35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakonka wrote:Tak, zaczęła niedawno (oprócz tego, co mówiła wcześniej), jakby jej tama puściła nagle. Dosłownie w ciągu tygodnia od dźwięków małpopodobnych i paru słów typu mama, tata, baba, daj, NIE, przeszła do jeść, pić, kask, gorące, duże, chodź. Oczywiście na razie tylko ja rozumiem ją zawsze, tata często a dziadkowie bywa
Ale z każdym dniem te jej słowa przypominają coraz bardziej prawdziwe słowa i jest ich więcej i więcej. Ale przede wszystkim zmieniła się "psychologia" słów. Nie wiem, jak to określić... Małgosia wyodrębnila siebie (ja, moje, sama), potrafi precyzyjnie wyrazić swoje potrzeby (to znaczy nie papla "daj" na byle co, tylko konkretnie wie, czego chce), podejmuje próby wpływania na świat za pomocą słowa (na przykład chce, żebyśmy wykonali jakąś konkretną czynność). Odkrywa komunikację werbalną
Pokazuje i mówi ile ma lat, pokazuje ilość przedmiotów od 1-3, litery zna tyle, co ją nauczyłam, zanim nie przeczytałam, że to szkodliwe i jej ścieżki w mózgu przerobi na złe i potem nie będzie umiała "kreatywnie" czytać
Za dwa tygodnie kończy 2 lata.
super
to jest starsza od mojej o 7 miesięcy
Krakonka lubi tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Na suchy kaszel jest np. Sinecod, Stodal, Herbapect... acc i flegamina, mucosolvan mają pomóc pozbyć się wydzieliny, flegmy (której Ty nie masz), działają wykrztuśnie i pewnie dlatego zaogniają Twój suchy kaszel.
Mokry kaszel słychać, jest taki "ciężki", czasem słychać jak flegma furczy w oskrzelach...
ACC i Flegamina Ci nie pomogą na suchy kaszel, a faszerowanie się syropami na kaszel dla śluzu nie będę komentować bo wyjdę na jędzę
Stodal i sinecod też mam. To wrócę do siemienia i odstawię wykrztuśne. To siemię to mnie w ciąże na razie nie zaszło, ale dobrze mi na przewód pokarmowy robi, na zespól jelita drażliwego. I jest przyjemne w piciumoremi lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Stodal i sinecod też mam. To wrócę do siemienia i odstawię wykrztuśne. To siemię to mnie w ciąże na razie nie zaszło, ale dobrze mi na przewód pokarmowy robi, na zespól jelita drażliwego. I jest przyjemne w piciu
Na kaszel też pomoże bo powleka błony śluzowe gardła i nawilża. To lepsze bo naturalne jednak
Krakonka, moremi lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Ja dzisiaj zaszalałam zakupowo, kupiłam sobie torebkę, sukienkę, koszule nową do pracy i buty. Wszystko wożę w bagażniku i teraz będę po kolei wnosić do domu, bo jak wlezę naraz z tymi torbami to M nie będzie miał wesołej miny
Powtorzylam mojemu. Mowi zeby nie czytac mu takich rzeczy, bo on nie chce tych naszych sztuczek znac, bo sie denerwuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:38
Krakonka, moremi, macduska, Zofia8, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Pochwalę się, że od dwóch tygodni, albo nawet więcej, nadal nie jem mąki
I jest ok. Nie brakuje mi w zasadzie. Robię sobie te chrupkie, robię te bez mąki, z samymi nasionami i dają radę.
Jem więcej ziemniaków za to, ale nie tyle, ile sie obawiałam, bo jednak niechęć do obierania przewyższa uwielbienie dla kartofelków w każdej postaciWięcej strączkowych mi wchodzi, jakąś taką ochotę poczułam, za to mięso gorzej, niż zwykle, a zwykle to tak sobie. A to nie za dobrze przy moich kłopotach z żelazem. Suplementuję chelaferem, bo to jeden z dwóch preparatów, który znoszę i witaminami z grupy B.
Ale nie chudnęNie mam co prawda wagi, ale po spodniach widzę, że nie. Do ruchu jeszcze nie dojrzałam - od 5 tygodni, przez tę chorobę, jestem słaba, jak mucha. Mam zadyszkę po 3 krokach i kręci mi się w głowie.
Spróbuję się przejść na spacer w łikend, zeby się rozruszac, bo od poniedziałku żłobekmegan8, Simba, moremi lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
chruszczow wrote:ja się nie łamię, ja tak samo jak Wy walczę o swoje marzenia, tylko muszę się bardziej starać
jest fajnie, jesteście wszystkie kochane ale chciałabym żebyśmy się wszystkie lubiły razem z kopytami, a nie tylko do tego miejsca, gdzie jesteśmy takie same
pewnie to wina internetu, moja wina że nie umiem wam wyjaśnic dobrze o co mi chodzi, ale wierzę że się uda i nie będzie podziałów między nami
Trzeba sie nauczyc kochac pomimo roznic. Pacz.
Polar jako ajatollah laktacyjny i zwolenniczka spania z dzieckiem do matury a jak ja kochammegan8, Krakonka, moremi, paszczakin, Aasiula, macduska, Mega, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
-
Cale forum dla mnie.
Wlasnie przegadalam dwie godziny na skype z moja promotorka od pracy magisterskiej. Moja ukochana Pani Profesor z UJ. Tesknie za nia i za Krakowem
moremi, Krakonka, Aasiula, macduska, Zofia8, Mega, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Przyjedź
Mieszkalam kiedys 1,5 roku na ul. Jozefa. To byly piekne czasy. Happy hour w Le Scandale, kanapeczki i kawa w Loch Camelot. Na emeryturze na pewno tam zamieszkam. A wczesniej wezme slub w Kosciele Mariackimmoremi, Krakonka, Mega, Bozia3, anna maria, megan8, kkisia lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Jejuuuu Ty tez z Kraka! No tak. O ja gupia.
Mieszkalam kiedys 1,5 roku na ul. Jozefa. To byly piekne czasy. Happy hour w Le Scandale, kanapeczki i kawa w Loch Camelot. Na emeryturze na pewno tam zamieszkam. A wczesniej wezme slub w Kosciele Mariackim
Na emeryturze? To miasto dla młodychDla emerytów nie ma tu udogodnien architektonicznych. Toteż zaczekaj, aż chłopaki będą chodzić, bo z wózkiem po chodniku nie przejdziesz
A ślub lepiej u Franciszkanów, w Mariackim na okrągło turyści, zero atmosferyComeToMeBaby, kapturnica lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Siedze na tarasie slonce pięknie swieci
Kawa pachnie i wszedzie kwiaty
Rodzinka spi , a Ja delektuje sie chwila
Powiem wam JESTEM SZCZESLIWASimba, macduska, mamatrojki80, Zofia8, moremi, gretka, ComeToMeBaby, Sabina, Mega, Margolcia88, Magdala, Krakonka, BISCA, efcia, anna maria, stara.krycha, Dziobak, megan8, SolarPolar, Arwena, malgos741, Parka, kkisia lubią tę wiadomość