35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Paszczak, pozwól, że się wtrącę
Jak dla mnie to jest z każdym dniem inaczej, ale równie fajnie. Po prostu każdy wiek dziecka ma swój urok i co innego zachwyca
A to jak dziecko się będzie zachowywało, to w dużej mierze masz wpływ Ty sama. To na co mu pozwolisz, albo nie pozwolisz.
Ja jestem zwolenniczką tego, że jak nie chcę lub uważam, ze dziecko czegoś (w sensie, ze mi gdzieś tam włazi, czy coś rusza)nie powinno dotykać/zabierać/bawić się to mu po prostu trzeba tego zabraniać. I ono z czasem będzie wiedziało, że tego nie wolno.
Zabranianie dziecku czegoś, tzn. mówienie mu "nie" też go uczy wielu rzeczy i kształtuje jego postawę.
Nie jestem zwolenniczką sterylności u dziecka i tak się nie zachowuję, ale nie pozwalam mu grzebać w misce z niedojedzoną psią karmą. Po pierwsze dlatego, że pies to pies i różne rzeczy robi (mój przebywa na dworze, ale je w domu), a po drugie nie chcę żeby mały zakrztusił się tą karmą gdyby ją wziął do buzi.
Nie pozwalam mu ściągać obrusa z ławy i on wie, że tego robić nie może, chociaż próbuje. Dochodzi i się patrzy jaka będzie moja reakcja. Czy tym razem ustąpię czy nie. I takie tam.
Wszystkiego się nauczysz, tzn. nauczy Cię Twoja własna intuicjacaffe, Arwena, efcia, Mega, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Dobra, przyznam się. Byłam u lekarza
Dzieć rośnie (ja chyba szybciej), na 99% chłopak, łożysko umiejscowione na przedniej scianie, obniżone (co prawdopodobnie jest przyczyną krwawień), ale nie przodujące (dobrze!).
Mogę mieć jeszcze incydenty z krwawieniami, ale nie powinny być groźne. Nadal mamy unikać seksu, na basen mogę chodzić, ale nie mogę przepływać 40 basenów. No i mogę polecieć do Belgiimoremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ma dziwną skłonność do krztuszenia się - jedzeniem, albo nawet wodą czy śliną - zapowietrza się i nie może złapać oddechu przez chwilę - czy to się zdarza i jest normalne? Bo juz się zastanawiam, czy z tym gdzies nie iść...
jeeeżu bozia, jak byl maly to po mleku tez tak mial?
macduska lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ja gdzieś ostatnio czytałam, przy okazji debaty o Dudzie i in vitro na jakimś blogu, że ponoć własnie standardem jest korzystanie z mrożonego wcześniej nasienia, bo ma nawet lepsze wyniki niż takie świeże, a przez czas hibernacji kobieta ma szansę odpocząć po stymulacji.
ej no to wtedy jajko samo tez sie mrozi? nie tylko plemniora..
bo plemniki to se mona wczesniej zamrozic, ale to nic do odpoczywania po stymulacji nie ma.. zazwyczaj wtedy mrozi sie zarodki,a nie obie rzeczy oddzielnie..moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam staraczki, zaciażone i dzieciate!
Nie mogłam się zalogować przez parę dni na ovu. Wywalało mnie cały czas.
Juz myślałam, że admin się zorientował, że ze mnie staraczka jak z kociego tyłka waltornia i mnie wywalił ale nie.
Wróciłam do pracy, koniec roku za pasem, roboty huk, ogród zarasta, Młody ma sraczkę, Pierworodny ma trzy sprawdziany do poprawy... Dzieje się!
Pozdrawiam wszystkieHeretyczka, Dziobak, kapturnica, dorbie, anna maria, paszczakin, caffe, gretka, Arwena, ania.g, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, efcia, Krakonka, malgos741, Mega, Zofia8, gosia7122, iwcia77, Simba, megan8 lubią tę wiadomość
-
Morek super ,że majtek zdrowy i dobrze sie miewa
Tak jak Natka napisała jak łożysko na rpzedniej scianie to ruchy poczujesz trochu później niz zazwyczaj bo łożysko bedzie działało jak poduszka .
Ps.i oszczedzaj sie trochu na tym baseniekkisia, moremi, Natka_79, efcia, Zofia8, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Witam staraczki, zaciażone i dzieciate!
Nie mogłam się zalogować przez parę dni na ovu. Wywalało mnie cały czas.
Juz myślałam, że admin się zorientował, że ze mnie staraczka jak z kociego tyłka waltornia i mnie wywalił ale nie.
Wróciłam do pracy, koniec roku za pasem, roboty huk, ogród zarasta, Młody ma sraczkę, Pierworodny ma trzy sprawdziany do poprawy... Dzieje się!
Pozdrawiam wszystkiemacduska, moremi, Zofia8, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Dobra, przyznam się. Byłam u lekarza
Dzieć rośnie (ja chyba szybciej), na 99% chłopak, łożysko umiejscowione na przedniej scianie, obniżone (co prawdopodobnie jest przyczyną krwawień), ale nie przodujące (dobrze!).
Mogę mieć jeszcze incydenty z krwawieniami, ale nie powinny być groźne. Nadal mamy unikać seksu, na basen mogę chodzić, ale nie mogę przepływać 40 basenów. No i mogę polecieć do Belgii
Ja miałam łożysko na przedniej scianie w obu ciażach, w pierwszej mialam nisko i nie przodujace i miałam krwawienie w 29 tc, tak, ze leżałam 10 dni w szpitalu.
Ale ruchy czułam w 19 tyg w pierwszej ciąży i w 17 w drugiej.
Morka, a dużo przytylas ze tak Cie ta waga denerwuje? Chudzielcu!
Ja mam juz 1,5kg na plusie po miesiacuanna maria, kkisia, moremi, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anna maria wrote:Caffe Szymek ma za 14 dni roczek ,a pamietam jak na porodowe jechalas
,czas zapierdala
Huśtawkę dostanie na prezent, ogrodowąanna maria, SolarPolar, dorbie, kkisia, moremi, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny