35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama, gratuluje wysokiej bety. Ja juz z ta moja nedzna 48 zaczelam sie matrwic ale Morus mi napisal pod wykresem ze taka sama miala. Dzieki Morek
Simba, Zofia8, ania.g, mamatrojki80, kkisia, Mega, kapturnica, Aasiula, Heretyczka, Sabina, malgos741, moremi, Arwena, stara.krycha, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Pare lat temu bylam w akademiku UMCS nie pamietam juz po co.
Ciesza na korytarzach, wszyscy tylko w klawiature stukaja.
Nikt nie chodzi nago, w kuchni nie przypala sie makaron, zadnego palenia na korytarzach...Bieda, mowie ci, bieda
Wszystko na psy schodzi...Aasiula, Sabina, stara.krycha, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:gotujesz fasole żeby miękka była, wody nie odlewasz, smazysz osobno cebuke z kiełbasą, dodajesz przyprawy,sól, pieprz, majeranku, to usmazone i troche koncentratu pomidorowego,gotowe
mieszam całość przy wyłączonym gazie, potem dodaje do fasoli. No i u mnie sporo koncentratu, najlepiej mi wychodzi z tym z Pudliszek
kapturnica, kkisia, Heretyczka, Luna76, Arwena lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Pare lat temu bylam w akademiku UMCS nie pamietam juz po co.
Ciesza na korytarzach, wszyscy tylko w klawiature stukaja.
Nikt nie chodzi nago, w kuchni nie przypala sie makaron, zadnego palenia na korytarzach...Bieda, mowie ci, biedamacduska, Simba lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Mam ochote na fasolke po bretonsku
Nigdy jej nie gotowalam
Ktora w lopatologiczny sposob
da dobry przepisja nie umie i nie lubię
kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Dzien bry paniom
Dzien zlecial nawet nie wiem kiedy.Jakbym miala miec kazdy taki sam bym zwariowala
Dzieki za troske a nawet esy co ze mna.
To miłe ,że tak dbacie o Kapciora
A co do fasoli to warto jak jest to fasola zwykla nie preparowana i nie młoda wczesniej ja namoczyc do specznienia.Najlepiej na 24h .
Ja akurat odlewam wode po namoczeniu z racji ,ze wtedy gazownia jest znacznie mniejsza bo czesc tych substancji wzdymajacych jest rozpuszczalna w wodzie i przechodzi do wody. A na smak nie wplywa.
Jak ktos lubi cos tresciwszego to sie gotuje troche wczesniej wywar miesno warzywny , odcedza i do wywaru dodaje wlasnie ten namoczony groch i gotuje do miękkości.A mieso kroi i przesmaza z cebulka i duza iloscia puree pomidorowego i koncentratu.Plus oczywiscie majeranek i inne przyprawy.Cholercia sama se smaka narobilam na fasolkeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 20:04
kkisia, Heretyczka, Zofia8, ania.g, Sabina, malgos741, moremi, gosia7122, BISCA, Luna76, Mega, macduska, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dzien bry paniom
Dzien zlecial nawet nie wiem kiedy.Jakbym miala miec kazdy taki sam bym zwariowala
Dzieki za troske a nawet esy co ze mna.
To miłe ,że tak dbacie o Kapciora
A co do fasoli to warto jak jest to fasola zwykla nie preparowana i nie młoda wczesniej ja namoczyc do specznienia.Najlepiej na 24h .
Ja akurat odlewam wode po namoczeniu z racji ,ze wtedy gazownia jest znacznie mniejsza bo czesc tych substancji wzdymajacych jest rozpuszczalna w wodzie i przechodzi do wody. A na smak nie wplywa.
Jak ktos lubi cos tresciwszego to sie gotuje troche wczesniej wywar miesno warzywny , odcedza i do wywaru dodaje wlasnie ten namoczony groch i gotuje do miękkości.A mieso kroi i przesmaza z cebulka i duza iloscia puree pomidorowego i koncentratu.Plus oczywiscie majeranek i inne przyprawy.Cholercia sama se smaka narobilam na fasolkedzis wyciągnęłam pierogi i bardzo sie zdziwiłam bo okazało sie ze wigilijne
doobre były
kkisia, kapturnica, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie mialam pytac o miecho
Bo tak z sama kielbasa to jakas cienka mi sie wydaje
Jutro eksperyment
fasola namoczona
zobaczymy czy bedzie zjadliwe
A na obiad jutro planuje
ziemniaki mlode z koperkiem
jajko sadzone
kalafior
mizerie
i kefir
Chodzi to za mna juz z tydzien
kapturnica, Sabina, moremi, BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Wlasnie mialam pytac o miecho
Bo tak z sama kielbasa to jakas cienka mi sie wydaje
Jutro eksperyment
fasola namoczona
zobaczymy czy bedzie zjadliwe
A na obiad jutro planuje
ziemniaki mlode z koperkiem
jajko sadzone
kalafior
mizerie
i kefir
Chodzi to za mna juz z tydzien
Co do fasoli to u mnie tylko z kiełbasa i wydaje sie ok choc z mięsnym wywarem jeszcze nie robilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 20:08
kkisia, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Ojej... Gdzie ty mieszkasz? Jutro jadę na prenatalne ale po to sie chyba wcisnę na obiad do ciebie
Co do fasoli to u mnie tylko z kiełbasa i wydaje sie ok choc z mięsnym wywarem jeszcze nie robilam
No i mlode ziemniaczki.Cos pysznego.Ja sie nie moge doczekac na swieza fasolke szparagowa Uwilebiam.Mrozona jest oki ale to juz nie to co taka zerwana z grzadki ..Grzadki cioci nie mojej hyhyhyhNatka_79, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja na jutro tez zakupilam mlodego kalafiora.I do tego buleczka na masełło Mrr.
No i mlode ziemniaczki.Cos pysznego.Ja sie nie moge doczekac na swieza fasolke szparagowa Uwilebiam.Mrozona jest oki ale to juz nie to co taka zerwana z grzadki ..Grzadki cioci nie mojej hyhyhyhkapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:czesc
serca nie macie- o zarciu jak ja od poludnia na glodzie.......chodziłam na korytarz jeść
kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, moremi, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość