X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Mokry ten kaszel masz, że wykrztuśne leki bierzesz?

Biorę w celu zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że obejdzie się bez udziału męża ;P
    Kaszel mam suchy, z głębu duszy. Coś mnie łaskocze w środku i pobudza do kaszlu, ale ciągle jest suchy. Mam nadzieję, że po tych lekach się rozmoczy i wreszcie przejdzie.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Szkodzą kremy, np retinoidami -powodują poronienia, szkodzą kremy z kwasami i sama piszesz że musiałas odstawić bimaprost.
    Ale ja nie o tym, nie o to mi chodzi.
    Ja nie mowię dziewczynom które nigdy tego nie przeżyły co ja, że mają odstawić to czy tamto, bo ja wiem że one zajdą i donoszą.
    To Wy zrozumcie cudzą rozpacz i brak poczucia kontroli nad sytuacją i to, że robiąc co robię czuję się lepiej, nawet jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Nie wiem ile jeszcze będę miała "szans" od losu, może ostanią i chcę mieć poczucie że wszystko zrobiłam, wszystko.

Chruszczu super to ujelas.

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sadło borsuka jest ok - mnie pomaga - choć ohydztwo takie, że szok...

W jakim sensie ohydztwo? Da się to jakoś ułagodzić? Pić na cukrze popijać czymś, mieszać z czymś?
    Dla mnie już sama wizja borsuczego tłuszczu jest odstręczająca, a jeszcze to pić... Ale będę, bo nic mi nie pomaga.
    A jak pomoże, pójdę do tej znachorki, żeby mnie w ciąże zaszła :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A czy ja sie dowiem, co z ta wysypka po trzydniowce??

Może to zwykłe uczulenie na coś? Proszek? Jedzenie? Smarowidło?

Dziobak lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Co musiałam odstawić?
    Chruszczu, ale stosuj co chcesz. Tylko nie pisz o rozpaczy, bo chujowo się czuję, że przeżyłam trzy poronienia i nie pogrążyłam się.
    Działaj i nie płacz. Ciesz się życiem :-) warto

"chcę mieć poczucie że wszystko zrobiłam, wszystko" to glowne przeslanie wypowiedzi Chrusczu a nie to, kto i jak przezywa poronienia.

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Biorę w celu zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że obejdzie się bez udziału męża ;P
    Kaszel mam suchy, z głębu duszy. Coś mnie łaskocze w środku i pobudza do kaszlu, ale ciągle jest suchy. Mam nadzieję, że po tych lekach się rozmoczy i wreszcie przejdzie.

Suchy kaszel zapijasz syropem wykrztuśnym i zagryzasz tabletkami na kaszel?
    To acc i Flegamina na śluz w pochwie niby? :-)

Odstaw te leki wykrztuśne na kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:00

kapturnica lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos znachorów, mam koleżanki, które nie mogły zajść, donosić, roniły itp i twierdzą, że udało się dzięki znachorowi. Oczywiście wcześniej parę lat się leczyły u medyków dyplomowanych. I nie są przesądne.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski karaluchy pod poduchy ;)

anna maria, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A czy ja sie dowiem, co z ta wysypka po trzydniowce??

no dobiłam dopiero do tej strony ...

tak około tygodnia moja mała miała wysypkę 4,5 dni

Dziobak lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Suchy kaszel zapijasz syropem wykrztuśnym i zagryzasz tabletkami na kaszel?
    To acc i Flegamina na śluz w pochwie niby? :-)

Odstaw te leki wykrztuśne na kilka dni.

Ale biore je dopiero od wczoraj. A na śluz, owszem.
    One działają wykrztuśnie? Myślałam, że pomagają wykrztuszać, ale w sensie rozmakania, a nie wzmagania odruchu?

anna maria lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam od 3 dni krtaniowy kaszel i mam taki ucisk w okolicy krtani, może ten wirus tak ewoluuje? od przeziębienia do kaszlu...

Mama3 a co Ci laryngolog powiedzial? chyba to przegapilam...

Zofia8
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chruszczow ile masz lat ?

201407014965.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, som zdjecia? ;)

Bo spaaaac mi sie chce przeogromne...

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć.
    To ja też kosmetyczno-higienicznie :)
    Małgosia wkroczyła w kolejny etap. Jest zdecydowanie bardziej komunikatywna i interesują ją róznice, podobienstwa, przestała kopiować dorosłych, zaczęła nakłaniać do wspólnego robienia tego samego, no wiecie. Nie żaden ofiacjalny, etap, po prostu widzę pewną zmianę.
    Od zarania kąpaliśmy się razem, czasem we 3, czasem któreś z nas z nią. Od jakiegoś czasu ja nie miałam okazji, ale dzisiaj zabrałam ją pod prysznic, żeby wzdrożyć kolejny punkt mojego planu rozwojowego (chcę ją nauczyć samodzielnego zasypiania, oswoić z wc/nocnikiem, przekonac do prysznica zamiast wanienki itp). No i dzisiaj moja córka mnie "zapytała", dlaczego nie ma takich piersi, jak ja :) Obiecałam, że też będzie miała duże i to ładniejsze :) Zresztą mój biust już od jakiegoś czasu fascynował ją w odniesieniu do siebie, bo zaglądała i pokazywała :)
    Ja nie mam nic przeciwko, żeby się z nią kąpać nadal, uważam, że to nic złego.
    Ale chcialabym poznać Waszą opinię. Wiem, że większośc ma duże dzieci, albo bardzo malutkie, ale zdanie pewnie macie na temat golizny rodzinnej :)
    Do kiedy kąpać się z dzieckiem? Czy płeć dziecka i kąpiecego się ma znaczenie? Czy w ogóle ustalać jakąś granicę czy to się samo rozwiąże?
    Z synem było inaczej, męża miałam innego, nie kąpaliśmy się z dzieckiem :) Ale Syn sam w pewnym wieku oświadczył, że będzie się mył sam.
    Co sądzicie?

Krakonka to mała już mówi ?? dużo??

ja z tych co prysznic wolą
    z synami się nie kąpałam
    z małą też tego nie robię , nieraz nie mam wyboru jak jestem po aerobiku i ona wyje ,to biorę ją ze sobą ,ja się myję ,ona na razie interesuje się wodą ...
    ale drażni mnie to

w łazience lubię być sama
    nie lubię jak mi ktoś paraduje w gaciach (mój mąż! ) ,to nieestetyczne

pamiętam jak byłam -nastką moja mama miała zwyczaj chodzić w koszulce i gaciach i jeszcze bez stanika , ohyda

Krakonka, Bozia3 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma ,doktorka tez miala dac slubne i sie doczekac nie moge :-)
    Mega wrote:
    OK, som zdjecia? ;)

Bo spaaaac mi sie chce przeogromne...

Mega lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam Pulneo - w domu i w sieci :) Dzisiaj nie będę już mmieszała, ale sobie wezmę od jutra.
    Jeśli chodzi o apteczkę, to jestem gotowa na apokalipsę :) "Fallout" posiadania męża hipochondryka i teściowej hipochondryczki-lekarki :)

anna maria lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja nadrobiłam.W sferze kąpieliz dzieciem i nagości.Jak byl maly to czasem
    zdarzało mi sie z nim kompac ale tak maks do 2giego roku.Moj mąż nie czuł takiej ochoty , moze sie bal ze mu cos zrobi XD Ani ja ani moj malz nie czulismy potrzeby kąpania sie z nim za czesto .Nie mamy problemu z chodzeniem w bieliznie po domu i nawet żartowania sobie ,ze cos mu tam rosnie/uroslo itp. Ale jesli chodzi o nagosc to jak sie ktores z nas kapie to drugie nie wchodzi a jesli musi puka i czeka az ktos wyrazi zgode na wejscie.Byc moze jakby byla dziewczynka miala bym inne podejscie do tematu .
    Takze u nas jakos naturalnie samoz siebie wychodzilo ,ze intymne czesci ciala sie raczej zakrywa ,a on sam jakos dosc szybko poczul ,ze nie chce paradowac z dzwonkiem na wierzchu 8)
    Jak sie urodzi drugi dziec to pewnie czasem sie go wezmie do wanny na wspolna kąpiel ale raczej na zasadzie rozrywki a nie takiej prawdziwej kąpieli i umycia sie 8)

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ale biore je dopiero od wczoraj. A na śluz, owszem.
    One działają wykrztuśnie? Myślałam, że pomagają wykrztuszać, ale w sensie rozmakania, a nie wzmagania odruchu?

Na suchy kaszel jest np. Sinecod, Stodal, Herbapect... acc i flegamina, mucosolvan mają pomóc pozbyć się wydzieliny, flegmy (której Ty nie masz), działają wykrztuśnie i pewnie dlatego zaogniają Twój suchy kaszel.

Mokry kaszel słychać, jest taki "ciężki", czasem słychać jak flegma furczy w oskrzelach...

ACC i Flegamina Ci nie pomogą na suchy kaszel, a faszerowanie się syropami na kaszel dla śluzu nie będę komentować bo wyjdę na jędzę ;-)

kapturnica, Krakonka, Mega, stara.krycha, Reni lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Może to zwykłe uczulenie na coś? Proszek? Jedzenie? Smarowidło?
    Chyba nie. Mial dokladnie 3 dni goraczki wczesniej.

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Krakonka to mała już mówi ?? dużo??

Tak, zaczęła niedawno (oprócz tego, co mówiła wcześniej), jakby jej tama puściła nagle. Dosłownie w ciągu tygodnia od dźwięków małpopodobnych i paru słów typu mama, tata, baba, daj, NIE, przeszła do jeść, pić, kask, gorące, duże, chodź. Oczywiście na razie tylko ja rozumiem ją zawsze, tata często a dziadkowie bywa :) Ale z każdym dniem te jej słowa przypominają coraz bardziej prawdziwe słowa i jest ich więcej i więcej. Ale przede wszystkim zmieniła się "psychologia" słów. Nie wiem, jak to określić... Małgosia wyodrębnila siebie (ja, moje, sama), potrafi precyzyjnie wyrazić swoje potrzeby (to znaczy nie papla "daj" na byle co, tylko konkretnie wie, czego chce), podejmuje próby wpływania na świat za pomocą słowa (na przykład chce, żebyśmy wykonali jakąś konkretną czynność). Odkrywa komunikację werbalną :)
    Pokazuje i mówi ile ma lat, pokazuje ilość przedmiotów od 1-3, litery zna tyle, co ją nauczyłam, zanim nie przeczytałam, że to szkodliwe i jej ścieżki w mózgu przerobi na złe i potem nie będzie umiała "kreatywnie" czytać :P

Za dwa tygodnie kończy 2 lata.

moremi, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9177 9178 9179 9180 9181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ