, na zespól jelita drażliwego. I jest przyjemne w piciu :)

moremi lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Stodal i sinecod też mam. To wrócę do siemienia i odstawię wykrztuśne. To siemię to mnie w ciąże na razie nie zaszło, ale dobrze mi na przewód pokarmowy robi, na zespól jelita drażliwego. I jest przyjemne w piciu :)

Na kaszel też pomoże bo powleka błony śluzowe gardła i nawilża. To lepsze bo naturalne jednak :-)

Krakonka, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Ja dzisiaj zaszalałam zakupowo, kupiłam sobie torebkę, sukienkę, koszule nową do pracy i buty. Wszystko wożę w bagażniku i teraz będę po kolei wnosić do domu, bo jak wlezę naraz z tymi torbami to M nie będzie miał wesołej miny :-)

Powtorzylam mojemu. Mowi zeby nie czytac mu takich rzeczy, bo on nie chce tych naszych sztuczek znac, bo sie denerwuje. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:38

Krakonka, moremi, macduska, Zofia8, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, że od dwóch tygodni, albo nawet więcej, nadal nie jem mąki :) I jest ok. Nie brakuje mi w zasadzie. Robię sobie te chrupkie, robię te bez mąki, z samymi nasionami i dają radę.
    Jem więcej ziemniaków za to, ale nie tyle, ile sie obawiałam, bo jednak niechęć do obierania przewyższa uwielbienie dla kartofelków w każdej postaci :) Więcej strączkowych mi wchodzi, jakąś taką ochotę poczułam, za to mięso gorzej, niż zwykle, a zwykle to tak sobie. A to nie za dobrze przy moich kłopotach z żelazem. Suplementuję chelaferem, bo to jeden z dwóch preparatów, który znoszę i witaminami z grupy B.
    Ale nie chudnę :/ Nie mam co prawda wagi, ale po spodniach widzę, że nie. Do ruchu jeszcze nie dojrzałam - od 5 tygodni, przez tę chorobę, jestem słaba, jak mucha. Mam zadyszkę po 3 krokach i kręci mi się w głowie.
    Spróbuję się przejść na spacer w łikend, zeby się rozruszac, bo od poniedziałku żłobek :)

megan8, Simba, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to mój jest jakiś inny... cały czas mnie namawia zebym sobie coś kupiła :-) a mnie ciuchy i inne fatałaszki średnio kręcą... wolę coś do domu kupić :-)

Simba, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do wygrzanego wyra, wkurzyć chłopa zimnymi stopami ;-) dobranoc.

ComeToMeBaby, Magdala, Aasiula, moremi, Mega, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja się nie łamię, ja tak samo jak Wy walczę o swoje marzenia, tylko muszę się bardziej starać
    jest fajnie, jesteście wszystkie kochane ale chciałabym żebyśmy się wszystkie lubiły razem z kopytami, a nie tylko do tego miejsca, gdzie jesteśmy takie same
    pewnie to wina internetu, moja wina że nie umiem wam wyjaśnic dobrze o co mi chodzi, ale wierzę że się uda i nie będzie podziałów między nami
    No co Ty.
    Trzeba sie nauczyc kochac pomimo roznic. Pacz.
    Polar jako ajatollah laktacyjny i zwolenniczka spania z dzieckiem do matury a jak ja kocham :)

megan8, Krakonka, moremi, paszczakin, Aasiula, macduska, Mega, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    dzięki już mi lepiej
    ale ja nie breżniew
    Ale siara!
    Jestem blonynkom. Pomylilam ich :)

megan8, moremi, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sadło borsuka jest ok - mnie pomaga - choć ohydztwo takie, że szok...
    To na kanapki? ;)

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale forum dla mnie.
    Wlasnie przegadalam dwie godziny na skype z moja promotorka od pracy magisterskiej. Moja ukochana Pani Profesor z UJ. Tesknie za nia i za Krakowem :(

moremi, Krakonka, Aasiula, macduska, Zofia8, Mega, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Cale forum dla mnie.
    Wlasnie przegadalam dwie godziny na skype z moja promotorka od pracy magisterskiej. Moja ukochana Pani Profesor z UJ. Tesknie za nia i za Krakowem :(

Przyjedź :)

Simba lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoskaaaa!
    O takie ciasto dzisiaj zrobilam. Patrz jak sie staram zyc zdrowo i po Boziemu
    http://whiteplate.com/2015/04/wiosenna-rewolucja-na-talerzu/
    Jest calkiem niezle.

Aasiula, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Przyjedź :)
    Jejuuuu Ty tez z Kraka! No tak. O ja gupia.
    Mieszkalam kiedys 1,5 roku na ul. Jozefa. To byly piekne czasy. Happy hour w Le Scandale, kanapeczki i kawa w Loch Camelot. Na emeryturze na pewno tam zamieszkam. A wczesniej wezme slub w Kosciele Mariackim :)

moremi, Krakonka, Mega, Bozia3, anna maria, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jejuuuu Ty tez z Kraka! No tak. O ja gupia.
    Mieszkalam kiedys 1,5 roku na ul. Jozefa. To byly piekne czasy. Happy hour w Le Scandale, kanapeczki i kawa w Loch Camelot. Na emeryturze na pewno tam zamieszkam. A wczesniej wezme slub w Kosciele Mariackim :)

Na emeryturze? To miasto dla młodych :) Dla emerytów nie ma tu udogodnien architektonicznych. Toteż zaczekaj, aż chłopaki będą chodzić, bo z wózkiem po chodniku nie przejdziesz :)
    A ślub lepiej u Franciszkanów, w Mariackim na okrągło turyści, zero atmosfery :)

ComeToMeBaby, kapturnica lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotrwałam do jutra :) Idę pooglądać tv.
    Dobranoc, jeśli jeszcze nie śpicie :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Życie - czyt. mąż - czasem jest wredne :/
    Dzisiaj nie ma mowy o obiedzie. Niech se sam gotuje.

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć.
    Życie - czyt. mąż - czasem jest wredne :/
    Dzisiaj nie ma mowy o obiedzie. Niech se sam gotuje.
    Bry ;)
    Ja tak mialam pare dni temu , myslalam że walne go w łeb :/
    Milej soboty drogie Panie :)

Mega lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam znow z gieldy piekne kwiaty dzis byly :)

mamatrojki80, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze na tarasie slonce pięknie swieci
    Kawa pachnie i wszedzie kwiaty :)
    Rodzinka spi , a Ja delektuje sie chwila
    Powiem wam JESTEM SZCZESLIWA :)

Simba, macduska, mamatrojki80, Zofia8, moremi, gretka, ComeToMeBaby, Sabina, Mega, Margolcia88, Magdala, Krakonka, BISCA, efcia, anna maria, stara.krycha, Dziobak, megan8, SolarPolar, Arwena, malgos741, Parka, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 9178 9179 9180 9181 9182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ