X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, ale Ty naturalna urode masz :)

dorbie, mamatrojki80, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie ładna z Ciebie usmiechnieta od ucha do ucha panna młoda 8)

dorbie, mamatrojki80, efcia, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Dorbie, ale TY sliczna jestes!
    Bardziej byłam, jak już ;-) Teraz oczy zapadnięte, cienie pod oczami...znaki czasu...
    Ale dzięki :-)

MartaDidi, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, jaka laska! :)
    Marta, nie wiem czy dam rade nie zrec slodyczy. Ostatnio sa tu takie dobre ciacha brownies w Maku... Kuzwa, nie daje rady sie oprzec...

MartaDidi, dorbie, megan8, Mega, Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, piękna kobieta jesteś.

MartaDidi, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bardziej byłam, jak już ;-) Teraz oczy zapadnięte, cienie pod oczami...znaki czasu...
    Ale dzięki :-)

Nie prawda, widziałam fotkę z Sopotu, nawet pisałam, że młodo wyglądasz i naturalnie tak jak lubię :-)

BISCA, efcia, Iwone, dorbie, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbi- bylas sliczna panna mloda i takie szczescie od ciebie bija. Super.

MartaDidi, paszczakin, dorbie lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja tam się nie znam...to mój chłop chce przestrzeni.....:) ja zaproponuję trawkę, brzuski i hamak...:)
    straszcie mnie dalej, to się jeszcze wycofam....:)

Ja to tam nic nie chcialam mówić, bo myślalam, że Ty zapalona... Ja nawet lubię cośtam pogrzebać, miałam ok 40m2 ogródka (tyle co duży pokój) i zawsze był zarośnięty, mimo że miałam ogródek leśny, a trawę łąkową.
    Samo utrzymanie trawnika w ogródku 5-6 arowym to już duzy wydatek - koszenie, napowietrzanie, dosiewanie, nawadnianie (!!!), nie mówiąc o roślinach innych poza trawą. Skalniak wymaga sporo pracy, najpierw założenie, potem wygrzebywanie chwastów. Oczko... Łel... Jasne, założenie, ale potem czyszczenie, sadzenie.
    Wszystko jest super, jak się ma ekipę do zakładania i potem do pielęgnacji. U nas na osiedlu ludzie mają po 100m2 ogródków i ogromne zacięcie (siąsiadki ciągle coś grzebią), ale i tak ogrodnicy przychodzą :)
    Mnie chyba najbardziej przerazałyby koszty zakładania i utrzymania takiego ogrodu. Szczególnie w kontekście budowania domu (temat znam bardzo dobrze), kiedy założenia budżetowe z gory nalezy poszerzyć o 30%, a potem i tak wychodzi jeszcze 20% więcej :)
    Przyjaciółka ma niecale 15 arów, wydała na ogród więcej, niż na duży, luksusowy dom i wacale ten ogród nie wygląda super, bo dziewczyna zwyczajnie nie ma kiedy tego obrobić - pracuje na etacie, a w likendy faktycznie wstaje o 5 rano i zapyla do 20, dokąd nie padnie. Dodatkowo teść i mąż robią cięższe rzeczy.

I wcale nie chcę Cię Bozia straszyć, bo to nic strasznego. Po prostu wiem, jak to jest, kiedy o pewnych rzeczach ma się blade pojęcie i potem życie zaskakuje. Lepiej się przygotować :) Duży ogród to ogrom kasy, pracy, czasu. Ale wielka satysfakcja i przyjemność :)
    A skoro już macie taki kawał ziemi to część można przeznaczyć pod krzewy owocowe (porzeczki, agrest, maliny, borówka amerykanska) - mniej pracy i drzewka owocowe. Dzieci będą zachwycone, a nadmiary można przerobić. No i nie trzeba co roku się z tym bawić. (Tylko wcześniej pomyśleć o udogodnieniach, jak system nawadniający i odpowiednie odmiany).
    Nie przestraszaj się, przemyśl to od razu na początku, poczytaj, policz i wtedy będzie dobrze :)

Dziobak, Iwone, Zofia8, caffe, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, super zdjecia :)

dorbie lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dorbie, jaka laska! :)
    Marta, nie wiem czy dam rade nie zrec slodyczy. Ostatnio sa tu takie dobre ciacha brownies w Maku... Kuzwa, nie daje rady sie oprzec...
    przestan... kurde nie mogę foty zwycięskiej po treningu zapodac, zebys nie żarła... nie wchodzi mi z telefonu :-(

Dziobak, Mega, Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te chlejace, wypijcie lampke za niemogaca ;)
    U nas na kolacje salata z makaronem pelnoziarnistym, fasolka szparagowa, tunczykiem, pomidorami swiezonymi i suszonymi i Oliwa z oliwek.
    Latwo, szybko, zdrowo. Syn chuopa (to jest moj .... pasierb ?!?!?) niezadowolony, bo on by tylko czerwone krwiste steki wsuwal.Trudno, je co jest.

MartaDidi, Dziobak, mamatrojki80, kkisia, megan8, Simba, Mega, caffe, moremi, stara.krycha, macduska, anna maria lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema :)

Mam problem z nadrobieniem
    Impreza udana
    Chyba sie najabalam
    Mam nadzieje ze ostatni raz w tym roku ;)

paszczakin, ComeToMeBaby, mamatrojki80, gretka, MartaDidi, dorbie, BISCA, Simba, Mega, caffe, moremi, stara.krycha, macduska lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    przestan... kurde nie mogę foty zwycięskiej po treningu zapodac, zebys nie żarła... nie wchodzi mi z telefonu :-(
    Eee, wyobrazam sobie.
    Ja mam dzis reset, pokopalam troche w ogrodzie i mam spokojne sumienie, jutro skalpel wyzwanie. Cwicze co 2 dzien, jakos lenia mam ostatnio...

MartaDidi, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia opowiadaj :-D

kkisia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Siema :)

Mam problem z nadrobieniem
    Impreza udana
    Chyba sie najabalam
    Mam nadzieje ze ostatni raz w tym roku ;)

;) oby Kisiek, oby! ja przejme Twoja paleczke niedlugo- schlodzone biale wino w ogrodzie, mmmm...

MartaDidi, BISCA, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Eee, wyobrazam sobie.
    Ja mam dzis reset, pokopalam troche w ogrodzie i mam spokojne sumienie, jutro skalpel wyzwanie. Cwicze co 2 dzien, jakos lenia mam ostatnio...

ej no w takim razie ciastko nalezy sie jak kotu miska.. ;) wykorzystujesz energie produktywnie..

Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    SolarPolar,co masz na myśli pisząc "Jutro wyciagam meza do ogrodnika i seks."
    Trójkącik z ogrodnikiem?! No powiem ci, jest fantazja w narodzie :-D
    No w zasadzie powinnam napisac seks a potem wizyta u ogrodnika po kwiaty na ktore jestem napalona !

ComeToMeBaby, dorbie, paszczakin, BISCA, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wysiliłam dzisiaj i zrobiłam kaszę jaglaną. Na śniadanie z mlekiem - spoko, Małgoś też jadla. A na kolację kotlety z kaszy jaglanej+brokół, kalafior, marchewka z pseudobeszamelem. To dla mnie, bo reszta jadła makaron z warzywami sosem i kurczakiem. Zrobiłam też dla siebie kotlety z ciecierzycy, ale z kaszy są dużo lepsze :)

Wcale mi ten dół z końcówki cyklu nie przechodzi :/

mamatrojki80, paszczakin, Dziobak, megan8, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wybieram zdjecia do wywolania dla rodzicow- tak patrze, jaki ten moj kurczak byl malutki w szpitalu, szczegolnie ostatniego dnia, jak stracil łacznie prawie pol kilo do wagi startowej.. 24 dni, a taka roznica..
    chcecie zobaczyc moje powiadomienie o narodzinach? ;)

dorbie, kapturnica, gretka, MartaDidi, BISCA, Dziobak, megan8, Simba, Mega, moremi, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy :)

paszczakin lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9189 9190 9191 9192 9193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ