X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, gratuluje wysokiej bety. Ja juz z ta moja nedzna 48 zaczelam sie matrwic ale Morus mi napisal pod wykresem ze taka sama miala. Dzieki Morek <3

Simba, Zofia8, ania.g, mamatrojki80, kkisia, Mega, kapturnica, Aasiula, Heretyczka, Sabina, malgos741, moremi, Arwena, stara.krycha, caffe lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale Marcel pieknie siedzi :)

ania.g lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Pare lat temu bylam w akademiku UMCS nie pamietam juz po co.
    Ciesza na korytarzach, wszyscy tylko w klawiature stukaja.
    Nikt nie chodzi nago, w kuchni nie przypala sie makaron, zadnego palenia na korytarzach...Bieda, mowie ci, bieda

Wszystko na psy schodzi...

Aasiula, Sabina, stara.krycha, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Amor :)
    Ja w Grzesiu i Heliosie urzedowalam. Ale na nielegalu, bo ja z lublyna ;)
    Ze tez my sie wtedy nie spotkalysmy:)
    A pamietasz hot-dogi od pani bulki? To se nevrati

Ja też w Grzesiu i Heliosie. :-)

Sabina, Simba lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    gotujesz fasole żeby miękka była, wody nie odlewasz, smazysz osobno cebuke z kiełbasą, dodajesz przyprawy,sól, pieprz, majeranku, to usmazone i troche koncentratu pomidorowego,gotowe
    Dokładnie tak, tylko u mnie fragment z kiełbasa wyglada tak ze podsmażam ją bez cebuli ale za to gdy juz jest przyrumieniona to dodaje łyżkę miodu :) mieszam całość przy wyłączonym gazie, potem dodaje do fasoli. No i u mnie sporo koncentratu, najlepiej mi wychodzi z tym z Pudliszek

kapturnica, kkisia, Heretyczka, Luna76, Arwena lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Pare lat temu bylam w akademiku UMCS nie pamietam juz po co.
    Ciesza na korytarzach, wszyscy tylko w klawiature stukaja.
    Nikt nie chodzi nago, w kuchni nie przypala sie makaron, zadnego palenia na korytarzach...Bieda, mowie ci, bieda
    Moze to sesja była :D

macduska, Simba lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Mam ochote na fasolke po bretonsku :)

Nigdy jej nie gotowalam
    Ktora w lopatologiczny sposob
    da dobry przepis ;)
    Moj małż tez marudzi o fasolkę, teściowa mu jutro bedzie robić :) ja nie umie i nie lubię :)

kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast majeranku kminek, ale nie w ziarenkach, tylko wywar gotuję i wlewam (u mnie nie lubią zairenek). I daję trochę boczku, mniej kiełbasy.

Heretyczka, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, też sobie zrobię test :)

malgos741, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry paniom 8) Dzien zlecial nawet nie wiem kiedy.Jakbym miala miec kazdy taki sam bym zwariowala XD
    Dzieki za troske a nawet esy co ze mna.
    To miłe ,że tak dbacie o Kapciora <3

A co do fasoli to warto jak jest to fasola zwykla nie preparowana i nie młoda wczesniej ja namoczyc do specznienia.Najlepiej na 24h .
    Ja akurat odlewam wode po namoczeniu z racji ,ze wtedy gazownia jest znacznie mniejsza bo czesc tych substancji wzdymajacych jest rozpuszczalna w wodzie i przechodzi do wody. A na smak nie wplywa.
    Jak ktos lubi cos tresciwszego to sie gotuje troche wczesniej wywar miesno warzywny , odcedza i do wywaru dodaje wlasnie ten namoczony groch i gotuje do miękkości.A mieso kroi i przesmaza z cebulka i duza iloscia puree pomidorowego i koncentratu.Plus oczywiscie majeranek i inne przyprawy.Cholercia sama se smaka narobilam na fasolke 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 20:04

kkisia, Heretyczka, Zofia8, ania.g, Sabina, malgos741, moremi, gosia7122, BISCA, Luna76, Mega, macduska, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien bry paniom 8) Dzien zlecial nawet nie wiem kiedy.Jakbym miala miec kazdy taki sam bym zwariowala XD
    Dzieki za troske a nawet esy co ze mna.
    To miłe ,że tak dbacie o Kapciora <3

A co do fasoli to warto jak jest to fasola zwykla nie preparowana i nie młoda wczesniej ja namoczyc do specznienia.Najlepiej na 24h .
    Ja akurat odlewam wode po namoczeniu z racji ,ze wtedy gazownia jest znacznie mniejsza bo czesc tych substancji wzdymajacych jest rozpuszczalna w wodzie i przechodzi do wody. A na smak nie wplywa.
    Jak ktos lubi cos tresciwszego to sie gotuje troche wczesniej wywar miesno warzywny , odcedza i do wywaru dodaje wlasnie ten namoczony groch i gotuje do miękkości.A mieso kroi i przesmaza z cebulka i duza iloscia puree pomidorowego i koncentratu.Plus oczywiscie majeranek i inne przyprawy.Cholercia sama se smaka narobilam na fasolke 8)
    Ja tez, mam porcje w zamrażarce, ale to jutro :) dzis wyciągnęłam pierogi i bardzo sie zdziwiłam bo okazało sie ze wigilijne :) doobre były

kkisia, kapturnica, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam pytac o miecho ;)
    Bo tak z sama kielbasa to jakas cienka mi sie wydaje

Jutro eksperyment
    fasola namoczona
    zobaczymy czy bedzie zjadliwe ;)

A na obiad jutro planuje
    ziemniaki mlode z koperkiem
    jajko sadzone
    kalafior
    mizerie
    i kefir

Chodzi to za mna juz z tydzien :)

kapturnica, Sabina, moremi, BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wlasnie mialam pytac o miecho ;)
    Bo tak z sama kielbasa to jakas cienka mi sie wydaje

Jutro eksperyment
    fasola namoczona
    zobaczymy czy bedzie zjadliwe ;)

A na obiad jutro planuje
    ziemniaki mlode z koperkiem
    jajko sadzone
    kalafior
    mizerie
    i kefir

Chodzi to za mna juz z tydzien :)
    Ojej... Gdzie ty mieszkasz? Jutro jadę na prenatalne ale po to sie chyba wcisnę na obiad do ciebie :)
    Co do fasoli to u mnie tylko z kiełbasa i wydaje sie ok choc z mięsnym wywarem jeszcze nie robilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 20:08

kkisia, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :-)
    serca nie macie- o zarciu jak ja od poludnia na glodzie.......

kkisia, Sabina, moremi, Mega, macduska lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ojej... Gdzie ty mieszkasz? Jutro jadę na prenatalne ale po to sie chyba wcisnę na obiad do ciebie :)
    Co do fasoli to u mnie tylko z kiełbasa i wydaje sie ok choc z mięsnym wywarem jeszcze nie robilam
    Ja na jutro tez zakupilam mlodego kalafiora.I do tego buleczka na masełło Mrr.
    No i mlode ziemniaczki.Cos pysznego.Ja sie nie moge doczekac na swieza fasolke szparagowa Uwilebiam.Mrozona jest oki ale to juz nie to co taka zerwana z grzadki ..Grzadki cioci nie mojej hyhyhyh

Natka_79, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja na jutro tez zakupilam mlodego kalafiora.I do tego buleczka na masełło Mrr.
    No i mlode ziemniaczki.Cos pysznego.Ja sie nie moge doczekac na swieza fasolke szparagowa Uwilebiam.Mrozona jest oki ale to juz nie to co taka zerwana z grzadki ..Grzadki cioci nie mojej hyhyhyh
    No za mną takie młode warzywa tez chodzą. Ziemniaków nigdzie nie widac, moze na targu znajdę.

kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    czesc :-)
    serca nie macie- o zarciu jak ja od poludnia na glodzie.......
    Bidulo... Mnie było głupio w szpitalu, leżały koło mnie babki, wszystkie następnego dnia na zabiegi wiec wszystkie na głodzie a mi przynosili jedzenie ;) chodziłam na korytarz jeść ;)

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, moremi, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cień. Chyba jutro jajko będzie za małe :/ A w poniedziałek to znów będzie późno bo 16dc plus 36g to będzie 18. Niedobrze.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No za mną takie młode warzywa tez chodzą. Ziemniaków nigdzie nie widac, moze na targu znajdę.
    Jeszcze polskich nie ma ale te greckie nie sa takie zle..

kkisia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Nacior no i gratulacje <3 Drugi trymestr sie zaczal!!! Teraz juz bedzie znacznie łatwiej

malgos741, moremi, Natka_79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9317 9318 9319 9320 9321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ