X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mój też ją lubi i kaszke manną z glutenem też i wszystkie smakowe - ryżowo- jakies tam....w ogóle je wszystko co mu sie da- i płacze po każdym posiłku, że juz koniec..pokazuje mu pusta miseczkę i mówię, że za kilka godzin dostanie znowu, ale on tak żałośnie zawodzi i wkłada buzię do tej pustej miski - normalnie pęknąć można ze smiechu...:)
    My mu też dajemy dorosłe jedzenia nasze - ziemniaki, zupy i inne - i jest zachwycone.
    Ma dziwną skłonność do krztuszenia się - jedzeniem, albo nawet wodą czy śliną - zapowietrza się i nie może złapać oddechu przez chwilę - czy to się zdarza i jest normalne? Bo juz się zastanawiam, czy z tym gdzies nie iść...
    Mój tak nie robi. Ale poobserwuj trochę czy to samo mu się tak robi, czy on celowo tak się zachowuje. Bo mój jak się kiedyś wodą zakrztusił to potem myślał, ze jak się napije to musi kasłać. I tak robił, aż mu się znudziło :)

efcia, megan8, kkisia, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Koncze na dzis, bo moja druga faza mowi: przespij sie
    Dobranoc
    A moja faza mówi przespałam sie ale spac mi sie chce dalej.Chyba cos wisi w powoetrzu bo jestem jakas padnieta :-/

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    w Ch raczej mnie nie stac zwlaszcza przy ichniej skutecznosci(podobno o polowe nizsza od sredniej)wiec to pieniadze wyrzucone w bloto- a sfinansowac trzeba samemu 100% a zaczyna sie historia od 10 tys Fr- to jak 3 w Pl.....
    zreszta nie wiem jak wyglada suplementacja po, jak jest traktowana ciaza wczesna w takim wypadku-
    skoro przy klasycznej poczatki nie sa rozowe- to tu raczej tez jestem pesymistka( normalnie to po dodatnim tescie dzwonisz do gina- podajesz termin ostatniej @ i czekasz na wizyte do 10 tyg- a wiesz ze w tym czasie moze sie zdarzyc wszystko....)

az trudno uwierzyc, ze tak wyglada to prywatnie...

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    niczego sie nie czepiam, naprawde myślisz że mnie obchodzi twoje życie prywatne?
    chodz lepiej poprasujemy ;)
    nie łączę prasowania z robieniem obiadu (czy tam obiadokolacji)
    i aktualnie nie mam nic do prasowania...

hmm...może jutro chociaż jakiegoś piwka się napiję, jutro umówiona jestem z grajkiem, będzie koncertować :)

Zofia8, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie łączę prasowania z robieniem obiadu (czy tam obiadokolacji)
    i aktualnie nie mam nic do prasowania...

hmm...może jutro chociaż jakiegoś piwka się napiję, jutro umówiona jestem z grajkiem, będzie koncertować :)
    szkoda
    myślałam że coś wytrawnego wyprasujemy razem ;)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie kto mi pomoże w prasowaniu??

efcia, SolarPolar, Margolcia88, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    w takim razie kto mi pomoże w prasowaniu??

pomogę ale po pracy :-)

Heretyczka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam, czy nie poprasowac. Glowa i tak boli ;-)

efcia, caffe, Heretyczka, kkisia, ComeToMeBaby, SolarPolar, moremi, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Zofia8
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Gretka a to prawda ze nie czekaja do 5 doby po zaplodnienih i nie ma mozliwosci mrozenia zarodkow i komorek ?
    z czekaniem to prawda , w 2 dobie- podobno z przyczyn etycznych, nie wiem jak z zarodkami, ale komorki przechowuja na pewno- tak przynajmnie reklamuja jakby to byl wiodacy cel kliniki- koszt na rok - 1000 FR

gretka
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Musiałyscie o tym globusie pisać? Musiałyście?
    Jak ja nie lubię geografii...
    Aż ekspres do kawy odpaliłam. Moze pomoże...
    Mam nadzieje ze ci pomoże bo u mnie nie bardzo :/ chyba mi zaraz głowa pęknie

Slash, super ze juz a domu :) pochwalisz sie córą??

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Pewnie te globusy przez pogode :(

Gretka podjelas decyzje ktora klinika ?

Ja chyba poprosze o zablokowanie neta
    zostawie sobie tylko ovu
    za duzo czytam i sie wkrecam
    co do klinki wlasnie sie zastanawiam miedzy artvimed krakowskim a gyn katowickim, pomijajac juz kwestie medyczne, to kwestie fin- w krk 11tys 1 podejscie z lekami,a w gyn ta oferta co pisala Arwena 2+1- tylko tu pewnie musze doliczyc 100% lekow i nie wiem
    mnie napewno czeka dlugi protokol- niestety gin ktora mnie operowala juz nie pracuje w klinice- ale wspominala, ze ona wyciszala nawet na 3 mce przy endometriozie
    nie wiem czy cos madrego sama wymysle....

kkisia, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzmi i blyska ;)

Hera ja juz na odwyku od prasowania jestem ;)
    Nie pomoge

Heretyczka, gretka, Zofia8, moremi, Arwena, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja gdzieś ostatnio czytałam, przy okazji debaty o Dudzie i in vitro na jakimś blogu, że ponoć własnie standardem jest korzystanie z mrożonego wcześniej nasienia, bo ma nawet lepsze wyniki niż takie świeże, a przez czas hibernacji kobieta ma szansę odpocząć po stymulacji.

no wlasnie o to mi chodzilo- choc z innego zrodla
    jakby mrozone byly do niczego to po co mrozic' zeby wyciagnc kase tylko?

gretka
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Uwielbiam ten rodzaj optymizmu.
    Nie sadzisz chyba, ze Adas bedzie caly czas taki sam jak teraz? To byloby raczej dziwne ;-)

pusur, ty roztaczasz taka wizje, ze kazdy, ktos posiada male dziecko musi sie szykowac blizej nieokreslony czasowo armagedon..

to moze napisz, kiedy, a nie walisz takie "ja juz tam bylam" a "ty swiata nie znasz" posty?
    i w ogole po co miec dzieci z takim razie z takim podejsciem? ze bedzie gorzej?
    dla mnie to jest odwrotnie- na poczatku jest przrabane, bo nie wiadomo jak sie nim zajac i co toto chce, ale z kazdym dniem, kiedy dziecko sie rozwija jest fajniej i lepiej..

kkisia, gretka, moremi, Arwena, Reni, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    co do klinki wlasnie sie zastanawiam miedzy artvimed krakowskim a gyn katowickim, pomijajac juz kwestie medyczne, to kwestie fin- w krk 11tys 1 podejscie z lekami,a w gyn ta oferta co pisala Arwena 2+1- tylko tu pewnie musze doliczyc 100% lekow i nie wiem
    mnie napewno czeka dlugi protokol- niestety gin ktora mnie operowala juz nie pracuje w klinice- ale wspominala, ze ona wyciszala nawet na 3 mce przy endometriozie
    nie wiem czy cos madrego sama wymysle....

Kurde te leki masakra
    ja wczoraj sprawdzilam na doz
    i jakby byly bez refundacji to koszt moich to ponad 2 tysiace

gretka, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Mam nadzieje ze ci pomoże bo u mnie nie bardzo :/ chyba mi zaraz głowa pęknie

Slash, super ze juz a domu :) pochwalisz sie córą??

Co to sie dzieje. I na kontynencie i na wyspach...

kkisia lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur, ty roztaczasz taka wizje, ze kazdy, ktos posiada male dziecko musi sie szykowac blizej nieokreslony czasowo armagedon..

to moze napisz, kiedy, a nie walisz takie "ja juz tam bylam" a "ty swiata nie znasz" posty?
    dla mnie to jest odwrotnie- na poczatku jest przrabane, bo nie wiadomo jak sie nim zajac i co toto chce, ale z kazdym dniem, kiedy dziecko sie rozwija jest fajniej i lepiej..

Nauczysz sie obslugi i bedzie gitara :)
    Tym bardziej ze nie masz nikogo do pomocy
    ja pamietam jak bylam zestrachana na pierwsza kapiel i cala reszte
    rece to jak w delurce mi lataly ;)

Nic sie nie martw :)
    Julke machnij raz dwa coby z wprawy nie wyjsc :)

gretka, moremi, paszczakin, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kisia priv :-)

gretka
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Paszczak, pozwól, że się wtrącę :P

Jak dla mnie to jest z każdym dniem inaczej, ale równie fajnie. Po prostu każdy wiek dziecka ma swój urok i co innego zachwyca :)
    A to jak dziecko się będzie zachowywało, to w dużej mierze masz wpływ Ty sama. To na co mu pozwolisz, albo nie pozwolisz.
    Ja jestem zwolenniczką tego, że jak nie chcę lub uważam, ze dziecko czegoś (w sensie, ze mi gdzieś tam włazi, czy coś rusza)nie powinno dotykać/zabierać/bawić się to mu po prostu trzeba tego zabraniać. I ono z czasem będzie wiedziało, że tego nie wolno.
    Zabranianie dziecku czegoś, tzn. mówienie mu "nie" też go uczy wielu rzeczy i kształtuje jego postawę.

Nie jestem zwolenniczką sterylności u dziecka i tak się nie zachowuję, ale nie pozwalam mu grzebać w misce z niedojedzoną psią karmą. Po pierwsze dlatego, że pies to pies i różne rzeczy robi (mój przebywa na dworze, ale je w domu), a po drugie nie chcę żeby mały zakrztusił się tą karmą gdyby ją wziął do buzi.
    Nie pozwalam mu ściągać obrusa z ławy i on wie, że tego robić nie może, chociaż próbuje. Dochodzi i się patrzy jaka będzie moja reakcja. Czy tym razem ustąpię czy nie. I takie tam.

Wszystkiego się nauczysz, tzn. nauczy Cię Twoja własna intuicja :)

kapturnica, Mala79, megan8, kkisia, Heretyczka, paszczakin, Arwena, efcia, kicia 123, gosia7122, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po krótkiej przerwie:-)
    Jak tam drogie Panie u Was?
    Jakies nowe wiesci?
    U mnie ogólnie to większych zmian nie ma wciąż podobnie chociaz w weekend mialam spory spadek formy leżałam przez cały ale juz jest lepiej

Milej reszty dnia :-)

SolarPolar, gretka, moremi, kkisia, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 9407 9408 9409 9410 9411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ