X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Paszcza, zobacz tez brudasowi szyje, fald miedzy klatka a broda. Czesto sie jej nie myje porzadnie, bo nie widac brudu, kiedy dziecko lezy w wanience. A tam takie zakamarki do mycia, ze ho ho! ;)

Oj tak, szczególnie jak dzieciak sie zrobi pulchniutki i fałdek przybywa ;) raz doznałam szoku co mój schował pod broda ;)

Byłam w szpitalu po wypis ;) był doktorek ;) sam poszedł i przyniósł mi papiery, pytał jak sie czuje. Ucieszył sie ze nie ma plamienia, mam być dobrej myśli i chuchać na zimne.

ania.g, caffe, Simba, efcia, moremi, gretka, Elfik, BISCA, kapturnica, megan8, peppapig, Zofia8, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, Dziobak, inessa, Mega, macduska, Arwena, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ale jaja przyszlo mi wezwanie na szczepienia córki, mam sie stawic z nia 15.05 a wtedy ona konczy 18 lat , troche mnie to dziwi, w tym wieku szczepienia no i pelnoletnia ma przyjsc z rodzicem ;-)
    Moze na hpv??? Do gina

efcia, moremi, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Oj tak, szczególnie jak dzieciak sie zrobi pulchniutki i fałdek przybywa ;) raz doznałam szoku co mój schował pod broda ;)

Byłam w szpitalu po wypis ;) był doktorek ;) sam poszedł i przyniósł mi papiery, pytał jak sie czuje. Ucieszył sie ze nie ma plamienia, mam być dobrej myśli i chuchać na zimne.
    Ja na Maxa od dawna mowie: Pan Henio, producent oscypkow z Sosnowca (nie poprawiac - wiem ze oscypki skad indziej)
    On tam wytacza smierdzace kulki z mleka ktore mu sie ulalo.
    Fuuuuuu O.o

moremi, Elfik, kapturnica, kkisia, paszczakin, Dziobak, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Moze na hpv??? Do gina

nie nie przeciw tężcowi

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?
    Cwiczenia sa super :) Poza poczuciem relaksu, ciepla jest jeszcze mile uczucie ze po raz kolejny przezwyciezylo sie swoje cielesne ograniczenia, ze jakies cwiczenie robilo sie dluzej lub lepiej :)
    No i jak smakuje posilek po!

efcia, moremi, BISCA, megan8, kkisia, peppapig, ComeToMeBaby, Dziobak lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja sie melduje po połówowych.Na szczescie maluch cały i zdrowy.Maks zostaje Maksem pełna geba( a moze workiem i fistachem XD )Waży juz 488gram i wymiary narzadow idealnie odpowiadaja tygodniowi ciąży.
    Nie obylo sie ebz przygod bo nawet jak idealnie trafilam na miejsce to juz spowrotem musialam sie of course pogubic w tym zapchlonym Saczu! Wrr nienawidze tego miasta.
    Syn byl zafascynowany usg zwl jak wlaczyl to 4D Bo chwilami maly wkladal palucha do buzi lub raczka machal.
    Zdjecia mam pare na kartkach a na plytce pewnie odbiore dopiero w 32tyg jak pojade na to 3cie badanie juz w lipcu
    Jestem happy 8)

ania.g, gretka, efcia, Simba, Elfik, Bozia3, Zofia8, kkisia, peppapig, Aasiula, caffe, malgos741, ComeToMeBaby, paszczakin, Dziobak, inessa, dorbie, moremi, beates, Mega, macduska, Arwena, Parka, gosia7122, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kapta, to już sukienek dla ciebie nie chowam...

Mama3(4) - to już nie karta dużej rodziny, a olbrzymiej :)))))))
    Gratulacje!!!!
    Ale Ci to poszło! :)

kapturnica, Zofia8, kkisia, peppapig, ComeToMeBaby, moremi, Mega, macduska, Parka, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no więc tak...korzystam z pierwszej lepszej okazji :)
    kapta- używa się zwrotu "trochę" a nie "trochu"

howgh powiedziałam :)
    za brzuskę, za brzuskę...hehe :)
    Pragne nadmienic ze ja sie o te Twoja brzuske nie czepilam..Ino inne =D Se sprawdz ha..
    A u mnie na wsi sie mowi trochu t ow miescie sie troche gada XD

Bozia3 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAk się starałam, a chciałam przecież małą różnicę wieku, to jak wychodziłam z domu, to na jakiś sygnał ze specjalnych ośrodków wypuszczali matki w ciąży prowadzące za rękę dwu - trzylatka, lub takie prowadzące ww. dzieci i wózek głęboki..
    Inaczej tego nie widzę, bo gdziekolwiek poszłam takie były, właziły wręcz na mnie..;P

kapturnica, BISCA, kkisia, ComeToMeBaby, moremi, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, super ze wszystko dobrze :)

Kurczę, wydaje mi sie ze od kilku dni czuje ruchy :) mam nadzieje ze to to. Bardzo delikatne, bardziej z prawej strony 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:29

kapturnica, Elfik, kkisia, caffe, malgos741, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, Mega, macduska, Parka, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka w ciąży to pewnie dlatego ,ze Komor przegral XD
    A nie mialo nie byc polityki wiecej .Takze no ten tego..Gratulacje 4ka dzieci nie w kij dmuchal 8)

Bozia3, ania.g, Elfik, kkisia, dorbie, moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby zamknąć wszelkie dyskusje..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09b80ae52c83.jpg

kapturnica, Simba, BISCA, Elfik, kkisia, ania.g, slash, dorbie, moremi, Aasiula, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Kapta, super ze wszystko dobrze :)

Kurczę, wydaje mi sie ze od kilku dni czuje ruchy :) mam nadzieje ze to to. Bardzo delikatne, bardziej z prawej strony 8)
    w 13tygodniu to by byl chyba rekord swiata 8) Ale moze maluch uklada sie tak blisko skory brzucha ,ze daje ci sie odczuc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:39

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca pewno pobiegla po test i siusnie w przerwie ... Czekam i kciukam.

kapturnica, Elfik, kkisia, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta -super !

kapturnica, Elfik, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Operację córki zrobiliśmy w sobotę, tzn chirurg zrobił..
    Wycięli jej trzeci migdał i przebili obie błony uszne.
    Przed zabiegiem było konsylium, bo ma obniżone napięcie, narkoza też zwiotcza, zatem się zastanawiali jak to będzie..
    niefajne to było, ale w końcu zapadła decyzja o operacji, była pierwsza bo najmłodsza

ten kto pisał, ze jestem dzielna może sobie tym nos wytzreć, bo prawda taka, że jak ją po głupim jasiu wzięła pielęgniarka na ręcę, zaniosła na salę i mi drzwi zamknęli to mi się broda zatrzęsła..

dŁugo nic, a potem było jakieś wycie, ale nie wiedziałąm przez te drzwi, czy to jakies głośne rozmowy obsługi, czy moje dziecko, ale doszłam do wniosku, ze nie wpadne jak w amerykańskim filmie, bo co zrobię?

Potem wyszła babka i poprosiła meża..poczułam się chuj nie matka, może wyglądam na histeryczkę, ale się okazało, ze z 5 czy 6 operacji dzieci na poooeracyjną sale poprosili samych ojców.
    Po jakims czasie wyszaedł małz i powiedział, że dziecko nosił, wymiotowało i kaszlało krwią, ale teraz śpi i ma się ok.
    to dlatego chcą facetów, do noszenia i podnoszenia, a pewnie tak nie przeżywają...

potem wróciła na naszą sale, to się położyłśymy, złapała mnie za oba uszy i tak kimałysmy..

ona jest filigranowa i ołabiona, nie szalała, całe szczęscie u niej nie było wymiotów potem, natomiast za jakiś czas wróciła kolejna dziewczynka 6letnia i jak nie spała to sobie wymiotowała i kaszlała krwią..
    jak tak raz chlusnęła to myślę - Egzorcysta jak nic, teraz nic, tylko w mostku tyłem z łózka zejdzie..
    no zesz, mnie to nawet przed plutonem egzekucyjnym głupie myśli by się tzrymały..

wróciłyśmy po 18 do domu, w nocy wiadomo gorączka, ale o 3 w nocy uparła się żeby się pobawić w pokoiku i robić plac zabaw dla kuców - czyli wnioskuje, że dobrze..O 5 nad ranem ja po dwóch nieprzespanych nocach wyglądałam na człowieka potrzebującego hospitalizacji, ona natomiast przewalała kolejne tony książeczek z werwą Agaty Wróbel..

W niedziele dzwonił chirurg i pytał czy wszystko w porządku..
    Przypominam, że operację robiłam prywatnie ;)

Konkluzja jest taka, że dzieć już o operacji zapomniał, a ja jak zwykle po wizycie w szpitalu wróciłam z zapaleniem zatok, zawalonym gardłem i nieprzytomna.
    Biorę antybiotyk i mam leżeć. Leżę bo mi się w głowie kręciło..Dzieć u babci rodzinę ustawia, małz się czai, żeby poprosić babcię, żeby do piątku została bo do piątku mam leżeć.
    Pierwszy raz w życiu chyba wyleżę.teraz muszę definitywnie wyleczyć infekcję, żeby w tzrecim semestrze już nic nie brać, tzn antybiotyków..

Zdałam relację, uff

kapturnica, kkisia, Zofia8, Reni, peppapig, SolarPolar, efcia, caffe, Simba, ania.g, malgos741, ComeToMeBaby, Dziobak, dorbie, moremi, paszczakin, BISCA, anna maria, Mega, gretka, macduska, Arwena, Parka, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie ,dostałam od dziecia :) Geba mi sie cieszy hyhyhyhy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d12aa726d4d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/528c580a91ad.jpg

megan8, kapturnica, kkisia, Zofia8, Reni, peppapig, Bozia3, ola_35, SolarPolar, efcia, Elfik, caffe, Simba, malgos741, ComeToMeBaby, Dziobak, inessa, dorbie, moremi, paszczakin, BISCA, anna maria, beates, ania.g, Mega, gretka, macduska, Parka, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    w 13tygodniu to by byl chyba rekord swiata 8) Ale moze maluch uklada sie tak blisko skory brzucha ,ze daje ci sie odczuc
    Wiem, wiem ze to wcześnie, dlatego z ostrożnością to traktuje :) czuje momentami ze cos tam jest, szczególnie jak leżę na prawym boku z podkurczonymi nogami. Cóż, juz nie długo nie bedzie watpliwości, belly wróży mi za 2 tyg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:46

kapturnica, peppapig, kkisia, efcia, Elfik, caffe, ola_35, malgos741, moremi, BISCA, Aasiula, gretka, Parka, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Kapta, a pamiętasz Robotka też tak miała..
    Jak się nie ma ani grama tłuszczu na brzuchu to pewnie tak jest..
    Zgaduje oczywiscie, hehe, bo ja mam! :)

kapturnica, peppapig, kkisia, efcia, ola_35, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kapta, a pamiętasz Robotka też tak miała..
    Jak się nie ma ani grama tłuszczu na brzuchu to pewnie tak jest..
    Zgaduje oczywiscie, hehe, bo ja mam! :)
    Ona cosik gadala chyba w 15tyg ze tak czula.A moze i wczesniej... ..Ale podobno jak sie dziecie skuli i wepchnie w jakis zakamarek to moze i to sie wtedy czuje taka gulke.Dzis zapytalam tego gostka od usg co to moze byc jak iw tej prawej pachwinie tak rozsadza.A on na to ,ze mlody lubi glowe tam widocznie trzymac.To juz wiem czemu mam wrazenie ,ze jakbym tam jaka torbiel miala

peppapig, efcia, Elfik, caffe, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9250 9251 9252 9253 9254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ