X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam parę rzeczy na listę prezentową Małgosi, może macie doświedczenia?
    1. Tor dla kulek Marble - to miałam za czasów syna, genialne :) Takie klocki - rurki, rynienki, wiatraczki, z których buduje się uklady i potem puszcza się kulki. Tylko synek był starszy, chyba ze 4 lata miał... Ale ja się tym uwielbiam bawić, on też, więc moglibyśmy się bawić z Małgosią :)
    2. Farby do malowania palcami + pieczątki
    3. Same pieczątki
    4. Lampka-biedronka, ale głównie rzutnik "gwiazd"
    5. Mata wodna do malowania
    6. Drewniane klorowe niemałe magnesy literki
    7. Tablica - tapeta (do rysowania kredą)

Coś z tego odradzacie?

megan8, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Jak ktoś lubi kino moralnego niepokoju to dziś na TVP HD Dekalog 1 Kieślowskiego, co tydzień kolejne części.
    Ooo, od dawna polowałam bo całości nigdy nie zaliczyłam. Juz sobie alarm ustawiłam tylko będę musiała cos w dekoderze wywalić z nagrywania bo w tym czasie oglądam serial z Kulesza na tvp2

hGXkp1.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ooo, od dawna polowałam bo całości nigdy nie zaliczyłam. Juz sobie alarm ustawiłam tylko będę musiała cos w dekoderze wywalić z nagrywania bo w tym czasie oglądam serial z Kulesza na tvp2

i ja ;D"

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Znalazłam parę rzeczy na listę prezentową Małgosi, może macie doświedczenia?
    1. Tor dla kulek Marble - to miałam za czasów syna, genialne :) Takie klocki - rurki, rynienki, wiatraczki, z których buduje się uklady i potem puszcza się kulki. Tylko synek był starszy, chyba ze 4 lata miał... Ale ja się tym uwielbiam bawić, on też, więc moglibyśmy się bawić z Małgosią :)
    2. Farby do malowania palcami + pieczątki
    3. Same pieczątki
    4. Lampka-biedronka, ale głównie rzutnik "gwiazd"
    5. Mata wodna do malowania
    6. Drewniane klorowe niemałe magnesy literki
    7. Tablica - tapeta (do rysowania kredą)

Coś z tego odradzacie?

Krakonka chyba już wybrałaś ta 1
    ta lampka 4 może ją średnio interesować
    zresztą zależy co lubi

Mega, Krakonka lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:39

Mega, Krakonka lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym farby do malowania palcami brała....-)

Mega, Mega, BISCA, Krakonka lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja bym farby do malowania palcami brała....-)
    Ściany bedą ładnie odświeżone ;)

moremi, mamatrojki80, kkisia, SolarPolar, efcia, Krakonka, stara.krycha lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Krakonka - bój się Boga - miałaś pracować nad wielkością postów :))

Przegadałam to wczoraj z A. - on się będzie tym zajmować - miał działkę od dziecka i się zna..nie przeraża go to...
    Natomiast koszt 14 arowego ogrodu porównywać do ceny luksusowego domu - to jednak chyba trochę Cię poniosło...:)
    Jestem dobrej myśli - afirmuję widok - ja ogarniam dom i czekam na tarasie z kawą na swojego osobistego ogrodnika...:)

ej, dokladnie ;) my mamy 12 i jakos zyjemy, ogrodnik nigdy ich nie tknal, a jak zesmy sie wprowadzali to ogrod byl wysypiskiem prawie.. Znaczy oczywiscie- jak sie chce miec perfekt trawnik i perfekt ogrod w ogole, to trzeba sie przylozyc, ale jak sie ma luzne podejscie, to wcale nie ma az tak wiele roboty. Wazne zeby trawnik rowny byl, zeby latwo sie kosilo (albo zeby automatyczna kosiare zalozyc). U mnie jest off road normalnie, wiec koszenie kosiarka nie-samojezdna to silownia. Poza tym duze drzewa, bluszcz zamiast zywoplotu (ciac nie trzeba) i naklad pracy wcale nie musi byc morderczy..

caffe, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Weekend chyli się ku końcowi, goście pojechali. Teraz można jakiś film obejrzeć. Poznałam wczoraj ludzi którzy mieszkali kiedyś w tym domu co my teraz. Jeden z nich to przesympatyczny 88 letni pan który jest naszym bliskim sąsiadem. Był z synem i synową ( drugi syn musiał wyjechać i nie oglądał domu) oraz z jeszcze jednym dawnym lokatorem. Bardzo podobał im się odremontowany dom. Dowiedziałam się kilka ciekawych rzeczy, pokazywali mi gdzie podczas drugiej wojny światowej ukrywała się trzy osobowa rodzina (i udało się im przetrwać), tu też były odgrywane sztuki teatralne ( w jednej z nich grała Kożuchowska ale tytułu nie pamiętam bo był pokręcony) a po drugiej wojnie była tu wytwórnia mydła. Wymieniliśmy się telefonami i mam nadzieję na ciąg dalszy opowieści od dawnych lokatorów. Była też u nas moja kuzynka (jest dla mnie jak siostra), od nie dawna mieszka w Warszawie i teraz mamy do siebie blisko. Wreszcie mogłyśmy się nagadać, poznałam kilka ciekawych i dramatycznych losów rodzinnych. Pozytywny weekend.

mamatrojki80, kapturnica, Sabina, BISCA, kkisia, inessa, efcia, SolarPolar, caffe, ComeToMeBaby, moremi, Mega, Magdala, MartaDidi, Arwena, Bozia3, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, ja bym wybrała punkt pierwszy. Możecie razem budować. Albo ten zestaw do malowania palcami.

Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ej, dokladnie ;) my mamy 12 i jakos zyjemy, ogrodnik nigdy ich nie tknal, a jak zesmy sie wprowadzali to ogrod byl wysypiskiem prawie.. Znaczy oczywiscie- jak sie chce miec perfekt trawnik i perfekt ogrod w ogole, to trzeba sie przylozyc, ale jak sie ma luzne podejscie, to wcale nie ma az tak wiele roboty. Wazne zeby trawnik rowny byl, zeby latwo sie kosilo (albo zeby automatyczna kosiare zalozyc). U mnie jest off road normalnie, wiec koszenie kosiarka nie-samojezdna to silownia. Poza tym duze drzewa, bluszcz zamiast zywoplotu (ciac nie trzeba) i naklad pracy wcale nie musi byc morderczy..
    Co to 12 Paszcza jak ja wokół domu ogrodu uzytkowego mam zaledwie 40arów do koszenia =D . I tez ogrodnik mi nie smiga po nim .No chyba ,że ktos musi miec ogród jak z katalogu to wtedy bez zaplecza ludzi się nie obejdzie.Ale nie ma co przesadzac można posadzić sad , krzewy owocowe , posiac w miare rosnącą trawe i daje sie rade....A jak dolicze nieuzytki, które przynajmniej 2razy w roku trzeba ogarnąć,żeby lasem nie zarosnąć to jest prawie 90 arów 8)

mamatrojki80, caffe, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Co to 12 Paszcza jak ja wokół domu ogrodu uzytkowego mam zaledwie 40arów do koszenia =D . I tez ogrodnik mi nie smiga po nim .No chyba ,że ktos musi miec ogród jak z katalogu to wtedy bez zaplecza ludzi się nie obejdzie.Ale nie ma co przesadzac można posadzić sad , krzewy owocowe , posiac w miare rosnącą trawe i daje sie rade....A jak dolicze nieuzytki, które przynajmniej 2razy w roku trzeba ogarnąć,żeby lasem nie zarosnąć to jest prawie 90 arów 8)

Ja mam 38 i też zyje ;-) tylko mój men ledwo zipie ;-)

kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam 38 i też zyje ;-) tylko mój men ledwo zipie ;-)
    No moj ma na glowie wszystkie sprawy zwiazane z przycinaniem krzewowo i drzew , szczepieniem nowych , sadzeniem i takie tam.A ja koszenie i to co najb nie znosze, grabienie liści wrrr. Ale cos za cos jak sie chce miec owoce to trzeba i potem sprzątac 8)

mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No moj ma na glowie wszystkie sprawy zwiazane z przycinaniem krzewowo i drzew , szczepieniem nowych , sadzeniem i takie tam.A ja koszenie i to co najb nie znosze, grabienie liści wrrr. Ale cos za cos jak sie chce miec owoce to trzeba i potem sprzątac 8)

Sadu Ci zazdroszczę, ja nie lubię ogrodów gdzie same iglaki rosną, a takich pełno :-) lubię ogrody z tkz. starodrzwewiem, mogą być też brzuski ;-) ale mój m ma na nie alergie... sąsiedzi mają kilka tuż przy naszym płocie. Prawda jest taka, że jak się chce mieć ładnie to trza koło tego łazić...

kapturnica, caffe, moremi, Aasiula, Bozia3 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Weekend chyli się ku końcowi, goście pojechali. Teraz można jakiś film obejrzeć. Poznałam wczoraj ludzi którzy mieszkali kiedyś w tym domu co my teraz. Jeden z nich to przesympatyczny 88 letni pan który jest naszym bliskim sąsiadem. Był z synem i synową ( drugi syn musiał wyjechać i nie oglądał domu) oraz z jeszcze jednym dawnym lokatorem. Bardzo podobał im się odremontowany dom. Dowiedziałam się kilka ciekawych rzeczy, pokazywali mi gdzie podczas drugiej wojny światowej ukrywała się trzy osobowa rodzina (i udało się im przetrwać), tu też były odgrywane sztuki teatralne ( w jednej z nich grała Kożuchowska ale tytułu nie pamiętam bo był pokręcony) a po drugiej wojnie była tu wytwórnia mydła. Wymieniliśmy się telefonami i mam nadzieję na ciąg dalszy opowieści od dawnych lokatorów. Była też u nas moja kuzynka (jest dla mnie jak siostra), od nie dawna mieszka w Warszawie i teraz mamy do siebie blisko. Wreszcie mogłyśmy się nagadać, poznałam kilka ciekawych i dramatycznych losów rodzinnych. Pozytywny weekend.

lubię takie historie

efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    lubię takie historie
    Ja też i nie mogę doczekać się dalszego ciągu. Jak sobie pomyślę ile te mury "widziały"

megan8, efcia, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:38

ania.g, caffe, kkisia, stara.krycha lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:38

caffe, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Biala Dama jest?
    Ktoś był i było to dosyć męczące. Zwróciłam się do pewnych osób i pomogli odprowadzić niewidzialnych lokatorów.

SolarPolar, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, megan8, Mega, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zakupy kwiatowe nedzne- trzy begonie, cztery petunie i cztery goździki. Na te dorodne zwisajace musze poczekac bo nie bylo duzego i ladnego wyboru i panie jakies niemile. Nastepnym razem pojade do Anina.
    Mówiłam Ci ;)

‹‹ 9200 9201 9202 9203 9204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ