X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No. Bo kot nie musi mieć karmy 24h/doba jak merynos w jakimś paśniku ;-)
    No. A kiedy ja sie tego kuzwa naucze?? Nie wiem sama...

moremi lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    chcemy sie przeprowadzic do Stuttgartu bo mi sie nudzi na tej wsi..tam więcej pracy, job center ma nam pomoc finansowo od tego miesiaca dopoki nie usamodzielnimy sie, tzn kasa na jedzenie, drobne wydatki, mieszkanie i nawet na kaucje za mieszkanie pozyczą :)
    chce jak najszybciej, własnie siedze i przegladam mieszkania na necie

Ty to masz zacięcie do zmian :)
    Podziwiam szczerze, ja jestem beton w kwestii zmian. Wywołują we mnie ataki paniki, nawet te niewielkie zmianki.

Heretyczka, Reni lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Hola hola! Klusek jest genialny od urodzenia. Np. jak raz zlecial z lozka na leb, to teraz beczy stojac na krawedzi. :P A wybieranie kotu karmy z miski? On po prostu wie, ze jest jej tam za duzo jak na jeden posilek. I dba o kote. :P

a to to świadczy o genialności?

no to i ja mam genialne dziecko!
    uffff...
    a myślałam, że geniusz to coś więcej niż wykazywanie normalnych odruchów życiowych
    głupia ja
    :)
    a moja potrafi wymienić planety w kolejności ich położenia od Słońca!
    naprawdę :)

Krakonka, moremi, kkisia, Aasiula, kapturnica, BISCA, Mega, ComeToMeBaby, Reni, Dziobak lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    :-) jego uroda to zadna moja zasługa- nie ma się czym chwalić!

eee, poczytaj inne matki, wszystko co dobre to ich zasługa, to co złe, to "biedaczek, to wpływ takich złych kolegów" :))))))))))))))

dobra, bo mnie z forum wyrzucą...

moremi, macduska, Krakonka, kkisia, SolarPolar, Aasiula, kapturnica, BISCA, Mega, Sabina, malgos741, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ty to masz zacięcie do zmian :)
    Podziwiam szczerze, ja jestem beton w kwestii zmian. Wywołują we mnie ataki paniki, nawet te niewielkie zmianki.
    eee tam , starasz sie o dziecie o to tez zmiana
    zmiany sa niezbędne w zyciu jak powietrze Krakówka :)

Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a to to świadczy o genialności?

no to i ja mam genialne dziecko!
    uffff...
    a myślałam, że geniusz to coś więcej niż wykazywanie normalnych odruchów życiowych
    głupia ja
    :)
    a moja potrafi wymienić planety w kolejności ich położenia od Słońca!
    naprawdę :)

Moje starsze dziecko nie jest genialne. Jest dobrze wydolne intelektualnie, bystre, wrażliwe, no i najważniejsze, że moje :) Jak do tej pory nie odkryło nawet dziedziny, w której by mogło się wybić. Nie widzę go wśród Noblistów nauk ścisłych. Ale jestem przekonana, że odciśnie w przyszłości trwały ślad, pozytywny, na życiach wielu ludzi. Na przykład jako pielęgniarz :) A może napisze bestselerową książkę. Albo rzuci studia i przeprowadzi się do Tybetu. Wierzę, że będzie miało genialne życie :)
    A Małgosia to nie wiem. Jak na razie ma dwa lata i nawet nie mówi we własnym języku. Nie komponuje, nie liczy powyżej 3, nie czyta. No to też nie jest genialna :)

A swoją drogą to nie znam żadnego genialnego dziecka osobiście. Nawet nie znam wybitnie utalentowanego. A w swoim życiu spotkałam jednego dorosłego, który był ponadprzeciętnie uzdolniony i inteligentny powyżej normy. Ale nie zaszedł szczególnie daleko czy wysoko w życiu społecznym czy naukowym. I drugiego, bardzo zdolnego, który zaszedł dość wysoko w hierarchii uczelnianej, a także jest ceniony w kręgach. Jest muzykiem. Ale też nie geniuszem :)

Elfik, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff. doczytalam :-)
    Bisca, myslisz, ze moje zakliananie choc troche pomoglo ;-)?
    Niuta <3

A teraz ide spac.

Splush: Lekki porod, lekki porod,lekki porod !

Edit: zapomnialam dodac, ze doprowadzilam sie czesciowo do porzadku (wlosy) ale zaatakowal mnie tradzik i to nie tylko na buzi. Nie bede z nim walczyc, organizm sie oczyszcza, wiec samo przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 23:57

Elfik, kkisia, Krakonka, kapturnica, BISCA, Mega, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    eee tam , starasz sie o dziecie o to tez zmiana
    zmiany sa niezbędne w zyciu jak powietrze Krakówka :)

Mam już dwójkę, więc jeśli zmiana, to tylko to, że się staram :)
    Chodziło mi o takie zmiany główne - przeprowadzka, wyjazd, nowa praca, nowy partner. Ciężko mi z tym idzie. Rozwód i drugi ślub mam za sobą, ale kosztowało mnie to 3 lata niepokojów. Przeprowadzki 2 na razie, ale w obrębie kilku ulic, więc to się nie liczy :)
    Mam plany rozwoju zawodowego, a raczej zmiany kierunku, ale też w strefie bezpiecznej, bo nie zamierzam rozstawać sie z obecnym zawodem, tylko zyskać drugą nogę.
    Chyba jestem beztlenowcem :)

Heretyczka, Elfik, kkisia, SolarPolar, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Mam już dwójkę, więc jeśli zmiana, to tylko to, że się staram :)
    Chodziło mi o takie zmiany główne - przeprowadzka, wyjazd, nowa praca, nowy partner. Ciężko mi z tym idzie. Rozwód i drugi ślub mam za sobą, ale kosztowało mnie to 3 lata niepokojów. Przeprowadzki 2 na razie, ale w obrębie kilku ulic, więc to się nie liczy :)
    Mam plany rozwoju zawodowego, a raczej zmiany kierunku, ale też w strefie bezpiecznej, bo nie zamierzam rozstawać sie z obecnym zawodem, tylko zyskać drugą nogę.
    Chyba jestem beztlenowcem :)
    ja nie mam skrupułów
    jak mi nie pasuje to ścieram jak krede na tablicy i robie tak żeby było dobrze
    to sie tyczy rzeczy materialnych, pracy, no i facetów ciuli też

Magdala, Krakonka, stara.krycha, Mega, ComeToMeBaby, Dziobak, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jednego geniusza muzycznego. Ma słuch absolutny.
    Magik. :-)
    Zagra na pianinie wszystko cokolwiek kiedyś usłyszał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 00:01

Elfik, moremi, kkisia, Krakonka, Aasiula, kapturnica, BISCA, Mega, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac, spac, spac.

Ale..
    Bisca i Mama3 ogromne gratulacje. Niech rosnie zdrowo.
    Efcia niech sie male zapiera nogami i recami.
    Niuta <3 tule.

Slash do torby zagladaj, moze czegos nie wzielas, a to jutro przeciez :-)

Dziewczyny dzieki. Naprawde zadziwiajaco dobrze mi poszlo. Nawet liczby jakos zrozumialam, bo musicie wiedziec, ze to moja pieta. A pozatym Francuzi licza specyficznie. Smiesznie. 92 mowia cztery razy dwadziescia,dwanascie. (nie madrze sie, to smieszne jest, a moze ktos nie wie :-) ).

I tyle. Obecnie na wiecej nie mam czasu, ale pozdrawiam.

moremi, macduska, kkisia, Elfik, SolarPolar, Zofia8, Aasiula, BISCA, Mega, ComeToMeBaby, slash lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Moje starsze dziecko nie jest genialne. Jest dobrze wydolne intelektualnie, bystre, wrażliwe, no i najważniejsze, że moje :) Jak do tej pory nie odkryło nawet dziedziny, w której by mogło się wybić. Nie widzę go wśród Noblistów nauk ścisłych. Ale jestem przekonana, że odciśnie w przyszłości trwały ślad, pozytywny, na życiach wielu ludzi. Na przykład jako pielęgniarz :) A może napisze bestselerową książkę. Albo rzuci studia i przeprowadzi się do Tybetu. Wierzę, że będzie miało genialne życie :)
    A Małgosia to nie wiem. Jak na razie ma dwa lata i nawet nie mówi we własnym języku. Nie komponuje, nie liczy powyżej 3, nie czyta. No to też nie jest genialna :)

A swoją drogą to nie znam żadnego genialnego dziecka osobiście. Nawet nie znam wybitnie utalentowanego. A w swoim życiu spotkałam jednego dorosłego, który był ponadprzeciętnie uzdolniony i inteligentny powyżej normy. Ale nie zaszedł szczególnie daleko czy wysoko w życiu społecznym czy naukowym. I drugiego, bardzo zdolnego, który zaszedł dość wysoko w hierarchii uczelnianej, a także jest ceniony w kręgach. Jest muzykiem. Ale też nie geniuszem :)

Widzisz Krakonka, i to jest zdrowe podejście!
    ja wcale bym nie chciała genialnego dziecka, bo to mi się kojarzy z samotnością..
    i jakie wyzwanie dla rodziców!

tylko niezmiernie mnie śmieszy, że jak moje, to wypada mi z moich genów robić "bóg wico".
    Też uważam, że trzeba znać dobre strony dziecka i budować w nim poczucie wartości, ale opowiadanie o rzekomym geniuszu, a spotykam się z tym często, jakoś jest niestrawne.
    Moja ma przebogate słownictwo i ogromną wyobraźnię, ale nie jest to przejaw geniuszu tylko obsesja matki na punkcie książek...
    i niestety w towarzystwie rówieśników to na razie ginie, bo jest nowa w przedszkolu i dopiero się uczy życia w grupie i interakcji..:)

Krakonka, SolarPolar, Zofia8, gretka, kapturnica, Mega, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, bo mi umyka, suknia zjawiskowa...

naprawdę robi wrażenie i ma w sobie to coś, delikatność?
    nikt nie przejdzie obok niej obojętnie, a nowożeniec chyba padnie z wrażenia..

Aasiula, kapturnica, BISCA, Mega, Reni, Arwena lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Widzisz Krakonka, i to jest zdrowe podejście!
    ja wcale bym nie chciała genialnego dziecka, bo to mi się kojarzy z samotnością..
    i jakie wyzwanie dla rodziców! (...)

Mnie tam obojętne, czy genialne czy nie, byle moje :)

Czy chciałabym geniusza? Hm... Tacy prawdziwi zwykle mają zaburzenia różne. Myślę, że całej puli geniuszy na świecie tylko niewielki odsetek odnosi sukces w dziedzinie, w której jest uzdolnione. Może nawet promil. Z autentycznym geniuszem, to trochę tak, jak z chorym dzieckiem, więc nie. Chcialabym, żeby moje były zdrowe po prostu, nawet kosztem wybitności. No i geniuszostwo nie jest żadnym czynnikiem zwiększającym szanse na sukces życiowy czy osiągnięcie szczęścia.
    Oczywiście mając dziecko-geniusza podjęłabym wyzwanie, zeby zapewnić mu jak najlepszy rozwój, podobnie jak zrobiłabym to z dzieckiem z jakimiś innymi zaburzeniami.

Elfik lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już? Znaczy teraz czekam już tylko na Polar? :)

BISCA lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam na Polar :)

BISCA lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czekam...

BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem. Krakonka już spisz? Bo samej tak łazić po krzakach nudno.

BISCA, Sabina, Mega, kkisia, Krakonka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:19

gretka, BISCA, macduska, Sabina, Mega, moremi, kkisia, Krakonka, ComeToMeBaby, efcia, megan8, paszczakin, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:19

Zofia8, kapturnica, stara.krycha, BISCA, kkisia, Krakonka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 9271 9272 9273 9274 9275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ