X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Simbaaaaa,Reniek :) dzie jestescie ,znow bedzie marudzenie ze nie widziały :)
    Ja tez nie widziałam, niektóre tu pracują ;) kto daje zdjecia w dzien roboczy w południe, he?
    Prosze o powtórkę, gdzieś za godzine, bo nadrabiam dzisiejsza wasza produkcje :)
    Plissssss!!!

Simba, Magdala, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    historia jest krótka, mogę ją zawrzeć w trzech słowach
    jestem sama, nie mam dzieci i jest mi niedobrze
    Rejs... Rozplynelam sie!

chruszczow, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja pierdole
    za chwile sie okaze ze tu wiecej takich kwiatkow ;)

Ja nie podczytywalam
    ujawnilam sie odrazu
    a pozniej w miedzyczasie przeczytalam wszystko od poczatku :)
    O, to dokładnie jak ja ;)

kkisia lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak ja mam za to weza w kieszeni jesli chodzi o ciuchy, szlag mnie trafia jak widze ceny w h&m, gapie czy zarze bo wiem ile one naprawde kosztuja. Wiec jakos nie moge sie z tym pogodzic a poza tym wybor dla grubasow maly wiec garderobe mam uboga,

Dziobak, moremi, megan8, Magdala, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Gdyby nie to ,że Krycha mnie wsypała to nadal bym milczała.
    Wracam do domu ok 18 . Potem obiad i inne prace domowe, więc ciężko mi znaleźć czas na forum . Dziś wyjątkowo jestem wcześniej w domu i szukając przepisu na obiad weszłam tutaj .
    Mogę uczęszczać do tej szkoły zaocznie lub eksternistycznie ?
    Dasz radę ;)

moremi, chruszczow lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja też używam arganowy na końcówki włosów ale niestety nie mam go od brudnej baby, czy to znaczy że jest do bani?
    Nie. Chcialam tylko sie z postem przebic ;)

moremi, anna maria, Krakonka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No no no. Idziesz do Douglasa, kupujesz gabeczki do makijazu za 14.90 i masz nadzieje, ze pani do siateczki wrzuci cos jeszcze. I ze nie bedzie to ulotka reklamujaca 10 urodziny marketu...
    Jaka nadzieje?
    Robisz nadeta i naburmuszona mine, zadzierasz podbrodek, krecisz morda i mowisz bardzo wolno...mozeee byyym teeen kreeem sisleyaaaa sprobowalaaaa? Mam Diooor, Chaneeeeel, La Prairieeee i wieeee Paaaaani coooo? Nie sluuuzaaaa mi :)

moremi, macduska, ComeToMeBaby, mamatrojki80, Bozia3, anna maria, Dziobak, megan8, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    Szkodzą kremy, np retinoidami -powodują poronienia, szkodzą kremy z kwasami i sama piszesz że musiałas odstawić bimaprost.
    Ale ja nie o tym, nie o to mi chodzi.
    Ja nie mowię dziewczynom które nigdy tego nie przeżyły co ja, że mają odstawić to czy tamto, bo ja wiem że one zajdą i donoszą.
    To Wy zrozumcie cudzą rozpacz i brak poczucia kontroli nad sytuacją i to, że robiąc co robię czuję się lepiej, nawet jeśli to nie ma żadnego znaczenia. Nie wiem ile jeszcze będę miała "szans" od losu, może ostanią i chcę mieć poczucie że wszystko zrobiłam, wszystko.
    Co musiałam odstawić?
    Chruszczu, ale stosuj co chcesz. Tylko nie pisz o rozpaczy, bo chujowo się czuję, że przeżyłam trzy poronienia i nie pogrążyłam się.
    Działaj i nie płacz. Ciesz się życiem :-) warto

macduska, mamatrojki80, Simba, anna maria, kapturnica, paszczakin, Magdala, Aasiula, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    pono mocno przereklamowany
    a wiecie że to są nasiona przetrawione i wydalone z kupą jakiegoś miejscowego zwierzaka a tubylcy to potem zbierają i ładują w pazłotka :D
    Chyba w sreberka

anna maria lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    No ja kosmetykow "malowniczych" nie uzywalam - ostatnio poszalalam :-) , ale kremy od ok 1,5 roku - namowiona przez kolezanke - bo vichy mi wystarczaly - jednak jest duza roznica :-) w jakosci ale czy mi one zakonserwuja mlodosc? Mmoja tesciowa na nivea cale zycie i cera ma piekna.
    Vichy dla mnie nienienie
    Jak cera piekna to i pozostanie.
    Poza tym duzo witaminy S

moremi, macduska lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    To ja też kosmetyczno-higienicznie :)
    Małgosia wkroczyła w kolejny etap. Jest zdecydowanie bardziej komunikatywna i interesują ją róznice, podobienstwa, przestała kopiować dorosłych, zaczęła nakłaniać do wspólnego robienia tego samego, no wiecie. Nie żaden ofiacjalny, etap, po prostu widzę pewną zmianę.
    Od zarania kąpaliśmy się razem, czasem we 3, czasem któreś z nas z nią. Od jakiegoś czasu ja nie miałam okazji, ale dzisiaj zabrałam ją pod prysznic, żeby wzdrożyć kolejny punkt mojego planu rozwojowego (chcę ją nauczyć samodzielnego zasypiania, oswoić z wc/nocnikiem, przekonac do prysznica zamiast wanienki itp). No i dzisiaj moja córka mnie "zapytała", dlaczego nie ma takich piersi, jak ja :) Obiecałam, że też będzie miała duże i to ładniejsze :) Zresztą mój biust już od jakiegoś czasu fascynował ją w odniesieniu do siebie, bo zaglądała i pokazywała :)
    Ja nie mam nic przeciwko, żeby się z nią kąpać nadal, uważam, że to nic złego.
    Ale chcialabym poznać Waszą opinię. Wiem, że większośc ma duże dzieci, albo bardzo malutkie, ale zdanie pewnie macie na temat golizny rodzinnej :)
    Do kiedy kąpać się z dzieckiem? Czy płeć dziecka i kąpiecego się ma znaczenie? Czy w ogóle ustalać jakąś granicę czy to się samo rozwiąże?
    Z synem było inaczej, męża miałam innego, nie kąpaliśmy się z dzieckiem :) Ale Syn sam w pewnym wieku oświadczył, że będzie się mył sam.
    Co sądzicie?

moremi, Simba, anna maria, Magdala, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    historia jest krótka, mogę ją zawrzeć w trzech słowach
    jestem sama, nie mam dzieci i jest mi niedobrze
    Tulic? Mysle ze w zwiazku z nickiem, mozemy cie pieszczotliwie nazywac Brewka :)

moremi, mamatrojki80, macduska, Bozia3, megan8, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sama nie jesteś, masz męża i pewnie się kochacie, a jak jest Ci niedobrze, to zrób kisiel. Kisiel jest dobry na wszystko ;-)
    I smakuje tak samo w obie strony :)

moremi, mamatrojki80, macduska, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jaka nadzieje?
    Robisz nadeta i naburmuszona mine, zadzierasz podbrodek, krecisz morda i mowisz bardzo wolno...mozeee byyym teeen kreeem sisleyaaaa sprobowalaaaa? Mam Diooor, Chaneeeeel, La Prairieeee i wieeee Paaaaani coooo? Nie sluuuzaaaa mi :)

Albo napisać do producenta o próbki. Przysyłają. Od Heleny Rubinstein dostawałam nawet tusze.
    Tyle że to dawno było, teraz używam innych kosmetyków :)

Dziobak lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć.
    Małgosia wkroczyła w kolejny etap. Jest zdecydowanie bardziej komunikatywna i interesują ją róznice, podobienstwa, przestała kopiować dorosłych, zaczęła nakłaniać do wspólnego robienia tego samego, no wiecie. Nie żaden ofiacjalny, etap, po prostu widzę pewną zmianę.
    Od zarania kąpaliśmy się razem, czasem we 3, czasem któreś z nas z nią. Od jakiegoś czasu ja nie miałam okazji, ale dzisiaj zabrałam ją pod prysznic, żeby wzdrożyć kolejny punkt mojego planu rozwojowego (chcę ją nauczyć samodzielnego zasypiania, oswoić z wc/nocnikiem, przekonac do prysznica zamiast wanienki itp). No i dzisiaj moja córka mnie "zapytała", dlaczego nie ma takich piersi, jak ja :) Obiecałam, że też będzie miała duże i to ładniejsze :) Zresztą mój biust już od jakiegoś czasu fascynował ją w odniesieniu do siebie, bo zaglądała i pokazywała :)
    Ale chcialabym poznać Waszą opinię. Wiem, że większośc ma duże dzieci, albo bardzo malutkie, ale zdanie pewnie macie na temat golizny rodzinnej :)
    Do kiedy kąpać się z dzieckiem? Czy płeć dziecka i kąpiecego się ma znaczenie? Czy w ogóle ustalać jakąś granicę czy to się samo rozwiąże?
    Z synem było inaczej, męża miałam innego, nie kąpaliśmy się z dzieckiem :) Ale Syn sam w pewnym wieku oświadczył, że będzie się mył sam.
    Co sądzicie?
    Jezu to za trudne po piwie 9 procentowym i ginie z tonikiem

moremi, Bozia3, Dziobak, Krakonka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ania jak Marcel ?
    Cudnie, dziś odkryłam dwie jedynki na dole które właśnie się wyrzynają a on jak na razie spokojniutki i uśmiechnięty :)

efcia, anna maria, Dziobak, Magdala, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chruszczow wrote:
    ja się nie łamię, ja tak samo jak Wy walczę o swoje marzenia, tylko muszę się bardziej starać
    jest fajnie, jesteście wszystkie kochane ale chciałabym żebyśmy się wszystkie lubiły razem z kopytami, a nie tylko do tego miejsca, gdzie jesteśmy takie same
    pewnie to wina internetu, moja wina że nie umiem wam wyjaśnic dobrze o co mi chodzi, ale wierzę że się uda i nie będzie podziałów między nami

A ja bardzo cenię to forum (w sensie babek) za różnice, tolerancje i zdrowe podejście do burzliwych dyskusji. To nie tak, że wszystkie lubie po równo, albo nie lubię tych, z którymi spieram, czy mamy rozbieżne zdania. W realu z każdą bym się zaznajomiła i chętnie spotykała, większość zaliczylabym do koleżanek, część do bliższych, a może nawet bym się zaprzyjaźniła z niektórymi :)
    Podoba mi się, że mimo czasem bardzo gorących dyskusji, potem wszystko wraca do dobrej normy.
    Każda miewa chwile zwątpienia, teraz czas na Ciebie (i na mnie :) ) i czasam otrzymuje współczucie, a czasem te wtredne pozbawione empatii fundują ochrzan ;P, ale i to i to wynika z chęci wsparcia, choć różnie okazywanego i nie zawsze dopasowanego do potrzebowskiej :)

moremi, Bozia3, efcia, megan8, Magdala, macduska, Aasiula, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka - ja się nigdy nie kąpałam nago z moimi dziećmi, ich ojcowie też nie. To ciekawe nawet, jak jest u innych. Dla mnie to nie jest do niczego potrzebne - nie rozumiem tego i nie wiem czemu ma służyć....Mogę się nago przebiec po domu, czy tam ktoś do mnie kuknie niezamkniętej w łazience - ale kąpać się nago z dziećmi? Mam okazję na basenie wspólnie się potulić w wodzie - ja w stroju i dziecko ubrane, czy na wakacjach w morzu....mnie to wystarczy. I w sumie nie chciałabym wspomnień, że jako dziewczynka spędzałam czas z gołym ojcem w wannie, czy tam z matką - ale może ja jakaś zacofana jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 22:24

mamatrojki80, Krakonka, megan8, kapturnica, macduska, Arwena, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma straszną ochotę napić się alkoholu. I powyżalać się :) Nawet ryzykują ochran :P
    Ja z tych, co piją raz na ruski rok i to malutko. Ale czuję potrzebę. Ogromną.
    Zwykle alkohol mi szkodzi na głowę - następnego dnia mam migrenę. Ale teraz jestem gotowa się poświęcić :) Tylko czy nie zaszkodzi mi bardziej w związku z thiocodinem? To znaczy czy nie zaszkodzi na coś innego, niż głowa :)
    Cyklem się nie musze jeszcze przejmować, bo wizyta u ginki dopiero za tydzień...

anna maria, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć.
    Co sądzicie?
    U nas jest tak że moje córki wchodzą do łazienki kiedy ja się kapię ( 16l. i 7,5l) i mi to nie przeszkadza bo jesteśmy kobietami. Do najstarszej raczej nie wchodzę żeby dać jej komfort przyzwyczajania się do swojego rozwijającego się ciała na spokojnie. Przy mężu ta najstarsza nigdy nie chodziła nago bo nie jest jego biol córką i uznaliśmy że to by było nie dobre dla niej. Długo trzeba było jej tłumaczyć że należy zakrywać swoje intymne części ciała. Ta młodsza wspólna, też nie paraduje z gołym tyłkiem po domu od mniej więcej 5 roku życia. Maż nie pomaga jej w kąpieli odkąd skończyła 1,5 roku, ja przejęłam ten obowiązek. Nie wchodzi też do łazienki kiedy są tam dziewczyny. Marcelem na razie zajmujemy się wspólnie ale on jest jeszcze maleńki. Potem to mąż przejmie kąpiele a ja też nie przejdę obok niego z gołym tyłkiem czy biustem. U nas to wszystko bardzo naturalnie wychodzi. Każdemu weszło w krew nie przechadzanie się po domu bez gaci. Nie jesteśmy zwolennikami golizny w domu. Jak jestem sama z mężem to czemu nie ale nie przy dzieciach.
    Dodam że my się z dziećmi nigdy nie kąpaliśmy i nie kąpiemy, jak dla mnie mało higieniczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 22:28

Bozia3, mamatrojki80, Heretyczka, Krakonka, megan8, Simba, macduska, Arwena lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 9175 9176 9177 9178 9179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ