35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Cyrylica w niczym nie przeszkadza zapis jak zapis. Natomiast wiadomo kiedy ó, rz, ż, h, ch. Ułatwia znajomość ortografii w jez.pol.
Wiesz ja jestem absolwentem Filologii Słowiańskiej i dla mnie to dziwna teoriaale skoro Ci to ułatwia życie to ok
moremi lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ej no Bisca jest 8dpt? Tak? To za wcześnie na testy, to jak 10dpo!
Jestescie niemozliwe. Najpierw agituja sikaj sikaj! A potem jest eee za wczesnie sikalas..
Bisca nie sluchaj tego belkotu. (k&k zaciskam).
Sloneczne dziendobry.
My zaraz na glosowanie a potem obiad i kawka w lokalu wyborczymComeToMeBaby, Sabina, Bozia3, stara.krycha, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Cześć
Popieram Mama3. Też bym chciała głosować na człowieka, rozliczać go osobiście ze spełnionych/niespełnionych obietnic i jestem za odsunięciem kwestii ideologicznych na setny plan (wiem, że nie da się całkiem, bo to też powiązane z niektorymi konkretami).
Chciałabym też sensownych programów w tabelkach - co zrobię, kiedy zrobię, skąd wezmę środki, poparcie, jak rozwiąże kwestie prawne. I wszystko w punktach
Jeszcze nie wiem, czy pójdę na te wybory. Żadnego kandydata z prezencją, kulturą osobistą i odpowiednim wykształceniem (języki, znajomośc kultury i tradycji innych krajów) nie ma. Nie ma z czego wybierać reprezentanta kraju.
A prezydent pełni funkcje głównie reprezentacyjne. Blablanie co to zrobi, jak i tak nie może, tylko złości.
W razie czego pójdę na 2 turę (nie oglądam tv, więc nie wiem, jak się to kształtuje, słuchałam tylko poszczególnych kandydatów), żeby nie wygral jakiś totalny oszołom.mamatrojki80, Mega, stara.krycha, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
SolarPolar wrote:Czytam o kwiatach - macie doswiadczenie z wisteria - bo jest piekna roslina.
U mnie rosnie holubiona przez moja mame. Na poludniowej scianie. Ona delikatna jest. Jeszcze nie kwitla, ale jest coraz wieksza. Rosnie w tym miejscu ladnie. Przesadzana byla. podmarzala wczesniej.mamatrojki80 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyDobra to ja coś w końcu napiszę w kwestii ciąży
u mnie dziś 32 dzień cyklu (normalnie 28) wczoraj siknęlam na Check&go po południu - negatyw
a okresu nadal nie ma.ComeToMeBaby, stara.krycha, Heretyczka, moremi, Mega, Aasiula, malgos741, Simba, Krakonka, Arwena, macduska, megan8, Sabina, kkisia, Magdala, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Dobra to ja coś w końcu napiszę w kwestii ciąży
u mnie dziś 32 dzień cyklu (normalnie 28) wczoraj siknęlam na Check&go po południu - negatyw
a okresu nadal nie ma.
Jedziemy na wycieczke a potem wracam do skalniaka.
Milego dzionka wszystkim!stara.krycha, Mega, Aasiula, megan8, BISCA, Magdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:I mamy Konkordat podpisany, czyli rozdzielność Państwa od Kościoła, jestem za świeckim Państwem z poszanowaniem naszej tradycji kulturowej.
Pragnę poszanowania, bardzoPragnę wywalenia religii ze szkół (niekoniecznie fizycznego - niech Kościół płaci katechetom, niech wypożycza sale na 1 lub ostatniej lekcji w planie z zachowaniem pierszeństwa dla przedmiotów szkolnych, a najlepiej nich katechetów zastąpią jacyś inni świeccy nauczyciele, którzy mogliby prowadzić również lekcje alternatywne - filozofię, kulturoznastwo, psychologię społeczną itp.)
Oczywiście o całkowitej likwidacji przedmiotów światopoglądowych to se mogę pomarzyć...
moremi, Mega, Simba, malgos741, megan8, Sabina, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
mamatrojki80 wrote:Dobra to ja coś w końcu napiszę w kwestii ciąży
a okresu nadal nie ma.
Jasne, my tu stajemy na głowie, przepychamy się łokciami, zdobywamy układy liczbowe stron, a Ty się chyłkiem boczkiem...
Nie wiem, czego Ci życzyć, bo się różnie wypowiadasz w kwestii ciąży. Ale niech będzie tak, żeby było dobrzeBISCA, stara.krycha lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Wczoraj ten nowy lek mi coś ruszył, dzisiaj kaszlę lepiej. W głębi piersi mnie przestała łaskotać, teraz piecze
Teraz mam dylemat, czy go brać dalej, bo kiepsko się po nim czuję sercowo (kołatania).
Może wezmę mniejszą dawkę... Dzisiaj niedziela, w razie czego jutro już w ogóle nie wezmę, żeby funkcjonować jakoś.Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Wczoraj ten nowy lek mi coś ruszył, dzisiaj kaszlę lepiej. W głębi piersi mnie przestała łaskotać, teraz piecze
Teraz mam dylemat, czy go brać dalej, bo kiepsko się po nim czuję sercowo (kołatania).
Może wezmę mniejszą dawkę... Dzisiaj niedziela, w razie czego jutro już w ogóle nie wezmę, żeby funkcjonować jakoś.
A co to za lek? -
nick nieaktualny