X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie :)
    Dalej dwupak.
    Ale dziś miałam sen ze urodziłam córkę 5200 g i 73 cm - i tak krzyczałąm na lekarkę jak mogła pozwolic mi rodzic tak duze dziecko - dlaczego nie robiła cc, a ona się smiałą i wzruszała ramionami a ja płakałam jak głupia.

Za dużo już myślę.
    nie martw się, już niebawem będzie po :-)

slash, stara.krycha lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    podoba mi się hasło ;-)

Polacy do urn! Nie będzie nam jakiś kaczy pachołek życia urządzał
    hasło świetne ;)

SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash osiwiejemy przez Ciebie :-D

stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:36

Bliska 77, Reni, slash, Aasiula, Bozia3, gretka, moremi, Zofia8, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, stara.krycha, Simba, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    slash osiwiejemy przez Ciebie :-D
    A wiesz jaka ja jestem siwa?

Reni, Bliska 77, Aasiula, Krakonka, kkisia, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A wiesz jaka ja jestem siwa?
    a gdzie? ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a gdzie? ;)
    wszędzie ;) nawet pod pachami ;)

Aasiula, Bliska 77, megan8, stara.krycha, Simba, Mega lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Przecie ja!
    No ja tez w ciOnzy jeZDem ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:19

Bozia3, Bliska 77, kapturnica, Reni, moremi, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia, stara.krycha, Simba, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Prolaktyna zaburza rośnięcie pęcherzyka, pęknięcie, zapłodnienie, zagnieżdżenie
    więc zastrzyk nie jest złotym środkiem

To co? Zarzucić sobie jakieś tabsy antynerwowe bardziej na stałe (mówię o chemii, nie ziółka)?
    W sumie przecież na samym początku nie zaszkodzi, a jakby się udalo, to bym odstawiła?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, żeby nie było, to nie jest histeria zaciążeniowa :/ Nie ma to nic z tym wspólnego.

stara.krycha lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dodam tylko od siebie ,że mam nadzieje ,że kiedys ich poglądy nie beda musiały byc skonfrontowane z tragedia ich dzieci , które byc moze nie beda mogly miec dzieci w naturalny sposob.Ciekawe czy wtedy tak prosta bedzie dla nich adopcja albo wyjscie z załozenia ,ze skoro nie moga to tak ma byc.

Aasiula, Natka_79, Bliska 77, stara.krycha, Simba, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja dodam tylko od siebie ,że mam nadzieje ,że kiedys ich poglądy nie beda musiały byc skonfrontowane z tragedia ich dzieci , które byc moze nie beda mogly miec dzieci w naturalny sposob.Ciekawe czy wtedy tak prosta bedzie dla nich adopcja albo wyjscie z załozenia ,ze skoro nie moga to tak ma byc.
    Raczej będzie...te osoby będą skazane na pogodzenie się z sytuacją i w imię ideologii i własnego poddaństwa - będą głęboko cierpieć w środku, a na zewnątrz będą dumne z tego - jakie są lojalne i wytrwałe - religijnie, ideologicznie i jeszcze jakoś tam....znam osobiście taki przypadek - oczy przecieram ze zdumienia....

Bliska 77, ComeToMeBaby, stara.krycha, Simba, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to jakas super mientka ejstem .Zakupiłam torcik w kształcie serducha , wsadzilam swieczki i .. i przy spiewaniu młodemu sto lat sie popłakałam widząc jego zaspane ale rozsmiechane ,radosne oczy XD .
    I niech mówi kto co chce, usmiech i miłość dziecia jest bezcenna :D

Reni, Aasiula, moremi, Natka_79, efcia, Bliska 77, ComeToMeBaby, Sabina, SolarPolar, kkisia, stara.krycha, macduska, Simba, Magdala, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale to już przy okazji Chazana wyszła ich obłuda. Prof. Dębski przeciez opowiadał i pisiorach, którzy swoje żony do niego przyprowadzali, bo były wskazania do aborcji. Jeden nawet stwierdził, że przecież nie będzie dziecka z zd wychowywał.
    Oni będą za granicą się leczyć. Tam będą zresztą nasi specjaliści swoje kliniki otwierać.

kapturnica, gretka, Bozia3, Aasiula, Natka_79, efcia, Reni, Bliska 77, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, stara.krycha, macduska, Simba, Magdala, Mega, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale to już przy okazji Chazana wyszła ich obłuda. Prof. Dębski przeciez opowiadał i pisiorach, którzy swoje żony do niego przyprowadzali, bo były wskazania do aborcji. Jeden nawet stwierdził, że przecież nie będzie dziecka z zd wychowywał.
    Oni będą za granicą się leczyć. Tam będą zresztą nasi specjaliści swoje kliniki otwierać.
    Bo to punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.Tez ogladalam wczoraj jak mloa dziunia wypowiedziala sie ,ze jak nie ebdzie mogla miec dzieci to zaadoptuje..Tiaaa jasne ..Juz to widze..Konfrontacja z rzeczywistoscia kiedy sami stajemy przed takimi dylematami jest czyms calkowicie odmiennym od takeigo pierdolenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:45

moremi, efcia, Aasiula, Bliska 77, Sabina, kkisia, stara.krycha, Simba, Magdala, Mega, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A ja zrobilam doświadczenia na sobie i to nie leki mnie tak wykańczają, ani nawet choroba, tylko stres :/
    Wczoraj miałam takie jazdy, że w końcu wzięłam pigułę. I przeszło, jak ręką odjął :) Przestalam omdlewać, mieć zawał i duszności. Po piętrach latałam prawie bez zadyszki. Nawet kaszel przeszedł :)
    To dlatego nie spałam cała noc - po raz pierwszy od tygodnia czułam się dobrze, to wykorzystywałam :) Prania porobiłam, suszenia, kwatki przesadziłam.

Zastanawiam się, czy ja zajdę w ciążę w takich nerwach? Mówiłyście, że wtedy prolaktyna skacze, a ja i tak mam wysoką przecież...
    Ale jeśli prolaktyna tylko zaburza pękanie, to nic, bo sobie zastrzykiem pęknę. O ile będzie co pękać.

Dziewczyno Ty sie wykonczysz. Przystopuj, wycisz...W miare mozliwosci :-)

Krakonka lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Chruszczu? Mam nadzieję, że się nie obraziła?

efcia, stara.krycha, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    nic dodać nic ująć, dlatego mogę o sobie powiedzieć ze jestem tolerancyjna ale mówię NIE dla zakłamania, hipokryzji, ciemnogrodu i "moralności Pani Dulskiej"

Bozia3, moremi, kkisia, stara.krycha, Simba, Magdala, Arwena lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bo to punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.Tez ogladalam wczoraj jak mloa dziunia wypowiedziala sie ,ze jak nie ebdzie mogla miec dzieci to zaadoptuje..Tiaaa jasne ..Juz to widze..Konfrontacja z rzeczywistoscia kiedy sami stajemy przed takimi dylematami jest czyms calkowicie odmiennym od takeigo pierdolenia
    nie zapominajmy że z adopocją też nie jest tak łatwo, odpowiednie warunki bytowe, wiek rodziców, lata małżeństwa itp, no chyba że Pan D i to zmieni....

kapturnica, Aasiula, moremi, Reni, kkisia, stara.krycha, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale Was synek już duży, ile mierzy i waży? tak z ciekawości pytam

Bozia3 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 9211 9212 9213 9214 9215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ