35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kkisia wrote:Paszcza a ja w pijanym widzie widze aureole
kurde on odrazu swietym bedzie ?
hehe, nie zwrocilam uwagi, ze tak swiatlo padlo.. no mam nadzieje, ze swietym nie, bo do tego chyba trzeba byc duchownym, nie?
a my go nawet chrzcic nie zamierzamy..
Simba lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Poryczałam się znowu

Kompletnie mi już bije. Aż się zastanawiam, czy się dalej starać, bo po co dzieciom matka wariatka
Od początku dołka ryczę na widok każdej ciężarnej, dziecka z włąbokim wózku (w parasolce mam swoje: ) i dzieci na zdjęciach
Może to jakiś kryzys? Może każda STARA-czka to przechodzi? co?
Każda przechodzi tylko wróżnym stopniu.I mi zdarzało sie popłakac raz czy dwa jak nie wychodziło ..Ale myśle ,że zaglądanie do wózków z nieukrywaną zazdrościa zdarza sie każdej staraczce.
Krakonka, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:Poryczałam się znowu

Kompletnie mi już bije. Aż się zastanawiam, czy się dalej starać, bo po co dzieciom matka wariatka
Od początku dołka ryczę na widok każdej ciężarnej, dziecka z włąbokim wózku (w parasolce mam swoje: ) i dzieci na zdjęciach
Może to jakiś kryzys? Może każda STARA-czka to przechodzi? co?
ojej Krakonka, nie chcialam Cie denerwowac!Przepraszam! Ale przeciez ty masz swoja malutka, jeszcze nawet 2 lat nie ma!
kapturnica, Krakonka, ComeToMeBaby, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Krakonk, martwię się o ciebie. Omdlenia? Poważna sprawa przecież.
Toteż tylko tu się przyznaję
Nigdzie z tym nie pójdę, dopóki nie spróbuję zaciązyć w tym cyklu. I tak mąż mnie co kwadras do lekarza wysyła, bo ponoć kiepsko wyglądam.
Potem zrobię badania, może coś wyjdzie.
A może to tylko stres
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
paszczakin wrote:ojej Krakonka, nie chcialam Cie denerwowac!Przepraszam! Ale przeciez ty masz swoja malutka, jeszcze nawet 2 lat nie ma!
Ale to nie są nerwy
Mnie to tak rozczula!!!
paszczakin, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyno zobaczymy jak będzie bo kazała mi ginka przyjść po @ i zdecydować czy robimy ifkapturnica wrote:No napewno nic wesołego jak sie nie uaje..Ehh nie zazdroszcze samopoczucia. Ale może kolejny cykl będzie udany ??
ale if zależy od finansów niestety...
dorbie, Krakonka, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:hehe, nie zwrocilam uwagi, ze tak swiatlo padlo.. no mam nadzieje, ze swietym nie, bo do tego chyba trzeba byc duchownym, nie?
a my go nawet chrzcic nie zamierzamy..
Czyli nie ma ze mna tak zle
Ide dalej pic
Zamelduje sie jutro z domu
Mam nadzieje ze jak kac mnie w nocy obudzi to nadrobie calosc
bo tera mam problem z koordynacja oczy i mozg
nie potrafie ogarnac
Pa dl jutra
Arwena, gretka, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
Wiem ,ze dziewczyny na ivf pisaly ze koszty to okolo od500zl do3000tys za stymulacje i leki na 2faze.Arwena wrote:no zobaczymy jak będzie bo kazała mi ginka przyjść po @ i zdecydować czy robimy if
ale if zależy od finansów niestety...
To i tak znacznie mniejsze koszty dzieki refundacji czesci lekow
Krakonka, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

-
kapturnica wrote:Wiem ,ze dziewczyny na ivf pisaly ze koszty to okolo od500zl do3000tys za stymulacje i leki na 2faze.
To i tak znacznie mniejsze koszty dzieki refundacji czesci lekow
To nie aż tak źle, jak myślałam. 3 tys to jeszcze jakoś można zdobyć.
moremi lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnytak ale z rządówki a ja się nie kwalifikuje ze względu na moje niskie AMH ,tylko prywatnie i ten pakiet bo jest najkorzystniejszy ale w nim zdaje sie nie ma leków ujętych http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.htmlkapturnica wrote:Wiem ,ze dziewczyny na ivf pisaly ze koszty to okolo od500zl do3000tys za stymulacje i leki na 2faze.
To i tak znacznie mniejsze koszty dzieki refundacji czesci lekow -
kapturnica wrote:No dokladnie.Zwl jesli ktos ma mozliwosc podejscia do in vitro gdzies niedaleko swojego meisjca zameiszkania...
Fajnie, że już bardziej dostępne. Ja nie biorę pod uwagę, nawet inseminacja nie wchodzi juz w grę, ale sprawdzałam ceny i byly zaporowe (in vitro, bo inseminacja przystępniesza, tyle że chyba nie bardzo zwiększa szanse). 13-15 tys to już bardzo dużo, dla wielu bariera nie do pokonania, albo przynajmniej wiąże się z kredytem lub spłacaniem innych dlugów jakiś czas. A przecież wiadomo, że jak ciąża to też jakieś wydatki.
Chyba nie docianiałam tego programu rządowego.
Chyba nie docenia się, dopóki jest się z dala od problemu.Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
A kurcze no to troche zmienia postac rzeczyArwena wrote:tak ale z rządówki a ja się nie kwalifikuje ze względu na moje niskie AMH ,tylko prywatnie i ten pakiet bo jest najkorzystniejszy ale w nim zdaje sie nie ma leków ujętych http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html
Ale leki do stymulacji z tego co slyszalam to bez wzgl na to czy rządowe czy prywatnie sa refundowane.To zawsze coś ..
Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

-
Arwena wrote:tak ale z rządówki a ja się nie kwalifikuje ze względu na moje niskie AMH ,tylko prywatnie i ten pakiet bo jest najkorzystniejszy ale w nim zdaje sie nie ma leków ujętych http://www.gyncentrum.pl/artykuly/87-program-2-1-wyzsza-skutecznosc.html
To co tam jest za 14, u nas jest za 15200 z lekami.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013