X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aż tak?
    gdzie te czasy jak koryto, cista itp przynosiło się do przedszkola, szkoły
    Ja dzisiaj wlekąc się do domu w skwarnym upale, przypomniałam sobie, jak z koleżankami na podwórku robiłyśmy "aniołki" - dołek, kwiatki, szkiełko, zakopać. I pomyślałam, że nauczę Małgosię.
    A potem miałam wizję, jak Małgosia pokazuje to koleżankom, jedna z nich kaleczy się szkłem (to były takie z rozbitych butelek), biegnie do domu, mama robi panikę, dowiaduje się, że to Małgosia, potem że to ode mnie i potem odbierają mi dziecko a ja idę do wiezięnia...

Simba, peppapig, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Baronowa Martha Von York-Shire?
    Sie pytam kurna grzecznie!

dorbie, Reni, anna maria, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, macduska, stara.krycha, gretka, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest Jakub Jan i Hubert Jan, to tak jakbym już 2 Janów miała :-)

moremi, efcia, kkisia, megan8, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja dzisiaj wlekąc się do domu w skwarnym upale, przypomniałam sobie, jak z koleżankami na podwórku robiłyśmy "aniołki" - dołek, kwiatki, szkiełko, zakopać. I pomyślałam, że nauczę Małgosię.
    A potem miałam wizję, jak Małgosia pokazuje to koleżankom, jedna z nich kaleczy się szkłem (to były takie z rozbitych butelek), biegnie do domu, mama robi panikę, dowiaduje się, że to Małgosia, potem że to ode mnie i potem odbierają mi dziecko a ja idę do wiezięnia...
    U nas to sie nazywalo "widoczki"
    Kiedys tam dorzucilam zloty pierscionek z rubinem mojej mamy zeby sie moj widoczek ladniej blyszczal :)

Reni, Krakonka, caffe, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, macduska, Bozia3, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bisca to gdzie?

moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mówiło się na to "sekrety"
    łaziło się po śmietnikach i co lepsze opakowania po pewexowskich cukierkach zbierało
    potem przerzuciliśmy się na pogrzeby
    pod szkło wkładało się robala zakopywało, był krzyż, kwiatki ;-)
    Krakonka wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:34

Simba, Krakonka, peppapig, Dziobak, caffe, moremi, efcia, kapturnica, kkisia, macduska, Bozia3, paszczakin, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ach, przedwczoraj miałam bogatosenną noc i między innymi śniła mi się Arwena w ciąży :)

Zamówiłam też dzisiaj tort dla Małgosi do żłobka (bo nie wolno samemu robić) i nawet bez ogromnego bólu oderwałam wzrok od mikroskopijnych świeżusieńkich babeczek z kremem i malinami... :)
    Potem na zakupach - a rano to w Lidlu akurat pieką - w ogóle mnie nie ruszył mój ukochany chleb :) Za to już miałam w ręku cośtam ze szpinakiem, ale przypomniałam sobie, że przecież ciasto z mąki jest.

Poza tym jakiś chory upał jest, więc nici z wykopywania kwiatków. Jak tak dalej pójdzie, to nie zmieszczą mi się w donicach.

tak tak sen piękny mam nadzieję ze się na jawie ziści :P

oj kusisz tymi babeczkami ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mały śpi a ja się wygrzewam na słońcu. Niestety wychodzące ząbki zaczęły dawać czadu i jest bardzo marudny.

Simba, anna maria, efcia, kkisia, Mega, Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    u nas mówiło się na to "sekrety"
    łaziło się po śmietnikach i co lepsze opakowania po pewexowskich cukierkach zbierało
    potem przerzuciliśmy się na pogrzeby
    pod szkło wkładało się robala zakopywało, był krzyż, kwiatki ;-)

Pogrzeby też robiłyśmy. Czasem pogrzeb a na wierzchu aniołek.
    Kurcze, to były czasy. Wystarczył zdechły robal, szklany śmieć i tyle zabawy :)

Reni, moremi, anna maria, kapturnica, efcia, Zofia8, kkisia, macduska, gretka, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Mały śpi a ja się wygrzewam na słońcu. Niestety wychodzące ząbki zaczęły dawać czadu i jest bardzo marudny.

Małgosia zęby przechodziła fatalnie. Ryk, gorączka, odparzona pupa do żywego, ocean śliny z paszczy i smoczek 24 na dobę. I tak przy wszystkich. Tyle dobrze, że jej w 4 skokach wyszły.
    Pomagały jej trochę żele i jakieś kulki homeopatyczne. W ostateczności panadol.

anna maria, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    O Ania! Myslami Cie sciganelam.
    Twixy mi sie ostatnio rozregulowaly i bardzo slabo jedza przed snem czyli o 20ej. Czy Ty nie pisalas, az karmisz Marcela o 22ej przez sen?
    Napisz jesli mozesz Wasze pory posilkow...najlepiej sprzed 2 miesiecy ;)

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A Bisca to gdzie?
    I Gretka przepadła.

anna maria, efcia, dorbie, kkisia, gretka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do mnie co prawda pytanie, ale ja Simba karmie swojego juz na śpiocha około 22.30. Ogólnie je 8, 12, 16, 19, 22.30, 4 około 20 idzie spać po kapieli.
    nóż was tu na chwilkę zostawić. .. to już i wybory przeprowadziły ;)

malgos741, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    O Ania! Myslami Cie sciganelam.
    Twixy mi sie ostatnio rozregulowaly i bardzo slabo jedza przed snem czyli o 20ej. Czy Ty nie pisalas, az karmisz Marcela o 22ej przez sen?
    Napisz jesli mozesz Wasze pory posilkow...najlepiej sprzed 2 miesiecy ;)
    Karmiłam go o 22/23 przez sen. Teraz je ok 20 i do 6 rano spokój. Dwa mc temu to wyglądało tak: pierwszy posiłek 6 rano kaszka, 10 kaszka, ok 14 zupka, ok 16/17 owoce, 19 kaszka i na noc ok 23 kaszka. Marcel się nie budził tylko otwierał buzię i jadł. Potem odkładałam go do łóżeczka i spał dalej.
    Teraz trochę pozmieniałam.

Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Małgosia zęby przechodziła fatalnie. Ryk, gorączka, odparzona pupa do żywego, ocean śliny z paszczy i smoczek 24 na dobę. I tak przy wszystkich. Tyle dobrze, że jej w 4 skokach wyszły.
    Pomagały jej trochę żele i jakieś kulki homeopatyczne. W ostateczności panadol.
    U nas na razie nurofen dla dzieci i czopki. Jedna dolna jedynka już jest i teraz druga wychodzi. Na razie bez gorączki.

Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Karmiłam go o 22/23 przez sen. Teraz je ok 20 i do 6 rano spokój. Dwa mc temu to wyglądało tak: pierwszy posiłek 6 rano kaszka, 10 kaszka, ok 14 zupka, ok 16/17 owoce, 19 kaszka i na noc ok 23 kaszka. Marcel się nie budził tylko otwierał buzię i jadł. Potem odkładałam go do łóżeczka i spał dalej.
    Teraz trochę pozmieniałam.
    No moi tez wlasnie jedli o 20ej i potem do 6ej luz, a teraz znowu zaczeli sie budzic po 4ej glodni, tyle ze wieczorem marnie jedza. Czyli od 4ego miesiaca nie dawalas juz mleka tylko kaszki? Hm...
    Zupki na razie nie wchodza w gre, bo dla nich chyba na stale pokarmy za wczesnie. Debiut z marchewka byl pomyslny, aczkolwiek jednorazowy. Teraz znowu wszystko jest be. A zupki jakie mu gotowalas?

ania.g, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:

a u nas to sie nazywało SEKRET

dorbie, Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No moi tez wlasnie jedli o 20ej i potem do 6ej luz, a teraz znowu zaczeli sie budzic po 4ej glodni, tyle ze wieczorem marnie jedza. Czyli od 4ego miesiaca nie dawalas juz mleka tylko kaszki? Hm...
    Zupki na razie nie wchodza w gre, bo dla nich chyba na stale pokarmy za wczesnie. Debiut z marchewka byl pomyslny, aczkolwiek jednorazowy. Teraz znowu wszystko jest be. A zupki jakie mu gotowalas?
    Po kaszkach nie ulewał bo pokarm gęsty i stąd tak szybko wprowadzone. No i kaszka zdecydowanie lepiej nasyca niż mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:01

Simba, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A Bisca to gdzie?

Bisca wziela zwolnienie u Pani do piatku ;-)

Zofia8, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Po kaszkach nie ulewał bo pokarm gęsty i stąd tak szybko wprowadzone. No i kaszka zdecydowanie lepiej nasyca niż mleko.
    Spoko. Bardzo Ci dziekuje za te info. Kupie im kaszke na wieczor, moze ich to bardziej zamuli ;)

ania.g, efcia, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 9397 9398 9399 9400 9401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ