X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aż tak?
    gdzie te czasy jak koryto, cista itp przynosiło się do przedszkola, szkoły
    Ja dzisiaj wlekąc się do domu w skwarnym upale, przypomniałam sobie, jak z koleżankami na podwórku robiłyśmy "aniołki" - dołek, kwiatki, szkiełko, zakopać. I pomyślałam, że nauczę Małgosię.
    A potem miałam wizję, jak Małgosia pokazuje to koleżankom, jedna z nich kaleczy się szkłem (to były takie z rozbitych butelek), biegnie do domu, mama robi panikę, dowiaduje się, że to Małgosia, potem że to ode mnie i potem odbierają mi dziecko a ja idę do wiezięnia...

Simba, peppapig, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Baronowa Martha Von York-Shire?
    Sie pytam kurna grzecznie!

dorbie, Reni, anna maria, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, macduska, stara.krycha, gretka, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest Jakub Jan i Hubert Jan, to tak jakbym już 2 Janów miała :-)

moremi, efcia, kkisia, megan8, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja dzisiaj wlekąc się do domu w skwarnym upale, przypomniałam sobie, jak z koleżankami na podwórku robiłyśmy "aniołki" - dołek, kwiatki, szkiełko, zakopać. I pomyślałam, że nauczę Małgosię.
    A potem miałam wizję, jak Małgosia pokazuje to koleżankom, jedna z nich kaleczy się szkłem (to były takie z rozbitych butelek), biegnie do domu, mama robi panikę, dowiaduje się, że to Małgosia, potem że to ode mnie i potem odbierają mi dziecko a ja idę do wiezięnia...
    U nas to sie nazywalo "widoczki"
    Kiedys tam dorzucilam zloty pierscionek z rubinem mojej mamy zeby sie moj widoczek ladniej blyszczal :)

Reni, Krakonka, caffe, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, macduska, Bozia3, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bisca to gdzie?

moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mówiło się na to "sekrety"
    łaziło się po śmietnikach i co lepsze opakowania po pewexowskich cukierkach zbierało
    potem przerzuciliśmy się na pogrzeby
    pod szkło wkładało się robala zakopywało, był krzyż, kwiatki ;-)
    Krakonka wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:34

Simba, Krakonka, peppapig, Dziobak, caffe, moremi, efcia, kapturnica, kkisia, macduska, Bozia3, paszczakin, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ach, przedwczoraj miałam bogatosenną noc i między innymi śniła mi się Arwena w ciąży :)

Zamówiłam też dzisiaj tort dla Małgosi do żłobka (bo nie wolno samemu robić) i nawet bez ogromnego bólu oderwałam wzrok od mikroskopijnych świeżusieńkich babeczek z kremem i malinami... :)
    Potem na zakupach - a rano to w Lidlu akurat pieką - w ogóle mnie nie ruszył mój ukochany chleb :) Za to już miałam w ręku cośtam ze szpinakiem, ale przypomniałam sobie, że przecież ciasto z mąki jest.

Poza tym jakiś chory upał jest, więc nici z wykopywania kwiatków. Jak tak dalej pójdzie, to nie zmieszczą mi się w donicach.

tak tak sen piękny mam nadzieję ze się na jawie ziści :P

oj kusisz tymi babeczkami ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mały śpi a ja się wygrzewam na słońcu. Niestety wychodzące ząbki zaczęły dawać czadu i jest bardzo marudny.

Simba, anna maria, efcia, kkisia, Mega, Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    u nas mówiło się na to "sekrety"
    łaziło się po śmietnikach i co lepsze opakowania po pewexowskich cukierkach zbierało
    potem przerzuciliśmy się na pogrzeby
    pod szkło wkładało się robala zakopywało, był krzyż, kwiatki ;-)

Pogrzeby też robiłyśmy. Czasem pogrzeb a na wierzchu aniołek.
    Kurcze, to były czasy. Wystarczył zdechły robal, szklany śmieć i tyle zabawy :)

Reni, moremi, anna maria, kapturnica, efcia, Zofia8, kkisia, macduska, gretka, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Mały śpi a ja się wygrzewam na słońcu. Niestety wychodzące ząbki zaczęły dawać czadu i jest bardzo marudny.

Małgosia zęby przechodziła fatalnie. Ryk, gorączka, odparzona pupa do żywego, ocean śliny z paszczy i smoczek 24 na dobę. I tak przy wszystkich. Tyle dobrze, że jej w 4 skokach wyszły.
    Pomagały jej trochę żele i jakieś kulki homeopatyczne. W ostateczności panadol.

anna maria, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    O Ania! Myslami Cie sciganelam.
    Twixy mi sie ostatnio rozregulowaly i bardzo slabo jedza przed snem czyli o 20ej. Czy Ty nie pisalas, az karmisz Marcela o 22ej przez sen?
    Napisz jesli mozesz Wasze pory posilkow...najlepiej sprzed 2 miesiecy ;)

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A Bisca to gdzie?
    I Gretka przepadła.

anna maria, efcia, dorbie, kkisia, gretka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do mnie co prawda pytanie, ale ja Simba karmie swojego juz na śpiocha około 22.30. Ogólnie je 8, 12, 16, 19, 22.30, 4 około 20 idzie spać po kapieli.
    nóż was tu na chwilkę zostawić. .. to już i wybory przeprowadziły ;)

malgos741, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    O Ania! Myslami Cie sciganelam.
    Twixy mi sie ostatnio rozregulowaly i bardzo slabo jedza przed snem czyli o 20ej. Czy Ty nie pisalas, az karmisz Marcela o 22ej przez sen?
    Napisz jesli mozesz Wasze pory posilkow...najlepiej sprzed 2 miesiecy ;)
    Karmiłam go o 22/23 przez sen. Teraz je ok 20 i do 6 rano spokój. Dwa mc temu to wyglądało tak: pierwszy posiłek 6 rano kaszka, 10 kaszka, ok 14 zupka, ok 16/17 owoce, 19 kaszka i na noc ok 23 kaszka. Marcel się nie budził tylko otwierał buzię i jadł. Potem odkładałam go do łóżeczka i spał dalej.
    Teraz trochę pozmieniałam.

Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Małgosia zęby przechodziła fatalnie. Ryk, gorączka, odparzona pupa do żywego, ocean śliny z paszczy i smoczek 24 na dobę. I tak przy wszystkich. Tyle dobrze, że jej w 4 skokach wyszły.
    Pomagały jej trochę żele i jakieś kulki homeopatyczne. W ostateczności panadol.
    U nas na razie nurofen dla dzieci i czopki. Jedna dolna jedynka już jest i teraz druga wychodzi. Na razie bez gorączki.

Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Karmiłam go o 22/23 przez sen. Teraz je ok 20 i do 6 rano spokój. Dwa mc temu to wyglądało tak: pierwszy posiłek 6 rano kaszka, 10 kaszka, ok 14 zupka, ok 16/17 owoce, 19 kaszka i na noc ok 23 kaszka. Marcel się nie budził tylko otwierał buzię i jadł. Potem odkładałam go do łóżeczka i spał dalej.
    Teraz trochę pozmieniałam.
    No moi tez wlasnie jedli o 20ej i potem do 6ej luz, a teraz znowu zaczeli sie budzic po 4ej glodni, tyle ze wieczorem marnie jedza. Czyli od 4ego miesiaca nie dawalas juz mleka tylko kaszki? Hm...
    Zupki na razie nie wchodza w gre, bo dla nich chyba na stale pokarmy za wczesnie. Debiut z marchewka byl pomyslny, aczkolwiek jednorazowy. Teraz znowu wszystko jest be. A zupki jakie mu gotowalas?

ania.g, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:

a u nas to sie nazywało SEKRET

dorbie, Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No moi tez wlasnie jedli o 20ej i potem do 6ej luz, a teraz znowu zaczeli sie budzic po 4ej glodni, tyle ze wieczorem marnie jedza. Czyli od 4ego miesiaca nie dawalas juz mleka tylko kaszki? Hm...
    Zupki na razie nie wchodza w gre, bo dla nich chyba na stale pokarmy za wczesnie. Debiut z marchewka byl pomyslny, aczkolwiek jednorazowy. Teraz znowu wszystko jest be. A zupki jakie mu gotowalas?
    Po kaszkach nie ulewał bo pokarm gęsty i stąd tak szybko wprowadzone. No i kaszka zdecydowanie lepiej nasyca niż mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:01

Simba, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A Bisca to gdzie?

Bisca wziela zwolnienie u Pani do piatku ;-)

Zofia8, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Po kaszkach nie ulewał bo pokarm gęsty i stąd tak szybko wprowadzone. No i kaszka zdecydowanie lepiej nasyca niż mleko.
    Spoko. Bardzo Ci dziekuje za te info. Kupie im kaszke na wieczor, moze ich to bardziej zamuli ;)

ania.g, efcia, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 9397 9398 9399 9400 9401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ